Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Grammmmánia - a végletekig

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6548 hozzászólás a témában

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.677 hozzászólás

Igen, de sajna Crossmax SLR kereket nem lehet megfurkálni :\

...... O.o Amúgy szerintem ha 10 gr-al könnyebb stucnit vesz az ember, akkor a 80-100 gr könnyítésnek is van értelme a gyzáron. Minden gramm, amit az erõsség elvesztése nélkül ledobsz a bringáról számít. Márpedig ez a gyzár ilyen.

Azért jó könnyû, pl. WCS stucnit venni, mert jóval elõbb elrepedhet, mint mondjuk egy Comp. Sajnos nem fotóztam le haverét. De túúúdom, " -....én mááá xxxxezer km-t mentem WCS-el és nincs bajom ! Erre mit lépsz, hööö ? "
-Semmit.
Marci

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Igen, de sajna Crossmax SLR kereket nem lehet megfurkálni :\

pcycle, amúgy ki beszélt karbonról? O.o Amúgy szerintem ha 10 gr-al könnyebb stucnit vesz az ember, akkor a 80-100 gr könnyítésnek is van értelme a gyzáron. Minden gramm, amit az erõsség elvesztése nélkül ledobsz a bringáról számít. Márpedig ez a gyzár ilyen.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.950 hozzászólás
Én elöl hátúl 6-os titáncsavart használok 20mm menettel,így alátétekkel 13g./kerék. :)
Ja és utólag lett kifurva a menet!
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás

Mondjuk azt nem tudom, hogy alutengelyes agyba ezt meg merném-e csinálni...

a 6-os menet erõsebb, mint a 4,8-as, v. mekkora tengely, jobban szorít, és csak a papucsnál kell igazán tartania, illetve a csapágyakon túl illik lógnia talán.. szóval ha nem hagytam ki valamit, akkor asszem ez erõsebb, mint a sima gyz. (az üreges alutengely picit gyengítve lesz, de úgy érzem kevésbé, mint amennyire a csavar erõsebb)

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Nekem így van megoldva a városi gépemen (egysebi) elõl hátul.
Szerintem nem rosszabb mint az anyás (jó itt most ez nem jöhet szóba), a Phil Wood agyak is így rögzülnek, ha nem tévedek.

Mondjuk azt nem tudom, hogy alutengelyes agyba ezt meg merném-e csinálni...
7végén halt meg a Sachs gyorszáramnak a vége (nem ahol a feszítõkar van - kiszakadt a menet), pedig nem volt agyonhasználva, 2 éve tettem bele a gépbe zsír újonnan.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
6os titán csavar ;) .

A sebesség mindent megold.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás
másik topicban volt asszem, valaki említette a gyz-as tengely végébe menetet fúr, majd bele csavart hajt megoldást, ami nekem az egyszerûsége miatt qrvára tetszik... ha elõbb olvasom, biztos ezt csinálom én is, és nem imbuszos tengelyt veszek. igaz, én nem a grammozás miatt tettem...de szerintem ki is fogom próbálni...

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
A súlykirály azt hiszem 38 gr.-os gyorszár, de minek...? Még kevéssé van szem elõtt a könnyítések és karbonõrület hatékonysága (merevség, használhatóság, szerelhetõség, tartósság ,stb.), mivel ez egy kényszerítõ trend. Ld. a Shimano karbonosodása (kerék, hajtómû), hiába tudják a fejlesztõk, hogy bizonyos helyeken az alu jobb, kénytelenek karbonból gyártani. Talán kivétel a karbonkerék, mert ez a Shimanónál tesztgyõztes is volt, csakhogy nincs lekönnnyítva, az általános karbonokhoz képest 300 gr.-mal nehezebb, viszont mindenféle egyéb, menetteljesítményben veri az egész palettát, beleértve az ajnározott OBermayer kerekeket is. VAgy kiderült, hogy a nemrég piacradobott 860 gr. körüli karbonkerékszett bizony "flexy" a maga 5000 dollár felletti árával. Viszont vannak hírek a karbonkerekek furcsa menettulajdonságairól, néhol repedésekrõl, nehéz centrírozásáról, stb...

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Ma fogdostam gyorszárat :)
42 gramm a pár és csak 70 euro körül van az ára... fincsi...
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

endorfin vázat honnan lehet szerezni?? :)

Németországból. Találtam B+ anyát.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.950 hozzászólás
endorfin vázat honnan lehet szerezni?? :)
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Kössz...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Hello!

Azt szeretném megkérdezni, hogy az XT 2006- vagy 7- es hajtómû mennyivel jobb az 2006- vagy 7- es LX hajtómûnél? A tömege mennyivel kevesebb? Tényleg merevebb az LX- nél az XT?

Üdv, János

sztem átlagember a merevség különbséget nem érzi
xt 865g
lx 925 g
az lx tányérjai sima préselt aluk, az xt é valmi kis forgácsolás nyomok is vannak (elvileg jobb váltásteljesítmény)
mindenesetre most 5k különbség van a 2 közt, én xt-t vennék
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Hello!

Azt szeretném megkérdezni, hogy az XT 2006- vagy 7- es hajtómû mennyivel jobb az 2006- vagy 7- es LX hajtómûnél? A tömege mennyivel kevesebb? Tényleg merevebb az LX- nél az XT?

Üdv, János

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.078 hozzászólás
Köszönöm. Akkor már cserélem is! :) Ennyire gáz a Blaze? Megütöm az eladót! GRRR...
" A Cube el van vetve! "

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Sziasztok! hogy lehet az, hogy a truvativ NOIR CARBON 800g, és a BLAZE ami AL-66 az meg csak 715 g? A carbon tulajdonsága nem az, hogy erõs, de kurva könnyû?

Mert a Noir középcsapággyal annyi mivel integrált tengelyes, a Blazehez pedig még hozzájön a monoblokk tömege. ;)
Hupsz, lassú voltam. :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Sziasztok! hogy lehet az, hogy a truvativ NOIR CARBON 800g, és a BLAZE ami AL-66 az meg csak 715 g? A carbon tulajdonsága nem az, hogy erõs, de kurva könnyû?

a blazhez még jön egy isis-es középcsapágy. a fekete meg integrált csapággyal együtt annyi
mellesleg sztem a blaze súlyadata meg nem is hiteles, olcsó szutyok nehezebb lesz az
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.078 hozzászólás
" A Cube el van vetve! "

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

most toltam ra conti leader pro-t
majd ha sokat esek kelek miatta levagom rola flex-el

hamar elfogy majd ;)

hátul még elmegy mert jól fékezhetõ meg kapaszkodik is, de elõre bátor dolog felrakni :) ha picit laza a talaj akkor kanyarban szeret kimászni az ember alól

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
enyemben nincs szamjegy.

amugy kivancsi volnek mit nyom
legutoljara felnit csereltem akkor is nyertem 250g-t csak a felnin
/egy felnin :-)/

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...