Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Single Speed - SÖR

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
3714 replies to this topic

Mucoregulator

Mucoregulator

vendég

• fórumtag
  • 17 posts
Sziasztok!
Teljesen amatõr vagyok a témában, de szeretnék egy single speed minimal biciklit építeni/vásárolni, lehetõleg minél olcsóbban. Kifejezetten városi használatra, országútra kellene, minél kisebb súllyal, és a lehetõ legkevesebb felesleges ketyerével. Nagyon fontos lenne, hogy azért lehessen vele rendesen szaggatni, de lehetõleg ne szökjön az ára az egekbe. Ha valakinek van türelme, kedve, akkor várom az ötleteiteket, hogy mit érdemes venni, és hol, hogyan kezdjek az összeállításhoz... stb...
Elõre is kössz... ;)

BikerPocok

BikerPocok

vendég

• fórumtag
  • 66 posts
befõttesgumi, meg félbevágott váltógörgõ ,, vagy olvass picikét vissza

üdv

green

green

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Hello mindenkinek!

Segítséget szeretnénk kérni:
Egy láncfeszítõre lenne szükségem a trekking vázra épülõ singlespeed bringámhoz. Hiába vuduztam elõtte sajnos nem jött ki 42-16-nál a megfelelõ lánchossz.
Jó lenne valami állítható darab és nem szeretnék nagyon drágán venni.

Elõre is köszi,

Üdv,

green

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts
yesido:

He? Mi a baj?

(Ha nem lenne elég világos, olyan bringával kerültem körbe, amin van váltó, csak azért hagytam egy viszonylag jó fokozatban, hogy kipróbáljam, milyen lenne SS-el. Mert olyan nekem még nincs, de szeretnék.)

yesido

yesido

vendég

• fórumtag
  • 13 posts

Jó, hogy nem hagyod elsüllyedni ezt a jó kis topicot...

körbekerültem a Velencei-tavat váltás nélkül

n.c.

yesido

yesido

vendég

• fórumtag
  • 13 posts

Angel:

Jó, hogy nem hagyod elsüllyedni ezt a jó kis topicot...

körbekerültem a Velencei-tavat váltás nélkül

n.c.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
:P :P :P

;)

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
3:)
NRS,AC,2K1

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
Te Thy neked hány géped van? ;)

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Nekem is bevetésen volt végre a SLT (singlespeednek látszó tárgy) bringám:)
Magellan 2K1 váz,Kona villa, meg egyéb érdekes cuccok:)
dirtre lett építva, és már most nagyon tetszik. Kint voltam a bókayban vele:)
Ja és pont kijött a lánchossz.kicsit feszes, de jó:)
Üdv:Thy

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Mohus

Nagyon jól néz ki a bringád. Én a helyedben a mostani helyett egy rövidre vágott egyenes kormányt tennék bele. Láncfeszítés (minimális, de hátha elég), Sheldon Brown megoldás: a tengelybõl le kell reszelni.

Baráth

Baráth

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
hali én szerintem ha vki beállt 1 megfelelö sebességbe(1kerekezni,jumpra tekrni,stb...)akkor szerintem felesleges váltani ill. méregdrága váltókart venni!(inkább már 1 láncdog)Az SS a király!!(ha olcsón ki akarsz jönni akkor csinálj házilag egyet!) ::)

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,156 posts
Exile,

A kart a ridebike-ban vettem. Állítólag a Luongo-ban még olcsóbb, de mivel a ridebike-ban vásároltam, nem akartam elkavarni a város másik oldalára pár százas miatt. Egyébként nagyon jó darab. Szép kovácsolt alu kar, és acél tányér. Könnyû, egyszerû, szép.

Örülök, hogy tetszik a gép, ma elég sokat tekertem vele, és kijöttek az apró hibák.

A lánc laza...sajnos néha ugrik. De van egy öreg 200GS váltóm, ami alig várja, hogy a Pocok féle mûtéten átessen:)

A keréknyomást meg kell küldeni, mivel nagyon vékony a gumi és ezért könnyen felüt. Meddig egészséges szerintetek felnyomni egy ilyen 1,3-as külsõt?

Végül a kormányrúd...a gond az, hogy a szöge felegyenesedett tartáshoz kényeémes. Így, hogy rádõlök, hamar megfájdul a csuklóm tõle.

Persze ezek nem nagy dolgok, eltekintve ezektõl, nagyon megszerettem a járgányt:)

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts
Mohus:

Ez nagyon f@..a! Pont ilyennek képzeltem egy házi SS-t.
Mondjuk volt jó kiindulási alapod... Hajtómûvet honnan szerezted?
A kormány nem baj, ha kicsit alacsonyan van, jobban fogsz tudni mászni, ha kell...
Ami a lánchosszt illeti, szvsz szerezz egy vacak váltót, és valósítsd meg vele a Biker Pocok -féle megoldást.

Ha már egyszer rászántam megam, válaszolok JUHIkának is:
Nem ciki, ha az agyon kimarad lyuk, csak a felnin ne maradjon ki... Persze egyenletesen legyenek kihagyva (ez esetben tehát oldalanként 4-4, 90 fokonként), és ügyesen kell centrírozni...

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,156 posts
Sziasztok,

mivel ennek a fórumnak a hatására álltam neki az SS gépem építésére, gondoltam megosztom veletek az örömömet, hogy elkészültem:)

Régóta össze akartam rakni egy városi rombolót, mert sajnáltam és féltettem a hegyi gépemet itt lebombázni, ellopatni. Volt itthon egy rakat alkatrészem indulásnak. egy komplett régi mongoose cr-mo vázam, monoblokkal, üléscsõvel, korm. csapággyal, régi ritchey nyergem, egy komplett LX V-fék szettem, pedálok, stucni. Szerváltam egy régi cr-mo villát is. A kerekekkel voltam gondban, mivel nem akartam sokat költeni rájuk. Aztán benéztem a keravillba és megleltem a kincsesbányát:) Vettem két komplett fûzött kereket, szimpla alu felnikkel, joytech agyakkal darabját 1800Ft-ért. Ok itthon neki kellett állni a küllõket meghúzni, meg centírozni, de így is jó biznic volt. Vettem egy ócsó menetes 16 fogas bmx racsnit 300Ft-ért, ami tökéletesen passzolt az agyra. Vettem akciósan két 1.3-as conti sport külsõt 1400Ft/db-ért, egy 38 fogas ócsódejó Hercules hajtókart 4400Ft-ért, egy Sachs PC48-as láncot 1800Ft-ért, egy speckó városi Acor kormányt 1500Ft-ért. Összeraktam, és nagyon király lett.:) Az áttétel elég lájtos, de nem gond, azért lehet vele haladni, és így elindulni sem gond. A kerekek a köpenyeknek hála iszonyat jól futnak, szingós fíling:) Sajnos a láncal nem volt szerencsém...egy kicsit lóg, bár nem vészes, de majd kitalálok valamit. A kormány kicsit kényelmetlen, mivel elég elõredõlõs maradt az üléspozíció. Majd még finomítom. Mindent összevetve 20.000Ft-alatt bõven megállt az egész, és tényleg jó lett. Mégegyszer köszönöm a sok tippet amit itt találtam:)
Ja és persze raktam fel képeket is róla.

Feltöltött kép

Feltöltött kép

Feltöltött kép

Feltöltött kép

BikerPocok

BikerPocok

vendég

• fórumtag
  • 66 posts
köszönöm, köszönöm!! ;D ;D

Juhi

Juhi

törzsvendég

• fórumtag
  • 735 posts
oké kösz! ;D
a másik kérdésre esetleg?nagygázlenne az?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
A flip flop agy az olyan, hogy mindkét felét lehet használni pl. egyik oldalon fix, a másikon meg racsnis. Csak megfordítod a kereket és már indulhatsz is!

Juhi

Juhi

törzsvendég

• fórumtag
  • 735 posts
cs!
megtudná valaki mondani mit jelent a bmx-es agyaknál a flip-flop?
más:
szerintedek gáz lenne egy 36 likas felnibe 48-as bmx-es freecoaster agyat befûzni?pont kijönne hogy az agyon 2õt fûzl 1 et kihagysz!ja ez 24-es kerék lenne
ezer köszi

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
de legalább nem szögvas :D
szerencsétlen deore ::)