Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Single Speed - SÖR

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
3714 replies to this topic

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3,201 posts
Bringa készül... ::)
De a filmben ugrik fixivel fék nélkül és nem teker...
Hogy is van ez?
Jó tudom régi :D

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
A trükkök tényleg nagyon durvák :o
MAjd meglátjátok ;)

yvorlpu

yvorlpu

törzsvendég

• fórumtag
  • 328 posts
ezüstkerék! áhh naaagyon yo kis filmecske..
hatására elõkaptam a beatstreet break kazimat s azt is megnéztem
amugy felvettem videora.(anyám kaziyára valami lüke sorozat után ;D)

nagyon durva dolgokat csináltak benn :o
Kevin Bacon amikor lefelé nyomott az utcán fixivel(ha yol láttam)aztán a kib*ott nagy ugrások (amugy sz.tem Los Angelsbn vannak csak iyen utcák...báár nemtom .nem voltam még NY-ban)

nehablo

nehablo

vendég

• fórumtag
  • 59 posts
gimp: koszi! sajnos csak most olvastam, ugyhogy meg a videot sem tudtam beallitani... :(

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 posts
Van már ilyen biciklid?? ::) ;)

jó volna kimenni (bár akkor nem látjuk a tüzijátékot), de ha van rá igény akkor leszervezzük ;)

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3,201 posts
Megyünk? ;D

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 posts
bebököm ide hátha valaki mást is érdekel rajtam kivül...... ::) :)

http://www.sswc2004.com

gimp

gimp

vendég

• fórumtag
  • 65 posts
Dec 29én lesz a TV2n az Ezüstkerék (12.55). Állitolag nem rossz, kiváncsi vagyok, '86ban milyen gépekkel nyomták NYban.

Én 42/16tal járok mindennap a Probike mellé (ott lakok), sok cuccal elég nehéz felvergõdnöm, terepre biztos valami könyebbet raknék fel (a "hivatalos" monti ss áttétel a 32/16, azzal már sok gond nem lehet)

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 posts
régen mikor még csak 1 single speed-em volt akkor 42/14 el jártam mindenfelé, még Dobogóköre is (igaz izzasztó volt)... most a városi ss-emen 44/16 van (622es kerekekkel) a montin pedig 36/16-al járok kelek terepen (idén 3 maratont mentem 38/16al s azt kissé keménynek éreztem itt-ott) ::)

nehablo

nehablo

vendég

• fórumtag
  • 59 posts
a redllightgo-rol jutott eszembe: az ezustkereket (fsz: Kevin Bacon) nem latta vki? esetleg nincs meg vkinek bedigizve?

akkor meg azt hittem, hogy fek nelkuli fixiket csak palyara meg "flatlandezesrevagyminekhijjam" hasznaljak, de a topic fenyt gyujtott :)))

caprinae

caprinae

vendég

• fórumtag
  • 13 posts
Én 42/16-tal járok, egy icipicit nagyobb áttétel mint a tiéd, de nem próbálkoztam még felmenni vele a högybe. ;) Úgy érzem, még az edzettségi fokom nem áll ott, hogy magaslati levegõt szívogassak... Meg kell próbálni, de megérzésem szerint lehetetlennek tûnik. Legalábbis számomra. Bár ha Armstrong bácsit kérdeznénk, lehet, hogy buzdítana rá, hogy megpróbáld... ;) Voltam Dobogókõn a montimmal, tudom milyen érzés lenne felmászni mondjuk 44/18-ban. :D Impossible Mission.
Bár a profiknak lehet, hogy megy...

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 posts
A Városmajor u. 32-ben van B+ SS agy.
Azt hiszem, én is veszek majd egyet, jól fog mutatni "a" kerómon.

44/18 elég jó hegymenetre, és síkra?
90-95-ös fordulattal járok, de a HHH-ra, meg Dobogókõre idõnként felmennék.

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 posts
a 135mm széles a single speed agy!!!! az összes többi B+ vagy BMX vagy pedig fixi.........

és B+-ból létezik 135 mm széles (olyanom van nekem is), csak már nem kapni......de Csekéék azt igérték, hogy jövöre megint lesz, és talán ss vázat is fognak hozni ::) ugylegyen............

Lualua

Lualua

vendég

• fórumtag
  • 47 posts
A B+ SS agybol akkor csak egyfajta letezik? Mert a fiximbe nekem is b+ h. agy van, es ugyan nem mertem le, hogy milyen szeles de gyanitom, hogy 120mm. Ugyanezt az agyat szerelik akkor montikba is? Kulfoldi oldalakon lattam ss agyakat amiket direkt ugy hirdetnek, hogy mtb ss hub 135mm. Szoval letezik a b+ agybol tobb verzio es ha nem mennyire gaz hogy feszul a vaz?

vendég__*

vendég__*
  • vendég
nékem van egy régi régi shimano kontrás agyam, kb 25 éves, de olyan szépen mozog, hogy csak na. egyedül a súlya lehet bajos csak mert egalább fél kiló. de gondolom acél vázzal meg hajtómûvl ez nem gond. szoval akkor lenne egy ilyenem, ha érdekel akkor privizz rám.
kerék: akko' thez, a gyártók fogták, azt szépen megemelték a küllõperemet. vagy ha ez se elég, akkor:
www.mtb-online.hu/aloldalak/tuning/fr_kerek.htm, azt jóvan.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts

MTBs egysebesseges agyat ismerik nalunk? Elvileg errol is olvastam vmelyik bikemagban, hogy a bike+ csinal(t) ? ilyet, de hogy lehet-e meg/mar ??? kapni. Illetve azt irtak rola, hogy azert jobb a kazattes agynal mert szimetrikus a kullok dolesszoge es ezaltal strapabirobb a kerek. Szerintetek mennyire szamit ez?

jaja, b+ ss agy. volt a boltokban, EZER regen.
es igenis jobb, hisz sokkal nagyobb az agyon a 2 kulloperem kozti tavolsag, sot raadasul talan meg szimetrikus is, igy az oldalmerevseg EZERrel nagyobb lesz. merevebb kerek, kevesebb serules, 8as, stb
kepzelj el pl a 9 sebesseggel kompatibilis agyat. ami raadasul meg tarcsafekes is ;) tehat a jobb oldalon a 9 fogaskereknyit ugrik be a perem a baloldalon meg a tarcsafekkonzolnyit. ez kb olyan 20-30% is az ss-hez kepest... es igy mar sokkal instabilabb lesz a kerek :-X :(

Lualua

Lualua

vendég

• fórumtag
  • 47 posts
country: kosz a tippet a xenith 1.5el kapcsolatban, tenyleg volt nekik, csak elfogyott...

bagira: szerintem nagyon szexi a bringad, nekem mindenesetre nagyon bejon a fekete fenyezes, es hogy nincs rajta semmilyen kallantyu, bowden - csak a bringa meg a bringas - mas kerdes, hogy en se vallalnam be a feknelkuliseget. Meg nem tartok ott a fejlodesben ;D

MTBs egysebesseges agyat ismerik nalunk? Elvileg errol is olvastam vmelyik bikemagban, hogy a bike+ csinal(t) ? ilyet, de hogy lehet-e meg/mar ??? kapni. Illetve azt irtak rola, hogy azert jobb a kazattes agynal mert szimetrikus a kullok dolesszoge es ezaltal strapabirobb a kerek. Szerintetek mennyire szamit ez?

Aki meg esetleg nem ismerne ezt a filmet: http://www.redlightgo.ws/ Nezzetek meg a ket trailert!!! :o

Amugy Boldog Karacsonyt + Uj evet mindenkinek! ;)

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 posts
Én úgy tudom, hogy még van egy boltban pár darab. Egyik oldal fixi, másik menetes racsnihoz.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ugyse találsz már B+ SS hátsóagyat, szal marad a kontra sztem.

T-BIKE

T-BIKE

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Hello!
Én is szeretnék csinálni egy single speedet....na jó nem igazán single speed inkább csótánynak nevezném. Olyan bicó lesz, amit akkor használnék amikor "csak úgy" bicikliznék(szóval nem verseny, edzés stb.) A leglogikusabbnak így egy ss bicikli tûnik.
A legfontosabb, hogy occsó legyen. Az alap egy régi orosz acél váz, amit a padláson turtam sõt a benne lévõ "hajtómû" is marad (Tudjátok acélból van az egész, úgyhogy kõnehéz és így marad a régi ÉKES hajtómû rögzítés is :)).De mondtam a fõ az occsóság. Különben se versenyen fogom nyúzni.(Az kéne még mi? :)). Marad benne a régi acél villa és a kormánycsapágy, persze szépen zsírozva rendbetéve, vmi. a-head-es átalakító is lesz hozzá, (mert ugye azt könnyebb beállítani) egyenes kormányt szeretnék rakni bele. Az elsõ agy egy ZOGGIE (ez volt otthon), hátsónak meg B+ -t gondoltam ipari csapágyakkal, hogy ne kelljen vele annyit foglakozni. A küllõ DT, a felni Mach1 210 a külsõ meg vmi occsó. Látjátok úgy ahogy összeállt, de amivel problémám van az a fék. V-féket, középhúzósat ugye nem lehet ré rakni marad a patkófék legalábbis elõre, de hátul régen kontrafék volt rajta és furat nincs a hátsóféknek. Szóval mit gondoltok maradjak a kontránál? (ekkor viszont ugrik a B+ hátsó agy) Esetleg tudnátok ajánlani kontás agyat v. valami más megoldást?

Köszi a segítséget
Sziasztok T-BIKE