Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Single Speed - SÖR

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
3714 replies to this topic

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 posts
a szar itt " " értendõ. valahogy nem phil wood agyas futárgépet tudok elképzelni, bár én most nem is futárkodom tehát inkompetens vagyok az ügyben ;).
viszont ami valóban érdekes az a B+ egysebességes cuccok amiket a friss számban lehet látni. ezúton szeretnék kérni mindenkit aki tudja mirõl beszélek -ellentétben azokkal a boltokkal amelyekben jártam- üvöltsön má ide egy hozzászólást ha talál valahol ilyen kis aranyos agyakat valamelyik boltban. na  csá.

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Szar? mi? ezt fejsd ki bõvebben légyszi'

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 posts
jó hallani hogy ilyen  szar alkatrészekkel kísérletezik.

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Ez a gond a pálya agyakkal, hogy ugye a nevében is benne foglaltatik, pálya versenyekre tervezték.
A Buppának is volt ilyen gondja a Phil Wood agyakkal, beáztak, de mivel az egy "kis nevesincs" cég ezért posta forultval küldték neki a tömitéseket........

minimal

minimal

vendég

• fórumtag
  • 93 posts
tsõváz,

a luongo-ban én is nézegettem a pályaagyat, szép-szép, de b+, 40 rugó vagy mennyi, és a srác is azt mondta, hogy jók a tömítései, de azért esõben nem annyira ajánlatos használni :( ..akkor most veszel 40e huf-ért egy pár agyat, aztán csak villantani használod a fixidet, amikor szép az idõ?
én a sima menetes agyammal szerelt fixivel mentem augusztusban, és hát esett rendesen egy hétig, de nem vettem észre, hogy beázott volna, vagy ilyesmi.
ja, és 2000huf-ért vettem használtan...

bagira, neked milyen színû a bringád váza? lehet ,hogy már találkoztunk :)

bagira

bagira

vendég

• fórumtag
  • 99 posts
Hat igen, kicsit dragak ezek a dolgok ujonnan. De nem ujonnan kell megvenni, es meg van oldva a dolog. Szerintem. Allitolag van Bp-en valaki orokhajtos montival. Valami BKV-s buszsofor gyerek. Nem kozuletek valo?
Ja, a Miche agy viszont parban 40, ugy mar nem is olyan rossz. Egy chorus (asszem) elso agy 17e a Pajtiban, tehat igy nem tudom...

Bagira

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 posts
ugyanez volt beépítve a cruxba vagy pixisbe is még régebben csakhát amennyibe egy ilyen agy kerül :oés mire a mester azt legyártja

részemrõl meg pont nem errõl szól az ss

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Nem tudom hogy írtátok-e már de a múlthavi Bikemagban Yasec ss agy volt az ugrálós bicóban.
Ha errõl már volt szó akkor nem szóltam.

Lama

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Bagira, megnéztem és igazad van. csak megzavart, hogy két külömbözõ menet van egy fixi agyon. ami zavar, hogy valóban keskenyebb a menet, kb fele akkora mint amekkora kéne.
a Luongoban próbálgattam a Michie agyat, baromi szép csak ennyibõl már külföédrõl is meghozzák a kimondottan single agyat. na majd meglátom.............
Vadkan, valóban nem lehet kimondottan Single Speed agyat kapni, legalábbis én nem találtam se égen se földön.

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 posts
Igaz.
Szintem kazettás agy+sok hézagoló, esetleg, menetes agy+BMX racsni, és hozzá akkora monoblokk, amivel egyenes a láncvonal, külömben zabálja a láncot, a fogakat.
Én most ez utóbbit használom(napi 60-80km), de már készül a kazettás kerekem(105-ös agy).
De van még 1 jó móka: a FIXI !
Futár-kollegáim közül sokan esküsznek rá, és egyre többen használnak fixit.
Én is gondolkodom rajta, de kell még agy, és váz hozzá.
Óriási elõnye a súly: 1 jó fixi kb. 5-5.5kg.

Csõváz: Brian

vadkanur

vadkanur

törzsvendég

• fórumtag
  • 525 posts
Skacok! igaz az , hogy Magyarorszagon nem lehet SEMMILYEN  singlespeed agyat kapni?!

vad

bagira

bagira

vendég

• fórumtag
  • 99 posts
Nem nagyobb, mert van aki ugy csinal orokhajtostm, hogy ugyanazt a fogaskereket feltekeri egy sima menetesre, és mogeteker meg egy gyurut. Tehat ugyanolyan menet van rajta, csak mondom, a palyaagynak keskenyebb a menete, de az meg mindig el kell hogy birja a terhelest.

Ma mar nem leszek. Addig nezz utana.:-)
Bagira

vendég__*

vendég__*
  • vendég
A multkor nézegettem egy pályagyat meg egy hagyományos menetest, tolómérõ ugyan nem volt nálam, de úgy tünt nagyobb az átmérõje a pályagynak, na majd lemérem mert már tényleg foglalkoztat.

bagira

bagira

vendég

• fórumtag
  • 99 posts
Nem mas, csak keskenyebb a menet. De ugyanugy lehet racsavarni a racsnit. Amennyir en tudom. Cak ugye a kontraanya nem kell hozza ha szabadonfutozol.

Bagira

vendég__*

vendég__*
  • vendég
A pályaagy jó ötlet, csak más a menet rajta.

bagira

bagira

vendég

• fórumtag
  • 99 posts
Ra kell tenni a palyaagyra meg 5 mm tavtartot, es kesz.
Vagy kazettasbol csinalni. Persze ezek nem az igaziak, de itthon, ahol semmit nem lehet beszerezni, teljesen jo szerintem.
Namindegy.

Bagira

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Persze igazad van, de a váz melett még a hátsó agy is egy sarkalatos pont, nem lehet kis országunkban 135mm széles ss agyat kapni  :(

Én nem adom fel, már két ilyen vázat is csináltattam, és jelenleg is hajtom az egyiket, csak most egy gyárilag kimondottan erre készített darabra fáj a fogam.

Skeletron

Skeletron

vendég

• fórumtag
  • 15 posts
fityisz2 és a többiek!

Ne adjátok fel a váz miatt! A jobb szervizek vállalnak átalakítást, nekem 4800-ért csinálták meg egy cr-mo vázon, az alu-ról nincs információm. Régi outi papucsra cserélték a "modern" kiejtõset.

Nemsokára mûködõképes lesz a kicsike, mire kezdõdik a suli kész lesz.

Már nagyon várom! :)

Hajtsátok egyszerûen!!!(Single Simple Speed)!!!!

bagira

bagira

vendég

• fórumtag
  • 99 posts
Annyira nem elerhetetlen azert.
Szerintem a legnehezebb része most a vaz, mert mar nem kepesek csak kiejtopapucsot gyartani. Azert tetszett nekem az a dual vaz az egyik ujsagban, mert tok meno az a vizszintes papucs. Csak amiatt szeretnek egy olyan vazat.
Szoval nem olyan nehez.
Kicsit gondolkodni kell, meg atalakitgatni, ilyesmi, de nincs olyan sok gaz azert.

Bagira

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Igazad van, csakhát nincs mit kitárgyalni. Igaz, hogy kevesebb alkatrész van egy singlespeed-en, de ami viszont van az szinte elérhetetlen, kezdem én is észrevenni.................................