Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek v1.

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
646 hozzászólás a témában

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Hello

KB 1 éve használok egy hidraulikus grimeca féket.
kicsit hozzá kellett ugyan nyúlni de most olyan bika van benne hogy egy sumot is megfog és még adagolható is.Ha disket veszel szerintem jobban megéri egy hidraulikus .Tudom,hogy drágább de lényegesen jobb.(Bocs mindenkitõl aki madzagos tárcsával megy)

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.320 hozzászólás
Köszi Vole!!! Megfogadom a tanácsot!!!

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Major: A helyedben en nem kockaztatnek!!! Inkabb akkor vegyel Sram -ot, mert az ugyana az mint a Grimeca, csak normalis a nagyker, es igy mar tenyleg jo vetel. Nem hiszem, hogy a Sram sokkal dragabb lenne mint a Grimeca. Nemsokara ugyis elkezdik arulni itthon is.
Csao.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Andix !

Valaki már írta pár oldallal elõrébb, hogy a Lúíz TÖKÉLETESEN mûködik, egyedül a fékhatása nem kiemelkedõ minden esetben. Használtan olcsó /~25e/, és szép Magura designos.

Valakinek van tapasztalata a Gustav M-rõl ? Pósa Peti árul egy párat és nem titok, hogy pályázok /?/ egyre.
Az MTBR-en /kb 4,5-ös átlag, majdnem 40 értékelõ/ azt írják, hogy brutál erõs, de vannak hibás szériák, aminek pár részét ki kell cserélni, aztán megjavul. Szóval HA mûködik akkor király !

Tapasztalatok ?

Andix

Andix

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.380 hozzászólás
Magura Louiseról mi a véleményetek?

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.320 hozzászólás
Én mentem már Gromecával és XT-val is, és halál jó mindkettõ!!! Azt fogom venni amelyik olcsóbb lesz /pillanat! És imádkozom, hogy ne legyen garanciális problémám vele!!!

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Zap: Nem tudom, te honnan veszed az ertesuleseidet az XT tarcsarol, de almomban sem mondanam ra, hogy FreeRide fek!!!!!  Akarhogy i nezem a VK futamokat, a legtobb bringan az van. Valoban eleg nagy tarcsaval / 200 -nal talan egy picit nagyobb/, de semmi huto tartaly meg extra specko tuningok, csak siman a fek. Peldaul Missi Giove. Nem hiszem hogy olyan szar... A Hayes -sel pedig csak egy bajom van: regen tenyleg jo volt, de mar igazan ujithatnanak. Szerintem jobb a Shimano, m int a Hayes.

A masik dolog: Shimano - Grimeca.
Az XT fek a Grimeca gyaraban keszul bergyartasban /mint peldaul GT - Merida/, de kozel csak kulsoleg egyformak. Valaki helyesen tippelt az anyagokra az elobbiekben, de a Shimanonal az elso ket dugattyu atmeroje nagyobb mint a hatso ketto, ezert joval nagyobb a fekero is. Viszont nagyon jol mukodik a Grimeca 200 -as tarcsajaval.

Azt hiszem ezt kelloen helyretettuk, aki meg mindig nem erti, az ne is nagyon foglalkozzon az ilyesmivel.

Tanacs:

Aki olcso + jo tarcsafeket akar venni, annak a Hayes bovdenest tudom ajanlani, mert eszmeletlenul jo az ar - teljesitmeny aranya. / Parat mar probaltam, de azt is nagytarcsaval/, aki pedig tobb penzt szan ra, az mindenfelekeppen olajosat vegyen, mert az erzes mindent meger.

A GRIMECA -t felejtsetek el!!!!!!!!!!!!! Grrrrrr..... Hanyszor mondtam!!!!!   Nem azert mert nagyon szar, hanem mert ha barmi elszarodik rajta / valami eltorik/, a nagyker egy nagyot szarik a fejedre, es vehetsz egy ujat. Neklem mar tobb mint fel eve all a nagykerben a fekem, es meg mindig nincs itthon. Mazli, hogy van egy XT -m is, kulonben mar szetrugtam volna a fejuket!!!!

Bocsi a szofosasert, legkozelebb visszafogom magam, de meg mindig ideges vagyok.....

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.320 hozzászólás
Én próbáltam a Formulát! Nagyon álat.............  ;D

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
Remélem, a héten meg tudom venni L.CS. kolléga Formuláit!!! És akkor már én is leírhatom majd mindazt a sok jót, amit õ írt eddig róluk...:)

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.320 hozzászólás
A LOGEN cuccok nagyon szar metró alkatrészek!!!! Tertsátok távol magatokat kõlük!!!!!!!!!!!!!

GerMan

GerMan

törzsvendég

• fórumtag
  • 445 hozzászólás
a Logan cuccokkal vigyázni kell...! a falunkban egy srácnak a logan telója a levegõben (ugrásnál)szétesett, leesett az alsó része kerekestül. túlélte...
kiváncsi vagyok ez a tárcsafék meddig fogja birni ??  :-/

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Valamely nap meghuzigattam egy Logan bowdenes tárcsaféket!!  :-/ Testen kívüli élményem volt utána másodpercekig, mert nem bírtam felfogni hogy hogyan lehet ilyen szemetet gyártani. Olyan kib*szott sz*r volt, hogy majdnem lehánytam. Extrém nehéz volt behúzni.

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.320 hozzászólás
Kislust:
Kb 50 körül 160-as tányérral grimeca aggyal!
Legalábbis én tudok annyiért........

Ralph_Fiennes

Ralph_Fiennes

vendég

• fórumtag
  • 152 hozzászólás
Zöldfülû: KTT:Kormányon Túliak Társasága
;)

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
Zap!

Mit gondolsz, mennyibõl lehet kihozni egy olajos grimecát(elsõt)nagy tárcsával+valami hozzávaló aggyal?

kislust

Zöld

Zöld

törzsvendég

• fórumtag
  • 579 hozzászólás
Köszi b "fékileg" mostmár képben vagyok!
KTT tag?  ???

Zöld

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás
Ha mindenképpen a Shimano-szerû termékekre gerjedtek, és van pénzetek, vegyetek azt.
Ha van pénzetek, és a legjobbat akarjátok: Hayes!
Ha nincs pénzetek, és a Shimano-szerûre gerjedtek: Simán a Grimeca. A system8 azér nem olyan rossz, csak az XT szintjét nem éri el!
Ezek mind freeride-ra valók (kivéve Hayes), azaz itt Mo.-n bõven jó!
De mindenképpen nagy tárcsával!!!!

b

b

törzsvendég

• fórumtag
  • 665 hozzászólás
Azért nagy átlagban még mindig 1,5 2szer olyan nehéz egy tárcsacucc mint a V.
Meg egy V-t is be lehet profin állítani és egy újjal is blokkolni fog elöl, hátul. Csak az a kaka benne, ha már 8asodik a felni nem egyformán fog itt-ott, és könnyen KTT tag lehetsz. Ezért érthetõ ha valaki csak elõre tesz tárcsát és hátra V-t. Egy normális V fékkel lefele menet se nehezebb fékezni mint tárcsával, a súlyod nagyrészt az elsõ kereket fogja terhelni szinte minden esetben.

Zöld

Zöld

törzsvendég

• fórumtag
  • 579 hozzászólás
Hello

Lenne egy kérdésem!
Láttam néhány képet ha jól emlékszem egy VK futamról (CC) de nem minden bringán volt tárcsafék.
Miért?
Akinek nem volt az állat és elég a V fék is?  Az igaz, hogy nem fékkel megy a bringa!  ;D
Akkora a súlyelõny a V fék számára, hogy a "grammvadászok" nem teszik fel?

Zöldfülü

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás
Egész jól fog a mech Deore, csak egy nagyobb hegyr?l lefele már elég fárasztó. Vagy csak elszoktam az ilyen fékekt?l, amit két ujjal is izomból k? húzni.