Sziasztok SS fanok! Munkábajárásra, latyakozásra én is egy ss gépet használok, de csak azért mert amikor összeraktam maradék alkatrészekbõl, nem maradt váltókar, meg hátsóváltó.

Egyébként térdfájdítónak tartom a fix áttételt, fõleg amibe ti nyomjátok, most is iszonyú könnyû áttételbe hajtom, de nekem mindegy hogy 30perc, vagy 35 az út a munkába (és még így is azon az úton megyek ami nem annyira meredek). Elöl canti fékem van, hátul altus vé, ami a téli utak egyikén kicsit berohadt, csak az egyik pillangó, nehezen mozog, fújtam rá wd40-et, de nem segített sajna. A pedál meg elkezdett nyikorogni, fém- a fémen hangot adva. Persze mûanyag pedál, nem lehet szétszedni, nem tömített, stb.
Kormánycsapágyra (<1000,-) alulra tettem egy belsõ gumit, ennek megfelelelõen nincs semmi baja. Elöl acél vagy hasonló anyagú agy, az alap alu felnivel, és nem ment bele a dzsuva, még mindig szépen forog, hátul meg iparis, az is szépen forog. A lánc egy 7000 km-t használt PC10-es lánc, még váltós korában néhány görgö szem vagy mi széttört, azokat a szemeket ki kellett venni, így megy egy B+fogsoron, acél hajtómûvel... Az is lehet hogy nem a pedál nyikorog, hanem a középcsapágy, mert az is tömítetlen golyós-csészés változat.
A lényeg most jön: hol lehet olcsón venni, vagy nincs-e nektek olcsón 11-v. 12-es lánckereketek hátra, kazettás agyra. persze olyan ami nem használt. Hétfõn ha minden igaz veszek egy 15-meg egy 20-as kereket, és kéne még egy ilyen kicsi is. A boltban azt mondták, tudnak hozni ha rendelek, de sokkal drágább a kicsi. (15-ös vagy 20-as 850ft/db, kicsi meg 2X-3X árú) Ennél olcsóbban nem tudtok? Köszike, Y.