Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek v1.

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
646 hozzászólás a témában

Mohican

Mohican

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Szerintem a bovdenes deore az abszolüt király, mert nincs vele a macera 8)

b

b

törzsvendég

• fórumtag
  • 665 hozzászólás
Szerintem is deore olajos ! ha meg nem jó féláron megveszem  ;)

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.320 hozzászólás
Én mentem jól beállított Deore-al és nagyon jól fogott, és nagyon jól mûködött, viszont voltam olyannal is mait házilag raktak fel........háááááááááát nem igazán volt jó sz tutkó!!!  :-/
Nemtom, akkor Awid, de ha annyi pénzed van akkor már Deor olajos! Az tuti király!!!

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
A bowdenes deore szerintem elég sz@r. Egyáltalán nem egyújas, akkor már jobban szeretem a v-fékem(ár-használhatóság arány).

kislust

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.320 hozzászólás
Akkor vegyetek bowdwn Deore-t!!! Állítólag nagyon jó és kezdésre tökéletes!!! Ha komolyra kaartok beruházni akkor ollajos Deore, és ha megdobjátok még 30-al a keretet, akkor XT!!! Ennyi!!!  ;D

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
Üdv!!

Egyetértek Iljics-el, írjátok már le, hogy milyet érdemes venni, de mondjuk ne a legújabb méregdrágát írjátok, hanem azzal kéne kezdeni a sort, amelyiket már megéri megvenni.

köszi,
kislust

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Aha.

Feladom.

Kerek perec valaki mondja meg mit vegyek János hegyi normafai mókákhoz !!!

70-75kg vagyok, szeretem küldeni, de féltem a seggem...

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.320 hozzászólás
Zap:
Köszi a felvilágosítást!!!  ;D
Akkor mostmár tényleg nemtom mit vagyek!!! Majd ami lesz eladó!!!

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás
A Grimeca tényleg ugyanazt a felépítést használja, mint a Shimano. Egyet kivéve: az XT-nél nem maga a dugattyú nyomja a fékpofát, hanem a fékpofa el tud mozdulni a dugattyú sikjától, követve a tárcsa síkját. Namost ez a Grimeca-nál hiányzik... A leglényegesebb különbség viszont az anyag!!! A betét és a tárcsa anyaga. A Shimanoé valószínûleg kicsit profibb, ami erõsebb fékhatást, és lassabb felmelegedést jelent. Sok embernek nem is mûködik a Grimeca tárcsa XT betéttel, és fordítva. Hát ezért! Viszont a Grimeca kárpótolja a használót olcsó 200-as tárcsával, ami azé' ölég jóó!  Asszem ennyi! Szóval a Grimeca tényleg kisebb teljesítményû, ám jó kezekben, nagy tárcsával még mindig jobb, mint amire itt Magyarországon általában szükség van.

vendég__*

vendég__*
  • vendég
ne bassz ZED?? Balázsnak van má ijenje??? Ezek a Probike-ék honnan a picsából szedik a SRAM cuccaikat mer tutira nem a Bikertõl az 7szentség!!! Asszem felhívom õket a héten. Te ZED, nem tudod mennyiért újította a cuccost?  :o

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás
Nem csak hogy Grimeca lesz a Sram, de már van is! Én má láttam, ui van a Noénak (Probike tulaj). Szerintem hamarosan kapható lesz. Csak a színében és a feliratban tér el a Grimecától.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Valóban nem felfelé szeretek menni...
OK, Magura kilõve.
XT és Grimeca System 12 DH pedig tök ugyanaz, csak a Grimeca olcsóbb. /?/

Már azt is hallottam, hogy az SRAM is Grimeca lesz, csak átcimkézik... ???

Manitou villám van --> adaptert mennyiért adnak ?

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás
Iljics,

szerintem a Magurát felejtsd el, hacsak nem XC-re kell. Nekem Lujzám van, nagyon leheletfinoman lehet húzni, pehelykönnyû, de a fékereje sosem nyûgözött le. A Shimano-k messze ûberelik ezen a téren, és én úgy vettem ki a szavaidból, hogy inkább a lefelé állatkodás híve vagy.
A Ditch Witch felnit a www.neuzer-bike.hu-n tudod megnézni. Ez egyébként egy kövér, nehéz Rhyno.

A Grimeca-Shimano rokonság szerintem elég zavaros. Nem csak a fék tök ugyan olyan, de még a karok is hasonlóak. Viszont ez a pletyka már eljutott mindkét gyártóhoz, és sértõdötten tagadták, hogy bármi közük lenne egymáshoz.

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.320 hozzászólás
Ja, mert árulta az XT-jét!!! De komolyan........
A Grimeca-nak semmi baja!!! Nagyon jó darab!!!  :)

Andix

Andix

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.380 hozzászólás
Pedig Vole nagyon szidta a Grimecát...

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.320 hozzászólás
Tutkóra ugyanaz!!! Csak a kar és a pofa más! Meg a Grimeca a 160-as tárcsával gáz hátra, mert túlmelegszik!!! Csak az a különbség, hogy az XT vörösen, a Grimeca pedik kéken izzik!!!  ;D Murisan néz ki mindkettõ........

Andix

Andix

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.380 hozzászólás
XT MEG A GRIMECA UGYANAZ?:??? Akkor mért fikázza mindenki a Grimecat???? Nem hinném hogy ua a cuccos!

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.320 hozzászólás
XT vagy Grimecát!!! Tök mindegy mert ugyanaz, és ugyanott is gyártják õket!  ;D

200-as tárcsa!!!

XT agy!!! Nekem elõl hátul XT agyam van, és álom szápen megy nomeg gyönyörû !!!  ;D

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Féknek melyiket válaszzam ?

XT / Grimeca system 12 DH / Magura Louise ill. Julie  ?

Tárcsának mekkorát vegyek ?

160 / 180 / 200 ?

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Tehát XT agy /ebben kezdek 100%-ra meggyõzõdni !/, DT küllõk /efelé hajlok magam is, melyik az ajánlott  ?/. Tárcsás felnit nem kérek, +pénz és nem létom be miért lenne jobb.
Az a Sun felni milyen?
kép/link/lelõhely ?

Köszike!

Tök jó, hogy fordulhatok hozzátok !
I love this band !  ;D