Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Single Speed - SÖR

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
3714 replies to this topic

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 posts
Kona, 2004:
Kona Deluxe
Easton ultralite aluváz, Kona karbonvilla, 105 tripla szett, Shimano r540 kerekek.
Ilyesmire gondolok- geometriailag. Hol tudok hozzá alu csövet szerezni? Profilos (aero) király lenne. A suliban van AWI hegesztõ, megoldhtó. A lánc-támvilla meg acél lesz.

Egyébként a Caprine-emben XCR3 kerekek vannak, és nagyon bejött!

Szóval ilyen vázzal érdemes pepecselni? Magyarul értelmes áron összehozható-e? Esetleg full acélból.

bakozoli

bakozoli

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
Nekem is van egy, ráadásul eladóóóóó!
Én nagyon csípem a sztájlt, csak 14-es a váz, ami dirtre jó volt, csak már nem ûzem azt a mûfajt!
A barátnõm, meg nem szeretni, mert nehéz neki felfelé!
Szerintem nagyon király megoldás, amúgy a KONA gyárt egy nagyon állat single speed vázat! Az vagány!!!!

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 posts
Devecserben sztem csak menetes agyúak vannak.
Ausztriából hozzák be lomtalanításról. Egyik haverom egy '84-es, full Dura Ace acélvázas outit vett ott 10-ért. Ott hempergett a sárban.... 8,8kiló :-X
Nagyon ki lehet fogni a tutit, de fontos az ismeretség. Van, hogy a szombati friss áruból vasárnapra már nem marad semmi használható.
Árak? A montik k. drágák, 10 alatt a legromosabb sincs (Ty, acélváz szint, Canti fékék)
Outi, vagy túravázas gépeket....

Puch Clubman, 10 sebesség, koskormány, rugós zselés nyereg, Weinmann fékek, Shimano hátul pozicionált (kar) váltó, Rigida Chrolux szimplex felnik, Maillard agyak, Semperit gumik (totál elkopva, azonnal csere, de 2000-et még elmentek). A váz nem rozsdás, gyönyörû olajzöld fényezés, fekete mintával. Csomagtartó, sárvédõk, lámpák, dinamó.
EZ volt 5000 pénz ( :o), két éve tavasszal.
Ennek nem bontható a hajtómûve, de a hajtásláncot inkább újat teszek fel rá.

A hátsókereet nem értem. ??? Kicsit lassabban, ha kérhetem!

Fotó természetesen lesz.
De a vázzal mi legyen?

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 posts
megfontolandó. de így csak a váz fog annyiba kerülni mint az általam ecsetelt változat

gimp

gimp

vendég

• fórumtag
  • 65 posts
Henger,
Szerintem érdemes megfontolni a magellan cygnust, igaz hivatalosan trekking váz, de olcsó, és ejtett a felsõcsöve, a kicsit régebbiek még 1"-os fejcsõvel és hagyományos (nem függöleges) papuccsal készültek. Szerintem rámegy a patkófék is, vagy valamilyen canti, hogy outi fékkarral is menjen (szerintem igazából cyclocross váznak lenne a legjobb)
Sajna majdnem két kg, a legrégebbi acél verzió még több.
Az Atom féle H:A váz alu és 99.000 HUF

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 posts
na elmész devecserbe és olyan gépet választasz aminek menetes a hátsóagya és bontható a hajtómûve. ja és egyébként is megfelel. miután megvetted fogod a hajtómûvet leszeded róla valamelyik lánckereket aztán a hátsókerékrõl is leoperálod a fogsort aztán veszel egy 16-os v 18 fogas olcsó bmx racsnit és feltekered a hátsóagyra aminek a tengelyét megfordítod távtaróstúl aztán így befûzöd a kereket talán még küllõt sem kell venned. ennyi. utánna lefotózod /lehet elõtte is/ és megmutatod nekünk

és beszámolsz arról hogy milyen gépeket láttál ottan.

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 posts
Üdv, SS mágusok!

Tippet, tanácsot kérek: szeretnék a közeljövõben építeni egy egysebességest, 28-30-as utazóra (áttétel miatt). Nos, ehhez keresek vázat. ATom SS-e Hungary:a aluvázas? Ez mennyibe kerül? Gondolom aranyér. Mindenképpen ejtett felsõsöves kell (Giant az outiba lesz!), de mindenki vízszintessel gyártja.
Vagy a másik megoldás, hogy Devecserben veszek cigányoktól egy acélvázas túrabringát, mint amilyet eddig outinak használtam, és azt 'átalakítani'? De ehhez csõ kell. Azt hol tudok szerezni?

Végsõ megoldás, a személyre szabott acélváz.

Villám van, egy rakás.

Köszi az infókat!

Ja, occsó legyen.

vendég__*

vendég__*
  • vendég
tudom, de eredtileg kicsit igényesebb megoldást kerestem, aztán rájöttem tökmind1. ezért kérdeztem meg, ;)

Prefi

Prefi

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 posts
ha visszaolvastad volna a topicot, nem kellett volna most ezt a kérdést feltenned... ;)

vendég__*

vendég__*
  • vendég
köszi :-*

Prefi

Prefi

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 posts
40-es PVC csõ + esetleg 1-2 alátét szétszedett fogaskeréksorból

vendég__*

vendég__*
  • vendég
9es racsnihoz milyen távtartót szerezzek, hogy megszabaduljak a felesleges 8tól?

findli

findli

törzsvendég

• fórumtag
  • 663 posts
Ez olyan szép!Feltöltött kép

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
Én 6990ért vettem 40-es Gebhard-ot. ::)

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
Liet: hogyé' atták?

Liet

Liet

vendég

• fórumtag
  • 22 posts
A 38-as tányérom a Kerékvárban vettem. Valami Gebhardt-nak vagy mi a halálnak hívják és nagyon szép alu.De szerintem máshol is lehet kapni.Volt egy régebbi BM shoping gide-ban is (de ott azt írták Hungary-A, de ez nem igaz:).

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,147 posts
Igen azt olvastam én is, egyébként mindenképpen kell vennem racsnit mert már nagyon ki van kopva a fogaskerekek nagy része, egyszer már el is estem emiatt mikor kiállva gyorsítottam.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
eric: itt, feljebb olvaastam, hogy ugyanezt a technikát van , aki 40mm átmérõjû PVc csõ leszabásával ejti meg:avagy: még egy gagyi kazit sem kell venni..

zfazek

zfazek

vendég

• fórumtag
  • 79 posts
Liet!

Hol vettel 4-ert 38-as tanyert? Acel?

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,147 posts
Nekem csak egy gagyi menetes agyam van hátul. Pont belepasszol a vázba.
Ja egyébként én asszem azt fogom csinálni hogy szétszedem a 6-os racsnit, és meghagyok belõle egy darab, nekem teccõ fogaskereket. Veszek még egyet, azt az újat szétszedem annak a fogaskerekeibõl egyet felteszek, és a régibõl kiszedem még a hézagolókat. Gyakorlatilag ua. mintha kazettás aggyal csinálnám.