Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Single Speed - SÖR

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3714 hozzászólás a témában

gkulcsar

gkulcsar

vendég

• fórumtag
  • 159 hozzászólás
Sziasztok,

üdv a fixiseknek :-)
Rámjött, hogy az outi után szeretnék egy MTB-t is fix meghajtással.
A gond csak annyi, hogy olyan vázat, ami erre alkalmas (vizszintes papucs, jó minõségû acél váz) nem nagyon látni itthon. Vagy csak béna vagyok?
Nem tudtok esetleg olyan helyet, ahol hajlandóak ilyesmivel foglalkozni? Esetleg megfizethetõ áron?
Köszi.

gimp

gimp

vendég

• fórumtag
  • 65 hozzászólás
Matuz mestert is érdemes megkeresni ss outi ügyben www.matuzmaster.hu, hegybe áll nála a régi outi cucc, hirdetett fixi építést is párszor.

ThufirHawat

ThufirHawat

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás
Gratula a rózsaszín mezeseknek a Mátrai teljesítményért!
"nem vagyok senki csak ûzöm a vadat
másnak hajtok, mások hajtanak"

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Mo-on nemigen kapható semmilyen ss országúti váz... Mondjuk külföldön se sok. Vannak pályavázak, amik szintén nehezen beszerezhetõek, és nem vmi praktikusak, ha fékekek, sárvédõket, kulacstartót meg ilyesmit akarsz.

A legegyszerûbb megoldás, ha veszel egy vízszintes papucsú (régebbi) vázat. (Papucsok Dropout címszónál:A bal fölsõ a vízszintes, jobb fölsõ a modern függõleges, jobb alsó a pálya http://www.sheldonbr...gloss_dr-z.html)

Vízszintes papucsban tudod mozgatni az agyat, hogy belõdd a láncfeszességet. (Pályapapucsban meg annyi a mozgástér, hogy két különbözõ áttételt is tudsz használni kétoldalas agyon, a lánc buzerálása nélkül)

Ha csak ss-t akarsz, nem örökhajtóst, akkor meg jó a függ. papucs is, csak be kell tenni egy láncfeszítõt. Mondjuk ilyet, ez kapható Mo-on Feltöltött kép,

Vagy egy ilyesmi 2000 az apróban Feltöltött kép

Más: A kanti tüske más, mint a V-fék? Minden nap tanulok valamit... Ha nem akarsz országúti féket használni (miért?) akkor csak a "fitness" vázak maradnak, sztem nincs ilyenbõl vízszintes papucsos.

Az itthon kapható B+ SS agy nem drága, plusz egy BMX racsni aannyi. De sokan használnak lecsupaszított többsebességes racsnit/kazettát, nincs azzal semmi gond, csak sztem nehezebb és nem olyan szép, mint egy rendes ss agy. 3. verzió: régi menetes agyról leveszed a racsnit, átrendezed a távtartókat és feltekersz rá egy BMX racsnit.

Szélesség: pályaváz 120mm, kapható hozzá B+ agy. Régebbi oúti: 126mm. Modern oúti: 130 mm (MTB: 135mm)

Bolt: tudtommal a Hajtás Pajtásban meg a Luongóban vannak leginkább képben.

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
Létezik olyan SS országúti váz, amin van V-fék szem? Én többnyire csak kantnifékeset (ha így írják) látok.
Persze hasnyált kéne ócsóér'...

A másik meg, tudom hogy furkó, de lehet használni SShez kazettás hátsóagyat? Vagy a SS vázhoz az túl széles?
Mondjuk nem vágom mennyi lehet egy SS hátsóagy, gondolom nem rokkannék bele...

Pesten merre lehet fellelni ilyen cumókat? Csak a Városmajor úti boltot vágom.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

vendég_unit_*

vendég_unit_*
  • vendég
Feltöltött kép

vendég_unit_*

vendég_unit_*
  • vendég
grépfrútos tiszt:

Feltöltött kép

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

Sziasztok!

Kérdezni szeretném, hogy ha single speed-esre akarok átalakítani egy bringát, hogyan kell meghatároznom, milyen hosszú legyen a lánc. Pusztán szemmérték alapján, vagy van valamilyen képlet, amit követni kell? Mennyit kell mozognia függõlegesen a láncnak? kb: 1 cm le-fel?

Köszönöm, parej

Az, hogy hány szem legyen a láncban, kiderül ránézésre.
Sztem kb 2cm mozgása legyen fel is, le is, ha kézzel megrángatod. Az alap szisztéma az, hogy tudod mozgatni az agyat elõre-hátra a vázban. Jól megfeszíted a láncot, ráhúzod a csvarokat. Finoman megforgatod hátrafelé a hajtókart, és figyelsz. Ha hallhatóan recseg-ropog a lánc, vagy érezhetõen megfeszül egy-egy ponton, akad, rángat, akkor félig kilazítod a csvarokat, és a láncra ütsz finoman csavarkulccsal, hogy éppen megmoccanjon a kerék. Csavar visszahúz, teszt ismétel.

zaqrack

zaqrack

vendég

• fórumtag
  • 226 hozzászólás
én itt számoltam ki hogy mi az ideális megoldás és áttétel:

http://www.peak.org/...php/formfmu.php

szerintem nagyon jól hasznélható a program

parej

parej

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
Sziasztok!

Kérdezni szeretném, hogy ha single speed-esre akarok átalakítani egy bringát, hogyan kell meghatároznom, milyen hosszú legyen a lánc. Pusztán szemmérték alapján, vagy van valamilyen képlet, amit követni kell? Mennyit kell mozognia függõlegesen a láncnak? kb: 1 cm le-fel?

Köszönöm, parej

vendég_unit_*

vendég_unit_*
  • vendég
akkor jó, mert már betojtam...

/utánanéztem a "szakirodalomban": nem 2.1, hanem 1.9 a frírájdozás alsó gumiszélességi határértéke, úgyhogy teljesen nyugodt vagyok/

meg ilyeneket ír, hogy "barát", hahaha, ezt a szót nem ismerem ;-)

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 hozzászólás

hûha

neked nem kell reszketned...nem is vagy cc-s!!!... hisz egy lánckereket használsz elöl és 2.1esnél ballonosabb külsõket...valahol azt olvastam, hogy ilyen paraméterekkel "frírájder" vagy..... :D

vendég_unit_*

vendég_unit_*
  • vendég
hûha

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
Hála gagyenkovnak hamarosan én is SS tulaj leszek!
Igazi barátot ismertem meg benned. ;)
Köszi mégegyszer.
Reszkessestek cc-sek :D

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás
Ilyen bicajjal lenne kedvem nekem is ugrálgatni.
Irigykedem.

don_iNSECT

don_iNSECT

vendég

• fórumtag
  • 192 hozzászólás
hat, en ugyan ugralgatok, de azert SS a javabol :)

Feltöltött kép

http://gallery.susin...a/Bike/perpill/
itt van par kep meg ^^^

ThufirHawat

ThufirHawat

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás
Szili!
Gyönyörû! Elismerésem. És ez az áttétel... :) :)
"nem vagyok senki csak ûzöm a vadat
másnak hajtok, mások hajtanak"

szili

szili

vendég

• fórumtag
  • 67 hozzászólás
Köszi!

Az áttétel 53-16, de a mi városunkban a vasúti felüljáró a legnagyobb emelkedõ.

A bicaj eredetileg egy Exage szettel szerelt trekking volt. A vázon Reynolds 501 matrica volt, a villa pedig Hercules.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

Ezennel én is beléptem az egysebességesek klubjába.

Gratula! Szép lett. Milyen vázra építetted?

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás
huhhhh nekem nagyon tetszik! Ász lett!!! milyen az áttétel? Elég combosnak tûnik