Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Grammmmánia - a végletekig

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6538 hozzászólás a témában

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

Ezekre elég volt tárcsaféket tenni...sajnos...nem kevés modell járt így...

Melyikek jártak így? Gondolom a tárcsafékek elterjedté válását megelõzõ, kevés tapasztalattal rendelkezõ évek modeljei. Vagy tévednék?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

ok elhiszem látatlanban is... biztosan sokat nyúzták õket :)

Ezekre elég volt tárcsaféket tenni...sajnos...nem kevés modell járt így...

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.558 hozzászólás

Pedig van/volt igen sok..... egyszer láttam egyet a BikeAttack-ben, kettõt Yasec mûhelyében.....

ok elhiszem látatlanban is... biztosan sokat nyúzták õket :)

EMBER

EMBER

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.032 hozzászólás

Össztelóson SLR... Beteg dolog.

Leszögezem, hogy még nem volt össztelósom, de szerintem, ha bármelyik cc-re való össztelósba beleraknak egy vékony falú karbon, vagy titán nyeregcsövet (ami azért csillapítja a rezgéseket rendesen), meg egy jól megtervezett titánpálcás nyerget (ami szintén mozog rendesen), akkor az nem lehet egy nagyon seggtörõ érzés.
Szerintem... De ha nem cáfoljatok meg ha nem így van.
Just for fun.
Öregen szenilis és süket akarok lenni, hogy ezzel aztán mindenkinek az agyára menjek. (bár ez már most is sikerül) :) Ne szólj szád nem fáj fejed.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
nyergekrõl: én az Acor nyeregbe ruháztam be, és én sem bántam meg. naggyon kényelmes. annyira, hogy haverom is kipróbálta és neki is bejött, õ is vett egyet. ez persze nem azt jelenti, hogy minden bringás alá ilyen kell, mert hát nem lehet egyforma minden ember se.gge.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 hozzászólás

Törött CAAD4? Kicsit elfogult vagyok, de hiszem ha látom. Az biztos, hogy a Cyclopia-ban, Bike-Attacban még nem láttak olyat, pedig ezek igen nagy Cannondale dealerek Bécsben.

Pedig van/volt igen sok..... egyszer láttam egyet a BikeAttack-ben, kettõt Yasec mûhelyében.....

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.558 hozzászólás
Na már miért lenne egy slr, slr xp, stb. nyereg kényelmetlen? SLR XP nyeregbe ruháztam be, és nagyon nem bántam meg. Sõt kényelmesebb, mint a régi zselés lookin mtb sport nyergem volt. Ezek titán(vanox) pálcásak, karbon héjasak (SLR XP-n van egy kis plusz párna) melyek rugalmasak tekerés közben, és igen kényelmesek (nekem biztosan).

Törött CAAD4? Kicsit elfogult vagyok, de hiszem ha látom. Az biztos, hogy a Cyclopia-ban, Bike-Attacban még nem láttak olyat, pedig ezek igen nagy Cannondale dealerek Bécsben.

vendég_unit_*

vendég_unit_*
  • vendég

:beer:

Pár napja volt szó a tárcsaféket könnyû vázra kérdésrõl. Látot már valaki olyan vázat (könnyû cc-sre gondolok) ami a tárcsafék miatt tört el? Kép esetleg?

Cannondale Caad 4-esek (azt hiszem, hogy a 4-es, aminek kb. 5mm átmérõjû a támvillája) jó arányban törnek hátul.
(Kérdezd a Megabike nagykerben Rudit, õ expert ebben!)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Ma megmertem a bringamat. 11 kg lett nagyjabol. Azert nagyjabol, mert egy logatos merleggel mertem, ami nem grammra pontos. Lehet 10 korulre menni tarcsas bringaval? Vagy inkabb V fek? Vagy csak hulye grammanias vagyok? :)

lehet...szerintem
edit..összeírtam, simán ki lehet hozni úgy hogy nem is a legkönnyebbet néztem mindenbõl....10kiló alatt tud lenni
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Ma megmertem a bringamat. 11 kg lett nagyjabol. Azert nagyjabol, mert egy logatos merleggel mertem, ami nem grammra pontos. Lehet 10 korulre menni tarcsas bringaval? Vagy inkabb V fek? Vagy csak hulye grammanias vagyok? :)

Merida CX500

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás
Talán még nem volt. Giant XTC Carbon:

http://weightweenies...oad.php?id=5576
http://weightweenies...oad.php?id=5578

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

akkor próbáld ki hogy ugyanaz a nyereg milyen egy merevseggûben...5km után vissza kivánod a fullyt...

Nekem merevcangám van, könnyû nyereggel (185gr) és nem kényelmetlen. Persze a USE Alien csõ sokat segít... :P :P

Amúgy kb. megszokás kérdése. Meg persze számít a terep milyensége ahol tekersz, meg a stílusod is...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

hát azt nem tudom, hogyez a cucc milyen kemény/kényelmetlen, de az én nyergem irdatlanul kemény, és hiába van alatta 1X cm rugóút, attól még kényelmetlen marad...

akkor próbáld ki hogy ugyanaz a nyereg milyen egy merevseggûben...5km után vissza kivánod a fullyt...(mondjuk 1ébként is :) ) ..a coileren ha nagyon muszáj én megyek betét nélk gatyába, a speckon semmi pénzért..(most nem az elugrok a boltba táv)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Nem minden nyereg kényelmetlen, ami könnyû, de ez teljesen seggcsonotozat függõ...nem biztos, hogy ami nkeme jó...Selle SLR Ti...az másnak is...meg ezek többnyire pár száz kilcsi után törnek be...

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
hát azt nem tudom, hogyez a cucc milyen kemény/kényelmetlen, de az én nyergem irdatlanul kemény, és hiába van alatta 1X cm rugóút, attól még kényelmetlen marad...
Van állásom...:bananadan

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Mert az egy kõkemény _országúti_ nyereg, amit párnázott nadrággal használ, akinek van esze. Semmi értelme feltenni egy össztelósra, hogy frankón szétzúzza a segged. Az a 100g, amit megspórolsz, nem ér sokat ha bukod a komfortot.

attól független hogy én soha semmi pénzért nem vennék ilyen kinzópadot, esetleg nem lehetséges hogy pont a hátsó rugózás miatt ez a betonkeménység nem érzõdik olyan borzasztóan ?..és nyilván a fully tulajok is használnak betétet :) mint arra Thommey is utalt...

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Hát hallani már hallottam róla...urban legend...de látni még nem láttam...ha van rajta szem, akkor bízom benne, hogy a tervezõk nem csomagtartó szemnek használták...persze lehet anyaghiba,szériahiba, véletlen...persze,ha valaki egy cc vázra hátra nagytárcsát rak, akkor nem elképzelhetetlen...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Pár napja volt szó a tárcsaféket könnyû vázra kérdésrõl. Látot már valaki olyan vázat (könnyû cc-sre gondolok) ami a tárcsafék miatt tört el? Kép esetleg?

nem..de pld. a kona kulára, ami elég könnyû váz (íszton ultralájt csõ) pld nem is tudsz v-féket tenni, sõt idén még a szkandium változatára sem...és azok sem törnek tucatjával...

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

Szted az össztelóson nem használnak betétes gatyát??

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Szted az össztelóson nem használnak betétes gatyát??