Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Single Speed - SÖR

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
3714 replies to this topic

compressor

compressor

vendég

• fórumtag
  • 173 posts
Hü de klassz ez a váz...:) de hát 320 ért(már ha jól értettem)...:chin:

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 posts

Jajj, ez nagyon megtetszett, s mivel acel, igy at is hegesztheto (bar 320 font-ba kerul maga a vaz):

Orange P7(2004)

ha már acél, drága és idehaza nem kapható akkor inkább már ez:
Feltöltött kép

:)

vendég_luongo_*

vendég_luongo_*
  • vendég
Privát mentFeltöltött kép

ThufirHawat

ThufirHawat

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 posts
Akkor hogy tudom megkérdezni, hogy van-e Point SS1 láncfeszítõ raktáron?
:)
"nem vagyok senki csak ûzöm a vadat
másnak hajtok, mások hajtanak"

gagyenkov

gagyenkov

törzsvendég

• fórumtag
  • 502 posts
Sajnos még egy ideig nem is fog menniFeltöltött kép Nincsrá keretFeltöltött kép
Gondod van a bringáddal? Dobd be a DUNÁBA! DUNA kerékpárbolt

ThufirHawat

ThufirHawat

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 posts
A LUONGO.HU csak nem megy?

compressor

compressor

vendég

• fórumtag
  • 173 posts
Pffff....
Luongo a "veterán"....ez azért elég karcsú volt,ezt is valljuk be...Kíváncsi leszek majd a savanyú képedre amikor le leszel tolva a pályáról,JUHÉJJJJJJFeltöltött kép
Ja,a valljuk két "L"...Feltöltött kép

Valjuk be compressor, te ebben nem vagy mérvadóFeltöltött kép Hány maratonon indultál?

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts

Exile!

A Point láncfeszítõd rugós, vagy gyorskötözõs :) ?

Rugós... (De nem volt beszólni, mert én is rúgós leszek, mint a Ráró... ;-))
(Ha kicsit visszaolvasol, akkor láthatod is, amikor én ugyanezt kérdeztem Luongo/Gagyenkovtól. Aztán, amikor írta, hogy megérkeztek, és a kisebbik is rugós, mindjárt ráuszítottam az Alfettás havert.)

200 ez a Langster... Hát, ahhoz képest, hogy az én (használt alakatrészek felhasználásával is) építgetett, láncfeszítõs jószágom is felül lesz a 100-on, nem is olyan drága...
(Viszont éppen ezért, "ha már egyszer...", adjuk meg a módját, sz'al no gyorskötözõ, no kerítés-sarokvas...)

vendég_unit_*

vendég_unit_*
  • vendég

o_O Huuu, remelem, hogy majd meg lehet majd tapizni Feltöltött kép

'nnyi, mire katyus hazankba er? Feltöltött kép

Csak lassan a testtel. Majd június-július környékén. Akkorra igérik....
Ja és persze olcsó lesz, hisz singlespeed! (kb.200e, de NEM EZ SZÁMÍT!)

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 posts

Kinek?

o_O Huuu, remelem, hogy majd meg lehet majd tapizni Feltöltött kép

'nnyi, mire katyus hazankba er? Feltöltött kép

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 posts

A mongoos fireball elérhetõbb, és még single speedet is jobban lehet belöle csinálni Bár én levagyok róla beszélve, mert az nem cc-s De nekem akkor is tetszik

Feltöltött kép Jol monda'd, rulz a vaz (hatul toltos, allithato papucsok, kaphato), csak sajnos nehez. Persze ugrabugrara bissztossan ez kell Feltöltött kép

Jajj, ez nagyon megtetszett, s mivel acel, igy at is hegesztheto (bar 320 font-ba kerul maga a vaz):

Orange P7(2004)

Feltöltött kép

Csak ez az ikszte' hajtomu, na es a top swing elso valto Feltöltött kép

vendég_luongo_*

vendég_luongo_*
  • vendég
Valjuk be compressor, te ebben nem vagy mérvadó:P Hány maratonon indultál:chin: :bananadan

compressor

compressor

vendég

• fórumtag
  • 173 posts
Gagyenkov,

Kit érdekel,hogy ki mit mond?
Mér' az én Kona Scrap-em annyira CC-s???
Mégis hibátlanul tekertem vele 70-80 km-es túrákat,mindenféle probléma nélkül.Nyeregcsö kihúz,aztán hadd szóljon...
És bár nem S.S. re van tervezve,de ebböl is lehet jó bicót csinálni.(Lesz is belöle...Tudod jól,hisz nálad épül a vasam...)
Pokolba a "dogmákkal".:) Kinek mi tetszik...
Compressor

A mongoos fireball elérhetõbb, és még single speedet is jobban lehet belöle csinálniFeltöltött kép Bár én levagyok róla beszélve, mert az nem cc-sFeltöltött kép De nekem akkor is tetszikFeltöltött kép

ThufirHawat

ThufirHawat

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 posts
Exile!

A Point láncfeszítõd rugós, vagy gyorskötözõs :) ?

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts

erre a vázra gondoltam ni

de mégse teccik mer' 2.6 kiló

Hú, ez nem piskóta... Érdekes, sokan építenek SS-t ugrálásra. Az enyém teljesen más lesz. (A Pyxis váz 18"-osban csak 1.8 kg, pedig Cr-Mo... :-))

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts

A mongoos fireball elérhetõbb, és még single speedet is jobban lehet belöle csinálniFeltöltött kép Bár én levagyok róla beszélve, mert az nem cc-sFeltöltött kép De nekem akkor is tetszikFeltöltött kép

én olyasmit hallottam hogy külön vázként nem lehet majd kapni..

persze tudom, szoktak szétszedni gyári bicókat..

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts

Hmmm... Szerintem pedig pont hogy kell... Így ha már felfelé nem tudunk olyan gyorsak lenni, legalább lefelé lehet rövidebb féktávokat venni, és ezzel némi idõt nyerni.
Szerintem (!!!) az ideális SS pálya hosszú, nem túl meredek emelkedõkbõl, és meredek lefelékbõl áll. Ezen a terepen jön(ne) ki legjobban egy ilyen gép elõnye.
Szerintem (!!!) az ideális SS gép könnyû, hatékonyan tekerhetõ (ideálishoz közeli láncvonal), lefelé bátran küldhetõ. Én úgy vettem észre, hogy nagy elõny bír lenni a kormányról állítható teló úthossz is... Tuti helyettesít 1-2 fokozatot.

Ezek szerint SS-el fûrészfogon kell menni... :-)))

Na mindegy, ez a vita alapvetõen akadémikus, mert nagyban függ attól, hogy ki mire szánja az SS-t. Én biztos, hogy nem mennék vele versenyezni, de még kifejezett terepezésre se szántam. (Nincs is benne teló, sõt, a konkrét SS építés is onnan indult, hogy a teló meg ez a váz nem szerették egymást.) Olyan felhasználásra szántam, mint amire anno a ParasztCsepszont: fõleg aszfalt, néha egy kis dûlõút... Vagyis, a gyerekkori, önfeledt bringázásokat szeretném vele visszahozni, minden teljesítménycentrikusság nélkül. Az áttételezését is hasonlónak szerettem volna, ahol a PCs elment 46/17*28"-al, ott ennek is el kellene mennie 46/16*26"-al (meg sokkal kisebb súllyal és harcosabb geometriával), csakhát a 46 fogú tányér nem fér oda...
Ha viszont úgyis végül 32 fogú tányért kényszerülök használni, akkor már csak nekiindítom egyszer a hegynek... Lehet, hogy meg fogok lepõdni.

OFF (mert váltós), de azért elmondom: szombaton vettem egy biciklit.
Egy alu-Kettlert, méghozzá nõit, mert nekem otthon 3 bringám van (a SS lesz a negyedik), viszont az asszonynak egy sincs. Áprilisig jó lesz nekem itt elmászkálni (ilyen lapos országban tökmindegy, hogy min kerekezik az ember, ettõl meg csak nem néznek buzinak), aztán meg jó lesz otthon a feleségemnek.
Appeldoornban vettem, van ott egy olyan bringabolt, ahol beszámítják a régit, ha veszel újat. Persze a beszámítottakat is kiárusítják, van annyi, mint a nyüvek. Hamar kiszúrtam ezt a jószágot a választékból, mert nekem is a háromból az egyik Kettler, tudom, hogy jó. Érdekes lett volna egy echt holland, agyváltós-dobfékes biciklit hozni, de egyrészt ezt otthon is tudom javítani (cantifék, Shitmano Exage + 200GS cucc, a fékkarok pedig Point-ok :-)), másrészt azok 90-125 Euroba kerültek, ezt meg odaadták 70-ért.
Elég leharcolt állapotban van, de ahhoz azért bõven jó, hogy haza mertem lábon hozni, mintegy 45 km-t. (Vettem hozzá egy pár hosszú ujjú bringáskesztyût is 11,50-ért, mert annyira meleg azért itt sincs: szép napsütés, de csak 4-5 fok.) Ezt a pár hónapot remélhetõleg kibírja így, otthon aztán majd szépen felújítgatom.

A poén az volt, hogy életemben elõször jártam Appeldoornban, és a vásárlás után visszamentünk az autóhoz, hogy magamhoz vegyem a térképet. De az autóban nem volt térkép, ami meg a táskámban volt, az csak Belgiumot ábrázolta... Akkor mondtam azt, hogy "Appeldoorn tõlünk úgy Észak-északkeletre van, most délután 3 óra, tehát a nap úgy délnyugat fele lehet, tehát arra kell menni..." A kollégáim itt már elkezdtek húházni, de aztán Ede felé, tulajdonképpen ideális útvonalon, szépen "haza"jöttem. (Scherpenzeel.)
A lényeg, hogy megvan a kecó, így néz ki:

http://imgfrm.index...._0000344360.jpg

(Elõl szimpla hajtómû van rajta, de nem, nem fogom leszedni az SS-re... :-))

És itt van még egyszer a link a készülõ SS hátsó fertályáról (kicsinyített kép):

http://imgfrm.index...._0000340424.jpg

gagyenkov

gagyenkov

törzsvendég

• fórumtag
  • 502 posts
Gondod van a bringáddal? Dobd be a DUNÁBA! DUNA kerékpárbolt

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
erre a vázra gondoltam ni

de mégse teccik mer' 2.6 kiló

ThufirHawat

ThufirHawat

törzsvendég

• fórumtag