Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Single Speed - SÖR

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
3714 replies to this topic

F1

F1

törzsvendég

• fórumtag
  • 422 posts
Itthon még nem hallottam róla hogy lenne valakinek montin ilyen,bár egyik haverom BMXében freecoasteres hátsó agy van 14-es tengellyel.Elvileg leszedethetsz egy esztergályossal a tengelyek végébõl és fúrhatsz a közepébe egy lyukat a gyorszárnak.Tasca márkájú a haveromé és volt kb 9000 forint.Néha hibázik a freecoaster ami benne van de ilyen árnál szerintem ez megbocsájtható

Juhi

Juhi

törzsvendég

• fórumtag
  • 735 posts
és ilyen freecoaster ss-es hátsóagy nem létezik montihoz?

F1

F1

törzsvendég

• fórumtag
  • 422 posts
Párszáz forintosból is van több féle.Nekem több mint 2 évig volt egy 800 forintos 18 fogas ami fekete színû volt(noname).Semmi baj nem volt vele pedig sose kentemAmi most van az 16 fogas és 700 forint volt.Sajnálom hogy lecseréltem a régit mert ez tegnap elõtt elkezdett sz*rakodni.Valami a kalapácsokkal lehet.nem ugrik csak ha a lábam nincs a pedálon,néha tekerné a hajtókart meg néha nehezen akar hátrafele továbbfordulni.Én a feketét javaslom

Juhi

Juhi

törzsvendég

• fórumtag
  • 735 posts
köszi f1!
és az a pár száz forintos mennyire tartós?olyasmi agyra lenne mint a 7500-ös b+

F1

F1

törzsvendég

• fórumtag
  • 422 posts
18-as van pár száz forintért,17-es csak 10000 körül mert az már hiper szuper kategóriában létezik

Juhi

Juhi

törzsvendég

• fórumtag
  • 735 posts
menetes ss agyhoz van 17-es fogaskerék?vagy 18-as?
köszi

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 posts

Másik megoldás: régi pályaváz, 120mm-es hátsó papuccsal - ehhez könnyebb találni agyat? (leszámítva persze az új recordot meg a D-A-t csilliárdokért) Esetleg ismer valaki valami eldugott kis mûhelyt, ahol ilyen kincseket lehet venni használtan, 700 forintért :)?

kulak, a montis agyak 135-ös papucshoz készülnek. A menetesek is, amiken van egy 15 mm-es távtartó gyûrû a jobb oldalon. Innentõl már kitalálod.. ;)
Bármilyen bringaboltban kaphatsz olcsót-drágát.
Vagy esztergáltatsz egy agytestet.

kulak

kulak

vendég

• fórumtag
  • 103 posts
Tudom, hogy a téma már fel lett dolgozva itt a topikban (végigolvastam), de tekintve, hogy ez 1-2 éve történt hadd kérdezzem meg újra.
Fixi hátsó agy kéne országúti vázba. Ez a B+ flipflop 130mm-es? Ha igen, akkor most lehet kapni, vagy nem lehet? Emlegettetek itt egyéb B+ agyakat agyakat, ezek léteznek, elérhetõek?
Másik megoldás: régi pályaváz, 120mm-es hátsó papuccsal - ehhez könnyebb találni agyat? (leszámítva persze az új recordot meg a D-A-t csilliárdokért) Esetleg ismer valaki valami eldugott kis mûhelyt, ahol ilyen kincseket lehet venni használtan, 700 forintért :)?

jojoba

jojoba

törzsvendég

• fórumtag
  • 337 posts
kis egyesületünk nagy létszámmal ott lesz ::) 8)

Zéé

Zéé

vendég

• fórumtag
  • 90 posts
Nem t'om volt-e már, de azért belinkelem:
Single Speed World Championship 2004 Berlin

Juhi

Juhi

törzsvendég

• fórumtag
  • 735 posts
hanyas fogaskereked van elöl?ha 32-es akkor 14-es hátul asszem úgy pont ki kell jönnie!

Davee

Davee

vendég

• fórumtag
  • 69 posts
Hát ja!

Ma is bementem szervizben mondtam ezt a félláncszemet,de nem nagyon értették a dolgot(nem mintha én érteném ::),de gondoltam kinyögöm h félláncszem és ok)!

Mert nem szeretném h váltó vagy sufni tuningos ketyere, vagy láncfeszítõ feszítse a láncot!A vázhegesztés meg kissé pénzigényes dolog(persze nagyon ql lehet!)
Úgyhogy nemtom mi lesz!Ezt a félláncszemet kellene nekem jobban elmagyarázni vagy ha esetleg van itt valami nagyon segítõkész "félláncszem szakértõ" ember,aki szeretne segíteni egy szegény árva :'( :-\ full ss-es bikeot akaró srácnak és rámszánna egy fél napot h segítsen megcsinálni akkor nagyon megköszönném!(+vendégem egy sörre,vagy egy fagyira 8),vagy ilyesmire)

Thx!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
vagy mázlid lesz, vagy nem.
onnan tod h feszes, h feszes:D
se nem tépi ki akereket, se nem lötyög ide oda...
majd rájössz h hogy jó:)
és itt jön a kompromisszum, lehet h más áttétel kell mint amit szeretnél.
félláncszem?
passz. járj utána kicsit, szvsz bmx-es boltokban tudnak ötleteket jól.

Davee

Davee

vendég

• fórumtag
  • 69 posts
Ok!

Láncfeszítõt nem szeretnék(rockringemet szeretem),hátsó váltót sem szeretnék,ss agyat sem szeretnék(vadi új xt agy hátul).Tehát marad az hogy lehet h k*va nagy mázlim lesz és kijön arra az áttételre amit én szeretnék olyan lánchossz ami elég feszes lesz!? ???Honnan tudom ,hogy elég feszes?Tehát mennyire feszesnek kell lennie?

Ha meg nem elég feszes akkor félláncszem.A félláncszem hogy mûködik?Van külön mindenféle lánchoz vagy mindegyikhez jó?Nekem asszem alivio láncom van!

Tehát full Ss-hez kell láncszétszedõ szerszám ;D ;D,meg félláncszem?Na meg persze a többi szerszám.Mit kell még tudnom?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
kiválasztassz egy ideális áttételt, és reménykedsz h pont kijön a lánctávolság.
ha nem jön ki vagy inkább másik fogaskerék, vagy lötyögõ lánc(nemjó dolog!) vagy láncfeszítõ, vagy a félláncszem.
a fogaskeréksor helyére meg az abbol kiszedett muanyag távtartók+ még pár darab.
vbagy veszel ss agyat:)

Davee

Davee

vendég

• fórumtag
  • 69 posts
Nekem is kõne Single Speed!

Már vagy 5 váltót törtem le....!Nem tud nekem valaki segíteni hogy kezdjek hozzá/hogy csináljak full single speedet?Nem szeretnék semmi láncfeszítõt(se válto se semmi)!Ugrálásra/durvulásra használom a bicómat(napalm st2,'04 dj3)
Már kérdeztem topicban hogy kéne ezt megcsinálni és el is magyarázta nékem valaki hogy a lánszemekkel lehet variálni(félláncszem?)és úgy meg lehet csinálni hogy elég feszes legyen!

Szóval ha valaki tud nekem segíteni azt nagyon megköszönném!

freebiker

freebiker

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
KÉSZ VAN A SINGLESPEEDEM! Magellan Crater 21"-os váz, Alivio fék és fékkar, a többi B+. Függõleges papucsos és nincs benne láncfeszítõ, mert pont kijött 38-16 áttétellel a lánchossz. tök király! Megmutattam a montis és az országútis cimbiknek is! Eredmény: õk is akarnak maguknak ilyet építeni. kép majd ezután lesz.

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts
Henger:

Minden lehetséges, hajrá!

A leírtak alapján nem nagyon hiszem, hogy valóban Scott váz lenne, de amire én az SS-t szánnám (buli-bringázás) ott úgysem sokat számít a márka.
Még azt is felajánlanám, hogy megveszem, ha nem éppen most vettem volna egy Cr-Mo villát az eggyel nagyobb nyakmérethez...

(Bocs, csak most vettem észre, hogy van üzim, válaszoltam...)

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 posts
Szevasztok!

Nem tudjátok, csinált-e a Scott régen SS monti vázat?
Csak mert elõkerült 4 éve ingyé' kapott hiten vázam. Az ismertetõjelei:
1"-os nyak, a hátsó fék bovdene a felsõcsõ alatt fut (ott vannak a szemek), a hátsó Cantifék bovdentartó préselt lemezbõl és ami a legfontosabb, a lánc- és támvilla vége lapított, a láncvillába vízszintesen vágták bele a tengely helyét. Váltót nem lehet a jelenlegi formájában rátenni, de alul megvan a kis szem a bovdennek.
A márkajelzés azért tûnik hihetõnek, mert tudom, haver "mekkora bringás". Ebbõl a szempontból vele is csak többen vagyunk.

Szóval, a szakértõknek mi a véleménye? Lehetséges, vagy sem?

-NoVa-

-NoVa-

vendég

• fórumtag
  • 178 posts
Végre újra össze tudtam rakni a városi mászkálóbringámat, jólesett a könnyed száguldozás.
A láncfeszítést õsrégi shimano váltókanálból házibarkácsoltam, anno ugyanezzel a vázzal lefelé feszítve tette a dolgát, néha lelazult, úgyhogy mindig volt a zsebemben kéznél egy 5-ös imbusz. Késõbb a Napalmomon már felfelé feszített, már sokkal kevesebb problémám volt vele. Most egy kevés menetrögzítõt tettem az alátétekhez, és azóta stabil, semmi gond vele. Még megszokásból kicsit túl feszesre állítottam, hogy majd utánaálljon, mint eddig, de úgy tûnik manuálisan kell ezt a mûveletet is megcsinálnom.
A bringa
A láncfeszítõ

A hátsó agy még mindig 9-es kazettás, kialátétezve, amíg a CC bringám nincs kész, addig igyekszem erre nem költeni.