Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Grammmmánia - a végletekig

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6538 hozzászólás a témában

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
én pontosan 3 ról tudok.

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Ez most melyik topic? Mert „kint” az áll, hogy valami grammhuszároknak szóló, ehelyett mit találok: okoskodók mindenütt, megy az anyázás… Uraim, nem vagyunk mi már gyerekek…

Inkább lökjétek, hogy mennyire éri meg a Kona kula supreme váz. Ár/érték/súly aránya, meg hogy megéri-e szkandium cuccot venni. Mennyire cseszi szét a téli sós lé és egyéb külsõ behatásokat mennyire visel el.

(tudom, most engem küldetek el a rákba, hogy miért nem a Kona topicba írtam.)

azér van pár kula primo az országban, még szerintem egyiket sem ette meg a sólé....
kiváncsi leszek az árára...sztem csak akkor érdemes +venni ha nagyon gramm király gépet akarsz építeni..amúgy kula deeux...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
Szóval a scandium vázak is aluötvözetek tulajdonképpen, csak az a kis mennyiségû scandium lényegesen megváltoztatja az anyag szerkezetét és tulajdonságait. Szinte nem is hasonlít az alura. Könnyebb, erõsebb, szívósabb, és jobban tompítja a rezgéseket mint a legjobb alu ötvözetek. Valahol a titán és az alu között van fél úton. Csak scandiumból állítólag kevés van a földön és kevesen csinálnak ilyen csöveket, nameg a hozzá gyártott marketing duma miatt lesznek baromi drágák a Scandi vázak! Egy jó aluváz és a leggagyibb scandi súlya között is van min 200g az utóbbi javára! pl Magellán Pyxis Team (2001) 17.5"-es Easton ultralight csövekbõl ~1550g, míg a Fusion-om ~1300g nyeregbilincsestõl 18"-asban! És mondanom sem kell hogy viselkedésre a Fusion fényévekkel jobb, kezesebb, kényelmesebb, mint a magellánom volt, pedig az volt a legjobb pyxis széria!

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

NA! A festés megmarad, túl van tárgyalva.
Más: A scandium vázak mekkora arányban tartalmaznak scandiumot, szóval ez csak valami aluötvözet vagy tényleg abból van? Szervetlenkémia vizsgán megkérdeztem a tanárt, hogy mit tud a szkandium felhasználásáról, de nem tudott érdemben válaszolni.

2-3 % ha jól értelmeztem , mikor legútóbb volt vmi ilyen cikk a német bike-ban.....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Írtál te már oda is:D
Hát fogdostuk Les Gets ben az új Supremet, és nagyon fain:)Sajna tesztre itthon valszeg nem lesz belõle...az ár/érték aránya:hát kint 2600 angol font...nem egy best buy...
A scandiumot már sok cég használja eredményesen...de bõvebben majd jön XC Rider kolléga, és jól elmondja...neki Fusion van abból az anyagból...

Ja írtam, de nam nagyon jött rá válasz. (ennyire tenyérbemászó vagyok, hogy így megismersz már?)
Meg aztán gondoltam ide ocsmánykodok és elterelem a szót a gyûlölködésrõl.

Az árát a factros srác jövõ hétre ígérte. (ahhoz képest hogy milyen a factor, a srác nagyon rendes volt!!!!)

Albertfish: ha már a bicajod 10 kiló alatt van, akkor érdemes elkezdeni a csavarokat alura cserélni. Ezen a honlapon találsz majd egy listát, hogy hol, mennyit lehet könnyíteni a csavarokkal:

http://www.weightweenies.starbike.com/articles.php?ID=16

angolul van, remélem nem baj.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
gyárilag acél csavarok vannak a hajtõmüvön és egyebeken!?
alura cserével menyit lehet nyerni grammba?!
vagy hol van még olyan csavar amit lehet alura cserélni?!

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
NA! A festés megmarad, túl van tárgyalva.
Más: A scandium vázak mekkora arányban tartalmaznak scandiumot, szóval ez csak valami aluötvözet vagy tényleg abból van? Szervetlenkémia vizsgán megkérdeztem a tanárt, hogy mit tud a szkandium felhasználásáról, de nem tudott érdemben válaszolni.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Írtál te már oda is:D
Hát fogdostuk Les Gets ben az új Supremet, és nagyon fain:)Sajna tesztre itthon valszeg nem lesz belõle...az ár/érték aránya:hát kint 2600 angol font...nem egy best buy...
A scandiumot már sok cég használja eredményesen...de bõvebben majd jön XC Rider kolléga, és jól elmondja...neki Fusion van abból az anyagból...

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
Ez most melyik topic? Mert „kint” az áll, hogy valami grammhuszároknak szóló, ehelyett mit találok: okoskodók mindenütt, megy az anyázás… Uraim, nem vagyunk mi már gyerekek…

Inkább lökjétek, hogy mennyire éri meg a Kona kula supreme váz. Ár/érték/súly aránya, meg hogy megéri-e szkandium cuccot venni. Mennyire cseszi szét a téli sós lé és egyéb külsõ behatásokat mennyire visel el.

(tudom, most engem küldetek el a rákba, hogy miért nem a Kona topicba írtam.)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.651 hozzászólás
  • LocationRákosmente

:)

írtad ezt másfél órával ezelõtt :D

Aki másokat ismer, okos, aki magát ismeri, bölcs

Aki másokat legyõz, erõs, aki magát legyõzi, hõs

Lao-Ce

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

Engem nem érdekel kié lesz az utolsó szó, most kiszállok...

:)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

Igen? A Te stílusodról nem akartam szót ejteni, de ha itt tartunk, akkor legyen: kicsit visszavehetnél...

Mibõl is kellene visszavennem?Fõleg,ha igazam van?
Lehet,hogy kioktató vagyok...és? Majd ha te is lehúztál 3-4évet itt a fórumon, és elolvastad 110x a mozo+px kérdéseket, és válaszoltál olyan kérdésekre töbször is, amiket már ezerszer feltettek,és alapos ismeretekkel fogsz rendelkezni, mint itt sokan,akkor majd te is kioktathatsz...
Addig is nyugodtan, mert ez egy szabad hely,csak max nem sokan leoltanak...
Üdv:Thy
Mellesleg, ha megnézed..nekem csak 3000 hozzáaszólásom van,és többnyire lényegretörõ...

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

...és persze csak olyanok lengethetnek offtopic táblát, akik rendelkeznek min 2000 hozzászólással...

kissebbségi komplexus?
ha rám szól valaki, akkor nem azt nézem, hogy hány hozzászólása van, hanem hogy jogos-é vagy sem. (általában az)
az offtopic tábla pedig itt van jobbra a smyleknál, bárki, szabadon használhatja.

kirívóságra azt értettem, hogy faszság, bazz, meg effélék, amik _nagyon_ nem illenek ebbe a topicba meglátásom szerint.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

...és persze csak olyanok lengethetnek offtopic táblát, akik rendelkeznek min 2000 hozzászólással...

na ezt imádom
sztem pont nincs errõl szó
csak akiknek nincs sok, hajlamosak mindent erre fogni
gyerünk, csináljuk az offtopic után a FLAME-t is!!!!

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

kicsit kirívó a szóhasználatod herceg.

??

off pedig mindenhol van/lesz/volt.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
a grammánia szól az észtelenségrõl és a pénzszórásról, hisz ez a lényege!

egyik pillanatban kifizettek +100e ft-ot -200 grammért, (másik váz) utána meg valakinek leordítjátok a fejét aki meg 60 grammért akar valamit csinálni...

hiába, a féltékenység.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
akkor én mint külsõs is megjegyezném, hogy kicsit kirívó a szóhasználatod herceg.

thommey, maximum kioktató. /de perpill szvsz jogosan/

a fórum pedig arra van, hogy a legnagyobb hülyeségeket is meglehesen tárgyalni, nem feltétlen minden a racionalizmusról kell, hogy szóljon.
off pedig mindenhol van/lesz/volt.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

Sztem nem faszság...ez itt a grammánia topik...ha valaki ki akar fúrni középen egy csavart, azt is megvitatjuk...

Ja, csak nem ártott volna elgondolkozni azon, hogy mennyibe kerül és mit nyer vele...
Esetleg a ráfordított idõt értelmesebb dolgokra is lehetne/lehetett volna használni...

60 gr-t spórolni egy kétkilós vázon. bazz...
Én is figyelek a súlyra, de lehet ezt ésszel is.

A másik pedig, hogy az utóbbi egy-két oldalon rengeteg offtopic megnyilatkozás volt.Untam, mert korábban nem volt szokás röhögni a súlymániás kérdéseken.

nekem mindössze a stílussal volt bajom...
mint nálad is....

Igen? A Te stílusodról nem akartam szót ejteni, de ha itt tartunk, akkor legyen: kicsit visszavehetnél...

Most lehet beszólogatni.
Engem nem érdekel kié lesz az utolsó szó, most kiszállok...

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

Kár volt szétoffolni a topicot egy f@szság miatt... :-((

Sztem nem faszság...ez itt a grammánia topik...ha valaki ki akar fúrni középen egy csavart, azt is megvitatjuk..nekem mindössze a stílussal volt bajom...
mint nálad is....

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás
Kár volt szétoffolni a topicot egy f@szság miatt... :-((