Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Grammmmánia - a végletekig

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6538 hozzászólás a témában

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.350 hozzászólás
Akkor nekem normál küllõ kell, ami olyan anyagból van mint a húzott.:D

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás
Sajnos nem tudom a különbözõ küllõkhöz milyen ötvözeteket használnak, persze nagy különbségek lehetnek anyagminõségben. Ezért írtam, hogy ugyan olyan anyag esetén.

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
Ok, azt aláírom hogy max. 2-1,8-2 es küllö jöhet szóba 80kg alá. A huzott küllõ más anyagból van mint a sima 2-es. Ezért jobbak a tulajdonságai és erõsebb!!! Acél és acél között is van különbség!!!

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
A húzott küllõ lehet más ötvözetbõl is, nem?

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás
A minimális súlykülönbséget a 2,0-1,8-2,0 és a sima 2,0-ra értettem. A tapasztalataiddal nem tudok vitatkozni, nekem sajnos nincs ennyi, de az, hogy a húzott küllõ erõsebb mint ugyan abból az anyagból az egyenletes átmérõjû, az fizikai képtelenség.

Versenykerékre nagyon szuper egy 2-1,5-2 küllõs aluanyás kerék, de rendszeres tekerésre, ha úgy tetszik edzõkerékre, egy 80kg-os bringás alá, még ha nagyon kifinomult stílusban és lightosan is CC-zik ,akkor is sovány. (és akkor a tárcsafék még szóba sem került)

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás

Szerintem nem éri meg ilyen küllõket venni. Minimális a súlyelõnyük a 2,0-val szemben, de irreálisan drágábbak annál.

Ezzel vitatkoznék kicsit, mert a 2-1,5-2 küllõk súlya majdnem a fele ugyanannyi 2,0 küllõnek. Az viszont igaz hogy 80 kg-hoz nem való max a 2-1,8-2-esek. Az még talán t6árcsával is ok. A küllõtörés és a kerékhajtogatás meg nagyban függ a tekerési stílustól!!! A régi versenykerekem már 4 éves (2 év versenyhasználat) elöl agy: AC 68g!!! Sapim Laser 2-1,5-2 küllõk radiálisra fûzve Mavic 517 felnibe. Még mindíg tökéletes és nem kíméltem. Van benne Garda maraton a maga fejnagyságú szikláival, mátra marci 2 is, és nem kellett még centrírozni. Jó mondjuk 63 kg vagyok, de a húzott küllõ sokkal erõsebb mint a síma 2-es!!!!! És megfontoltan lejtõzök, nem csörtetek lefelé mindenen át!

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Fogok, csak gondoltam itt is lefaragok kicsit...:-)

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás

Az a vicc, hogy a katalógus szerint a 2.0 Leader szakítószilárdsága 1100, a Laser-é meg 1500 körül van...
2,0-1,8-2,0 Race?

Szerintem nem éri meg ilyen küllõket venni. Minimális a súlyelõnyük a 2,0-val szemben, de irreálisan drágábbak annál. Viszonylag képben vagyok most ezzel, mert nem régen építettem én is új kerekeket. Ha tartós kereket akarsz, és fõleg tárcsához, akkor 2-es küllõk és réz anyák a verhetetlenek. Inkáb vegyél könnyebb felnit, meg külsõt a pénzbõl, sokkal jobban megérzed a könnyítést a kerék peremein ( a perdület miatt).

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
mondjuk azt nem tudom, hogy milyen márka volt a keskenyebb küllõ, de gondolom valami értelmesebb, iparis agy és syncros felni esetében

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Az a vicc, hogy a katalógus szerint a 2.0 Leader szakítószilárdsága 1100, a Laser-é meg 1500 körül van...
2,0-1,8-2,0 Race?

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
egyetértek mohus-al, 80kg-hoz hanyagolnám a másfeles küllõket..
haver alatt is pattogtak el, át is fûzette a kerekét teljesen 2.0-ra

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
A tárcsán a Reba miatt gondolkodom. Psylo xc no Lock, lehet hogy egy Motion-os Pilot lesz, azon van V-fék szem. edit: ez meg kõ nehéz...
Így már jók a küllõk?

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás
ha tárcsaféket akarsz, akkor a 1,5-ös küllõ mem játszik (már ha tartós kerék kell), fõleg nem 80kg alá

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Ez nehezebb, és kisebb a szakítószilárdsága...
Az ára jobb?

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Aztatat nem ismerem, mindjárt megnézem...

wannaride

wannaride

törzsvendég

• fórumtag
  • 820 hozzászólás

Tapasztalt kollégáim,
80 kg-hoz, cc-maraton felhasználásra jó lenne a Sun cr18 Sapim Laser-rel (2,0-1,5-2,0) küllõkkel, alu küllõanyákkal? Ha minden igaz ez könnyebb mint a Race...A legfrissebb Bikemagban található cikk szerint a tartósságával nincs gond, csak a merevsége hagyhat némi kívánnivalót maga után.
Esetleg más ötlet?
Kellene valami nem kõ nehéz agy is, lehetõleg tárcsás, iparis.
Vagy nem iparis, ha Reba helyett Psylo lesz...

DT Supercomp küllõkkel ugyanez?
WaNNaRiDE

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Tapasztalt kollégáim,
80 kg-hoz, cc-maraton felhasználásra jó lenne a Sun cr18 Sapim Laser-rel (2,0-1,5-2,0) küllõkkel, alu küllõanyákkal? Ha minden igaz ez könnyebb mint a Race...A legfrissebb Bikemagban található cikk szerint a tartósságával nincs gond, csak a merevsége hagyhat némi kívánnivalót maga után.
Esetleg más ötlet?
Kellene valami nem kõ nehéz agy is, lehetõleg tárcsás, iparis.
Vagy nem iparis, ha Reba helyett Psylo lesz...

Még egy kérdés: az egykamrás felnik feltétlen gyengébbek a 3 kamrésoknál?
(CR18 vs. Mavic X221)

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás
A probike-ban láttam nagyon könnyû és szép pazzaz nyeregcsövet. AL2014 ötvözet és szépen CNC-zett dupla csavaros bilincs

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Hali!

Az Acor karbon nyeregcsõrõl (ASP-2301, idei Mali katalógus)tud vki vmit? Megér 8900Ft-ot? Tud az Acor korrekt karbont csinálni? Súly, hossz, ilyesmi? Esetleg ajánlhatnátok vmi korrekt 27,2es csövit a városban hajtott Polarisomba 9 rugó és 250g alatt. (nem kell atombiztos, 62 kg vagyok) Matt fekete alu vagy karbon (mer az olyan szééép).
Köszike

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a leightweight-nek van montira is nulla súlyban kereke, sun felni, sapim cx-ray meg tune agyak. hihi, ha egyszer elvakult leszek és lesz cash, tuti építek egy minusz grammos cc gépet :D singlespeed ofkorsz.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.