Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Single Speed - SÖR

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3714 hozzászólás a témában

Prefi

Prefi

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
ma olvastam bikkmakkban a Retro cikkben, hogy annak a bringának is 126 mm a hátsó papucsa
lehet h van vmi normális agy ilyen méretben?

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 hozzászólás
részemrõl városi használatra csak schwalbe abból is a delta cruiser 622 méretben. lehet kutatva találni futáros és normálisabb boltokban

Prefi

Prefi

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
nekem is ilyen o.utim van (ill. apáé, csak elkommunizáltam, de már nem tudom, hogym inek)
20 éves orosz váz, no comment, vmelyik topicban már írtam róla, szívás van vele mint állat >:( >:( >:(
De SS-nek lehet h megcsinálom (át kell kicsit szerelni a tengelyt (ha mákod van).

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Megnéztem, a papucs nékem 125mm távolságra van egymástól. De ez még nem tutifix, megmérem még tolómérõvel is. Majd belepróbálom a deore agyas kereket hogy mit szól hozzá, de az nem ma lesz.( :-\)

Prefi

Prefi

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
a Schwalbe-nak (meg miden másnak is gondolom, de ilyet láttam élõben bõven a boltban ahol dolgoztam) vannak nem tök kopasz, de nem is bütykös, hanem amolyan aszfaltos gumijai, amin van ugyan minta, de nem bütykök. És itt van minden féle: kevláros, fényvisszaverõs (vagy az csak 28-asban van ??? ), ilyen defektvédelem, olyan defektvédelem, stb.
Lánc-katalógus + Árlista elõ, és jó idõtöltést! :)
bye
Prefi

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 hozzászólás
nem értem 622-es kereket akarsz monti vázba vagy 559-est. utóbbinál nem értem mi a kérdés, viszont ha nagy kereket akarsz monti vázba akkor buherálni kell erõsen és a o. úti fékhez keresni kell valami jó kart is ami mûködteti rendesen /canti állás/

a tök kopasz gumit pedig annyira nem ajánlanám mert elég csúszós tud lenni vizes betonon. részemrõl nem jelent akkora gördülési ellenállást egy mintás gumi hogy ne érné meg az a kis biztonsági plusz hogy nem kell lábújhegyen tekerni esõben

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
Jaja, mindegyik 135mm. És ha igaz, akkor a Ritchey bácsinak is van 1.5-ös mintanélkülije, Tomslick a neve. Hogy itthon van-e? na az a jobbik kérdés.

Feltöltött kép Feltöltött kép

A teljesen slick a Mobybite, 26x2.1", a mintás a Tomslick 26x1.0"/1.4".

Prefi

Prefi

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
én eddig összesen egy db 26-os méretû igazán virsli gumit láttam. De van Schwalbe-ben + maxxis-ban is forma1-simaségú gumi (a maxxis 1.5-ös, a Schwalbe lehet h vékonyabb)
És elvileg 6-7-8-9, stb sebességes agy is 135 mm...

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Sziasztok!
Gondokodom én is azon hogy suliba járáshoz építek magamnak egy SS gépet, mert azt remélem nem lopják el. A topicot végigolvastam...
A váz már megvan, egy 7,5éves acél áruházi váz normális viszonylag, a papucsa elõrefelé nyitott és elég tág határok között állítani lehet a kereket benne. 6 sebességhez van a váz, a 8-9 a szerelõ szerint nem megy bele. Olvastam itt hogy a montiknak a papucsszélessége (?) 135mm asszem. (?) De ez gondolom a 8-9s agyakra vonatkozik. Szóval lehetséges hogy egy keskenyebb BMX agy simán bemegy mindenféle hézagolás nélkül? Itt egy B+ BMX agy, ez jó? 36h, CrMo tengely, 2db ipari csapágy, 6061 alumínium agytest, speciális csavaranya, tengely méret: 3/8"x110x165mm. Mennyibe fáj ez egy racsnival együtt?
A következõ az lenne hogy egy országúti gumis bringát szeretnék összehozni. Lehet kapni 26-os (asszem 559-es) országúti gumit? Azt tudom hogy keskenyebb felni kell. Össze lehet passzintani egy V-fékkel a cuccost? Egyébként a vázon és a villán egyaránt van csomagtartónak/sárvédõnek lyuk fúrva ahová talán belepasszol az országúti fék. Lehet azt biztonságosan használni V-fék karral?

Egyelõre ennyi, elnézést hogy ilyen sok lett.
Köszönöm a segítséget!

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
A váz szine elrettentés céljából készült! :)

Az áttétel 38-16 volt. Ezzel nyomtam végig a Duna-Bükk és Mátra maratonokat, mondhatnám mint egy teszt céllal, hogy tudjam jövõre mi lesz az ideális..... ::)
A mátrába egy 34-12 vagy 32-12 (hivatalos ss monti szabvány) elkell, viszont a Dunán vagy a Bükkön simán elkaristolok egy 36-16al. Ezek persze mind személyes tapasztalatok, egyéne válogatja....egy kedves csapattársam a Bükk-ön 44-18 al ment és szerinta az volt az ideális.... ::)

az ss montizás lényegérõl (ha van) irogathatnék és filozofálhatnék, de
1; nincs kedvem
2; nem akarok senkit sem meggyõzni arról, hogy ez jó
3; nem akarom túlmisztifikálni ezt az egészet

egyszóval, ahol tudok tekerni ott tekerek, ahol nem tudok ott tolom vagy gurulok......ki kell próbálni, vagy bejön vagy nem................nekem bejött, idestova 4. éve.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
..napot!

Láttam egy-két fotót a mátramaratonról, s olvastam, hogy volt ,aki SS-el nyomta. Az általa használt áttételre lennék kiváncsi.. ugye.. néha azé' mászni is köll...

Prefi

Prefi

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
igen, akkor téged láttalak (a vázra egyszerre borult rá hupikék, újpest-lila, és barbi-rózsaszín festék?)
érdekes színû, az biztos... :D

na bye
Prefi

(és ne vedd bántásnak a fentieket, nem annak szántam :) )

Liet

Liet

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás
ja és lehetõleg 16 vagy 18 zollos legyen.

Liet

Liet

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás
Azóta visszavittem az agyat a Nagymezõ utcába. Ott azt mondták rá, hogy azért történhetett ilyesmi mert lelazult a kontraanya. Ebben lehet valami mert tényleg nem nagyon húzogattam utána. Ha lazul az anya akkor hol az egyik oldalról (az agytestre szorulva) hol a másikról (a kontra anyának feszülve) terheli a menetet. Ez kontraanya nélkül nem nagyon fordul elõ:). Szóval kicsit jobban húztam az agyat mint kellett volna. De a tengely görbülés még igaz.
Ami a legjobb az egészben, azt mondták, hogy 2ezer pénz és kapok egy másikat a régit meg otthagyom (az új 4pénz). Ez a maximálisan vásárlóbarát hozzáállás.Minden elismerésem. ;D

Amúgy nyáron: 42/15 vagy 38/14 (fixi), 42/16 (szabadonfutó)
télen: 38/15 (fixi)
bejött a 38-as tányér.4ezer pénz volt de nagyon szép, könnyû,kevésbé koszol.
Eddig a HHH-en laktam (jablonka út) szal muszály volt felmenni :)

jövõre énis csinálok SS montit.
Ha tud valaki KONA HAHANA CroMo vázat az sikítson lécci.Köszi

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
fityisz, az áttétel engem is érdekelne.
Hátsóváltó-törés miatt a Mátra maraton extrém táv felét én is SS-ben tettem meg (és nem voltam meggyõzõdve az SS elõnyeirõl ;) ). Én átmenetileg 22/16-ra állítottam be.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
De jövõre majd egyazon versenyen (is) induljunk már! oké? (TM pl...)

Mekkora áttétellel nyomtad le? Hátrányos dolog volt a SS? (volt durva mászás?)

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
ha egy rózsaszin bringa volt akkor én voltam..... ::) és az valóban egy ss

Prefi

Prefi

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
ha jól láttam Mátra-maratonon is volt vki SS-el (de lehet h agyváltója volt, nem nagyon néztem)

Lualua

Lualua

vendég

• fórumtag
  • 47 hozzászólás
Azert remelem, hogy nem az altalad emlitett 3 honapos :o elettartam jellemzo erre az agyra. En is uailyet vettem es ha jol tudom, nincs is olyan nagy valasztasi lehetoseg ss agy teren. Ird majd meg lecci, hogy mi lett garancia ugyben! Amugy meg hajra amig meg jo az ido!

zfazek

zfazek

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás
Klassz! :((((

Remélem a tied csak egyedi eset és én nem járok így. Én szinte csak városban használom és próbálok vele fékezni, szóval van nyúzva.

Neked milyen áttételed van, hogy azzal indultál neki a HHH-nak? Én két napig mentem vele hegynek fel, hegynek le a 40-14-el de utána olyan izomlázam lett, mint talán még soha. Azóta használom a kerék másik felét is :)