Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Single Speed - SÖR

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3714 hozzászólás a témában

vendég__*

vendég__*
  • vendég
na igaz, nem egyszerü.
de ezért mondom én: páálya papucs foreva'!

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 hozzászólás
de azt ugye tudjuk, hogy itt ebben az országban sokminden eltér az ideálistól. így van ez a kis és nagykerekkel is. magyarul nem lehet kapni semmit ami éppen nem simanyó deore vagy magellan polaris ha pedig mégis akkor már  biztos volt elõtted valaki aki megvette azt az egy darabot ami volt a boltban és már a nagykerben is elfogyott. néha elképzelem azt a nagykert ami mondjuk a gézáék egy négyzetméteres spejza de csak azért nem a gardrób mert a vázaknak is el kell férniük valahol. a rohloffról meg annyit hogy brutálisan feszít/túl/ és ha jól emléxem két görgõs, ott vagyok ahol a part szakad

vendég__*

vendég__*
  • vendég
nem kéne azt tervezni, a minap került a kezembe egy régebbi, ha jól emléxem bike magazin 99 vagy 2000-res, és abban volt vagy öt fajta láncfeszitõ ami a váltó helyére szerelhetõ, csak ezek valameikét kéne "lekoppintani".
jah, és a rolhoff-nak is van ilyen, érdemes lenne felkeresni a forgalmazó srácot.

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 hozzászólás
jól beszélsz megkéne tervezni és keresni hozzá egy CNC embert és jól elárasztani vele a piacot  8) 8) 8) 8) 8) 8)

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
Egyetlen ipari csapaggyal ellatott valtogorgore gondoltam a hajtomu also reszenel, ami annyira huzza fel a lancot hogy a lancfeszesseg OKs legyen

De a hatulso is jo... hmmm jo lenne mar megtervezni azt is :)

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 hozzászólás
értem én amit mondasz csak még mindig úgy gondolom , hogy ott kell feszíteni ahol nagyobb az eséje annak hogy leesik a lánc. arról nem is beszélve hogy milyen veszteséggl dolgozna egy duplagörgõe dolog

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
en a lancfeszitest arra ertettem hogy ha nem jon ki  lanc akkor kicsit manipulaljuk...

Elvileg az ilyen rovidre vagott lanc eleve nem ugrik le. De hogy bombabiztosan alljon jonak talaltam. A hvalto viszont tul eros - tulsagosan feszit.
Ezert gondoltam egy fix- nem rugos dolgon.

Na ha most egy ilyen fix cucc be van love, akkor az a budos eletbe le nem jon hacsak nem vagod oda vmihez... - bar meg nem probaltam..

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 hozzászólás
No igazából az a baj , hogy nem éppen a lánckerékrõl szokott leesni a lánc köszönhetõen a nagy átmérõnek. Hiába feszítem én a nagytányér körül a láncot ha hátul simán lefordul a fog.kerékrõl. szóval lényeg a lényeg szerintem nem tudnak annyira feszíteni hogy az a kis átmérõjü fogsoron tartaná a láncot. Ha pedig belegondolok abba, hogy ezeket a láncfeszítõket arra találták ki hogy nyugodtan váltogathass hátul. szóval a lánckerékrõl nem esik le hátul viszont simán.

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
Apropo LANCFESZITO

nem gondoltatok meg RMP stipusu feszitesre /szal nem a hatso hanem az elso lanckereknel feszitenenk... esetleg gorgo helyett lehetne valtogorgo is... tovabbmegyek gorkoricsapagyakkal :)))

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
Ha sok idom lesz - na ez most nem az a pillanat - tervezek en is egy SS agyat. DT Hügi FR stilusut + B+ beutesut iparicsapagyakkal sima menetes racsnival... - hopp , lehet hogy meg extra szeles kozepcsapival is lehetne hasznalni, igy sokkal jobban lehetne tartani a gepet - jo igy gazabb lenne a tekeres dehat az masodlagos :)

GerMan

GerMan

törzsvendég

• fórumtag
  • 445 hozzászólás
hmm, az én városi gépem is vagy 150-ben benne volt... nem vagyok normális ??
bár ez nem SS, de nagyon tuti lett a 7-es nexus agyváltóval.
44/20-as tányérokkal mákosan kijött a lánchossz is feszitõ nélkül.

az spd-be szerintem is érdemes beleszokni, utána nem akar lemondani róla az ember  :)

kiscsango

kiscsango

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Azért szép az a bringa,  és ha le tudod rakni a munkahelyeden, bejárhatsz vele minden nap. Aki megteheti, miért ne épitene ilyet?
A földre visszatérve egyébként én is valami olyasmit szertnék összerakni, mint minimal gépe. ;)

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 hozzászólás
mondom koncepció bringa kb. annyi a valósághoz való kapcsolata mint a hasonló kocsiknak/néha fából készült makettek/ a kiállításokon.Ezt a szerepet szerintem tökéletesen betölti  hiszen a valóság ismerjük el néha igencsak szürke és kiábrándító. aki meg nem érzi az ironiát a szö vegben olvasson újra /lásd -futárbringa/

minimal

minimal

vendég

• fórumtag
  • 93 hozzászólás
üdv bagira! na végre egy igazhitû!  ;D ;D éljen a örökhajtós!  8)

county: atom ss-e kifejezett futárbringa  ::)  :-/ hát, ja... biztos ott merném hagyni bárhol is...

egyszer már építettek ss-t, és szerintem az sem ért sokat, meg ez a mostani sem. mert mit is csinálsz vele? városban nem használod, mert ha ellopják, megkaparod magad. hegyekbe nem viszed, mert a rakat könnyítés miatt nem nagyon bírná. országútra nem viszed, mert atom asszem nem outizik. szóval megint épült egy olyan bringa, ami azon kívül, hogy tényleg k. könnyû, nem sokat ér, viszont beleöltek egy rakás pénzt. gondolom, otthon -> bikemag szerkesztõség a használat útvonala.
szerintem a ss-nek az a lényege, hogy semmi csiricsárét nem rax a bringára, tök alap alkatrészek, és mégis mocsok könnyû, mert nincs rajta a sok fölösleges izé. meg nem kell karbantartani sem. én az örökhajtós láncát kábé 3 hónapja nem olajoztam, és semmi nyikorgás vagy ilyesmi. ez egy városi gép, és semmi fenntartási költsége nincs. itt van a különbség. atom félmillás tollpihe gépet fenntartani... gondolom, 20e ft-os titán lánc, 5e ft-os, 2grammos fékpofák... áhhh  :-/ egyszer elázol vele, és leamortizálódik 5e ft-ot  ;D
az a baj, hogy itt is elõjön az a durva sznobizmus, mint bármelyik másik területen...pénz nem számít, legyen könnyû, hájtek, villantós, szép, csiricsáré, és mindenki erre csöpögjön.  ???
persze biztos csak savanyú a szõlõ, mert az én örökhajtósom ehhez képest nehéz, 7,7 kiló, viszont kijött 30 rugóból   :o :D utána lehet számolni, hogy 1,5 kiló könnyítés hány százezer forintba került... megéri vajon?  ;D ;D 8)

bagira

bagira

vendég

• fórumtag
  • 99 hozzászólás
Csao.

Nem tudom, mennyi az a bringa. De a suly nem minden.Nem mentem vele, nem tudom,mennyire rugalmas.Meg persze, lehet csinalni biztos 2 kilos bringat.Az enyem lehet, hogy nehezem 1,5 kiloval, mint az a feher, de nem volt benne teljes 100e Ft-ban. Ez a masik oldala. Igaz, nincs rajta fek.
Az spd-vel  meg az a helyzet szerintem, hogy az nem kifogas, hogy ki kell venni mindig a lampanal. Egyik az, hogy nem kell, a msik pedig, hogy arra valo, nem? Ha meg  nem tudod kivenni, nem tudod hasznalni. Hm.

Bagira

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 hozzászólás
jó,jó tévedtem én már máskor is.

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 hozzászólás
jó de azért ebben is van néhány használt alkatrész. az SPD-t városban meg bízzátok inkább a futárokra illetve olyanokra akik minden nap biciklivel töltenek.

kiscsango

kiscsango

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Hát igen, nem mindenkinek jön be az SPD....
Én csak télen és sárban veszem le, de pl. tesóm is leszokott rólla.
Country:
melyik alkatrészt tippelted 200 körülre? Csak a fékbowden 10 fölött van elvileg, karbon hajtókar...
Pár éve már összeraktak egy single speedet, ott még abból, amit tesztelésre, stb. kaptak, ott 350-nél álltak meg. Ez biztos több volt.

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 hozzászólás
azt azért ATOM se gondolja komolyan, hogy most ezzel a géppel fog a városban közlekedn. Szerintem inkább egy prototípus koncepció lehet. azonban valóban meg kell oldani a láncfeszítést .hát az ár az nem számít én olyan két kiló körül tippelném. kifejezett futárbringa.

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
off
Nade minden keresztezodesnel ki kell lepni...
jo mostmar megy a piroslapmpa vegigallas lableteves nelkul de aze SPD vel nem olyan jo... ;)
Ugyanez vonatkozik erdoben is...
Nagyon technikas lefeleknel es kanyarorgos osvenyeknel szintugy -nagyon gondolkozom hogy a valtos bicom SPDje helyere egy kiray platformot teszek...mint ahogy az az egysebessegesen is van