Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Grammmmánia - a végletekig

- - - - -

• Please log in to reply
6538 replies to this topic

vendég_unit_*

vendég_unit_*
  • vendég
hmmm...láttam a bicajt...azt a Black villát csak le kellene fojtani 120-ról 100, de inkább 80mm-re, hogy passzoljon a váz geometriájához...

...no meg az IKE alu-ragasztó-karbon jellegû kormányszarvakat (aminél pl. van könnyebb) lefordítani arról a 45 fokról kb 5-10 fokra (vízszinteshez képest)....

s lám a kerékpár mindjárt kerékpározható lesz, emelkedõn történõ mászáshoz is alkalmas kormányberendezéssel....ez kb. annyi, mint ha 2 kg leugrott volna...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Azért számomra kissé ellentmond, hogy telóból nem könnyítenétek, de kerekeken meg igen. Na jó, csak kötözködöm. ;)

a kereket sokkal jobban megérzi, azon kivûl van egy 1600 g körüli jól mozgó aránylag merev telója, most vegyen egy szarabbul mozgó max 300 grammal könnyebb kolbászt (sid, skareb) vagy egy q. jól mozgó merev 200 grammal könnyebb viszont rettenetes drága fox frlt-t ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Azért számomra kissé ellentmond, hogy telóból nem könnyítenétek, de kerekeken meg igen. Na jó, csak kötözködöm. ;)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
A black air 1600gr, szal azon az o sulyahoz nem kellene konnyiteni. Meg nem is eri meg. Kormany, stb. szinten csak penzkoltes. Viszont a ket kereken bizony lehet konnyiteni jol. Konnyu felni + agyak es akar 1 kilo is leugrik. Ami ugye eleve gordulo tomeg. Gyorsitasnal jol lehetne erezni :) Szoval teljesen egyetertek Thommey-val.

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

A Black meg amúgy sem egy súlybajnok villa a közel 2kg-jával!

Azért van/volt belõle valami Super Air valami 1.5 kilóval, kevés villa ver alá, pl SID, Skareb, öööööö...
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Azért az õ Blackje inkább 1.6 kg:)
De a kerekeken akár 1kg-ot is tudsz fogni FRM/Sun DS1XC kombóval..
Üdv:Thy

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts
Nem tudom hány kiló vagy, de a Pyxis vázhoz sok szerintem az a 120mm! A Black meg amúgy sem egy súlybajnok villa a közel 2kg-jával! KB fél kilót nyerhetsz egy másik villával. Persze csak XC-Maraton felhasználásra! Másik a kerekek, a felnik jók, de az XT agyak kõnehezek!!! Majdnem minden más agy könnyebb náluk! Kormány-nyeregcsõ csere -~150g!!!

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 posts
Telon van ertelme javitani? Vagy a sulyomhoz kell azert ez a telo?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

amikor megjelent a pyxis fully, akkor azt nevezték team-nek. ha jól emlékszem.
de most meg már nincs is fully, ha jól látom a cseke honlapon. egyre kevesebb mindent értek, de mind1 :-)
a lényeg akkor, hogy merev pyxisrõl van szó, és akkor nem is szóltam egy szót sem.

aha azt hiszem pyxis team fs...1-2 db még hányodik itt ott boltokban...

de szerintem azon a konfigon ésszerû összegért azon a három dolgon lehet könnyíteni amít leírtunk (kerekek, ny.csõ, kormány)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
amikor megjelent a pyxis fully, akkor azt nevezték team-nek. ha jól emlékszem.
de most meg már nincs is fully, ha jól látom a cseke honlapon. egyre kevesebb mindent értek, de mind1 :-)
a lényeg akkor, hogy merev pyxisrõl van szó, és akkor nem is szóltam egy szót sem.

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

pyxis team nem a fully?

nem ..a könnyebik (?) pyxis

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
pyxis FS a fully
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
pyxis team nem a fully?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

illetve, tudom, hogy ez a bringa szíve, de a váz sem könnyû, azt hiszem!

egyébként mennyi az annyi most így? mert ha nem 15+ (és gondolom, hogy nem :)), akkor szerintem az új alkatrész árának megkeresésére fordított idõt inkább bringázásra fordítsd!.. mármint szerintem.

az a váz 1600 gramm körül van....és most vette ha jól emléxem, tehát nem hiszem hogy cserélné...
és igazából könnyebet kiló alatt nem kapna (és az is csak minusz 100- 150 g)

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
illetve, tudom, hogy ez a bringa szíve, de a váz sem könnyû, azt hiszem!

egyébként mennyi az annyi most így? mert ha nem 15+ (és gondolom, hogy nem :)), akkor szerintem az új alkatrész árának megkeresésére fordított idõt inkább bringázásra fordítsd!.. mármint szerintem.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Sziasztok!

Van egy bringam. Szeretnem csokkenteni a tomeget. Az a kerdes, hogy miket csereljek.
A bringa a kovetkezokeppen alakul:
Magellan Pyxis Team vaz
Manitou Black Super Air 120 villa
XT dual control fekvaltokar
XT tarcsafekek
XT agy DT kullok nem alu kulloanyaval Sun CST-2 felnikkel
FSA Afterburner hajtomu ket tanyerral
XT valtok
Ritchey pro stucni
Truvativ 180 grammos kormany
B+ nyeregcso
Aspide 160 g-os nyereg

A konnyiteskor figyelembe kell vennem, hogy 83 kilo vagyok jelenleg(a tendencia 75 fele tart)

sztem ésszerû áron úgy hogy használható is legyen sokat könnyíteni nem tudsz rajta...

kerekek (bár ezt a sun felnit nem tudom mien nehéz) meg ha nem húzott (2-1,8) küllõk akkor az....és a kerék könnyítés amit a legjobban megérzel, ebben a konfigban..

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
nyeregcsõ, kormány - ezekbõl van könnyû-de-erõs

késõbb váz

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 posts
Sziasztok!

Van egy bringam. Szeretnem csokkenteni a tomeget. Az a kerdes, hogy miket csereljek.
A bringa a kovetkezokeppen alakul:
Magellan Pyxis Team vaz
Manitou Black Super Air 120 villa
XT dual control fekvaltokar
XT tarcsafekek
XT agy DT kullok nem alu kulloanyaval Sun CST-2 felnikkel
FSA Afterburner hajtomu ket tanyerral
XT valtok
Ritchey pro stucni
Truvativ 180 grammos kormany
B+ nyeregcso
Aspide 160 g-os nyereg

A konnyiteskor figyelembe kell vennem, hogy 83 kilo vagyok jelenleg(a tendencia 75 fele tart)

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,030 posts
Hello
A Spezilized MTB hátsóagyak milyen sulyban vannak??? mert most vettem egy kereket ezzekl füzve és kiváncsi lennék.
www.parkpre-italy.com www.parkpre.com
http://pix.bikemag.hu/album77
TEL.:30/4108066

EMBER

EMBER

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,032 posts

erre gondolsz:
http://mali.hu/pics/bg_778.jpg
?

Ilyet még én is rendeltem annó még valamikor az év elején, de már akkor elfogyott. A pesti boltok már akkor mind felvásárolták az egészet, és Debrecenbe egy darab sem jutott. :zly: A boltba még azóta is folyamatosan hozzák...
Just for fun.
Öregen szenilis és süket akarok lenni, hogy ezzel aztán mindenkinek az agyára menjek. (bár ez már most is sikerül) :) Ne szólj szád nem fáj fejed.