Jelentkezz be Regisztrálj
Grammmmánia - a végletekig
Írta 2007. november 09. - 23:35
Írta 2007. november 09. - 22:38
Schwalbe Nobby Nic Evo Tubeless 26x2.1-625g
sajat mert adat?
ugyanilyen gumim most boven 700 felett van. butykokbol mennyit faragtak? Semi slick nem kell. a mostani NN boven jo sarba is. [tapasztalat]
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2007. november 09. - 13:59
én 195mm-t mértem most a Braines Carbonon...az meg szabvány, kivéve a csavar átmérõt.
ON
Írta 2007. november 09. - 13:54
offAkkor csak neked:
Schwalbe Racing Ralph EVO 26x2.25 20g-ot fogyott 2008-ra:)
Itt pihen mindkettõ és nem tudom. De ez volt eddig a legjobb vázam (2005-FSR S-Works), és újra ilyet akarok...csak hát ami a gáz, hogy a 2006-os alu S-Works-nek a tag csavarja szabvány méretû, ezért a Braines 500g-os szart el tudom adni belõle, és mehet bele az S-Type, ezzel a Braines karbon súlya alatt vagyok kb 100 g-al. Annak viszont oversize méretû a csavarja, tehát vagy le kell gyártatnom hozzá csavart (mint az Sx-Trailhez is), vagy marad a Brain. Merthogy csak a specinek csinál a Fox ilyen tagot, és kb fél év beszerezni....
én is gondolkodom mi lesz ha nem jön be a brain...mer ugye a szemtávja is 186,x meg a sztrokja is 45mm , mégha bele is megy a 190-es tag, esetleg a + 5 mm úttal a linkplate nem ver e bele a vázba ?
on
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2007. november 09. - 13:15
Schwalbe Racing Ralph EVO 26x2.25 20g-ot fogyott 2008-ra:)
Itt pihen mindkettõ és nem tudom. De ez volt eddig a legjobb vázam (2005-FSR S-Works), és újra ilyet akarok...csak hát ami a gáz, hogy a 2006-os alu S-Works-nek a tag csavarja szabvány méretû, ezért a Braines 500g-os szart el tudom adni belõle, és mehet bele az S-Type, ezzel a Braines karbon súlya alatt vagyok kb 100 g-al. Annak viszont oversize méretû a csavarja, tehát vagy le kell gyártatnom hozzá csavart (mint az Sx-Trailhez is), vagy marad a Brain. Merthogy csak a specinek csinál a Fox ilyen tagot, és kb fél év beszerezni....
Írta 2007. november 09. - 13:06
hátra racing ralph, elõre nibby nic...részemrõl..... (igaz 2,25-ös)Amire érdems figyelni jövõre:
Schwalbe Nobby Nic Evo Tubeless 26x1.8-540g
Schwalbe Nobby Nic Evo 26x2.1-495g
Schwalbe Racing Ralph Evo Tubeless 26x2.1-590g
Schwalbe Racing Ralph Evo 26x2.1-460g
Schwalbe Furious Fred Evo Tubeless 26x2.00-425g!!!
Scwalbe Furious Fred Evo 26x2.00-295g!!!
Asszem lesz mibõl válogatni, és már egy jó kis táblázat is, hogy milyen pályára milyen kombóval érdemes menni.
ja és karbont vegyél, Thy ne legyen már annyi alu S-vorks itthon
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2007. november 09. - 13:05
Schwalbe Nobby Nic Evo Tubeless 26x1.8-540g
Schwalbe Nobby Nic Evo 26x2.1-495g
Schwalbe Racing Ralph Evo Tubeless 26x2.1-590g
Schwalbe Racing Ralph Evo 26x2.1-460g
Schwalbe Furious Fred Evo Tubeless 26x2.00-425g!!!
Scwalbe Furious Fred Evo 26x2.00-295g!!!
Asszem lesz mibõl válogatni, és már egy jó kis táblázat is, hogy milyen pályára milyen kombóval érdemes menni.
Írta 2007. november 09. - 12:56
Írta 2007. november 09. - 12:54
Big: nem érdemes a szezont a jól ismert dologgal keverni.
Majd ha neked is lesz egy 15cm-es vágás a hasadon rájössz, hogy nem mindegy a technológia! Csak neked ebben az esetben lehet a szádtól a füledig lesz...
Én nem szeretek kísérleti nyúl lenni...
Ha megszállott vagyok, és kell a 15g nyereség, akkor kiadok 100 EUR-t érte, ha csak sznob...
Nekem nem érte meg...
Most nézegetem, hogy FSR S-Works alu vagy Carbon? 2694 vs 2871g 2000 HUF/g majd kiderül...
Ha nem számítana a zseton, lehet máshogy gondolkodnék.-de sajna nem így van.
Írta 2007. november 09. - 12:45
Majd ha neked is lesz egy 15cm-es vágás a hasadon rájössz, hogy nem mindegy a technológia! Csak neked ebben az esetben lehet a szádtól a füledig lesz...
Én nem szeretek kísérleti nyúl lenni...
Ha megszállott vagyok, és kell a 15g nyereség, akkor kiadok 100 EUR-t érte, ha csak sznob...
Nekem nem érte meg...
Most nézegetem, hogy FSR S-Works alu vagy Carbon? 2694 vs 2871g 2000 HUF/g majd kiderül...
Írta 2007. november 09. - 12:35
Ez nem teljesen így igaz....
Azért kíváncsi lennék, hogy az Acor is ugyanolyan technológiával készül-e, és olyan ötvözetbõl, mint a Syntace? Én mentem F99-el és ugyanolyan merev, mint a mostani Pro Bart szériás stucnim. Vajon fillérekért hozza ezt az Acor? Plusz a Mali gari-s dolgairól inkább ne beszéljünk. A Syntace kissé komolyabb cég.
Szerintem...
Engem baromira nem érdekel, hogy milyen technológiával készül a Syntace.
Az tuti, hogy a kisebb cégek egy idõ után lekoppintják a nagyok termékeit.
Nekem egy dolog számít, bírja vagy nem bírja a starpát.- és ezt csak egyféleképpen tudom megállapítani ha tesztelem.
Nehogy azt higgyétek hogy mali , meg acor stb "hulladék márkák" megszálottja vagyok.
Fejembe vettem, hogy olyan mtb-t építek/lehetõleg olcsón, figyelve a súlyra/, amihez nem szükséges minden alkatrésznek neves gyártó termékének lennie, és ráadásul szerintem elég jól haladok 9,4 kiló körül járok.
/pl nem akarom isteníteni a vázam 1516g , de hol kapsz te 25e ért ilyen könnyû vázat, minden neves gyártó terméke 100 körül kezdõdik.
Az már más kérdés, hogy mennyi ideig bírja a starpát./versenyen is voltam vele és a közeljövõben is szeretnék indulni , eddig no problemo./
Más példa:
Külföldrõl hozattam egy Nike sportcipõt/uj ára 160euro/, örültem neki mint majom a farkának,
légpárnák stb, aztán két hónapon belül szétrepedt mindkettõ talpa holott csak az utcán ballagtam benne.-no sporthasználat
Ezek szerint a nike nem komoly cég?
Írta 2007. november 09. - 09:32
Ez nem teljesen így igaz....A neves karbon kormány , stucni is ugyanugy eltörhet.
Azért kíváncsi lennék, hogy az Acor is ugyanolyan technológiával készül-e, és olyan ötvözetbõl, mint a Syntace? Én mentem F99-el és ugyanolyan merev, mint a mostani Pro Bart szériás stucnim. Vajon fillérekért hozza ezt az Acor? Plusz a Mali gari-s dolgairól inkább ne beszéljünk. A Syntace kissé komolyabb cég.
Szerintem...
Írta 2007. november 09. - 01:13
én is ezt mondtam, csak a magam módján
egyébként feladtam a tanulást... :S
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2007. november 09. - 01:09
azt írtad, hogy a mali váz is nehezebb volt a megadotnál. akkor ez is valószínûleg nehezebb lesz. tehát a 90 grammból simán lehet 115 is...a 100mm/5° Pro PLT stucni 123 gramm (saját mérés, 3 mérés átlaga), és ezt megkapod ilyen áron, sõt talán kicsit olcsóbban (itt nálunk 6800 a boltban, ha jól emlékszem). és az azért több ember által bizonyított/ismert, kipróbált stucni - nem mellesleg szerintem márkásabb is. szerintem sokat mondok, ha azt mondom, hogy a két stucni valós súlya között 10 gramm van a pro hátrányára.
neked tényleg megér 10 gramm ennyi pénzt úgy, hogy még senki nem ismeri, nem tudunk róla semmit, bukhatsz vele (mindkét értelemben - anyagilag, ha nem válik be, és bringával, ha esetleg eltörik egy jó kis zúzás közben, mert gyenge) és a józan ész (syntaces tamaska gondolatmenet) is ellene szól? vagy veszel inkább ugyanennyiért egy bevált, ismert, jobb nevû, erõs, de 10 grammal nehezebb stucnit...
Aki nem mer az nem nyer! -erre ez a válaszom
Lehet bejön lehet nem.
A stucnit nagykeráron megkapom tehát nem olyan nagy összeg, ha bringázás közben történik v.mi az szivacs, de semmi sem örök darab.
A neves karbon kormány , stucni is ugyanugy eltörhet.
Írta 2007. november 09. - 01:04
Ehhez csak annyit, hogy a Syntace esetében megfizeted a fejlesztést és a márkanevet is!
Acornak már csak a másolási díját fizeted ki.
Aki ezekbõl nem csinál lelkiismereti kérdést, az vegye az Acort szvsz.
Én ide nem tennék minõségbeli különbséget (aztán lehet hogy mégis van), ez olyan mint a régi Avid és mai B+ Control közti "hasonlóság".
Ezzel az érveléssel teljes mértékben egyetértek
Írta 2007. november 09. - 01:03
Írta 2007. november 09. - 01:00
Igazad lehet, sõt a syntace-nek a villanyak felöli oldala üreges.
Ennek ellenére inkább gyakorlati ember vagyok mint elméleti, nincs más lehetõség veszek egyet
/a mali vázra is azt mondták, hogy még véletlenül se vegyél, de még egyben van!/
azt írtad, hogy a mali váz is nehezebb volt a megadotnál. akkor ez is valószínûleg nehezebb lesz. tehát a 90 grammból simán lehet 115 is...a 100mm/5° Pro PLT stucni 123 gramm (saját mérés, 3 mérés átlaga), és ezt megkapod ilyen áron, sõt talán kicsit olcsóbban (itt nálunk 6800 a boltban, ha jól emlékszem). és az azért több ember által bizonyított/ismert, kipróbált stucni - nem mellesleg szerintem márkásabb is. szerintem sokat mondok, ha azt mondom, hogy a két stucni valós súlya között 10 gramm van a pro hátrányára.
neked tényleg megér 10 gramm ennyi pénzt úgy, hogy még senki nem ismeri, nem tudunk róla semmit, bukhatsz vele (mindkét értelemben - anyagilag, ha nem válik be, és bringával, ha esetleg eltörik egy jó kis zúzás közben, mert gyenge) és a józan ész (syntaces tamaska gondolatmenet) is ellene szól? vagy veszel inkább ugyanennyiért egy bevált, ismert, jobb nevû, erõs, de 10 grammal nehezebb stucnit...
Írta 2007. november 09. - 00:58
ovatos syntace F99 koppintas. Nem hiszem el. hogy 3ad annyi penzbol ki lehet hozni egy olyan stucnit ami ugyanannyi sulyban, es ugyanannyira eros is. ranezesre nem kellene iteletet mondanom rola, de en messzire kerulnem.
Ehhez csak annyit, hogy a Syntace esetében megfizeted a fejlesztést és a márkanevet is!
Acornak már csak a másolási díját fizeted ki.
Aki ezekbõl nem csinál lelkiismereti kérdést, az vegye az Acort szvsz.
Én ide nem tennék minõségbeli különbséget (aztán lehet hogy mégis van), ez olyan mint a régi Avid és mai B+ Control közti "hasonlóság".
Írta 2007. november 09. - 00:38
ovatos syntace F99 koppintas. Nem hiszem el. hogy 3ad annyi penzbol ki lehet hozni egy olyan stucnit ami ugyanannyi sulyban, es ugyanannyira eros is. ranezesre nem kellene iteletet mondanom rola, de en messzire kerulnem.
Igazad lehet, sõt a syntace-nek a villanyak felöli oldala üreges.
Ennek ellenére inkább gyakorlati ember vagyok mint elméleti, nincs más lehetõség veszek egyet
/a mali vázra is azt mondták, hogy még véletlenül se vegyél, de még egyben van!/
Írta 2007. november 09. - 00:06
RAUH-Welt
B E G R I F F