Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Grammmmánia - a végletekig

- - - - -

• Please log in to reply
6538 replies to this topic

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Akkor a pedál téma befejezve ebben a topikban mert mi a f*s szót nem szeretjük! >:(

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,147 posts
Látod nekem ezzel nincs gondom. ;)

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 posts
egyébként egy pedálon nem csak csapágy van. én is spd-t használok és utálom. shimano szabvány olyan is. utálom a dokkoló részét. kopik kotyog lötyög fos. nem iparist meg többnyire rémálom belõni. alig van hely a kónusznál.
ja de azért gyõzõdj meg róla hogy kapható e hozzá csapágy. egyébként meg mindjárt áthelyezem magam a pedálos topicba.
::)

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,147 posts
Én már kb egy hónapja használom az új Bike+ SPD pedált, ami egyébként Wellgo. Ipari csapágyak, vhogy 350g körüli értéket mértem a kettõnek. Állítható rugóerõsség (alap dolog). Nincs vele semmi gond eddig. Koppkopp. És 10e-be is kerül, szal én ezt ajánlom.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts
A TIME -ról mondanám, hogy az ipari csapágyas Atac úgy kotyog a haveromnak, mint állat és az 1ik csapágyat (2 van pedálonként) nem is lehet cserélni.
2 évet használta, igaz azt keményen.
Shimano-k nagyon tartósak csapágyazás szempontjából. Az 540-es szerintem nagyon jo vétel. Könnyü, jó a sárban is, jó a csapágyazása.
Mondjuk nem a legolcsóbb a piacon, de valamit valamiért.
MARCI

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
A Time kõnehéz és te annyit úgysem tekesz hogy szétverj egy sima csapágyas, Bike+, Wellgo, Shimano. A Ritchey ua. mint a Shimano, szerintem az utóbbi a jobb.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
time atac pedál párban 13.500, ha nem zavar, hogy narancssárga.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Ricsikompvéhárom 11-12 között megy. Nem nehéz, és nem tömõdik el a sártól.

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,739 posts
country: az a baj a Time-al, hogy mostanra úgy érzem megszoktam az SPD-t (3 éve használom) és nemtom mennyire más lenne egy Time. (ugye cipõt nem kell cserélni hozzá, simán rámegy a stopli a "Shimano-kompatibis" cipõmre?)

esetleg pontosabb helyet nem tudsz mondani, hogy hol láttad akciósan?

Gyk.

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 posts
láttam akciósan time aliumot. ha csak egy bringád van meggondolandó. asszoem nyolc ronggyal volt olcsóbb.

kiscsango

kiscsango

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 posts
Olcsó és jó a Wellgo. Vagy most jó áron van az apróban a Corratec pedál.

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,739 posts
Halihó!

Segítséget szeretnék kérni.
Elérkezettnek látom az idõt az SPD-m cseréjére. Nem tudna valaki ajánlani egy jó pedált 10e Ft körüli áron?

(akár jó minõségû használt is lehet)

Kicsit már nézelõdtem és az Shimano egyik új pedálja, a PD-M540-es elég jópofának tûnik (XTR felépítés, csak nem olyan igényes anyagokból, viszont csak 350gr - na itt kapcsolódok a topikhoz ;D )

Hallottatok esetleg errõl valamit?

Elõre is kösz mindenkinek.

Gyk. voltam

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
Thommey:
errõl a panaracer Xair belsõrõl mi a véleményed?
szerintük másfélszer elasztikusabb, mint a latex:

http://www.panaracer...e_xc.html#mxcin

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
A Bikernél elõsször több mint egy éve láttam A-Class kerekeket, amiben American Classic agyak voltam saját logóval. A Zoggie agy is Amercan Classic tesó, meg a Ritchey, meg a WTB, meg a Syncros is.

Andris82

Andris82

vendég

• fórumtag
  • 23 posts
Hát szóval ideraktatok egy linket, ha arra kattintok akkor a kerekeket nézve van rajt:
- A-Class ALX 300
- A-Class ALX320
- A-Class ALX400
- A Class ALX430
- A-Class ALX600
- A-Class Vectra D2
- American Classic CR-350

Az A-Class és az American Classic teljesen más.
Szerintem nem próbálják átvágni az embereket, mert végülis rendesen kiírták a nevüket a kerekeknek. Amúgy meg a fényképek alapján is meg lehet õket különböztetni:
- A-Class: El kell képzelni egy téglalapot és az egyik átlója vagy piros vagy sárga, az általa kettéosztott terület meg szürke-fekete. Persze a "téglalap" valójába egy körív... :)
- American Classic: sárga paca

Egyébként ez van még a kerekemen egy pici matricán:
USA ROLF PATENT
NO. 5931
844 CANADA
ROLF PATENT
NO. 2136053

Mellon

Mellon

törzsvendég

• fórumtag
  • 697 posts
A wtb kerekek viszonylag olcsóak és könnyûek, ezt már én is megcsodáltam. Viszont az mtbren van néhány negatív vélemény (az agyak estek szét) a korábbi évjáratokra vonatkozóan.
Nagy csodák ritkán fordulnak elõ, ha olcsó és könnyû akkor nem valószínû hogy erõs és tartós lenne. olcsó és könnyû persze relatív, de 1775g 47 e ft-ért nem rossz. (Disces változatban)

Puding próbája az evés....

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
Hát ennek én is beugrottam, egymás alatt van az AmClassic (pl. CR-350) és A-Classic (pl. ALX400). Most vagy direkt csinálják, vagy õk sem tudják hogy a kettõ nem ugyanaz! Ennyit az itthoni szintrõl...

kiscsango

kiscsango

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 posts
A Biker árlistájában nincsenek kerekek...
Az alkatrészeknél írják az árakat is. Tény, hogy kicsit zavaró. Egyébként nekem az a gyanúm, hogy ezek az amclassic tavalyi modelljei.

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,651 posts
  • LocationRákosmente
www.csekert.hu

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts