Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Grammmmánia - a végletekig

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6540 hozzászólás a témában

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

azt nem mondtam hogy 1 milla alatt lesz :)
2,5" mozgó fullit meg most is lehet építeni 9-cel kezdõdõ súlyut, (kg-ban számolva) úgy hogy alig van benne karbon..../
lehet túloztam kicsit de mondjuk az 5,8-at és a 9,8-et tartom most is:)
ja és sört még akkor sem fogok inni.....

Bazzeg, Tigger, ha a pénz nem számít, akkor már most is van 3600g alatti országúti. Nem szaros 5 kiló... 20 sebességes, 2 fékkel, minden alkatrésszel.
http://www.light-bik...ting.asp?id=747

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.333 hozzászólás

Az alu nyak súlya kb fele az acélénak. Marzocchi gyári adat szerint a vágatlan alu nyak 174g az acél pedig 380g.

köszi szépen.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
az easton monkey lite dh karbon kormányra rábiznám az életem (és a fogaim :D)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

2,5" mozgó fullit meg most is lehet építeni 9-cel kezdõdõ súlyut, (kg-ban számolva) úgy hogy alig van benne karbon..../

Ja ja. 3,1-et mozgó, nem karbon, össztelós váz 1815 gramm (hogy hazabeszéljek). Természetesen rugóstaggal együtt.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

1 sör? 2012 márc 16-án 1 milla alatti, 5 kiló alatti országúti sorozatgyártott alkatrészekkel, amik 5 évet várhatóan kihúznak.

Addigra talán megszeretem annyira a sört, hogy le tudok gyûrni egy korsót...

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

1 sör? 2012 márc 16-án 1 milla alatti, 5 kiló alatti országúti sorozatgyártott alkatrészekkel, amik 5 évet várhatóan kihúznak. Addigra talán megszeretem annyira a sört, hogy le tudok gyûrni egy korsót...

Meg addigra talán már nálunk is euró lesz, tehát az 1 milla reális. ;)

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

térjünk rá vissza 2012 ben :)

1 sör? 2012 márc 16-án 1 milla alatti, 5 kiló alatti országúti sorozatgyártott alkatrészekkel, amik 5 évet várhatóan kihúznak.

Addigra talán megszeretem annyira a sört, hogy le tudok gyûrni egy korsót...

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
értem én, tudom én ;)....... csakhát azérmár na...hogy ezek milyen fontos dolgok :)

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás

idõnként ha unatkozom benézek ide is....
és akkor ilyeneket olvasok: "levegõ: 15g"

Ha levegõ helyett héliummal tölti fel a kereket, akkor máris nyert 13 grammot, ráadásul a legjobb helyen. Ha bátrabb, és hidrogénnel teszi mindezt, akkor máris 14 grammot nyert. Csodálatos, hol tart ma már a tudomány... :) Bár ebben az esetben számolni kell azzal, hogy a gumi pórusain fokozottabb lesz a kiáramlás a kisebb molekulatömeg-méret miatt. Így a verseny végére lecsökkenhet a guminyomás.
Dohányzás és nyílt láng használata defekt esetén tilos.

Hehe :D

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Sztem ennyi tartalék messze nincs a technológiákban/anyagokban. Hogy menne le több mint 25%-kal a súly 6-7 éven belül? Most is karbonból meg titánból készü minden... ezeknél nemigen van jobb anyag.

5 kilós oúti, ami bírja? Mondjuk 1 mihály alatt, pár éven belül? Nem hiszem.

Abban mondjuk reménykedem, hogy a karbon meg a titán vázak lemennek 40 és száz rugó közé a technológia terjedésével, és elérhetõvé válnak egyszerû halandóknak is...

Mondjuk a súlyhatár tényleg vicces... tudtommal pályabicósokra is ugyanaz a 6,8 vonatkozik, ami miatt több országúisnak ólmot kellett rakni a kulacstartó alá hegyi idõfutamon. Pályabringán nincs fék, nincs váltó => leugrik egy (fél)kiló.

térjünk rá vissza 2012 ben :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
idõnként ha unatkozom benézek ide is....
és akkor ilyeneket olvasok: "levegõ: 15g"

eszméletlen, beszarok :D:D

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Hogyhogy nem tudsz más könnyû küllõt belerakni? Húzott 2-1,8-2es vagy 2-1,5-2es miért nem jó? (Rendben, az 1,8 egy hajszállal nehezebb, mint a laser, az 1,5 meg valamivel gyengébb, viszont van; és harmadáron a kardküllõhöz képest)

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
próbáld a wilkert a komjádinál! nekik van Laser küllõjük.

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

mopsz

mopsz

vendég

• fórumtag
  • 34 hozzászólás
az elõbbihez csak annyit, hogy ha több van se baj

mopsz

mopsz

vendég

• fórumtag
  • 34 hozzászólás
Nincs valakinek eladósorban lévõ sapim laser, vagy xc ray 262-es küllõje vagy 40db.
Amennyiben van kérem írjatok mert sajnos a biker nem hoz/ hozott még ezekbõl és az american classic elsõ agyamba nem tudok más könnyû küllõt belerakni.
Kösz

Konásjózsi

Konásjózsi

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás
Az alu nyak súlya kb fele az acélénak. Marzocchi gyári adat szerint a vágatlan alu nyak 174g az acél pedig 380g.

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.333 hozzászólás
megtudja mondani valaki, hogy mennyit lehet spórolni egy alu villanyakkal az acélhoz képest ugyanolyan hossznál? valami link esetleg? elõre is köszi :D

mopsz

mopsz

vendég

• fórumtag
  • 34 hozzászólás

ereszd le a levegõt:) most tényleg, azt hogy mérted le?
a szivacsmarkolatnak milyen elõnyei vannak?

egyébként meg veszel a vázba való normális üléscsövet,ami magában könyebb az ike-nél, és még ráadásnak megspórolod a bélést is.

A kereket elõször üresen aztán felfújva mértem meg, én is meglepõdtem de sajna ez így van.
Az alkatrészek súlya azért tér el a gyári adatoktól mert már használtak lásd a maxxis gumit.

A nyeregcsõ az kicsit problémás mert a merida magnesium váz belsõ mérete ha jól mértem 30,9-es amihez itthon nem találok megfelelõ üléscsövet, a 27,2 méretben eddig a frm tûnt jónak csak az ára az amin még vakerálok.

Ha tudtok valamilyen használt megoldást várom a lehetõségeket.
A gépemen egyébként tesztelt cuccok vannak problémám még nem volt, leszámítva a defekteket.

A merida vázon is csodálkoztam kicsit soknak találom a súlyát de hát ez van amíg egy pár évig össze nem kaparok egy scott vázat.

Az altrix kormány viszont meglepõen könnyû eredeti méretben , a zoggie sem volt nehéz, egyébként megbízom a felszerelésben.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

sztem meg ez a király új ruhája 6-7 éven belûl úgy fog kinézni hogy az a 13 centit mozgó fulltelós amit nyugodtan merek használni a 90 kilómmal bármilyen terepen, és most 12,5 kiló, az kihozható lesz 9 kilóból /árban is kb :) / illetve virsligumisból is simán hosszútávon használható cuccok lesznek 5 kilós súlyban /elõbb útobb az uci is kénytelen lesz lejebb vinni a súlyhatárt/

Sztem ennyi tartalék messze nincs a technológiákban/anyagokban. Hogy menne le több mint 25%-kal a súly 6-7 éven belül? Most is karbonból meg titánból készü minden... ezeknél nemigen van jobb anyag.

5 kilós oúti, ami bírja? Mondjuk 1 mihály alatt, pár éven belül? Nem hiszem.

Abban mondjuk reménykedem, hogy a karbon meg a titán vázak lemennek 40 és száz rugó közé a technológia terjedésével, és elérhetõvé válnak egyszerû halandóknak is...

Mondjuk a súlyhatár tényleg vicces... tudtommal pályabicósokra is ugyanaz a 6,8 vonatkozik, ami miatt több országúisnak ólmot kellett rakni a kulacstartó alá hegyi idõfutamon. Pályabringán nincs fék, nincs váltó => leugrik egy (fél)kiló.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
sztem meg ez a király új ruhája 6-7 éven belûl úgy fog kinézni hogy az a 13 centit mozgó fulltelós amit nyugodtan merek használni a 90 kilómmal bármilyen terepen, és most 12,5 kiló, az kihozható lesz 9 kilóból /árban is kb :) / illetve virsligumisból is simán hosszútávon használható cuccok lesznek 5 kilós súlyban /elõbb útobb az uci is kénytelen lesz lejebb vinni a súlyhatárt/.....mindenesetre én bátran használom azt a karbon kormányt /a RF-t/ és a 160 grammos hasonló ísztontól se lennék +ijedve....