Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Grammmmánia - a végletekig

- - - - -

• Please log in to reply
6538 replies to this topic

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

(...)és merevebb is...(...)

Khmmm... biztos ez? :chin:
"In idem flumen bis non descendimus"

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts

Sziasztok!

A kerekek tényleg ilyen 1726grammosak?!
gyári kerékszet nem de?mármint made by dt swiss...
menetapasztalat?csak mert én is könnyebb+megbizható+tartós tárcsás kerekeket keresek...

hát én is épp nézem...de nem nagyon találok tömegadatot vázadra a neten...de lehet hogy en vagyok bena...de nem latok 2004-es 19.5 tömegadatokat...

endre

Nekem FRM agyak vannak Sun DS1XC felnivel , és elõl húzott, hátul sima 2-es DT küllõvel, és könnyebb lett mind a két kerék, mint a CrossMax Disc, és merevebb is...és én 80 kilóval használom.
Üdv:Thy

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
szép, és ötletes! de a kanál így egy kicsit gyengusnak tûnik nekem.

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 posts
Hátsóváltókönnyítés hand made:Feltöltött kép

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Megrendeltem a nyerget, de azt mondták nekem is, hogy tényleg nincs a nagykerben. A következõ konténerrel állítólag jönni fog. 1 max 2 hét.

megvan már a nyereg? Ha lesznek tapasztalatok, légyszi írjál, mert én is ilyet készülök venni.

wannaride

wannaride

törzsvendég

• fórumtag
  • 820 posts

Wanna!
egyébként - bár már elhangzott itt párszor - ezen az oldalon találsz sokmindenrõl hiteles súlyadatot. ugyan nem vagyok nagyon grammániás, de (pont amiatt, hogy a prospektusok néha erõsen kozmetikáznak) néha bekukkantok ide.
http://weightweenies...=hardtailframes

Ja.. ismerem, meg a tobbi hasonlo site-ot is, az en altalam kozolt adatok sajat meresek, azoknak jobban hiszek :)

Amugy a kerek nemetorszagbol valo, ott fuztek.
WaNNaRiDE

Hurka

Hurka

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 posts
Wanna!
egyébként - bár már elhangzott itt párszor - ezen az oldalon találsz sokmindenrõl hiteles súlyadatot. ugyan nem vagyok nagyon grammániás, de (pont amiatt, hogy a prospektusok néha erõsen kozmetikáznak) néha bekukkantok ide.
http://weightweenies...=hardtailframes

Hurka

Hurka

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 posts
Húúúú Wannna!
Nyamm-nyamm. Ez nagyon fincsi kis bringa lett!!!!
A kerekeket is Vizdiék fûzték? Megkérdezhetem, hogy mennyi volt a kerék kb? Mert ez lesz a következõ tuning a gépemen... a válasz jöhet privibe is.
A telóról, és a kerekekrõl szeretnék majd élménybeszámolót a késõbbiekben hallani :-)

wannaride

wannaride

törzsvendég

• fórumtag
  • 820 posts

És ez most országúti bringa, hogy SLR nyerg van rajta???

Szerinted?
WaNNaRiDE

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
És ez most országúti bringa, hogy SLR nyerg van rajta???

wannaride

wannaride

törzsvendég

• fórumtag
  • 820 posts

Sziasztok!

Szép paripa wannaride,jo es szep egyut elest kivanok vele!:beer:

Csak most raktad osze?vagy mar hasznalgatad?
csak mert kivancsi lennek menettapasztalatokra kormányszáral+kormányal...csak mert hasonlóval szemezgetek én is...milyen volt felszerelni a kormányszárt+kormányt?mert a 2005ös F99 álítólag szorul jó pár más kormányal...sajátal ugye nem?
fejcsapágy milyen?összerakás+berakás+müködés?

menetapasztalat?csak mert én is könnyebb+megbizható+tartós tárcsás kerekeket keresek...

hát én is épp nézem...de nem nagyon találok tömegadatot vázadra a neten...de lehet hogy en vagyok bena...de nem latok 2004-es 19.5 tömegadatokat...

endre

Syntace: Azért választottam ezt, mert merevebbnek mondják, mint a Ritchey WCS-t, kb. ugyanannyiba került és a kormány pedig, ahogy mondod gond nélkül megy bele, legalábbis Vizdiék nem panaszkodtak, hogy ezzel szívtak volna. (Amúgy ilyen történeteket én is olvastam az mtbr.com-on.)

CK: Szerintem ez sem okozhatott gondot. Normális, nem integrált fejcsapágy. 10 év gari, WCSnél picit magasabb ár.

Kerekek: Kézi fûzésûek, tehát nem gyári kerékszett. A tömege tényleg ennyi, sk. mértem le konyhamérlegen, 1726g az elsõ és a hátsó kerék együtt, gyorszárak nélkül. Lehetett volna könnyebb is, ha bevállalom a DT Supercomp, netán Aerolite küllõket, de mivel régen voltam 60 kiló :) nem mertem.

És még csak ismerkedünk... a kapcsolat elején vagyunk, gyakorlatilag bejáratós még :)
WaNNaRiDE

bringasgyerek

bringasgyerek

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 51 posts
Sziasztok!

Szép paripa wannaride,jo es szep egyut elest kivanok vele!:beer:

Csak most raktad osze?vagy mar hasznalgatad?
csak mert kivancsi lennek menettapasztalatokra kormányszáral+kormányal...csak mert hasonlóval szemezgetek én is...milyen volt felszerelni a kormányszárt+kormányt?mert a 2005ös F99 álítólag szorul jó pár más kormányal...sajátal ugye nem?
fejcsapágy milyen?összerakás+berakás+müködés?

endre

wannaride

wannaride

törzsvendég

• fórumtag
  • 820 posts

Nem a súlyában van a kifogás, hanem hogy ennyire eltér a gyári adattól! :oops:
Ami egy ilyen árban lévõ vázban egy ilyen neves gyártótól finoman szólva cinkes. Elvileg 1465 gramm a 19,5"-ös, s 1345 a 17,5"-ös. (azért 300 grammot nem illik rákamuzni...)

Tomegadatok honnan vannak? Mert a Trek sajat oldalan tobb eve nincsenek fent ilyen jellegu informaciok.
WaNNaRiDE

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

a 2005-ös Elite 9.8 OCLV ugyanilyen tömegû.. csak fényezésben tér el ettõl.

A Giant-ek, Speckók között lenne könnyebb váz, de én olyat szerettem volna, ami nem egy évig tart, pláne hogy én is 75+ kg vagyok. Ezért nem SID a villa és ezért nem V fék van a gépen.

Nem a súlyában van a kifogás, hanem hogy ennyire eltér a gyári adattól! :oops:
Ami egy ilyen árban lévõ vázban egy ilyen neves gyártótól finoman szólva cinkes. Elvileg 1465 gramm a 19,5"-ös, s 1345 a 17,5"-ös. (azért 300 grammot nem illik rákamuzni...)

KisOcsike

KisOcsike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,090 posts

Gramm-mániás énem erõsködött, hogy tegyem be ide is:

Az új gépem: http://photos16.flic...41f144e.jpg?v=0

váz: Trek Elite 9.8 2004 - 1721g (19,5", nyeregcsõbilinccsel (24g), tárcsafék konzollal (48g))
villa: Fox F80x 2005 - 1697g (vágatlanul, de vágni kellett belõle)
....

Éreztem, hogy itt leszel! :mybad: :lol1:

KisÖcsike
Aláírásom nem lehet 3 sornál terjedelmesebb, ezért nem is írok ide semmit....

wannaride

wannaride

törzsvendég

• fórumtag
  • 820 posts

Szomorú. Így már nem is kellene. :D (na jó, csak vicceltem) De legalább erõs. Pedig a Trek mindig olyan precíz volt - a 2005-ös OCLV 9.8 1200 gramm körüli - legalábbis ezt mondják. Fura, mert az NRS-em meg könnyebb (lemérve), mint a gyári adat.

a 2005-ös Elite 9.8 OCLV ugyanilyen tömegû.. csak fényezésben tér el ettõl.

A Giant-ek, Speckók között lenne könnyebb váz, de én olyat szerettem volna, ami nem egy évig tart, pláne hogy én is 75+ kg vagyok. Ezért nem SID a villa és ezért nem V fék van a gépen.
WaNNaRiDE

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Szomorú. Így már nem is kellene. :D (na jó, csak vicceltem) De legalább erõs. Pedig a Trek mindig olyan precíz volt - a 2005-ös OCLV 9.8 1200 gramm körüli - legalábbis ezt mondják. Fura, mert az NRS-em meg könnyebb (lemérve), mint a gyári adat.

wannaride

wannaride

törzsvendég

• fórumtag
  • 820 posts

Hmmm...wanna, az a váz nehéznek tûnik nekem - lemérted, vagy hivatalosan is ennyi? Mert én valami 1400 gramm körüli értékre emlékszem...ha az emlékezetem nem csal. ;)

Egyébként nagyon szép bicó, gratula hozzá!

Lemértem. :(
WaNNaRiDE

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Hmmm...wanna, az a váz nehéznek tûnik nekem - lemérted, vagy hivatalosan is ennyi? Mert én valami 1400 gramm körüli értékre emlékszem...ha az emlékezetem nem csal. ;)

Egyébként nagyon szép bicó, gratula hozzá!

wannaride

wannaride

törzsvendég

• fórumtag
  • 820 posts
Gramm-mániás énem erõsködött, hogy tegyem be ide is:

Az új gépem: http://photos16.flic...41f144e.jpg?v=0

váz: Trek Elite 9.8 2004 - 1721g (19,5", nyeregcsõbilinccsel (24g), tárcsafék konzollal (48g))
villa: Fox F80x 2005 - 1697g (vágatlanul, de vágni kellett belõle)
hajtómû: Shimano XTR - 794g (integrált középcsapággyal)
lánc: Shimano Dura-ace/XTR - 297g
fogaskeréksor: Shimano XT - 295g
elsõváltó: Shimano XTR (M-961) - 150g
hátsóváltó: Shimano XTR (M-952) - 235g
pedál: Shimano PDM-959 - 348g
fékek: Shimano XTR disc - 222g (elsõ) + 232g (hátsó) kompletten
fékváltókar: Shimano XTR Dual Control - 483g (pár)
fejcsapágy: Chris King NoThreadSet - 126g
stucni: Syntace F99 - 106 g
kormány: Syntace Duraflite Carbon - 117g
markolat: Ritchey WCS - 45g
nyeregcsõ: Bontrager Race X Lite - 228g
nyereg: Selle Italia Flite SLR - 144g
kerekek: DT Swiss 240s Center Lock + DT Competition + DT Swiss XR 4.1d - 1726g
gyorszárak: DT Swiss - 118g
külsõk: Schwalbe Racing Ralph 2.1 - 1004g
belsõk: Schwalbe (késõbb Michelin C4 Latex) - 224g /pár