Jelentkezz be Regisztrálj

Single Speed - SÖR
Írta 2005. február 04. - 15:01

Írta 2005. február 04. - 14:59

öööö....izéééé...lehet, h nem ugyanarról a B+ SS agyról beszélünk, de az enyém 2,5 róka sem volt, nem hogy hét??!!??
Mindkét oldala menetes, és adtak hozzá egy fix 14-es fogaskereket, amivel fixiként lehet használni...
Hol veszetgetik ezt a B+ agyat? Jól hangzik.. Meglepném magam egy ilyennel.
Írta 2005. február 04. - 14:55

De az tárcsás változat volt.
LCS kolléga fixi agya is volt,de az valahogy nekem kicsit fingilinginek tünt.
Írta 2005. február 04. - 14:24

Mindkét oldala menetes, és adtak hozzá egy fix 14-es fogaskereket, amivel fixiként lehet használni. Feltehetõ kétféleképpen is, és így lehet variálni a láncvonalat, kb 4mm-rel. A másik oldalról pedig SS racsnit tudsz feltenni.
Ugyanakkor, nem olyan széles mint az SS agyak általában, ez nem jó, mert nem annyira széles a küllõsátor alapja, cserébe viszont bõven van alkalmad kisérletezni, variálni alátétekkel mindkét oldalon. szóval oda sakkozod a hátsó fogaskerekedet, ahová csak akarod, persze a felnit utána kell igazítani a küllõkkel.
Úgyhogy sztem best buy, és teljesen megfelelõ, plusz egy csomó fejtöréstõl megóvod magad.
vendég_luongo_*
Írta 2005. február 04. - 13:24

Sajnos még nem lehet kapnivásárolni kellene egy b+ ss agyat. 7körül már lehet kapni ha jol tom..

Írta 2005. február 04. - 12:05

Írta 2005. február 04. - 12:03

Írta 2005. február 04. - 11:59

de most felmerült bennem egy olyan kérdés amit inkább keréképítésben kéne... szal hogy 24es kerék+kazettás agy oldalmerevsége még mindig sokkal gagyibb mint bármelyik ss aggyal épített keréké?
viszont ha csak hatásfokilag számít a láncvonal akkor az nem nagyon izgat... számomra ss elõnye az egyszerûségében, halkságában rejlik

Írta 2005. február 04. - 11:45

Vedd meg csak nyugodtan a B+ SS agyat. Arra, ha felteszed a racsnit, egy elég fix pozíciót ad ki, és az nagyjából a középsõ tányérral van egyvonalban. (Még nem tudom pontosan, mert az enyém sincs még kész. Nekem inkább az a bajom, hogy úgy, hogy a racsnival pontosan egyvonalban legyen, már nem fér oda a láncvillától egy akkora tányér, ami nekem kéne, "aszfaltos utazóbringa"-hoz megfelelõ áttétel létrehozásához.)
Biztos, hogy erõsebb lesz, egy erõ-vektorábrát ugye meg tudsz szerkeszteni, ki tudsz számolni? Nézd meg, mennyit változik a jobb oldali küllõkre jutó terhelés, ha egy kicsit más szögben állnak. Meg fogsz lepõdni...
Ha nem egyenes a láncvonal, akkor tk. b...-hatod az SS-t. A legnagyobb elõnye ugyanis talán az, hogy ha nincs a láncnak oldalirányú feszülése, nincs a szemek között extra súrlódás, a lánchajtás hatásfoka közelít az ideálishoz. (Ellentétben a váltós gépekkel, amiken az idõ nagy részében valamennyire "keresztben" fut a lánc.)
Írta 2005. február 04. - 10:08

de ha valaki megnyugtat, hogy egy sima középtányéron is lehet csuszkálni akkor nem problémázok )
visszatérve az eredeti kérdésre: ha ugy nem egyenes láncvonallal tekerek akkor mivan? mindenhol olvasom hogy mien fontos h egyenes legyen, csak azt nem látom sehol hogy 'miért?'
thx
Írta 2005. február 04. - 09:51

RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2005. február 04. - 01:19

Matt-ra reagálva: hátul nem adott a dolog, hisz egy fogaskerék + sok alátét:-)
középtányér kivülre, belülre is mehet...
tehát lehet játszani!
csak elõvettem egy régebbi bájkmeget ahol arról gyõzködnek hogy kazettás agy+sokalátét+egyfogaskerék helyett mennyivel sokkal jobb egy ss agyat hazsnálni mert szimmetrikus kerék stb.
és végülis ha véféknél maradok akkor azért jó dolog lenne ha nem minden pici baki után nem lenne fékem, mer' nyolcas megy a kerékbe.
szóval ezen elmélkedve azon gondolkodtam vásárolni kellene egy b+ ss agyat. 7körül már lehet kapni ha jol tom..
vagy maradok kazettásnál+alátét... csak félek hiába uj/durvább agy uj/szélesebb felni, oldalmerevség szempontjából nem biztos hogy erõsebb lesz a kerék.
határozott vagyok, tudom

Írta 2005. február 03. - 22:50

rusnya. a yasec _sokkal_ szebb
izlések és izlésficamok

Írta 2005. február 03. - 19:30

Írta 2005. február 03. - 19:30

középtányér kivülre, belülre is mehet...
tehát lehet játszani!
Írta 2005. február 03. - 19:29

/QUOTE]Neki csk ezért kellett ez a váz

Írta 2005. február 03. - 19:14

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
vendég_unit_*
Írta 2005. február 03. - 18:07

Írta 2005. február 03. - 17:40

ha excenterest vennék az ilyen lenne
rusnya. a yasec _sokkal_ szebb
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
vendég_luongo_*
Írta 2005. február 03. - 15:03

Hát pedig valamit cserélni kellcsak mert hátul ugye adott a dolog, monoblokkot nem szeretnék cserélni és jó lenne ha rockring is maradna.