Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Grammmmánia - a végletekig

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6548 hozzászólás a témában

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
próbáld a wilkert a komjádinál! nekik van Laser küllõjük.

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

mopsz

mopsz

vendég

• fórumtag
  • 34 hozzászólás
az elõbbihez csak annyit, hogy ha több van se baj

mopsz

mopsz

vendég

• fórumtag
  • 34 hozzászólás
Nincs valakinek eladósorban lévõ sapim laser, vagy xc ray 262-es küllõje vagy 40db.
Amennyiben van kérem írjatok mert sajnos a biker nem hoz/ hozott még ezekbõl és az american classic elsõ agyamba nem tudok más könnyû küllõt belerakni.
Kösz

Konásjózsi

Konásjózsi

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás
Az alu nyak súlya kb fele az acélénak. Marzocchi gyári adat szerint a vágatlan alu nyak 174g az acél pedig 380g.

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.333 hozzászólás
megtudja mondani valaki, hogy mennyit lehet spórolni egy alu villanyakkal az acélhoz képest ugyanolyan hossznál? valami link esetleg? elõre is köszi :D

mopsz

mopsz

vendég

• fórumtag
  • 34 hozzászólás

ereszd le a levegõt:) most tényleg, azt hogy mérted le?
a szivacsmarkolatnak milyen elõnyei vannak?

egyébként meg veszel a vázba való normális üléscsövet,ami magában könyebb az ike-nél, és még ráadásnak megspórolod a bélést is.

A kereket elõször üresen aztán felfújva mértem meg, én is meglepõdtem de sajna ez így van.
Az alkatrészek súlya azért tér el a gyári adatoktól mert már használtak lásd a maxxis gumit.

A nyeregcsõ az kicsit problémás mert a merida magnesium váz belsõ mérete ha jól mértem 30,9-es amihez itthon nem találok megfelelõ üléscsövet, a 27,2 méretben eddig a frm tûnt jónak csak az ára az amin még vakerálok.

Ha tudtok valamilyen használt megoldást várom a lehetõségeket.
A gépemen egyébként tesztelt cuccok vannak problémám még nem volt, leszámítva a defekteket.

A merida vázon is csodálkoztam kicsit soknak találom a súlyát de hát ez van amíg egy pár évig össze nem kaparok egy scott vázat.

Az altrix kormány viszont meglepõen könnyû eredeti méretben , a zoggie sem volt nehéz, egyébként megbízom a felszerelésben.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

sztem meg ez a király új ruhája 6-7 éven belûl úgy fog kinézni hogy az a 13 centit mozgó fulltelós amit nyugodtan merek használni a 90 kilómmal bármilyen terepen, és most 12,5 kiló, az kihozható lesz 9 kilóból /árban is kb :) / illetve virsligumisból is simán hosszútávon használható cuccok lesznek 5 kilós súlyban /elõbb útobb az uci is kénytelen lesz lejebb vinni a súlyhatárt/

Sztem ennyi tartalék messze nincs a technológiákban/anyagokban. Hogy menne le több mint 25%-kal a súly 6-7 éven belül? Most is karbonból meg titánból készü minden... ezeknél nemigen van jobb anyag.

5 kilós oúti, ami bírja? Mondjuk 1 mihály alatt, pár éven belül? Nem hiszem.

Abban mondjuk reménykedem, hogy a karbon meg a titán vázak lemennek 40 és száz rugó közé a technológia terjedésével, és elérhetõvé válnak egyszerû halandóknak is...

Mondjuk a súlyhatár tényleg vicces... tudtommal pályabicósokra is ugyanaz a 6,8 vonatkozik, ami miatt több országúisnak ólmot kellett rakni a kulacstartó alá hegyi idõfutamon. Pályabringán nincs fék, nincs váltó => leugrik egy (fél)kiló.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
sztem meg ez a király új ruhája 6-7 éven belûl úgy fog kinézni hogy az a 13 centit mozgó fulltelós amit nyugodtan merek használni a 90 kilómmal bármilyen terepen, és most 12,5 kiló, az kihozható lesz 9 kilóból /árban is kb :) / illetve virsligumisból is simán hosszútávon használható cuccok lesznek 5 kilós súlyban /elõbb útobb az uci is kénytelen lesz lejebb vinni a súlyhatárt/.....mindenesetre én bátran használom azt a karbon kormányt /a RF-t/ és a 160 grammos hasonló ísztontól se lennék +ijedve....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Hát már ezek a hiper könnyítések azért elég félelmetesek, oúti kormány is van 150 gr. alatt, nyereg 43 gr. nyeregcsõ valami 60-70 gr. között, villa 220 gr., váz 770 gr, etc. Horribilis árért súlylimittel kb. 1-2 év használat és az állandó veszély, hogy mégis kettéreped. A vége a láthatatlan bicikli lesz mondjuk 20e €-ért, 0 gr. és könnyen kezelhetõ... :-) Volt már ehhez hasonló: ld. Pomádé király új ruhája.

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás

szép darab :)
sajna a hajlítottból én csak túl széleseket találtam /min 66cm/

A karbonkormányt is méretre lehet szabni. Az Easton oldalán van is hozzá tipp és leírás.

Tüzes Paripám

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Hamár a karbonnál tartunk! Az új kormányom.

http://www.xcrider.fw.hu/ec90sl.jpg
http://www.xcrider.fw.hu/ec90sl_2.jpg

nem sikerült képként beszúrni :(

szép darab :)
sajna a hajlítottból én csak túl széleseket találtam /min 66cm/

Rocsi : a szivacsmarkolat azért jó, mert én pl minden mást rühellek kesztyûben is, csak azt bírom elviselni....nem vagyunk 1formák...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás

Szasztok, örülnék, ha valaki esetleg tud még nekem segíteni abban, hogy hogyan tudom a keromat még könnyebbé tenni ésszerû pénzmag mellett.
A bringám adatai:

Levegõ 15g
Markolat szivacs 12g

Üléscsõ IKE carbon 192g
Bélés Merida fém 36g.

ereszd le a levegõt:) most tényleg, azt hogy mérted le?
a szivacsmarkolatnak milyen elõnyei vannak?

egyébként meg veszel a vázba való normális üléscsövet,ami magában könyebb az ike-nél, és még ráadásnak megspórolod a bélést is.

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás

Hûû, bátor vagy! ;)

Azért annyira nem, mert a 65g-os Schmolke karbon kormányt is választhattam volna, pedig ódákat zengtek róla a Eurobike-on, meg a német Bike-ban.

Tüzes Paripám

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás

Hûû, bátor vagy! ;)

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás

Tüzes Paripám

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
maximalizmus az van ja:)
ennek jegyében már csak egy teló kéne.
jó az a nari;)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

ja és tényleg jó a sárga adidas;)

off

az adidas csak színminta lett volna a szinterhez, de végül +barátkoztam az eredetivel ...pont ugyanolyan árnyalat mint a teló láb
on

ja a pazzaz alu is csak 220g ha jól emléxem, de most hogy csak egy bringám lesz /-ja biztos:) / maximalizmus van....ha már erõnlét nincs

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
én most vettem egy 1' emelésû answer pro tapert, ez 205 gramm:) akkor nem is van rossz súlyban a street bicóra:) 620mm.

ja és tényleg jó a sárga adidas;)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

milyen szám van a kijelzõn?
105 vagy 185?

186
létezik 135 grammos sl verzió is, de annyira nem vagyok szuicid hajlamú :)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
milyen szám van a kijelzõn?
105 vagy 185?