Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Single Speed - SÖR

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3714 hozzászólás a témában

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 hozzászólás

szoval már a páyapapucsal támasztod alá az SSt?
yo akkor ami páyapapucsos az SS? igy akkor megfelel?

nem, nem, nem....

Mivel nem csak a vizszintes papucs a Single Speed fõ jellemzõje. (pl. léteznek az excenteres SS bringák)

Én inkább úgy fogalmaznék, hogy az az egysebességes aminek a hátsó papucstávolsága 135mm az a Single Speed......... s mivel ez a fixiknél nem igy van azok nem is SS-ek (ahogy ezt Te is írod)

reménytelen.

kérdés mi? a megértés vagy a meg nem értés? :)

drága Ezüskerék barátom,

Én SS-es vagyok????

Az hogy mi vagy azt nem szeretném most feszegetni ;D
Agyváltó alapból nem lehet SS!!! >:(

jojoba

jojoba

törzsvendég

• fórumtag
  • 337 hozzászólás
nem...te sztem erõssen hülye vagy! ::) ;) ;D

Ezüstkerék

Ezüstkerék

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Figyu Fityisz! Én futárgépem adatai: Mali trkking váz, elõl- hátul 1lánckerek van. a lánczfeszítés (manuális). ;D , viszont egy Shimano 8-as (teszt) agyváltó használok. Én SS-es vagyok???? ???

yvorlpu

yvorlpu

törzsvendég

• fórumtag
  • 328 hozzászólás
reménytelen.

szoval már a páyapapucsal támasztod alá az SSt?
yo akkor ami páyapapucsos az SS? igy akkor megfelel? és akkor már csak a fixiseknek kell megmondani hogy õk nem ss.(persze õk ezt nagyon yol tudyák..mondyák is állandóan :) )
ezzel a kérdés eldõlt.

reménytelen.

visszavonulok az én kis retro rovatom felé...mindenkinek yo one speed-ezést.
Yobi

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 hozzászólás

de figyu akkor én egy országuti vázas géppel elöl egy tányérral hátul egy 5ös sorral a középsõn a láncal akkor SS bringás vagyok vagy nem?

nem. Te egysebességesnek használod az eredetileg többsebességes bringád.

Most persze jön megint az, hogy a Single Speed lefordítva magyarra egysebességes... nyelvtanilag ez így is van, de lényegében nem.
Ha valaki a camping bringájával bmx cross versenyen indul attól még nem mondjuk rá, hogy bmx-e van... vagy ha valaki van olyan vakmerõ, hogy o.utival terepre merészkedik akkor se kapja meg a bringája a jelzõt, hogy mountain bike.... és még sorolhatnám...

mert ha nem akko nem keresem fel többet ezt a topicot mer minek...hisz számomra érdektelen, nekem ugysincs SS gépem.
na?

Nem célom, nem célunk, hogy bárkit elmarjunk innen akinek a mi felfogásunk szerint nem Single Speed bringája van (ez ugye a mi fejlövésünk), csak azt szeretném "elérni", hogy a megfelelõ kifejezést használjuk... ezért is vannak néha kisérleteim arra, hogy irjuk körbe milyen is az "igazi" Single Speed...

yvorlpu

yvorlpu

törzsvendég

• fórumtag
  • 328 hozzászólás
nektek agyatokra ment ez a két betü (SS)...fityisz...
persze semmi bay...nekem is sokminden terheli a feyem..ez épp nem. ;)

obyektivitás nuku.+.....naa hagyom rátok. ;D
de figyu akkor én egy országuti vázas géppel elöl egy tányérral hátul egy 5ös sorral a középsõn a láncal akkor SS bringás vagyok vagy nem?

mert ha nem akko nem keresem fel többet ezt a topicot mer minek...hisz számomra érdektelen, nekem ugysincs SS gépem.
na? :)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

Nem tök mindegy >:(.... már csak azért sem mert mindenki rámondja minden szutyokra, hogy Single Speed holott valójában nem az.... és itt nagyon sok olyan ember van akinek a SS = lepukkant, kis költségvetésü, boltbajárós bringa... pedig ez nem igaz!

ha szabad, akkor most én ebben teljes mértékben egyetértenék.

Az engem meg nem értõk SS gépe tippem szerint brutál ugribugri váz, böszme nagy Marzocski teló, elöl hátul 200x tárcsa. Ez tiszteletet érdemel, de nem tartozik az egyszerûbb kategóriába.

erre meg: csak cc/maraton/boltbajárós gépet lehet átalakítani ss-re? sztem nem.... ;)

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 hozzászólás

és miért nem nyerhetett versenyt 13 éve?
1991ben voltak az elsõ versenyek.(bár ha yol tudom maga baynokság 1992ben indult 4-5 futammal)

Nem kérdõjelezem meg, hogy indult és nyert versenyen 13éve... csak feltételezem ha valaki ennyi ideje aktív résztvevõje a mountain bike sportnak akkor tisztában kell lennie dolgokkal és nem hord össze ennyi butaságot.

Ne kezdyük megint mi az ss!!! ? 3 oldalanként ez a téma hát öszintén nem tök mind1?

Nem tök mindegy >:(.... már csak azért sem mert mindenki rámondja minden szutyokra, hogy Single Speed holott valójában nem az.... és itt nagyon sok olyan ember van akinek a SS = lepukkant, kis költségvetésü, boltbajárós bringa... pedig ez nem igaz!

gagyenkov

gagyenkov

törzsvendég

• fórumtag
  • 502 hozzászólás

Kõszeg maraton témához:
Remélem ti nem toltátok felfelé!!(Hessler) mert elszörnyülködve láttam hogy mig én és egy lány terheli a pedált addig szinte mindenki leszállt ..és ez a középmezõny eleye volt... >:(
sokan félrese álltak..
...........

;

Én elég sokszor toltam, de a váltós bringámmal is ;D Nekem inkább aszfalton kellett volna fokozat, persze lefelé ;D Fölfelé jo pár mokusozó bringást leelõztem a sógoroknál ;D E pár maraton után azt tudom javasolni minden váltós társamnak. hogy probája ki a single speedet és utánna mondja a tapasztalatait ;D Mert én is meg lepödtem ;D

yvorlpu

yvorlpu

törzsvendég

• fórumtag
  • 328 hozzászólás

42*13ban akárhova felmászok...csak nem éppen versenytempóban:P ((bár lehet nevéletlen volt nemrég inhüvejgyulladásos a térdem:)))

Minden elismerésem! Te vo lnál az új hillclimb-király? Megnéztelek volna a Köszegi-maratonon akár betonos vagy a erdei részen.Hajrá csak igy tovább,térdedre vigyázzál. ;)

;D ;D
én hétfõn 52-18-ban felmásztam azon az emelkedõn a 56os? villamos végállomásánal (utánna jobbra kellett menni aszfalton), aztán utánna le balra, mayd Nagykovácsi felé is másztam egyett (nayo arra nem volt oyan nehéz Náncsi néni vendégélõye után..szoval nem nagy szám bár elég yol küldtem 10-kgos hátitatyommal....)

nekem nem a térdem szart be hanem kicsit a gyomrom, ...összehúzodott... :P
ezért se akarok fixit mert tönkre megy a térdem 1-2 év alatt a városban a fékezéseknél...szerintem. (és amugy igy is van)

Kõszeg maraton témához:
Remélem ti nem toltátok felfelé!!(Hessler) mert elszörnyülködve láttam hogy mig én és egy lány terheli a pedált addig szinte mindenki leszállt ..és ez a középmezõny eleye volt... >:(
sokan félrese álltak..
...........

basszus!!!!!!!!!!
Ne kezdyük megint mi az ss!!! ? 3 oldalanként ez a téma >:( hát öszintén nem tök mind1?

.......
1991ben voltak az elsõ versenyek.(bár ha yol tudom maga baynokság 1992ben indult 4-5 futammal) Yo példa a retro rovatos Matuz kolléga vagy egy rakás ex csapattársam.

yvorlpu

yvorlpu

törzsvendég

• fórumtag
  • 328 hozzászólás

42*13ban akárhova felmászok...csak nem éppen versenytempóban:P ((bár lehet nevéletlen volt nemrég inhüvejgyulladásos a térdem:)))

Minden elismerésem! Te vo lnál az új hillclimb-király? Megnéztelek volna a Köszegi-maratonon akár betonos vagy a erdei részen.Hajrá csak igy tovább,térdedre vigyázzál. ;)

;D ;D
én hétfõn 52-18-ban felmásztam azon az emelkedõn a 56os? villamos végállomásánal, aztán utánna le, mayd Nagykovácsi felé is másztam egyett (nayo arra nem volt oyan nehéz Náncsi néni vendégélõye után..szoval nem nagy szám bár elég yol küldtem 10-kgos hátitatyommal....)

nekem nem a térdem szart be hanem kicsit a gyomrom, ...összehúzodott... :P
ezért se akarok fixit mert tönkre megy a térdem 1-2 év alatt a városban a fékezéseknél...szerintem. (és amugy igy is van)

Kõszeg maraton témához:
sokan félrese álltak..
...........

basszus!!!!!!!!!!
Ne kezdyük megint mi az ss!!! ? 3 oldalanként ez a téma >:( hát öszintén nem tök mind1?

.......
1991ben voltak az elsõ versenyek.(bár ha yol tudom maga baynokság 1992ben indult 4-5 futammal) Yo példa a retro rovatos Matuz kolléga vagy egy rakás ex csapattársam.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
és te nyertél? ;)

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
//OFF

fityisz!

ti sosem rendeztetek a játszótér köül versenyt?:)

nekünk olyan volt, hogy a homokozóból indult, ahonnan el kellett futni a 20mre levõ bringákhoz, és aztán indult a verseny :-)

most ne mvicc, komolyan.

és a legviccesebb az volt, amikor még a gyalogos rajtnál az egyik srác elé egy kis gödröt ástunk, persze jól befedtük és álcáztuk:-)... és amikor a rajt! volt, a srác belelépett és meglepõdött :-)) mi meg gyorsan bringára fel és húztunk el :-))... siettünk mert idõsebb és erõsebb volt a srác :-))

..ja és ez is 91 körül volt:)

boccs az offért:-)

//ON

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
vagy "kinnhagyhatom az utcán a bolt elött, mert olyan olcsó, hogy még a cigányok is visszahoznák" kerékpárra..... ::)

BikerPocok

BikerPocok

vendég

• fórumtag
  • 66 hozzászólás
srácok..nem kell sztem azért ennyire szurkalodni.. lehet hogy fixire gondolt éppen ;D

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 hozzászólás

Naszóval. A Single Speed, mint kifejezés városi használatú bringára vonatkozik eredetileg. Az egy dolog, hogy mostanában sokan montira sem raknak váltót, attól az nézetem szerint még nem SS.
A 200 Ft-os agy acél, van benne anyag, miért is menne szét.
Városban nem tudod kikerülni az akadályokat, terepen igen, mert nincs más részvevõ. Ha szembejön egy féltégla, terepen kikerülheted, de városban csak átugorhatod. Ha kikerülöd, vagy fékezel, kivasal az ukrán kamion.
Azt elfogadom, hogy más a véleményetek, de azt nem ha kiröhögnek!

A múltkor néztem a Mézga család történeteit és Aladár egy olyan bolygóra ment ahol mindent fordítva mondtak.... Te is onnan jöttél???

A büdös életben nem hívták a városi egysebességes bringákat Single Speed-nek. Ahogy Gagyenkov is irta a 90es évek közepén kezdtek el Single Speed bringákat építeni az USÁ-ban..és ezek mind montik voltak.. és persze akkor kezdték el szervezni a Single Speed versenyeket is amik terepen zajlottak/zajlanak. (a Single Speed VB és EB is monti verseny, nem városi téglaugráló)

Gondolom a Kula nem nagyon amortizálódik terepen mert az összes akadályt kerülöd....megát a hegyet is??

. Elsõ terepen zajló versenyemet 13 éve nyertem.

91'-ben 13évesen? mesélj róla légyszi', komolyan érdekel......

Gagyenkov, Dénes a III. lett ;)

gagyenkov

gagyenkov

törzsvendég

• fórumtag
  • 502 hozzászólás

Naszóval. A Single Speed, mint kifejezés városi használatú bringára vonatkozik eredetileg.

Apúúkám, te néha el is olvasod azt amit le írsz ;D ??? Honnan veszed ezt a marhaságot ??? ??? A Single Speed kifejezés elöször azok a montisok használták akik kíváncsiak voltak, hogy az egyre sokasodó sebességek világában lehet e egyáltalán terepen végig menni egy egyszerübb azaz single speed bringával ;) ;) Történt ez kb: a kilencvenes évek közepén ::)Ja és még egy adat arra vonatkozóan, hogy terepen nem lehet ss-elmászni: Flassacrross maraton hosszú táv Papp Dénes II.

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 hozzászólás
EJ, vigyázz a térdeidre, tuti, hogy emiatt volt gikszer a térdeiddel. Én a 44/18-ban felmentem Dobogókõre, de még egyszer nem szívesen, kb. 30-50-es fordulattal...

F1,
nézz körül pl. Ósanban, vagy olyan helyen, ahol lánckerekeket árulnak. Ha van, párszáz forint. Esetleg még megoldás lehet egy trekking hajtómû 48-as nagytányérja, csak az már kicsit húzós tétel.

Hessler

Hessler

vendég

• fórumtag
  • 55 hozzászólás

BikerPocok

BikerPocok

vendég

• fórumtag
  • 66 hozzászólás
42*13ban akárhova felmászok...csak nem éppen versenytempóban:P ..bár rengeteg haccázersebességes cécést meg orcágutist millás gépekkel szenvedve feleflé otthagytam már mint tehén a tejfogát az üvegfalnál ((bár lehet nevéletlen volt nemrég inhüvejgyulladásos a térdem:)))