De nincs a tengelyen valami anya, alátét v távtartó amivel ügyeskedni lehet?
Mérd má' le lécci, mennyi a láncvnal. Ha flip-flop, akkor a két fogaskerék távolságát eccerû.
A küllõ között volt 1 (talán 2?) mili. Persze nem egyforma hosszúak voltak, korábbi esések/centírozások miatt. Az egy roncs szimplafalú kerék, a cimborám, akitõl elkunyeráltam, már ki akarta dobni, akkora tojás és tizenhatos volt benne. Büszke vagyok, hogy egész egyenesre össze tudtam építeni:bananadan . Sõt, mikor elõször ráültem, meg se nyikkant. Semmi zavarbaejtõ recsegés, nem harcoltak a küllõk. És 100 kmen át "egyenes" maradt.
Én is tudom, hogy ki lehet fixíteni egy kazit, de az má tényleg gány. Fõleg hogy a Luongóban 350ért kaptam fix fogaskereket:) .
A tengellyel elvileg lehet játszani, de ennél az agynál nem érdemes. Szépen becuppan a papucsok közé, középen van, szimmetrikus a fûzés, mi kell még?
A rajta lévõ menet meg pont olyan széles, mint a racsni menete, alátétnek nincs helye. Szóval ez egy fix láncvonalat ad, de az egy elég jól átgondolt láncvonal... Ismétlem, a flip-flop, tárcsás, stb. agyakat nem ismerem.
Jó, mindjárt növesztek egy 1400km hosszú kezet, elnyúlok vele hazáig, benyúlok az ajtón, felveszem a padláskulcsot, felnyúlok a padlásra... Szóval legközelebb olyan 3-4 hét múlva lehet ilyesmirõl szó, addig nézd meg a szótárban, hogy a nickem mit jelent... :-))
De akkor is, mit mérjek? Hogyan specifikálod ezt az elméleti távolságot a valódi, 3D-s testen? Amúgy bemész az elsõ bringaboltba, megméred az elsõ eléd kerülõ montin a középtányér távolságát (kérdés, hogy mitõl, ugye), és 99,9%-os valószínûséggel az lesz az. Én a racsni lánckerekének a távolságát méricskéltem a papucstól, és annak alapján választottam ki a "rendes" monti lánckeréksorán az ennek megfelelõ lánckereket, és ahhoz képest nézegettem a láncvonalat annak a hajtómûvén. (Az is ISIS, és azon is a középtányérral van egyvonalban az a lánckerék. Na, meg is van, hogyan mérünk láncvonalat: ezt a távolságot (meg a lánckerék vastagságának a felét) ki kell vonni a papucstávolság felébõl...) Sajnos nem emlékszem sem erre a méretre, sem arra, hogy ez melyik lánckeréknek felelt meg a 9 fokozatú SRAM 7.0-ás soron. (3. vagy 4.)
Azt mondjuk illene tudnom, hogy a kétféle ISIS tengelyhossz közül melyik van nekem, de csak egyféle volt a boltban, úgyhogy megvettem rizikóra, végül is jó lett... (Asszem, a rövidebbik.) Ez egyébként egy olyan Truvativ monoblokk, amit egy közgyûrûvel kell a 68mm szélességû középcsapágyházba rakni, a bal oldalán meg egy tömítõ gumigyûrû van, úgyhogy _itt_ lehetne alátétezéssel játszani, ha valakinek van ilyen méretû, különbözõ vastagságú... (Csakhogy ez megint egy 3. féle monoblokk-rögzítés, amihez nincs célszerszámom. Valahogy beleküzdöttem (inkább nem írom le, hogy hogyan), csak kiszedni ne kelljen...)
Ügyes vagy, hogy ilyen reménytelen kereket is ki tudsz centrírozni. Én fûzni tudok, de a centrírozáshoz már tehetség kéne, úgyhogy inkább eleve a mûhelyben fûzetem is a kerekeimet. (Legutóbb még a gumikat is ott rakattam rá, úr vagyok, bazze... :-))
Igazából minden gány, ami nem spec. SS hátsóagy használatáról szól... Még a láncfeszítõ is gány, de a Ritchey papucsos Pyxis vázat nem vagyok hajlandó átalakíttatni. A hajtómûvem is kissé gány ezekkel a flexelt alátétekkel, de ezen még alkalom adtán lehet fejleszteni...