Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Single Speed - SÖR

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
3714 replies to this topic

ThufirHawat

ThufirHawat

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 posts
Szép nagyon, de nagy kár, hogy nem igazi SS hátsó agya van. Meg nekem kicsit lazának tûnik a lánc még így a POINT feszítõvel is...
"nem vagyok senki csak ûzöm a vadat
másnak hajtok, mások hajtanak"

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,030 posts
Bocs már megint yövök itt a képeimmel.
nem tudom megállni, de most legalább csak eg y link:
a felsõ Peugeot SS-t nézzétek LX haytomü stb..ez már nekem is tetszik.
ami mögötte van az sem rossz...
pedig nem szeretem ezeket a modern dolgokat:)
http://www.umeda1912.com/diary_top.htm
www.parkpre-italy.com www.parkpre.com
http://pix.bikemag.hu/album77
TEL.:30/4108066

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,273 posts

Szerintem lehet, s azt hiszem valahol 670 Celsius környékén le fog esni a fölösleges szem magától.

de olyan hõfokon, nem lehet esélye a vázcsõ kilyukadásánk is esetleg ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts

ez miért off?

most komolyan: nehéznek tûnt vagy nem? én pl. a sípályát kb. 3m híjján kitekertem 32:16-ban, (nem azért, hogy dicsekedjek) aztán még 1-2 meredély volt a pályán, de nem több....szerintem akkor is igen sok az olyan szakasz benne, amin tekerni már, élvezetesen lejtõzni meg még nem lehet...de a merev villa mindig segít az unalom elûzésében....

épp itt is egy felfelé gurulgászós kép a tavalyi versenyrõl /a 2. kerékpáros az, igen, csak üldögélve a nyeregben, kényelmesen nézelõdve, míg a többiek stresszesen vicsorgnak ;-))) /

Feltöltött kép

háát, én nem vagyok az az exkavátor mászógép,24-28ban is komoly asztmatikus rohamokkal küszködve másztam ki, de 32-16ban mindenképp lefostam volna a bokám.Meg kiállva nem igazán took sokat mászni, mert qrvára elindul a pulzusom, aztán meg a szines köröcskék a szemem elõtt, így csak a meredek masszívakat szoktam átlendülni. Nekem nehéznek tûnt, fõleg, hogy cimbi fekve vigyorgott rajtam, hogy -lentrõl- a jobb szélén mentem föl, KÕÕÕVVEEEKK!! holott a felvonó alatt nagymutter is feltekert volna a remek turistaösvényen.Ez van, aki nem lát sz***jon. A merevvilla meg a fiatalok kiváltsága, én is soká jártam vele terepen-bükk-csak meguntam, hogy recseg a vállam, meg a könyököm, meg ha neadjisten' pisálni kellett túrán, akkor elõször le kellett feszegetni a kormányról+rendbe kellett tennem a kezem hogy elõ tudjam venni...

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts

De a rugó jobbmenetes benne, így hacsak nem tekerted egészen körbe, akkor kifelé feszül. Mindenesetre úgy is kellett mennem rugókovácshoz, elvittem neki a point rugóját és csináltatok vele balmenetest. Így elvileg lefelé fog feszengeni a szingulátor.

jahh és csináltattam rögtön 5-öt (így is ugyan annyiba került, mint ha 1-et csináltatok), szóval, ha valakinek kell ilyen, akkor sikítson.

Igen, egyik irányba összefelé húzom a tekercset, másik irányban meg tágítom. Nem feltétlenül kultúrált megoldás, de tud dolgozni mindkét irányban korlátozott mértékben.

vendég_unit_*

vendég_unit_*
  • vendég

alura forrasztva?!?...nem!!... nehogy hevítgesd!...egyszerüen fûrész s reszelõ..

Szerintem lehet, s azt hiszem valahol 670 Celsius környékén le fog esni a fölösleges szem magától.

vendég_unit_*

vendég_unit_*
  • vendég

off:
olvastam a multkori csalánba a másik f@szát címû entyempenytemet mátramaraton láncváltó kontra SS..háát, ma benyomtuk a tavalyi maraton távját, elismerés azoknak akik ss-el adták be, vagy egyáltalán elindultak.. fõleg az aszfaltos agyongurgulászommagam részeken...

ez miért off?

most komolyan: nehéznek tûnt vagy nem? én pl. a sípályát kb. 3m híjján kitekertem 32:16-ban, (nem azért, hogy dicsekedjek) aztán még 1-2 meredély volt a pályán, de nem több....szerintem akkor is igen sok az olyan szakasz benne, amin tekerni már, élvezetesen lejtõzni meg még nem lehet...de a merev villa mindig segít az unalom elûzésében....

épp itt is egy felfelé gurulgászós kép a tavalyi versenyrõl /a 2. kerékpáros az, igen, csak üldögélve a nyeregben, kényelmesen nézelõdve, míg a többiek stresszesen vicsorgnak ;-))) /

Feltöltött kép

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,156 posts
De a rugó jobbmenetes benne, így hacsak nem tekerted egészen körbe, akkor kifelé feszül. Mindenesetre úgy is kellett mennem rugókovácshoz, elvittem neki a point rugóját és csináltatok vele balmenetest. Így elvileg lefelé fog feszengeni a szingulátor.

jahh és csináltattam rögtön 5-öt (így is ugyan annyiba került, mint ha 1-et csináltatok), szóval, ha valakinek kell ilyen, akkor sikítson.

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts

Exile,

hogy forgattad át? A rugót forgattad meg benne, vagy máskép raktad fel a mûszert? Esetleg van fotód róla?

köszi
Mohus

Magát a Pointot nem szedtem szét (csak a görgõt tartó tengelyt húztam ki belõle ideiglenesen a könnyebb szereléshez), a rugót nem fordítottam át (annak nem is lenne értelme). Hanem csak más pozícióban elõfeszítve raktam fel. Befelé feszítõsen a láncvilla fölé akarna nyúlni, kifelé feszítõsen pedig hátrafelé nyúlna terheletlenül. Az utóbbi tûnik korrektnek, mert így most pont a váltópapucson lévõ kis kitüremkedésnek támaszkodik a rugó pöcke, míg korábban valahol a papucs hátán akadt fel. (Pedig az SS mûködése szempontjából jobb lenne a befelé feszítés, és a Pointhoz adott papírkán is befelé feszítõs példa van.)
Így is éppenhogy csak összejött, koppanásig elõre kellett tolnom ahhoz, hogy rámenjen a lánc. (Legalább van neki elég rugóútja a nyúlást kompenzálni.)
Képeim vannak a kétféle helyzetrõl, de nem tudom, hogy lehet ide õket felrakni.)

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Szerintem adj egy sanszot a félláncszemnek. Elvileg a Velvártban találsz, és szebben néz ki egy feszítõ nélküli bringa (cserébe viszont a feszítõ meg felveszi a lánc nyúlását)

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,156 posts
elvileg nekem bmx láncom van. A racsni fogai elég szélesek voltak, így a hagyományos 7-8-as lánc nem ment rá. Szóval valami szélesebb, cseh csodaláncom van. De elõször megpróbálkozok ezzel a feszítõ megfordítással

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Félláncszem létezik keskeny lánchoz is, de itthon tuti, hogy nem kapsz:-(

kb. így néz ki: Feltöltött kép
Az egyik fele külsõ, a másik belsõ szem.

A "leolvasztás" régebbi acélvázakon mûködik, a bikeforums.net bagázs ezt a módszert preferálja. Csak nemtom, hogy a Csepel ugyanúgy rakja-e fel a megakasztókat, ill. hogy az alu bír-e ennyi hõt (nyilván nem a vázra irányítanám a lángot). K... szar lesz végigfûrészelni meg reszelni az elsõ átdobó tartósínjét

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,156 posts
Exile,

hogy forgattad át? A rugót forgattad meg benne, vagy máskép raktad fel a mûszert? Esetleg van fotód róla?

köszi
Mohus

isukim

isukim

törzsvendég

• fórumtag
  • 267 posts
yvorl: kissé erõs a festett gumi...szemnek remek,egyébként...hát,nem is tudom...

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
off:
olvastam a multkori csalánba a másik f@szát címû entyempenytemet mátramaraton láncváltó kontra SS..háát, ma benyomtuk a tavalyi maraton távját, elismerés azoknak akik ss-el adták be, vagy egyáltalán elindultak.. fõleg az aszfaltos agyongurgulászommagam részeken...

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts
Mohus:

Hasonló volt nálam is. Én a Pointot forgattam át úgy, hogy ne befele, hanem kifelé feszítsen. Lehet, hogy neked épen fordítva...

Yvorl:

Elég misztikus az a lefelé fordított idõfutam-kormány...

LóFarkas:

Ne téveszd össze a keményforrasztást az elektronikában használt ónos forrasztással. Elõbbi oldásához lehet, hogy akkora hõ kell, ami már az anyagot is károsítja.

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,030 posts
számomra itt kezdõdik kinézetre egy bico:)
http://www.bikecult....bianchiPPA.html
http://www.bikecult....es/bianchiPPArs
www.parkpre-italy.com www.parkpre.com
http://pix.bikemag.hu/album77
TEL.:30/4108066

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
félláncszem csak bmx láncokhoz jó

próbálj felrakni használt fogaskerekeket, ha úgy össze tudod rakni épp
aztán megkopik picit és felrakhatod az újakat is
Autist Team:)

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,156 posts
Én eléggé befürödtem most lánchossz témában.
Lecseréltem a hátsó racsnit 14-esre és a lánchossz teljesen belõhetetlen lett. A lehetõ legroszabbul alakault, pont 1-2 mm híján nem tudom a láncot összerakni, emiatt muszály bentartanom még egy szemet, így viszont nagyon lóg. A point féle singulator sem tudja annyira megfeszíteni, hogy ne dobja le a láncot nagyob zökkenõknél. Olvasom itt ezt a félláncszemet...ez micsoda? hol lehet beszerezni megfelelõ méretben? Esetleg van más (kultúrált, nem gány) lehetõség is?

köszi

tom_mirra

tom_mirra

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,889 posts
a helyedben papucsot nem bántanám.
akkor félláncszem vagy a szellemlánckerék. tudom mire gondolsz.
csak ha egyszer esetleg eladnád a vázat akkor váltófül nélkül kevesebb az érdeklõdõ.
szvsz olyan sok vizet meg nem zavar, hogy lefürészeld.
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.