Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Single Speed - SÖR

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3714 hozzászólás a témában

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Arra gondoltam egyebkent, hogy miert nem hasznaljak a fixi agyakon azt a megoldast, mint a regi kontras agyaknal. Ott van 3 horony az agytesten, es arra csusztatjak fel a fogaskerek. Egy zeger gyuru pedig rogziti.

SzuMe

Minimal! Kuldtem Neked privit.

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Arra gondoltam, hogy egy bmx racsnit kibelezni es lehegeszteni.

SzuMe

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 hozzászólás
ha visszaolvasol ezen már túl vagyunk rég.

egyébként az nem fixi ha bmx !!!racsni!!! van rajta.
mert ugye az a szabadonfutó.

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
minimal: Neked milyen fogaskerek van rahajtva a menetre? Egy sima kb. 3mm vastag lemezkerek, amiben van menet, vagy lefixalt bmx racsni? Mert ha csak egy lemez, akkor a menetbol meg kilatszik egy darab, amire rahajthatsz egy kontraanyat es akkor nem tekeredik le olyan konnyen.

SzuMe

minimal

minimal

vendég

• fórumtag
  • 93 hozzászólás
szume: nna, én sima menetes outi agyat használok fixihez. volt már olyan, hogy lecsavarodott, de ez mindig akkor történik, amikor frissében van felrakva egy új fogaskerék/lánckerék ;D és nem tudom normálisan rászorítani. egy idõ után szépen odarohad, csak láncostorral lehet leszedni. mondjuk az olyan esõs napok, mint a tegnapi, direkt segítik ezt a folyamatot. :)
ha sima ss-t akarsz építeni, szerintem elég egy normálisabb montis agy. ha outi vázba teszed, nem is kell túl sokat távtartózni. meg ez olyan dolog, hogy mindenki oda-vissza van, hogy milyen kib....ott jó a ss-gépekben, hogy ki lehet hozni a hátsó kereket is szimmetrikus fûzésûre. oké, ez tényleg jó dolog, de kérdem én: megér ez egy rohadt drága, spéci hátsóagyat? rengeteg utánajárást? ha az összes cc-s meg dh-s versenyzõ félrefûzött hátsó kerékkel megy, akkor egy sima városi gépbe is megteszi.
persze ez csak az én véleményem, én is szeretnék egy pályaagyat, de inkább azért, hogy soha ne csavarodjon le a fogas/lánckerekem.

vendég__*

vendég__*
  • vendég
az szétnyitná, de azért ilyen mert a gyári ss vázak mind 135ös papucs távolsággal készülnek, az il pompino is

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
De az meg egy kicsit szethuzza az orszaguti vazat, nem?
Gondolom az il pompino papucsait nem fesziti.

SzuMe

vendég__*

vendég__*
  • vendég
jaja, a pálya vázak papucstávolsága 120mm

vagy használhatsz kihézagolt bmx agyat de jó a hagyományos menetes, csak ott is variáld át a távtartókat, hogy a láncvonalad jó legyen.

én surly agyat használok ami 135as és direkt ss-be gyártották :P

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
fityisz!

Azert kerdeztem, hogy miert csak 120-asok, mert gondolom igy hezagolni kell. A palyagepeknek kisebb a vaz papucstavolsaga?

Ha jol sejtem, akkor most a legelfogadhatobb SS hatso agy olcso kategoriaban a BMX agy hezagolokkal?
Vagy egy egyszeru Shimano menetes agy is megteszi?

SzuMe

Kakukkgyalog

Kakukkgyalog

vendég

• fórumtag
  • 13 hozzászólás

Bagira mondja:
A fogaskerek az beszelo nev. Szerintem. Fogas, kerék, fogakkal rendelkezo kerek. Ebbol kiindulva, mi a lanckerek?

Azért ez itt eléggé furán hangzik. Nekem is van fogam, az állkapcsom meg íves, de azért a fogasív egy más dolog (van ilyen).

A vitatott egység neve: lánckerék. Ezt kérem gépészmérnökként szeretném közbevetni mondjuk definíció szerûen. Nem szavazás, nem vita, hanem definíció. Beszélõ név a fogaskerék, de másra használjuk.

Az anyósülés is beszélõ név, de a vezetõ mellett ettõl még nem csak az anyósa ülhet. Nagyjából sok ezer kapcsolódó szójátékkal hozakodhatnék még elõ, mert bizony a nyelv szépségei rengeteg játékra adnak lehetõséget a szavakkal. Ettõl még a fogaskerék és lánckerék szavak jelentése eléggé szépen meg van határozva a gépész fogalmak között. Bringa tekintetben pedig nyugodtan lehet alkalmazkodni szerintem a gépész szóhasználathoz a köznyelvi slendriánság helyett már csak a precizitás miatt is.

Szerintem

vendég__*

vendég__*
  • vendég
azt nem tudom.....120 azt kész, miért 135 a monti? ja és a bmx agyak is 120 szélesek

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Miert csak 120 a fixi?

SzuMe

vendég__*

vendég__*
  • vendég
fixi agy szélessége: 120mm
országuti: 130mm
Mtb/trekking: 135mm

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Lehet, hogy unjatok mar a sok hulye kerdesemet, de mar csak azt szeretnem megkerdezni, hogy az orszaguti vazakba milyen szeles agy kell? 120, vagy 130, vagy 135 mm?

SzuMe

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Fixire ki milyen agyat hasznal?
Palyaagyat?

SzuMe

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
a bringakon lanchajtas van ezert lanckerek hatul pedig lanckereksor!!!!
a fogaskerek mas!!!!!!!!!!!!! hidd el nem kell itt b#szakodni ezen!
ha a csapagygolyot annak hivod a kormanyt kormanynak akkor ezt is ugy kell hivnod ahogy hivjak!!!!
szakszeruen lanckerek, lanckereksor!
nem letezik ilyen, hogy lanctanyer az egy dolog, hogy igy hijjak!

ezzel az erovel nevezhetnem mondjuk az imbusz kulcsot hernyokulcsnak. mert nekem epp olyan flashem van!!! oszt szopjon a paraszt mire rajon, hogy mit akarok!

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Palyaagyat hol lehet venni?

SzuMe

tbertalan

tbertalan

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.436 hozzászólás
Fityisz2 kössz majd megmondom a haveromnak, mert õ miatta kérdeztem meg. Mert még nekem van váltó és jól mûködik, majd tavasszal akarom singlespeed-re megcsinálni!

matula

matula

vendég

• fórumtag
  • 123 hozzászólás
ember, ez egy colnago:)
csókolomot illik köszönni ha meglátod:)

nemszidni:P

matula

bagira

bagira

vendég