Cab: nem mondom, hogy használhatatlan, csak nekem negatív tapasztalataim vannak ezügyben. Szerintem azért kérdezd meg szervízben is, de nem jósolok sok jót.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Tárcsafékek v1.
Indította
Major
, 2001. július 19. 23:28
Írta 2002. május 06. - 22:00
Írta 2002. május 06. - 21:59
Írta 2002. május 06. - 21:56
Írta 2002. május 06. - 21:54
Írta 2002. május 06. - 21:48
Írta 2002. május 06. - 21:33
Fulopke: melyik Hope olcsóbb? Isten mentsen a 205-ös tárcsától!!! Ezer kiló és szétcsavarja a telómat. Nekem még a 160 is sok. Elég lenne 140-es vagy 130-as tárcsa is XC-re szerintem. A Hope XC4 elöl 150mm hátul 130 mm. Az pont elég.
Vole: lehet, hogy az újabb Magurák vékonyabbak, de az enyém tuti nem fér be az XT-be. Kb. 2-szer vastagabb. De ez 99-es modell.
Cab: nekem tört már a fantasztikus magura mûanyag fékkarból, végülis sufnituninggal meg lett csinálva, utána öt napig tartott, szerintem nem érdemes vele küzdeni. Csak fém fékkarral vegyetek tárcsát, kurva nagyot lehet vele szívni ha törik! Fõleg a Magurákkal, itthon ugyanis nem lehet alkatrészt kapni vagy várhatsz rá fél évig.
Vole: lehet, hogy az újabb Magurák vékonyabbak, de az enyém tuti nem fér be az XT-be. Kb. 2-szer vastagabb. De ez 99-es modell.
Cab: nekem tört már a fantasztikus magura mûanyag fékkarból, végülis sufnituninggal meg lett csinálva, utána öt napig tartott, szerintem nem érdemes vele küzdeni. Csak fém fékkarral vegyetek tárcsát, kurva nagyot lehet vele szívni ha törik! Fõleg a Magurákkal, itthon ugyanis nem lehet alkatrészt kapni vagy várhatsz rá fél évig.
Írta 2002. május 06. - 20:40
Törött a kar, folyt az olaj
Hal,
kérdés következõféle lenne: haverom ügyesen borult a gépjével és a jóféle Magura Julie elsõ karja letört, kifolyt belõle az olaj
Mit lehet tenni? meg lehet javíttatni...
vagy lehet eladja.. nem kell valakinek? a hátsót is adná, az még ép:)
cAb
Hal,
kérdés következõféle lenne: haverom ügyesen borult a gépjével és a jóféle Magura Julie elsõ karja letört, kifolyt belõle az olaj
Mit lehet tenni? meg lehet javíttatni...
vagy lehet eladja.. nem kell valakinek? a hátsót is adná, az még ép:)
cAb
Írta 2002. május 06. - 17:31
HAt nem tudom, de en lattam mar par magura tarcsat, es egyik sem volt olyan hude vastag. Szerintem az nyugodtan befer az XT -be is. Az XT -hez jo az RST es a grimeca fektarcsaja is, es most ne hayes -el hasznalom, nem hinnem, hogy a magura annyival vastagabb mint barmelyik masik. :-/
Amug nekem 900mm -es fekkabel van elol, de semmi bajom vele. Egy kis kanyart csinal, de az nem baj. Ugyis olajos.
Amug nekem 900mm -es fekkabel van elol, de semmi bajom vele. Egy kis kanyart csinal, de az nem baj. Ugyis olajos.
Írta 2002. május 06. - 11:28
::)A forgalmazótól(HOPE) úgy tudom hogy az xt a drágább....és a hope szetthez kapásból 205-ös tárcsa jár!
vendég__*
Írta 2002. május 06. - 07:26
vendég__*
vadkan: nekem RST HI5 (127 mm) van és 700mm-s a kábel hozzá (gyári madzag). Na azzal éppen jó, de inkább 800 mm-s kéne.
Írta 2002. május 05. - 20:08
vadkan: én egy régebbi Judy XC-vel használom, ami kb. 6 cm-et mozog, így körbetekertem egyszer a telón és még így is kicsit hosszú, de szerintem X-Verthez egyáltalán nem lesz hosszú, sõt. Hátul egy Avid 20-as V-fék figyel, úgyhogy nem mérvadó. 
Egyébként nem használható bármelyik fék bármilyen tárcsával, mivel az én régi Magura tárcsám túl vastag, be se fér a két XT pofa közé
Szal szerintem a tárcsa vastagsága se egyezik minden gyártónál.
Egyébként nem használható bármelyik fék bármilyen tárcsával, mivel az én régi Magura tárcsám túl vastag, be se fér a két XT pofa közé
Írta 2002. május 05. - 18:18
Nos igy mar egy kicsit mas a helyzet, mert ha ugyis csak 180 as rotorod van, akkor ugyis kell adaptert gyartani. Ehhez azt tudom ajanlani, hogy minel hosszabb legyen, mert a lepcsozes miatt ott tul vekony lenne az anyag, igy pedig eleg eros lesz. A kerdesed amugy eleg erdekes volt:
` hasznalhato -e XT tarcsafek 180 -as tarcsaval?`
Miert ne lehetne???!!!!!! Barmit lehet.
Sok sikert az adapterhez.
` hasznalhato -e XT tarcsafek 180 -as tarcsaval?`
Miert ne lehetne???!!!!!! Barmit lehet.
Sok sikert az adapterhez.
Írta 2002. május 05. - 14:32
Koszi!
200 as tarcsat nem szeretnek... nem akarom kinozni szegeny telot... /egy haverom Manitouja igencsak ropog miatta/ nameg epp tegnapelott lattam egy eltort lancvillat is... szerintem a 200 as tarcsa azert adta neki az erzest....
Na ezert szeretnek 180 korulit...
Ugy nez ki 180 es 185 os discet is tudnek szerezni 4 lukas agyamhoz - kozben ajanlottak egy XT t eleg jo arban...
Adepter csinaltatas nem lenne gond...
200 as tarcsat nem szeretnek... nem akarom kinozni szegeny telot... /egy haverom Manitouja igencsak ropog miatta/ nameg epp tegnapelott lattam egy eltort lancvillat is... szerintem a 200 as tarcsa azert adta neki az erzest....
Na ezert szeretnek 180 korulit...
Ugy nez ki 180 es 185 os discet is tudnek szerezni 4 lukas agyamhoz - kozben ajanlottak egy XT t eleg jo arban...
Adepter csinaltatas nem lenne gond...
Írta 2002. május 05. - 13:16
És ha egy hátsót elöre szerelsz,akkor pont 180-as tárcsa jó hozzá....de minek? Lásd Vole-t feljebb....
Írta 2002. május 05. - 11:45
Nos, en meg nem lattam XT tarcsafeket 180 -as tarcsaval, de elmeletileg barmit lehet. Bar a 180 -asnak nincs sok ertelme, mert nem sokkal nagyobb a fekro, es mivel nem lehet ilyen adaptert kapni, ezert sokat kell vele veszodni, ha ilyet akarsz. Akinek Xt -je van, az vagy az eredeti tarcsaval, vagy 200 -as grimeca tarcsaval, vagy pedig 8` -os Hayes tarcsaval hasznalja / mint en is/. Ha csinalsz adaptert, akkor arra kell csak figyelni, hogy ne legyen tul gyenge, es hogy a fekpofa pont a tarcsa tetejenek ivere keruljon, ne fogjon fole. Szinte barmilyen fekhez barmilyen tarcsa jo, csak az a lenyeg, hogy nel egyen lenyegesen nagyobb a fekpofa mint a tarcsa fekfelulete, ha egy kicsit atarcsa kulloire fog az nem baj, de ne fogjon fole.
Roviden ennyi, ha meg erdekel valami kerdezz.
Roviden ennyi, ha meg erdekel valami kerdezz.
Írta 2002. május 05. - 11:36
-Szoktak XT t 180 -as tarcsaval hasznalni?
-Erositsetek meg! Tul kepp barmilyen fek hasznalhatzo barmyilen tarcsaval - csak az adaptert kell olyanra csiunalni?
-Erositsetek meg! Tul kepp barmilyen fek hasznalhatzo barmyilen tarcsaval - csak az adaptert kell olyanra csiunalni?
Írta 2002. május 04. - 22:31
Em-Tee:olvastam, hogy a 700 milis XT kabel tul hosszu lett, mennyire let hosszu?
Ugyertem milyen teloval hasznalod?
Nekem X-vertre (105mm ut) lenne, milyen hosszut ajanlasz?
Mas is irhat, ha tud valami okosat errol!Elore is kosz!
Es hatul milyen hosszuval nyomod?
Koszi!
Ugyertem milyen teloval hasznalod?
Nekem X-vertre (105mm ut) lenne, milyen hosszut ajanlasz?
Mas is irhat, ha tud valami okosat errol!Elore is kosz!
Es hatul milyen hosszuval nyomod?
Koszi!
Írta 2002. május 04. - 20:10
Azt mondták, hogy:
- az eddig eladott tárcsaféktípusok közül csak a Hayes-szel és a Shimano-val nem volt gond, a Hayes hidraulikus viszont sokkal drágább
- a Forumla és a Hope még új márkák itthon, nincs hozzájuk alkatrész, ha baj van vele macerás kicseréltetni vagy megjavíttatni, a Shimano-nak ha nem is mintaszerû, de legalább normális képviselete van itthon, tudják szervizelni és javítani ha kell
- a Hope drágább is
- a Shimano-nak (szerintük) hosszabb az élettartama és kevésbé sérülékeny
- egyik csapattársam Formulájának a fékereje dupla nulla, nagyjából ki lehet dobni, a Hope fékerejét és minõségét nem kérdõjelezi meg senki, de ha kifogom a világ egyetlen gyári hibás Hope-ját baszhatom, megint nincs fékem fél évig
- már megszívtam egyszer a Magurával, nem akarok még egyszer kockáztatni, ha ennek baja lesz azt legalább rájuk foghatom (meg a nyuszira)
- a Shimano-ra kapok egyesületi kedvezményt
- a Shimano leírása jó nyelvgyakorlás
A Hope mega Formula könnyebb, kevesebb van belõlük itthon, de meg vagyok elégedve az XT-vel egyelõre, és inkább legyen kicsit nehezebb, és tartson kicsit tovább.
- az eddig eladott tárcsaféktípusok közül csak a Hayes-szel és a Shimano-val nem volt gond, a Hayes hidraulikus viszont sokkal drágább
- a Forumla és a Hope még új márkák itthon, nincs hozzájuk alkatrész, ha baj van vele macerás kicseréltetni vagy megjavíttatni, a Shimano-nak ha nem is mintaszerû, de legalább normális képviselete van itthon, tudják szervizelni és javítani ha kell
- a Hope drágább is
- a Shimano-nak (szerintük) hosszabb az élettartama és kevésbé sérülékeny
- egyik csapattársam Formulájának a fékereje dupla nulla, nagyjából ki lehet dobni, a Hope fékerejét és minõségét nem kérdõjelezi meg senki, de ha kifogom a világ egyetlen gyári hibás Hope-ját baszhatom, megint nincs fékem fél évig
- már megszívtam egyszer a Magurával, nem akarok még egyszer kockáztatni, ha ennek baja lesz azt legalább rájuk foghatom (meg a nyuszira)
- a Shimano-ra kapok egyesületi kedvezményt
- a Shimano leírása jó nyelvgyakorlás
A Hope mega Formula könnyebb, kevesebb van belõlük itthon, de meg vagyok elégedve az XT-vel egyelõre, és inkább legyen kicsit nehezebb, és tartson kicsit tovább.
Írta 2002. május 04. - 05:55
erre Killer is beindul...ghi... 
..az szoljon mentsegere annak a bicajboltosnak hogy nem ult meg olyan bicajon amin Hope lassitotta gyenge testet ..
..az szoljon mentsegere annak a bicajboltosnak hogy nem ult meg olyan bicajon amin Hope lassitotta gyenge testet ..
Írta 2002. május 03. - 23:52

Belépés
Felhasználó létrehozása
Lezárt topik
Ugrás az oldal tetejére