Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Grammmmánia - a végletekig

- - - - -

• Please log in to reply
6538 replies to this topic

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Én a mag 160-ra gondoltam igazából, mert az karbon középrésszel készül:D több mint 400EUR.
Azért egy XTR, és egy WTB agyat nem kell összehasonlítani...az élettartamban van ég, és föld különbség, meg vízállóságban. Egy S merci is 1.8 tonna, meg egy Veyron is...mégsem ugyanaz...bár szar hasonlat:D

wannaride

wannaride

törzsvendég

• fórumtag
  • 820 posts

Az a Tune MAG180 lehet, de 120000-ért nem sok gép rohangál vele...nem azt mondtam, hogy lehetetlen, hiszen sok gép akad ilyen súlyban, csak nem itthon...ezért lepõdnék meg, ha ilyen súlyban lenne....de egy fotót megnéznék róla:D

A Tune MAG170-re gondoltál? Mert az is csak 300 EUR. :)
WaNNaRiDE

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
asszem novatek agy amirõl beszélek
nemtom minõségre mien, de állati könnyü :)

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Tehat nehezebb az elso es a hatso is. Amugy minosegre mennyire jok ezek a wtb laser disc agyak? Csak mert sulyra xtr agyakat verik, ipari csapagy es nekem eddig bejottek.

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Az FH-M960 315+63g, a FH-M965 310+63

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
XTR agyak szerintem nem erik meg az arukat. Pl. az elso agy tarcsas 150gr, mig a wtb laser disc lite 145gr es fele annyiba kerul. Hatso xtr agyak sulyat nem talalom, 265gr a wtb.

vizdiéknél van vmi hátsó agy, ami 160 gramm, ráadásul a tárcsás verziója
xtr meg 300+ asszem

Enyim Paripa

Let the people speak

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Az a Tune MAG180 lehet, de 120000-ért nem sok gép rohangál vele...nem azt mondtam, hogy lehetetlen, hiszen sok gép akad ilyen súlyban, csak nem itthon...ezért lepõdnék meg, ha ilyen súlyban lenne....de egy fotót megnéznék róla:D

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
vizdiéknél van vmi hátsó agy, ami 160 gramm, ráadásul a tárcsás verziója
xtr meg 300+ asszem

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Hát, ha full xtr,CMax Sl,Sid WC meg V-fék, akkor igen...egyébként nem nagyon...

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
NRS karbon... sztem reális, amit ír, emeltem már.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts

Hát majdnem. ;) Csak aluból volt a merev. Pedig nem is volt nehéz aluváz, 1530 grammos, ha jól emlékszem. Nekem a fully 10.5 kg a versenykülsõkkel. (túra üzemmódban párszáz grammal nehezebb)

Milyen típus milyen cuccokkal??? Kissé hihetetlen nekem a 10.5kg

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Szénacél merevvázról karbon össztelósra?:D 1 kg különbség meg egy merevvilla meg egy vaskosabb teló közt is van wazze...

Hát majdnem. ;) Csak aluból volt a merev. Pedig nem is volt nehéz aluváz, 1530 grammos, ha jól emlékszem. Nekem a fully 10.5 kg a versenykülsõkkel. (túra üzemmódban párszáz grammal nehezebb)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
A jelenlegi SJ FSR S-Works-öm Reba Team-el 11.6kg, míg most Splice-al, ami jobban illik hozzá azzal 12.2kg...míg a merev SJ SW karbon kijön 9 kilóra felszerelve.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Szénacél merevvázról karbon össztelósra?:D 1 kg különbség meg egy merevvilla meg egy vaskosabb teló közt is van wazze...

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Az az igazság, hogy lefelé szerintem a fullyaimnak(de szép magyar szó) köszönhetõen eljutottam arra a szintre tudásban, hogy a merevvel sem vesztek idõt, viszont felfelé 2.5kg gépsúly hátrány nem annyira jó...de még alszok néhányat, meg elõtte kipróbálom mind a kettõt, hogy milyen a geo...mert az is lényeges...a tavalyi...izé ezévi Epic olyan volt, mintha rám öntötték volna...de a merevet még nem tudom...
2kiló körül fog elkelni az FSR...
Üdv:Thy

2,5 kg az sok...nekem 1 kilónál is kevesebbet tett rá a merev -> fully váltás. Meg a másik meg az, hogy a sík/szintút szakaszokon bármikor odaveri a fully a marhamerev merevfarút.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

konásandrás: ez kényelmes nyereg?

vagy:
Specialized BG Sport nyereg 11500.- Specialized BG 2 Sport nyereg 5980.-Ritchey WCS TI nyereg 14900.- Selle San Marco Aspide nyereg 24900.- Selle San Marco ERA K nyereg 26500.- Fizik Dolomiti cromo nyereg 8900.- Fizik Nisene cromo nyereg 10980.- Fizik Atlas DH cromo nyereg 7990!!! Fizik Aliante Carbon Ti nyereg 24900.- Selle Italia Flite Genuine Gel nyereg 19900.- Selle Italia Fokus Trans Am nyereg 7500.- Selle Italia Flite TT nyereg 29900.- Selle Italia SLR Gel Flow nyereg 29900.- Selle San Marco Concorde Light nyereg7980.- WTB ShadowTeam titán nyereg 190g 18900.- WTB Shadow titán nyereg 190g 17900.- Acor titán 190g nyereg 6900.- WTB Speed V nyereg 2700.- WTB Tri-Lite Cromo nyereg 9900.- WTB Power nyereg 6000.- Ritchey Logic nyereg3500.-

melyiket válasszam, ami <10.000?

A Concor Light nem rossz darab, sokáig használtam, csak nagyon "egyénspecifikus", szal kicsit rizikós hogy bejön-e vagy sem. Ha bejön, akkor nagyon jó lesz!
Ha elégedett vagy a mostanival, válassz ahhoz hasonló nyerget...

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Bruce: a Body Geometry-s nyergek nekünk (Pix, és én) nem jöttek be...de ugye az ilyen dolog szubjektív...
Fizik Dolomiti: ilyennel már mentem...szerintem kényelmes...
Selle SLR: egy meglepõ nyereg...mikor felültem rá, kibaszott kemény...100km után isten...alkalmazkodik a seggedhez.
A WTB-bõl, meg mind Isten...a haveri körben van vagy 6-7 ilyet használó:)))

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Az az igazság, hogy lefelé szerintem a fullyaimnak(de szép magyar szó) köszönhetõen eljutottam arra a szintre tudásban, hogy a merevvel sem vesztek idõt, viszont felfelé 2.5kg gépsúly hátrány nem annyira jó...de még alszok néhányat, meg elõtte kipróbálom mind a kettõt, hogy milyen a geo...mert az is lényeges...a tavalyi...izé ezévi Epic olyan volt, mintha rám öntötték volna...de a merevet még nem tudom...
2kiló körül fog elkelni az FSR...

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
thommey; Ha van rá pénz, akkor Epic, nem kérdés, én jobban mászom fullyval, hosszútávon meg fõleg, meg alacsonyabb pulzussal tekerek, ergó ugyanannyi erõkifejtéssel felfelé gyorsabb vagyok. Merevváz az CC-re kell, vagy ha nincs pénzed fullyra - ha hosszútávon mész, akkor bõven visszajön a súlyhátrány / kisebb merevség - fõleg abban, hogy nem fáradsz el. A 2006-os Brain nagyban tuningolt, úgy hallom...de ha nem bízol benne, akkor vegyél nem Speckó fully-t. ;)

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Arra hat. Atom merevsegre. Viszont cserebe 1100gr :-)

hát engem biztos nem gyõznél + egy merevfarú elõnyeirõl, igaz nem is akarok 40-nel felmenni az ördögoldalon :)
pláne gondolom a specko karbon nem is kényelemre lesz hangolva, hanem brutkó mereven hajtáshatékonyságra...

Enyim Paripa

Let the people speak