Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Marzocchi

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3027 hozzászólás a témában

Author Exe

Author Exe

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
[Mi a véleményetek a 2003-as Drop off ról? Mennyire lehet Dirt re használni? Van esetleg valakinek negativ tapasztalata vele kapcsoltaban?

Helló

Szerintem teljesen jó Dirtre, merev, erõs teló, szépen mozog,talán annyi hogy nem lehet olyan keményre beállítani,de lehet hogy vki így szereti.
Ha nincs pénzed dirt jumperre akkor vegyél ilyet.

fuckbkv

fuckbkv

törzsvendég

• fórumtag
  • 278 hozzászólás
én nem hallottam jót a csillapítási rendszerérõl, de valószínûleg ez egyedi probléma. Úgyis minnyá jönnek azt leugatnak.

Ha már marzó, akkor én mindenképp dj-t vennék, abba van kellõen anyag.

Ha rs akkor pszájló

ha manitou akkor sherman, black.

Mennyiért szerzed be azt a drop-off ot, és mennyit volt haszálva (ha használt)?

j.akos

j.akos

vendég

• fórumtag
  • 161 hozzászólás
Mi a véleményetek a 2003-as Drop off ról? Mennyire lehet Dirt re használni? Van esetleg valakinek negativ tapasztalata vele kapcsoltaban?

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.653 hozzászólás
  • LocationCsömör
rob: én '03as dj3 ról beszéltem ... nem tudtam hogy az idei modellek már csak 1 bar-osak ...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
használat kérdése, mikor törik el.
öcsém '02-es marzojának semmi baja az ég egy adta világon.
nem kell vele csõrösöket ugrálni...
amig csak recseg: por van a váll és a becsúszó közötti ragasztásban, amiatt recseg. tipp: a hajduban megcsinálják 4 ezerért: kiszedik, tisztítják, összerakják, és nem recseg.

ano: az új dj-kbe csak 1 bar-ig lehet nyomni a levegõt. meg minden marzoba, aminek levegõs az elsõfeszítése, csak 1 barig lehet nyomni idén.

norbi: a dj nme lesz freeride villa, akárhogy erõsködsz. sajnos. direkt azért csinálta a marzo ilyenre, hogy az vegyen ilyen villát, aki dirt-re használná. lásd: '03 dj, ami mindenre jó volt, vették is mint a cukrot.
ne menjünk bele, hogy miért van igy, de jó az, hogy mindeki a felhasználási útmutatónak megfelelõen vegyen villát. ha nincs elég pénzed, akkor gyûjts, gondolom nem kötelezõ most villát venni...... (nekem is 5 évembe volt/van a bicikli...)

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
norbert78: azt próbáltam számodra megvilágítani, hogy a marzo is gyárt a különbözõ stílusokhoz való villát, tehát ha freeridolni akarsz, akkor ne vegyél dj-t mert nem arra való. Ha meg dirt jump-olni akarsz ne vegyél Z150-et mert az meg nem arra való. Ehhez meg egy kis segítség. Ha szépen, sokat mozgó villát akarsz akkor miért nem DO-t vagy FR-t veszel, ha meg nehezéket, akkor vegyél DJ-t vagy sherman jumpert. Csak utána ne sírjon a szád, hogy keveset és lassan mozog, mivel egy dj villának így kell mozognia.

Ha kiveszed az egyik rugót és a megengedettnél több levegõt fújsz bele akkor az igen gány. (aki 5 bar-t fúj bele az elötte refer to manual)

De egyébként meg tök mindegy és ezt már a tárcsafék topicban is leírtam: mindenki úgy b.sz el X ezer forintot, ahogy akar. :-*

80 ért marzó: 03-as DJ1: könnyû is, átütõs is, sokat is mozog és még állítható is a csillapítása.

Okoskodás: TE honnan tudod, hogy én már hány villát szedtem szét, miért, mit módosítottam rajta, stb? Ismersz engem ? Ha nem akkor meg miért jártatod a bególesõt?

vendég_norbert78_*

vendég_norbert78_*
  • vendég
ANO! Te vagy az én emberem.....KLIKKESEDJÜNK! ;D

Jövô héten találkozunk!!!

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.653 hozzászólás
  • LocationCsömör
Jah ... és akkor még olyan majdnem 100 kg voltam és nem ugrálásra használtam a bringát hanem túrára és maratonra, tehát a vajpuha mogás volt az elsõdleges szempont ..

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.653 hozzászólás
  • LocationCsömör
Én speciel használtam DJ3-asat ugyhogy kiszedtem egyik rugót mert tul erõs volt .. és helyette pici levegõt fujtam (kb 1-2 bar) ... és tök jól ment

A kézikönyv meg aszem olyan 5 bar-ig irja hogy max annyit lehet fújni bele ...

vendég_norbert78_*

vendég_norbert78_*
  • vendég

Úramisten..... szerinted az olajcsere az gány? Vagy ha a malitól rendelsz puhább rugót az gány?Vagy kiveszed az egyiket az gány?Nem megfúrom, nem húzom ki 20000cm-re,de ha neked ez gány.....?pffff :-X
Nem tudom honnan szeded ezt a marhaságot hogy ha kiszeded az egyik rugót akkor összeesik?!DE hogy nem tapasztalatból írtad az biztos! Miért kell okoskodni tapasztalat nélkül????
A 03-as is dirt jump és mennyien használják csak ugrálni,és mennyien sok minden másra(ne csak hazánkat nézd)?
Mondj 80-ért nekem marzót ami ugyanilyen masszív, strapabíró,egy kezdônek nem a súly számít,még kb2-3 éve bringázom úgyhogy vannak elb??ok,és ezeket bírni kell, mert ugye szegény ember munkából él....
Szent a béke??? ;)

Elcsesztem az idézet részt, de nem javítom ki! 8)

fuckbkv

fuckbkv

törzsvendég

• fórumtag
  • 278 hozzászólás

ha én ráraknék egy 203-as tárcsát, saint munkahengerrel, akkor eltörné?

Úristen! Pont egy 02-es marzóról van lecibálva a tárcsafékszem a pinkbike-on!

Egyébként én próbáltam 02-es dj-t 203as aviddal. Hát azon kívül, hogy adagolhatatlan a fék (vagy satu vagy semmi) úgy recseg, hogy nem tudom melyik pillanatban törik szét a szerkezet. De a (véleményem szerint) örök szabály: kis telóra ne tégy 200-as pizzát. Nem oda való.

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.796 hozzászólás
nem is a legújabb. pl 02? annakis 30-as

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 hozzászólás
az új junior 32es becsúszóval jön, az nem jó. malinál esetleg van valami.. ha monster becsúszó van 40ért, talán akadt ez is...
amugy a 01 marzokkal nincs is baj, csak a 02esekkel.... recsegnek - ropognak, törnek de mondjuk szvsz szépek... nah, de ez nem változtat a tényen...

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.796 hozzászólás
azt újítasz amit akarsz rajta. csak nem ocsó. de általában szimeringet, és ilyeneket (olajcsere..etc). becsúszót?..hááát :-\ szerintem már nem túl gyakori. de lehet, h újabb juniornak is belemegy a becsúszója. azok sûrûbben vannak bontottan talán.
(biztos a váz karcolta meg. ;D ;) )

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
na tényleg nem kell anyire aggódni miattuk!!
nekem már egy ideje megy a 01es juniorm és nem láccik rajta.nem recseg kotyog stb!!
igaz hogy igazán még csak két éves! :)
"olcson"kaptam én is mert 1karc van a becsúszón
esetle ha már itt vagyok akor megkérdem villát hogy lehet felújítani?!
becsúszó hogyért van?
vagy mit lehet ilyenkor "újítani"???

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
az egy nagyon jó villa, túlzásba sem kell vinni a pánikot, a féket is bírja....
....felhasználástól függ.
írd le hány kiló vagy és mit csinálsz!

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 hozzászólás
dj 1 az átütõs? a villa sztem nem a féktöl fog eltörni, bírja vagy nem, de a 2002es marzók mind rosszhírüek. féktöl függetlenül.
amugy ha jol tom, nem saját tapasztalat alapján azok törnek inkább amik nem recsegnek. persze ha recseg, attól még eltörhet...
2002es marzót NE... ennyi az egész.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
vall-becsuszo
a ragasztas miatt mind recseg

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.796 hozzászólás
hát nemtom pontosan. de más biztos. asszem a lábánál? :-\ majd mindjárt valaki megmondja...

j.akos

j.akos

vendég

• fórumtag
  • 161 hozzászólás
De egyáltalán mi lehet az, ami recseg benne?