Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Single Speed - SÖR

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
3714 replies to this topic

bharsi

bharsi

vendég

• fórumtag
  • 66 posts
Tehát akkor Zöldpont...kösz..

bharsi

bharsi

vendég

• fórumtag
  • 66 posts

öööö....izéééé...lehet, h nem ugyanarról a B+ SS agyról beszélünk, de az enyém 2,5 róka sem volt, nem hogy hét??!!??
Mindkét oldala menetes, és adtak hozzá egy fix 14-es fogaskereket, amivel fixiként lehet használni...

Hol veszetgetik ezt a B+ agyat? Jól hangzik.. Meglepném magam egy ilyennel.

compressor

compressor

vendég

• fórumtag
  • 173 posts
Nekem sikerült vennem SS B+ agyat a Zöldpontban...

De az tárcsás változat volt.
LCS kolléga fixi agya is volt,de az valahogy nekem kicsit fingilinginek tünt.

lcs

lcs

vendég

• fórumtag
  • 160 posts
öööö....izéééé...lehet, h nem ugyanarról a B+ SS agyról beszélünk, de az enyém 2,5 róka sem volt, nem hogy hét??!!??
Mindkét oldala menetes, és adtak hozzá egy fix 14-es fogaskereket, amivel fixiként lehet használni. Feltehetõ kétféleképpen is, és így lehet variálni a láncvonalat, kb 4mm-rel. A másik oldalról pedig SS racsnit tudsz feltenni.
Ugyanakkor, nem olyan széles mint az SS agyak általában, ez nem jó, mert nem annyira széles a küllõsátor alapja, cserébe viszont bõven van alkalmad kisérletezni, variálni alátétekkel mindkét oldalon. szóval oda sakkozod a hátsó fogaskerekedet, ahová csak akarod, persze a felnit utána kell igazítani a küllõkkel.
Úgyhogy sztem best buy, és teljesen megfelelõ, plusz egy csomó fejtöréstõl megóvod magad.
Az éltes mester

vendég_luongo_*

vendég_luongo_*
  • vendég

vásárolni kellene egy b+ ss agyat. 7körül már lehet kapni ha jol tom..

Sajnos még nem lehet kapniFeltöltött kép A cseke azt mondta, hogy február végeFeltöltött kép Rendeltünk eg páratFeltöltött kép

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
de talán még mindig halkabb mintha folyamatosan csörömpölne :)

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 posts
ha keresztbe fut a lánc akkor nem annyira halk...;)

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
hát ezt az erõ-vektroábrát inkább meghagyom másnak :D
de most felmerült bennem egy olyan kérdés amit inkább keréképítésben kéne... szal hogy 24es kerék+kazettás agy oldalmerevsége még mindig sokkal gagyibb mint bármelyik ss aggyal épített keréké?

viszont ha csak hatásfokilag számít a láncvonal akkor az nem nagyon izgat... számomra ss elõnye az egyszerûségében, halkságában rejlik :)

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts
Matt:

Vedd meg csak nyugodtan a B+ SS agyat. Arra, ha felteszed a racsnit, egy elég fix pozíciót ad ki, és az nagyjából a középsõ tányérral van egyvonalban. (Még nem tudom pontosan, mert az enyém sincs még kész. Nekem inkább az a bajom, hogy úgy, hogy a racsnival pontosan egyvonalban legyen, már nem fér oda a láncvillától egy akkora tányér, ami nekem kéne, "aszfaltos utazóbringa"-hoz megfelelõ áttétel létrehozásához.)

Biztos, hogy erõsebb lesz, egy erõ-vektorábrát ugye meg tudsz szerkeszteni, ki tudsz számolni? Nézd meg, mennyit változik a jobb oldali küllõkre jutó terhelés, ha egy kicsit más szögben állnak. Meg fogsz lepõdni...

Ha nem egyenes a láncvonal, akkor tk. b...-hatod az SS-t. A legnagyobb elõnye ugyanis talán az, hogy ha nincs a láncnak oldalirányú feszülése, nincs a szemek között extra súrlódás, a lánchajtás hatásfoka közelít az ideálishoz. (Ellentétben a váltós gépekkel, amiken az idõ nagy részében valamennyire "keresztben" fut a lánc.)

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
monoblokkot max 118mm tengelyûre lehetne cserélni nem? isisnél én még nem találkoztam hosszabbal (persze ez nem jelent semmit) szal az fél centivel lenne hosszabb. akkor ez oldalanként 2.5mili? avval sokra nem mennék.

de ha valaki megnyugtat, hogy egy sima középtányéron is lehet csuszkálni akkor nem problémázok )

visszatérve az eredeti kérdésre: ha ugy nem egyenes láncvonallal tekerek akkor mivan? mindenhol olvasom hogy mien fontos h egyenes legyen, csak azt nem látom sehol hogy 'miért?'
thx

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
Matt: hát akkor monoblokkcsere, szélesebb tengelyüre. Bár nemtom miért van szükség a rockringre, ha nem csapkod a lánc, és nem triálozol a géppel. És a speciális ss agy mindenképpen jobb választás, mint a kazettással gányolni.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts

Matt-ra reagálva: hátul nem adott a dolog, hisz egy fogaskerék + sok alátét:-)
középtányér kivülre, belülre is mehet...
tehát lehet játszani!

csak elõvettem egy régebbi bájkmeget ahol arról gyõzködnek hogy kazettás agy+sokalátét+egyfogaskerék helyett mennyivel sokkal jobb egy ss agyat hazsnálni mert szimmetrikus kerék stb.
és végülis ha véféknél maradok akkor azért jó dolog lenne ha nem minden pici baki után nem lenne fékem, mer' nyolcas megy a kerékbe.
szóval ezen elmélkedve azon gondolkodtam vásárolni kellene egy b+ ss agyat. 7körül már lehet kapni ha jol tom..

vagy maradok kazettásnál+alátét... csak félek hiába uj/durvább agy uj/szélesebb felni, oldalmerevség szempontjából nem biztos hogy erõsebb lesz a kerék.

határozott vagyok, tudom :D

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 posts

rusnya. a yasec _sokkal_ szebb

izlések és izlésficamok :) ... betolnám a szobába a Yasec mellé...biztos meglennének egymás mellett..... :P

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3,201 posts
Látom megint nincs munka a Luongoban....:P

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
Matt-ra reagálva: hátul nem adott a dolog, hisz egy fogaskerék + sok alátét:-)
középtányér kivülre, belülre is mehet...
tehát lehet játszani!

gagyenkov

gagyenkov

törzsvendég

• fórumtag
  • 502 posts
[quote name='unit']...én az Elbán (sziget) túráztam a múlt héten...

/QUOTE]Neki csk ezért kellett ez a vázFeltöltött képFeltöltött kép
Gondod van a bringáddal? Dobd be a DUNÁBA! DUNA kerékpárbolt

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
Mi mindenre jók ezek a csúszópapucsok.
:o

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

vendég_unit_*

vendég_unit_*
  • vendég
...én az Elbán (sziget) túráztam a múlt héten...

Feltöltött kép

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

ha excenterest vennék az ilyen lenne :)

rusnya. a yasec _sokkal_ szebb

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

vendég_luongo_*

vendég_luongo_*
  • vendég

csak mert hátul ugye adott a dolog, monoblokkot nem szeretnék cserélni és jó lenne ha rockring is maradna.

Hát pedig valamit cserélni kellFeltöltött kép