Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Grammmmánia - a végletekig

- - - - -

• Please log in to reply
6541 replies to this topic

SzabcsiPro

SzabcsiPro

törzsvendég

• fórumtag
  • 317 posts
Azert floating, mert floating...
Uff, na ezt most hogy magyarazzam el...
Naszoval az a lenyege, hogy van holtjateka a kulonbozo komponensek kulonbozo hotagulasa miatt... kulonben szetnyomnak egymast...
A motoroknal is igy van, amiken floating tarcsa van......
Kétféle ember létezik: az egyik mindig megmondja,mit gondol, a másiknak vannak barátai.

http://soloszabi.blogspot.com

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
sztem annak nem kéne kotyogni semennyit... a pattogás ok, de a kotyogás sehol nem jó jel

SzabcsiPro

SzabcsiPro

törzsvendég

• fórumtag
  • 317 posts

Kizárólag ezekre cserélnék le gyári acél tárcsákat. Persze csak akkor ha legalább olyan fékerõt produkálnak, nem teszik tönkre a féket, és az élettartam is megfelelõen hosszú. 160-as tárcsa 65 gr és 80 USD.
Feltöltött kép
Alu tárcsákat itthon a triálosok használnak, ott nincs nagy sebesség. Szerintem XC, MX felhasználásra túl kockázatos.

En a Hope Floating Discjet hasznallom lassan egy eve! Elso 160 -81gr, hatso 140- 54gr! Szerintem nem rossz. Allatul nez ki. Hatranya, mivel hogy floating ezert lotyog valamennyit.. de szerintem ebbol eszre sem lehet venni semmit. Csak amig nem vagy tisztaban vele es elso alkalommal, behuzott fekkel, allo helyzetben megrangatod a bringadat, azt hiszed tropara ment a telod, aztan rajossz, hogy csak a tarcsa lotyog. A masik, hogy hosszu fekezes utan csattog pattog a hotagulas miatt.. de ez meg kit erdekel????
Kétféle ember létezik: az egyik mindig megmondja,mit gondol, a másiknak vannak barátai.

SzabcsiPro

SzabcsiPro

törzsvendég

• fórumtag
  • 317 posts

Mik a nem divat márkák?

Talan Magellan... vagy Merida???????

YOBO:
Kona aztan kurva nagy divat.... divat.. hmmmm.. kb 6-8 eve???? De lehet hogy tobb. Szerintem a fekete szovetkabaton kivul semmi nem maradt iljen sokaig divatban. Amugy nekem volt konam, egy Kula es imadtam! Jo geometria, AR ERTEK ARANYBAN SZERINTEM JO!
Neked mi a nem divatmarka??????
Miljen bringad van neked???

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

YOBO !
Az a régen az 2 (kettõ) 7e (hete) volt. A pult mögött, jobbra fent lógnak v. dobozban van. De mondjuk ez mindegy ha nem kell. Csak szóltam.
Scandiummal vigyázz. Ne vedd meg használtan ! Pl. A KTM is abbahagyta, mert sok eltört.

én nem félek tõle /bár használtan nem vennék - igaz mást se/....pedig nem vagyok 1 könnyû ember, és jellemzõen nem is óvatoskodom....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts
YOBO !
Az a régen az 2 (kettõ) 7e (hete) volt. A pult mögött, jobbra fent lógnak v. dobozban van. De mondjuk ez mindegy ha nem kell. Csak szóltam.
Scandiummal vigyázz. Ne vedd meg használtan ! Pl. A KTM is abbahagyta, mert sok eltört.
Marci

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Litespeed.....:D....(egyik nagy kedvencem)

vendég_unit_*

vendég_unit_*
  • vendég
Mik a nem divat márkák?

yobo

yobo

törzsvendég

• fórumtag
  • 500 posts
marton
/ konásandrás

nem uyonan venném a scandiumot hanme az ill. 1 évet használta. (volt 4 db versenyen vele, edzeni meg országutiya van)
az uy ára kb. 150.000-170.000 a váznak.

Ya és nem Kona :) sohanem vennék konát.. bocs, de smmiféle divat márkát nem birok. meg nem szeretem ha valami pofátlanul drága a tudásához képest.

ZP:
ezen a héten zárva van :) ugyhog ybiztos rég láttad, én törzsvendég vagyok és szerintem a carbon már nincs meg aszem.
meg amugyis dráága, költõi kérdés volt maydnem mert van egy FSA négyszöges carbon karom 2 napya, csak nem volt lehetõségem lemérni, és nem birtam ki hogy váryak vele, feltettem a bicóra:)

620 yó, de azért nem , szerintem 670-700g haytás potom pénzért lehetne összehozni.
pl. egy XT négyszöges haytómû alu csavrokkal kb. annyi.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts
Havernak most tört el a Kona Scandium, igaz 4 év után és õ versenyzett is vele. Azokat nem hosszú távra tervezik. És amennyivel drágább, mint mondjuk 1 Pyxis váz, azon a pénzen bõven vehetsz Tune v. FRM cuccokat rá és még marad is a zsebedben. + Valószínûleg tartósabb és még a geeometriája is lehet, hogy jobb. Szerintem.

YOBO :
Most láttam a Zöldpont-ban FSA carbon hajtómûvet, igaz ISIS-est, de csak 39900Ft volt tányérokkal, 620gr. Ha esetleg fejleszteni akarsz, szerintem nem rossz ár.
Marci

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Ya még 1 kérdés.
Yövõre gondolkozom egy scandium váz beszerzésén kb. 1250g 18"-ban és neekm a 16"os kell. Szóval kb 1150-1200g

De mostanában mintha menne ki a Divatból a Scandium mint alapanyag. Van valami hátránya?

drága....

meg nagyon lekönnyítve vszinû az sem garancia az örökéletre, nyilván nem véletlen van 1300 g fölött az easton szkandi csõszettjébõl készült RM váz....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
melyik gyártó vázára gondoltál?
(én Kona-val szemezek lassan egy éve, vagy több.)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

yobo

yobo

törzsvendég

• fórumtag
  • 500 posts
Ya még 1 kérdés.
Yövõre gondolkozom egy scandium váz beszerzésén kb. 1250g 18"-ban és neekm a 16"os kell. Szóval kb 1150-1200g

De mostanában mintha menne ki a Divatból a Scandium mint alapanyag. Van valami hátránya? Vagy a carbon térhódításával egyszerûen csak "átugoryák" ezt a lépcsõfokot az aluminium után??

yobo

yobo

törzsvendég

• fórumtag
  • 500 posts
köszi
de nekem a négyszöges 94/58 lyukkörü kellene.
mint kb. a képen.
az oldalon csak a többi van.
amugy ez szerintem 2001 elötti...
Bár végülis elég kb.ra szóval valami 415-425 g közt lehet gondolom...
akkor sikerült lefaragnom 50 g-ot :)))

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

FSA carbon négyszögtengelyes hajtókarnak mennyi a tömege?
Ez alumagos és rajta van a carbon szál.
Hol tudok utánanézni?
csak a két kar! Tányérok nélkül érdekelne.

Errefelé keresgélj:
http://weightweenies...?type=crankarms

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

yobo

yobo

törzsvendég

• fórumtag
  • 500 posts
Info kellene:

FSA carbon négyszögtengelyes hajtókarnak mennyi a tömege?
Ez alumagos és rajta van a carbon szál.
Hol tudok utánanézni?
csak a két kar! Tányérok nélkül érdekelne.

Feltöltött kép

Köszi

Kkrisz

Kkrisz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,236 posts

A levegõtartással nincs gond, alig van különbség. Elég tartós, évekig lehet használni. Nem kaptam még defektet csak azért mert vékony volt.

Az én 95 kg-ommal sem volt semmi baja, de nekem 1 évig birják ezek a belsõk, aztán mind elfárad és megreped.
Lehet hogy pont a súlyom miatt.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
köszönöm a gyors reakciókat :)
bevállalok akkor egy párat belõlük

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

a Maxxis könnyített belsõk mennyire tartósak? ezt most még ésszerû könnyítésnek veszem pénztárcailag :) ezek gondolom elõbb elengedik a levegõt

A levegõtartással nincs gond, alig van különbség. Elég tartós, évekig lehet használni. Nem kaptam még defektet csak azért mert vékony volt.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,739 posts
nekem szinte az összes belsõm 100-110gr közötti. (Schwalbe, Maxxis) Amikor épp nem külsõcserélgetõs idõszakom volt, akkor volt, hogy 3 hónapig hozzá sem kellett nyúlni, tartotta a nyomást (~3bar).
Felütni sem sikerült (köszönhetõ ez talán a 60kg alatti súlyomnak :) ).