Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek v1.

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
646 hozzászólás a témában

vadkanur

vadkanur

törzsvendég

• fórumtag
  • 525 hozzászólás
Hali!
Valaki meg tudna nekem irni mennyibe kerulnek most otthon a Magura tarcsafekek!?
Magyar penzegysegben...
Pliiiiz!!
Koszonom elore is!!

dugo

dugo

vendég

• fórumtag
  • 82 hozzászólás
A Magura Luíz FR.-t már próbálta valaki?

Phyree

Phyree

törzsvendég

• fórumtag
  • 251 hozzászólás
Elmondom a tapasztalataimat az eddigi fékeimmel kapcsolatban:

Elöl egy SRAM olajos fékem van 180-as tárcsával vettem, de az új telóm gyárilag MAGURA szemmel volt ellátva és nem mentek rá a Shimano kompatibilis dolgok. 0,6 cm-t hézagoltam rajta, hogy féktárcsa közelebb jöjjön a fékhez (egyáltaln össze tudjam rakni), de a dõlésszöge a féknek még mindíg nem volt jó!
Pánik,... de Jodával kitaláltuk, hogy egy 185-ös vagy 190-es tárcsával pont jó lenne.
MAGURA 190: 17800.- HUF Grimeca 185: 4500.- HUF -találd ki melyiket vettem.
Szóval Grimecával teljesen jól mûködik, teljes fékfelületen fog, és amikor a fék új volt, akkor nem volt ilyen jó, pedig még nincs is összekopva.

A SRAM- fékekbe amúgy nem árt új fékpofát venni (pl ACOR) mert a gyári elég kemény és elég szar is.

Hátul DEORE bovdenessel nyomom. Most új 2002-es fékpofákkal azt hittem tök jól megleszünk, de a sípálya felénél úgy megízzott a tárcsa, hogy kék szinû lett, és persze utána megint teljesen elment a fékhatás, és az elsõvel kellett összehoznom egy megállást. De amikor kihült, akkor is szar volt. Nem jó a hûtése, látszik is rajta, hogy alig van 1-2 lyuk rajta. Nagyon megbízhatatlan, mert így városban nagyon jól fogott, egyújass, blokkolós volt, de aztán ott hagyott a szarban majdnem. Most kicseréltem hátul a megmaradt 180-as tárcsámmal és kb 1,4 cm-nyi távtartó emeli feljebb a fékemet.
Még nem koptak össze, de kb 40-50km/h-nál egyújjal tudtam blokkolni aszfalton. Majd a sípályán kiderül, hogy mennyire bírja jobban a meleget...

Amúgy ha most vennék féket inkább gyûjtenék addig amíg egy hidraulikus XT-t vagy Magura-t megengedhetnék magamnak. Még Endroo Grimecaja is egész nagyon jó volt!

MG

MG

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 hozzászólás
HI! Megjött a féktárcsám. THX Sorn! Észrevettem hogy szarrá van kopva a fékpofa. Kiszedtem. Átvittem Sárospatakra. Rárakattam puhábbat. 400 ft volt. És annyit raktak rá hogy lekellet szedni még róla 1 kicsit. Szóval 400 moháért zsír új fékpofám van és jobb mint az elõzõ. De a csákó olyan lámer volt: elkezdi ahoz képest hogy nem eredeti Shimano cuccaim vannak elõg jók  :D :D :D :D Ha kell valakinek a cím megadom.

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 hozzászólás
elég szkeptikus vagyok a dologgal kapcsolatban

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás
SRAM légtelenítéshez:

légteleníteni lehet, hogy jobb alulról felfelé.
Úgyhogy: csõ végére (akár orvosi) fecskendõ az olajjal, és nyomás neki, a túlfolyótartályból meg hadd follyon kifelé a lé.
Hmmm, ez csak egy ötlet, de mûködik!

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
http://www.hopetech....ws/news_003.htm

Egy kis tfekteszt....

Jah amugy HOPE hoz 4 korul van pofa, 10 korul meg rotor.... ugyhogy azert meg megfizetheto, foleg hja a Magurat nezem.
Tenyleg a HOPE csinal egyedi tarcsat... nemde ? :)

Em-Tee

Em-Tee

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 hozzászólás
vadkan: haverom azt mondja, hogy látni menet közben, hogy csavarodik a teló. Én nem tudom, inkább elõre nézek, mint lefelé, az biztonságosabb :) Lehet, hogy azért mennek ilyen jól a balkanyarok? :) Mindenesetre mindig is így használtam, és még bírja. Azért Sid Race Carbont nem fogok venni, de csakis azért, mert szétszedné a tárcsafék :)

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
Bizony, a múlttal ellentétben a Formula talán a legjobban alkatrészellátott fék lett, nagyon korrekt a forgalmazója, nem úgy mint a MALI volt  <-- tudatos ellenreklám. >:(

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
Nem tudom, miért mondták a Probikeban, hogy a Formulához nincsen alkatrész.... Mint már milliószor kifejtettem, van KILÓRA bármi! Akármilyen kis bizb@szt tudnak szerezni, max. 1 hét! (Olaszország amúgy is közelebb van, mint Japán...)

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Hat, a Grimecanal nincs nagyobb riziko!! Az biztos.

Amugy hatulra nekem a DH vazhoz van 1350 -es, ugy, hogy meg kanyarog is egy kicsit, bar igy a legjobb jelenleg.

vadkanur

vadkanur

törzsvendég

• fórumtag
  • 525 hozzászólás
Em-Tee, Sorn, Vole: koszi a tippeket, akkor  yo lesz az a 70centis..
Hatulra van valami javaslat, olyan 18-19es vaz, mondjuk 110 centi tengelytav..

Em-Tee: azt a Judy-t nem csavarja nagyon el az XT?

csoki

Amugy mi ez a baromsag, hogy  a Hope-tol mindenki parazik, szerintem nem nagyobb riziko, mint, mondjuk Grimecat venni? lehet hogy draga, de szerintem franko is, vagymi...

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
Hát igen ez már elég kismértékben a fékek hibája, fõleg, hogy a legjobbakból valókkal történt.
Megoldás, hogy mint a krosszmotorokon tárcsavédõt tesznek fel - az se véletlenül lett kitalálva.

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
Ez nem a feket hanem a palyat minositi...

A V fekek mar az elso korben megadhadtak magukat... amugy lattam en is ilyet Mecsek maratonon....

Luki

Luki

törzsvendég

• fórumtag
  • 515 hozzászólás
Beszéltem ma a csapattársaimmal akik a Gardánál voltak. A formula hidraolikus tárcsafék zuhogó esõben és a kereket félig betemetõ iszapban teljesen megadta magát, pedig a verseny elõtt lett vadonat újan felszerelve.A másikuk XT tárcsaféke úgyanúgy szétkoptt és nem fogott semmit Igaz a V fékek sem brták
(Én még egy 40 km-es versenyen fékeket így szétmenni nem láttam)

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
Kezdek en is meginogni HOPE ugyben... egyik haverom is most cserel -tenyleg lesz elado 2 dugattyus Grimeca 160v200 as tarcsaval - neki is azt mondtak hogy igen nehezkes es DRAGA beszerezni hozza a dolgokat...
Lehet hogy en is a Formula b4 racinggel szemezek majd? Ki tudja....

BNorbert

BNorbert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.004 hozzászólás
Kész 8)!!

A te és az egyik haverom által nyújtott segítség alapján véghezvittem a légtelenítést!!

Mégegyszer thx!!

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 hozzászólás
na üdvözöllek a legjobb helyen ahol ezt a kérdést feltehetnéd. Ha akadékoskodni szeretnék azt mondanám néz utánna mert már egyszer leírtam de mivel én is lusta vagyok rá inkább bepötyögöm megint. szóval  valamelyik bikkmakkban is leírták a fiúk hogy õk hogyan gondolják a dolgot de én kicsit másképpen közelítettem és senki nem ellenkezett. .
fogsz 1 db átlátszó csövet amit a féknyergen található légtelenítõcsavarra tudsz helyezni- olyat ami passzol rá nehogy össze vissza fröcsköljön mellette az olaj.  a fékkaron kitekered azt a két kis? csillagfejû csvart hogy hozzáférj a túlfolyóhoz. most gyorsan kikapod a fékbetéteket mielõtt csurom olajosak lennének és elkezdesz  olajat tölteni a túlfolyóba miközben pumpálod a fékkart. Természetesen még huzogatás elõtt megnyitod a fékkör másik végét is azaz a légtelenítõ csavart rajta a gumicsõvel ami egy kis flakonban végzõdik. Ezt addig folytatod amíg megnem jelenik az olaj a gumicsõben /buborékos és spriccel/. Majd fogod és elzárod a légtelenítõt és felpumpálod a kart? majd behúzva tartod és közben nyitod a légtelenítõt. Ezt pedig addig csináld amíg buborékok vannak az átlátszó gumicsövön keresztül áramló olajban. Ja és el ne felejts mindig olajat utántölteni a túlfolyóba.

ha zavaros kérdezz

BNorbert

BNorbert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.004 hozzászólás
Hi mindenkinek!!

Segítsetek, Sram tárcsafékem van és légteleníteni szeretném csak nem tom hogyan kell!  Lécci segítsetek Thx!
ÍME:Feltöltött kép

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
a következõ kart már úgy rakd fel, hogy ne húzd meg erõsen, így elforog, ha ráesel, nekem az XT-m és a Formulám így úszta meg a 6 kartörõ esésemet.