Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Single Speed - SÖR

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3714 hozzászólás a témában

matula

matula

vendég

• fórumtag
  • 123 hozzászólás
nekem már csak a lóhere miatt is tetszik:)
matula

tyutyu

tyutyu

vendég

• fórumtag
  • 57 hozzászólás
Hali!
Csudálatos ss szobabicilim :)
http://www.extra.hu/...01-0116_IMG.jpg
Bocs.

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Berci; ha szétszedsz egy lánkeréksort akkor abban találsz házagoló gyürüket, olyanokat kell szerezni. Vagy venni kell megfelelö méretü PVC csövet és abbol kiszabni................

tbertalan

tbertalan

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.436 hozzászólás
bagira: Szóval õ egy fogaskereket/lánckereket (ki, hogyan hívja) akar hagyni és arra lennénk kíváncsi, hogy hogyan tudja a hézagolokat megcsinálni!

matula

matula

vendég

• fórumtag
  • 123 hozzászólás

Szerinted a palyaagyakra mit csavarsz fel? Lanckereket?
Oke, ugyis en fogok nyerni. Szavazzatok arra, hogy a lanckereket fogaskereknek hivjak, es nem forditva, es valoravaltjatok egy hetkoznapi fiu almat.:)

Bagira

szombat kampánycsend :P
matula

vendég__*

vendég__*
  • vendég
A pálya agyon is lánckerék van ::)

De ezen ne veszödjünk, mindenki megérti akármit mondunk............

más, kéne nekem olyan pálya agy ami nem 120mm konusztávolságu hanem 135mm. Tud ilyet valaki?

bagira

bagira

vendég

• fórumtag
  • 99 hozzászólás
Szerinted a palyaagyakra mit csavarsz fel? Lanckereket?
Oke, ugyis en fogok nyerni. Szavazzatok arra, hogy a lanckereket fogaskereknek hivjak, es nem forditva, es valoravaltjatok egy hetkoznapi fiu almat.:)

Bagira

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Mondom, nem vitázom ;) DE

Persze-persze foga van annak a keréknek, de a fogaskerék az ami szintén fogaskerékhez kapcsolódik, de ez lánckerék mert a bringán lánchajtás van......................

De van egy 5letem, ha több olyan embert tudsz összeszedni aki fogaskeréknek véli, mint én akik lánckeréknek akkor elhiszem.......... ;) ;D

bagira

bagira

vendég

• fórumtag
  • 99 hozzászólás
Kuss. Nem igy van.:)

A fogaskerek az beszelo nev. Szerintem. Fogas, kerék, fogakkal rendelkezo kerek. Ebbol kiindulva, mi a lanckerek? A lanctanyer az mas teszta.:)

Bagira

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Egy kicsit had' hasogassak szört ::)

Fogaskoszorú a lánckerekek összesége...........ha egyedül áll akkor lánckerék, nem fogaskerék. Ha meg elöl van, hajtómüvön, akkor lánc tányér.......................

És nem vitázni vagy kötekedni akartam.

És szerintem is ss bringát mindenki a saját szájize szerint épitsen. senki nem fog leszólni, hogy miért ezt vagy azt az alkatrészt használod, neked ez tetszik........kész

bagira

bagira

vendég

• fórumtag
  • 99 hozzászólás
Hello.

A fogaskoszoru az a fogak osszessege szerintem, tehat, ha hatul fogaskoszorud van, akkor nem kell hezagolo. Ha viszont a fogaskoszorubol kiveszel egy fogaskereket, akkor kell a hezagolo a tobbi fogaskerek helyere. Illetve tavtarto, vagy mi a franc. Azt kiszedheted egyeb fogaskoszorukbol is, de otthon is csinalhatsz, valoban. Nem tul bonyolult.

Bagira

tbertalan

tbertalan

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.436 hozzászólás
Ha egy fogaskoszorút hagysz hátul akkor, hogy lehet olyan hézagolot csinálni? Mert egyik haverom meg akarja csinálni de boltba azt mondták, hogy csak házilag lehet vhogy megoldani! Mondjuk így is singlespeed neki a gépe, de könnyebb lenne neki, ha csak egy fogaskoszorú lenne! Elõre is köszi minden választ!

bagira

bagira

vendég

• fórumtag
  • 99 hozzászólás
En nem ertem igazabol ezt a sok kerdest, hogy ez jo-e, az jo-e. Ki kell probalni, es kesz. Ugyis rajon mindneki magatol. Ha meg nem jo, akkor meg kell csinalni, hogy jo legyen. Ha meg nem lehet, akkor mast kell kitalalni.
Foleg azt nem ertem, hogy m5szazhatosvagymilyen pedal jo-e varosba...
Hat bazmeg... valoszinu, nem jo... hisz aszfalton nem ugy mukodik, mint mashol...

:)

Bagira

bezzeg

bezzeg

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
de az sem úgy van, mint régen, hogy két órát állsz sorba aztán vagy lesz országúti kormány vagy nem

bemész a boltba, országúti kormányt kérsz, és azonnal visszakérdeznek: na de milyet, mekkorát, milyen színût?

próbáld ki õket

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Csak azert kerdeztem, mert akkor azt veszek.

SzuMe

bezzeg

bezzeg

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás

Normal orszaguti kormannyal mennyire rossz varosban kozlekedni?

hogy hogy mennyire rossz

tök jó

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Ujabb kerdesem merult fel, mert lassan osszeall az elso SS gepem. Menet kozben meg adodott kerdes.
Vettem egy acel vazat. Milyen villat rakjak bele?
Szerintetek egy Shimano M505-os pedal jo lenne varosba?

SzuMe

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Agyakrol jutott eszembe.
A palyaagyak nem fix agyak?
Olyat nem lehet kapni, vagy baromi draga?
Lattam, hogy a Mali gyart palyagepeket is. Az a vaz nagyon huzos?

SzuMe

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Ujraolvasva uj kerdesem merult fel.
Normal orszaguti kormannyal mennyire rossz varosban kozlekedni?

SzuMe

szume fék: nem írod, milyen fékkarokat szeretnél használni (nem akarok túlozni - kib***tul nem mindegy)

kormány: a fordítva felrakott lefûrészelt országúti kormány valóban jópofa, de azért csak imitálja az idõfutam kormányt. emellett itt ütközik ki leginkább a fékkar problémája: országúti vagy idõfutamkormányra országúti fékkar, egyenes kormányra hegyi fékkar (keresztbe méreteltérés van - gányolva megoldható, de jól gondold meg mielõtt a fékkel gányolsz)
namost orszuti patkó, orszuti kar, orszuti kormány az jó kombinésön, de a fordítva kormányon hamarabb ütközik a fékkar, így igen kevés bowdenhúzás marad (országútin eleve sokkal kevesebb), nagyon közel kell állítani a fékpofákat a felnihez
noch dazu a fordítvakormány nagyon megtöri a bowdenházat, ami szintén nem egészséges
- mindezek mellett egyetértek minimallal, ebbe az irányba érdemes elmozdulni, városba tényleg nem való széles nagy kormány, és a csuklódnak is jobb

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 hozzászólás
a meghajtás kérdése szubjektív.
ízlés szerint.

én elöl 44 hátul hetes monti sort használok.

amennyiben elöl csak egy tányért akarsz használni akkor ajánlatos hátul országúti sort feltenni mert a nagy fogszám különbségek miatt váltáskor könnyen ledobhatja elöl a láncot. illetve fel lehet rakni egy átdobót de az nem túl elegáns