Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Single Speed - SÖR

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3714 hozzászólás a témában

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
hát, a kmc-ben egyetértünk ;)
és van nekem is egy gépem. nemtudom minek hívjam, mert ugribugrira van tervezve erõsségileg, de valójában egy átlag napon 30percet ugrálok, meg állatkodok, a maradékban(4 óra kb minimum) tekerek mint a güzü, hogy eljussak a hegyre, eljussak a városba, a bicósboltba, és mindenhova. szal ha megnézed, tényleg ott a nagytárcsa, de az kell. az is csak egy fék, ilyen alapon elég egy b+ vagy egy tektró fék is.
csakhogy az már a futárgép/bótbajárós kerékpár topik lenne. az ss egy életforma inkább, a váltó feleslegességének kimondása, és a kerékpár így leredukált állapotban használata... és ebbe énis beletartozok, csak mivel a stílusom olyan, hogy ha az említett féltégla megjelenik, ÁTUGROM, a kamionnak meg a pirosnál jól bemutatok, vagy megpöckölöm. és ehhez kell az erõs kerék, meg a váz, a jó teló meg olyan, hogy mi a fenének mennék egy majd' merevvilla dologgal, ami meg kitörik, ha átugrom a téglát... nem egy életbiztosítás. mondom én, a jo kis suntourommal....
juli néni kerékpárja parasztbályk. a bmx meg bmx.
de ilyen alapon a 26os gép is montenbályk, nem ss....
és az én kerékpáromon pl utass egy felesleges alkatrészt is. ha találsz szólj, mert én is azt keresek, mert csak úgy tudnám lekönnyíteni, mert túl nehéz, de nem találok semmit :-\ :(
a fék meg fék. azon nem kell spórolni. elég sok múlik rajta ugyanis... :-\ (pl mért ne lehetne manualozni egy ss géppel?)

kiscsango

kiscsango

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Egy Mali trekking vázam van országúti kormánnyal, és az említett hátsó aggyal.
Ha hegyre akarok menni, elõveszem a Kula-t, mert egy sebességgel nem tudok felmászni, max. a Gellérthegyre. Elsõ terepen zajló versenyemet 13 éve nyertem. A CC-sek nagy részénél bevállalósabb vagyok lefelé, legalábbis versenyeken mindig feltart a nép. Az engem meg nem értõk SS gépe tippem szerint brutál ugribugri váz, böszme nagy Marzocski teló, elöl hátul 200x tárcsa. Ez tiszteletet érdemel, de nem tartozik az egyszerûbb kategóriába. Lehetne egy sokadik nézõpont az is, hogy a BMX-esek is SS fanok, meg Julis néni is a téeszbõl.
Érdekes, hogy autóknál mindenki számára egyértelmûek a kategóriák.
Fogszám: van 16 (ritka), 18, 20. Ezek elérhetõek. Régen valaki már keresett páratlan fogszámút, de eredményrõl nem hallottam.
KMC rulez. ;D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
nem röhögtek ki téged,csak maximum ezt amit írtál. szóval nem a személyedet, csak furának találták ezt a kijelentést.
viszont amit írtál, az azt sejteti, hogy még nem sokat voltál terepen/nem szeretsz odamenni, sokkal inkább városi vadóc vagy.(ez is hülye kijelentés) de valahogy ezt mutatja. legalábbis akkor nem a "bevállalósabb kategóriába esel a terepen"
a 200 ft-os agy meg sokkal inkább egy parasztbálykra utal/hat, lévén az is /lehet/ ss....
megintlehetne kezdeni, h mi tartozik bele ebbe a kategóriába, de sztem abban megint kiegyezhetünk, hogy midnen ami ss, és akkor nem lesz sértõdés sem sok... minél egyszerübb kerékpár, minél kevesebb felesleges alkatrésszel.

kiscsango

kiscsango

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Naszóval. A Single Speed, mint kifejezés városi használatú bringára vonatkozik eredetileg. Az egy dolog, hogy mostanában sokan montira sem raknak váltót, attól az nézetem szerint még nem SS.
A 200 Ft-os agy acél, van benne anyag, miért is menne szét.
Városban nem tudod kikerülni az akadályokat, terepen igen, mert nincs más részvevõ. Ha szembejön egy féltégla, terepen kikerülheted, de városban csak átugorhatod. Ha kikerülöd, vagy fékezel, kivasal az ukrán kamion.
Azt elfogadom, hogy más a véleményetek, de azt nem ha kiröhögnek!

F1

F1

törzsvendég

• fórumtag
  • 422 hozzászólás
Hi!

Milyen fogszámokkal lehet hátulra felcsavarhatós menetes racsnit kapni?Mert most 18 fogas van fent és szerintem ha mondjuk 17-est vagy 19-est tennék fel akkor nem is kéne a láncfeszítõ.Csak ilyenek nem biztos hogy vannak.Jó lenne ha boltot is tudnátok írni ahol van ilyen esetleg.43-mas tányért meg ugye elég nehéz beszerezni és biztos sokkal drágább is.

Elõre is köszi

Ja és nekem is Retez Velo BMX láncom van

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
felesleges, söt értelmetlen midneféle shimano/connex/sram láncokra pazarolni pénzt, mert se a váltásteljesítmény, se hasonló dolgok nem számítanak.
cseh gyártmányú, KMC márkájú, asszem 800 ft...
http://www.tar.hu/th...e/hussefelt.jpg
asszem ö az, vagyis tuti ö az, csak nemtom mennyire látszik.

Juhi

Juhi

törzsvendég

• fórumtag
  • 735 hozzászólás
oké kösz! ;D
mennyiért vesztegetnek olyan láncot?
egyébként a lénc ami szenvedet az egy sram pc40-es!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
fel lehet tenni, de nemsok teteje van.
vegyél egy jó minõdégû szinöglszpíd láncot, montira, és tökéletes lesz.
én kmc-t használok, alig nyúlik, kellö ápolás mellett.
bmxes lánc: a szemtávolság kicsit különbözik, és KÕ nehéz.

Juhi

Juhi

törzsvendég

• fórumtag
  • 735 hozzászólás
asszem mákos vagyok!Pont kellõen feszül a lánc 32-13-as áttételben feszítõ nélkül és nem ugrik le!Viszont szétpattant egy láncszam csak rosszul volt összerakva!Bmx-es láncot fel lehet rakni montira nem?Azok nagyobb terhelést bírnak!

Hessler

Hessler

vendég

• fórumtag
  • 55 hozzászólás

Az én menetes hátsóagyam 200 Ft volt. Eddig pöpec, pedig már egy éves. Ja, országutiban van, de városban nagyobb a terhelés mint kinn a hegyen.

Tisztelt kolléga! Gratulálók ehhez a kiváló teljesítményü agyhoz,biztosan nagyon jól tudsz bringázni is.Javaslom próbáld ki a montizást is vele ;D ;)

gagyenkov

gagyenkov

törzsvendég

• fórumtag
  • 502 hozzászólás

városban nagyobb a terhelés mint kinn a hegyen.
.

Háá eztet meg ki mondta néked ember ??? ??? ::)

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 hozzászólás

de városban nagyobb a terhelés mint kinn a hegyen.

igeeen?!?! :o ::) ezt fejsd ki légyszi.......

más,
Olvasgatom ezt a topikot és egy dolog nagyon megfigyelhetõ. Az ide író emberek nagy része a Singel Speed-et úgy fogja föl mint egy egyszerû, lebutított bringa amivel tök jó fagyizni, közértbe, iskolába, etc. járkálni, nem kell annyira félteni és alacsony költségvetésbõl is össze lehet rakni mint második gépet..... Ez így is egy helyes felfogás. De. Van egy másik, jelenleg szûkebb réteg akiknek mást jelent. Van olyan akinek az "egyes számú" bringája is SS, ezzel jár hegyre, ezzel jár versenyekre... és ezek a bringák már nem alacsony költségvetésbõl készültek (az én SS-em alulról simán eléri az 500e Ft-ot... a következõ fölötte is lesz).....
Hogy miért irtam ezt le? Csak mert rengetegszer elõfordul, fõleg a hátsó agyak kapcsán, hogy minek veszel 5e-ért B+ SS agyat mikor lehet venni 300-ért egyszerü menetest..... nem biztos, hogy mindenki ugyan arra akarja használni a Single Speed-jét....

E valahogy kikivánkozott belõlem ::)

kiscsango

kiscsango

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Az én menetes hátsóagyam 200 Ft volt. Eddig pöpec, pedig már egy éves. Ja, országutiban van, de városban nagyobb a terhelés mint kinn a hegyen.
Ezekkel az agyakkal tavaly is igy volt, aztán egyszercsak lett, de mire eljutottam a boltig már el is fogyott. :'(
Biztos ramadán vagy mi a franc van a ferdeszemûeknél, hogy nem dolgoznak.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
cserébe ma érkezett a konténer, ma pakolják ki az ott dolgozók. szenvednek is vele jól, ha midnen igaz. szal lassan érdemes újra kérdezõsködni feléjük....
asszem én is be fogok nevezni egy tárcsafékes ss agyra...

vendég_luongo_*

vendég_luongo_*
  • vendég

Az hogy 130 vagy 135 édesmindegy. Kisebbre cserélitek a távtartót a tengelyen és kész. Agynak meg bárhol kapni ezresért alutestû menetest.

Kiváncsi lennék, hogy az a menetes h agy mennyi maratont bírt ki ::) Egyébként a b+ss agyakra minden héten rá kérdezünk a híres cseke rt nél, és március óta mindig úgyan az a válasz: jövõ héten itt lesz ;D >:( >:(

F1

F1

törzsvendég

• fórumtag
  • 422 hozzászólás
Nkem még nem tört a tengely az 1000 forintos agyban.Múlt héten azt is kicseréltem de csak azért mert újak voltak a kónuszok és a golyók is.Tengelyt meg tartottam tartalékba úgyhogy ezért.Be lehet egyébként állítani jól ezeket az agyakat is csak egy kis idõ.Nekem 10 perc alatt megvan.A régi tengelyre nem is húztam rá a kontraanyát szorosan de erre már meghúztam.Egyébként ez a rész a legbonyolultabb mert mikor ellentartasz a kontraanyának akkor elmászik a kónusz is.De elõbb-utóbb úgyis sikerül.Na megyek mert holnap ÉRETTSÉGI

zfazek

zfazek

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás

zfazék.

hm.,háát szerintem a 20-as tempot nehezen fogod a yukas szingoval nyomni...fõleg a városba+ yo toyás lessz a kerékben.szoval nem kell mindent elhinni...
amugy miyen ragasztót használsz és mennyiért veszed?

Igerem, kiprobalom ;D
Palma Tex-et hasznalok, tan 280 Ft volt egy tubus.

Kipróbáltam >:(
Ha jó a beton, nincs keresztben repedés simán lehet 15-20-al gurulni. SOKKAL, DE SOKKAL jobb, mint külsõn. Ha szar a beton, akkor ezen is szar.

BikerPocok

BikerPocok

vendég

• fórumtag
  • 66 hozzászólás
venni kõ schimano((t'od a pecagyár)) csõtengelyt ezresé és az tovabb birja egy hétnél meg jó kónuszokat, golyokat, persze csak ha a belsõ persely jó és akkor amig a tengely nemhajlik el, jól be van állitva, meg a kónuszok se marodtak szét addig birja, és be lehet azt allitani faszán,,(de sztem tökéletes a kazetáás agy is,, eccerüen pár távtartógyürü meg egy picike fogaskerék és már jó is, bár hamarabb elkopik de parszaz forintért kapsz uj fogaskereket, láncot meg egyéretelmüen vagy kmc vagy vmi bmx láncot kell felrakni) a zoogie zárt csapágyas agyak se rosszak ám, és nem is drágák viszonylag)

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás
Madve:

És tényleg van, még átfordíthatós és színválaszték is! Tehát egy ilyen agy, és a Hydra alu váz a válasz a kérdésemre, köszi. Tk. az egész bringát meg lehet építeni Csekés cuccokból, most már csak azon lehet siránkozni, miért nem raknak össze és árulnak õk ilyet kompletten, biztos olcsóbb lenne, mint darabonként megvenni... Bár itt a bazárban biztos mindig lehet kapni elsõ kereket, fékeket, miegymást, úgy olcsóbban kijön...

17000Ft egy láncfeszítõért azért már tényleg durva, bár gondolom, ebbe bejátszik a magas ? árfolyam is...

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 hozzászólás
A téli gépben ilyen hátsó agy van.
800 km alatt eddig semmi baja, pedig hóban, sárban, terepen is használtam.
A törés valószínûleg a túl laza beállítás miatt lehetett. Ilyenkor ferdén áll a kerék, és túlterheli a tengelyt.
A beállítáls kis gyakorlat kérdése, de nem nehéz.