Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek v1.

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
646 hozzászólás a témában

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
Hmmm egy ideig valoban jobban jartak a tarcsafekes emberkek... de biztos emlekszel arra a reszre amikor tengelyig ert a sar...  ;D
Akkor mar szerintem majdnem mindegy volt mid van vagy nincs.....

Mert ugye SPD nuku, aztan fek nuku, aztan a soron levo sar miatt mar a hajtas se volt az igazi... a valtasrol nem s beszelve,....

Egy ket hidraulikus fek is olyannyira be**rt hogy nem lehetett artani neki semmit se...
A RS telok gyari hidjat ott vettek le elottem mert nem fordult el a kerek /Marzocchi rulez ;)/ , hiaba a tarcsa... de utana ment ;) mas kerdes hogy en lehet hogy nem vettem volna le...

A pofak nagyjabol elkoptak verseny vegere - az enyem csak azert nem mert ki volt akasztva a nyolcas miatt ;)

Mindezek ellenere egy konnyu tarcsat el tudnek kepzelni CC versenyre vagy esetleg vegyesen XTR rel :)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
LCS!

Végre rájöttem, hogy mi a fenéért olyan nagyon nyúlós a Formula! (tudom, hogy jó vagyok, de hogy ennyire?  ;))
A fékpofa rögzítése miatt! Az a zégergyûrûbebelekattintom nem a legprofibb megoldás, már kitaláltam az utódját.

Még az is lehet, hogy a végén féket faragok belõle, bár többet látom szétszedve, mint a biciklimen. :(

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
Hmmm egy ideig valoban jobban jartak a tarcsafekes emberkek... de biztos emlekszel arra a reszre amikor tengelyig ert a sar...  ;D
Akkor mar szerintem majdnem mindegy volt mid van vagy nincs.....

Mert ugye SPD nuku, aztan fek nuku, aztan a soron levo sar miatt mar a hajtas se volt az igazi... a valtasrol nem s beszelve,....

Egy ket hidraulikus fek is olyannyira be**rt hogy nem lehetett artani neki semmit se...
A RS telok gyari hidjat ott vettek le elottem mert nem fordult el a kerek /Marzocchi rulez ;)/ , hiaba a tarcsa... de utana ment ;) mas kerdes hogy en lehet hogy nem vettem volna le...

A pofak nagyjabol elkoptak verseny vegere - az enyem csak azert nem mert ki volt akasztva a nyolcas miatt ;)

Mindezek ellenere egy konnyu tarcsat el tudnek kepzelni CC versenyre vagy esetleg vegyesen :)

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.320 hozzászólás
Szerintem nagyon kevesen használnak ilyet!!! Én még nem is nagyon láttal 2002es Lujzát!!! Ritka az tuti!!! Márcsak azér is mert nem olcsóbb mint a Deore vagy a Sram és azokról nagyon sok a jó vélemény!!! Mindemellett lehet hogy ez is álat csak mindenk szeret biztosra menni!!!  :)

Xdaw

Xdaw

vendég

• fórumtag
  • 49 hozzászólás
Mér van az hogy Magura tárcsafékekrõl nem ír senki? Nem jók ,vagy mi ? Én meg pont egy ilyet -Magura Lujza - néztem ki magamnak de hiába sasolom folyton ezt a topicot senki sem oszt efféle tapasztalatot. A német Bike -ban jókat írtak róla de az mégsem a bikerek tapasztalata.Ha valaki ilyet használ legyen olyan jó irja le!
Valaki azt írta itt nemrég hogy XC-re nem kell tárcsa.
Nos javaslom készítsen mélyinterjút a tavalyi Mecsek maraton résztvevõivel!

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
próbálkozz meg még egy tárcsa és betéttisztítással (valami komolyabb autós/motoros féktisztítóval), mert úgy tapasztaltam, hogy rugalmasnak tûnhet a fék attól is, ha a betét csak csúszik a tárcsán és húzom a fékkart mint a barom, de nem fog.
ilyenkor az egész cucc meghajlik már össze vissza.
na ez jó értelmes volt.  szóval pucolj!!!, nálam bevált.
az hogy milyen hosszú a drótja, nálam szinte tökmindegy, nem érzek különbséget a 800-as és az 1300-as között.

bikenegativ

bikenegativ

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Nem vagyok szerelõ, de eddig mindent meg tudtam csinálni rajta, sõt én raktam össze a-z -ig. Egyébként autók fékrendszerét már számtalanszor légtelenítettem tehát van róla némi fogalmam.
Amúgy ha elviszem egy szerelõhöz el nem tudom képzelni, hogy mit tud vele csinálni amit én nem tudnék. Egyébként a kocsim fékjét sem bíznám szerelõre, mert tudom hogy milyen slendriánok vannak.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Miert lenne?

Morty_Mike

Morty_Mike

törzsvendég

• fórumtag
  • 529 hozzászólás
OK! Ugye nincs harag?  ;D

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Jol van Morty, megbeszeltuk. Tema lezarva. / A kozlekedoedeny jo pelda... en is tanultam.../

Amugy te szerelo vagy?? valaki megtanitott az olajos tarcsafekek beallitasara, legtelenitesere??
Nem??? Gondoltam. Akkor vidd el egy szerelohoz. Lehetoleg valami normalis szervizbe.
Ha nem ertesz hozza, akkor ne babrald. Foleg ne egy feket!!!!!!!!

bikenegativ

bikenegativ

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Azért gondoltam hogy számít, mert szemmel láthatóan megmozdul, rácsavarodik a villára a vezeték ha behúzom a kart. Esetleg adhatnátok valami tuti légtelenítési tippet ami után biztos lehetek benne, hogy a fék a szar.

Morty_Mike

Morty_Mike

törzsvendég

• fórumtag
  • 529 hozzászólás
Szerinted mit értek azalatt, hogy elenyészõ?
A srácnak biztosan nem ezzel a rugalmassággal akadt gondja, és azt is tudom, hogy a körbecsavarás nem változtat semmin. Közlekedõedény, nemde?

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Huh!!!

Es szerinted akkor a hatso fek fog egyaltalan!!!??? Annak min. 1300 -as vezeteke van, annak a fekkarjat biztosan a nyeregig be kell huzni hogy fogjon.
Mondjuk a Majornak 650mm -es vezetek van, neki meg 800mm -es, es ettol mar nem is mukodik. Az elado meg rohog magaban amikor eladja, hogy ez a barom se all meg soha..????
Rugalmassag a korbecsavarasnal megint csak nem szamit.

Morty_Mike

Morty_Mike

törzsvendég

• fórumtag
  • 529 hozzászólás
Nem baromság amit írt, mivel a mûanyag fékvezeték egy kicsit rugalmas (igaz, hogy elenyészõ, de akkor is!). Például régebben a gépkocsiknál divat volt a fémszálas fékvezeték. Szerinted miért?

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Az semmit nem szamit, ha hosszu a fekvezetek. Amugy nekem az elso 900 -as. Amugy ha vegiggondoltad volna, nagy baromsagot irtal. A hatso fekhez szerinted mekkora vezetek megy??
Az meg, hogy hova csavargatod, megintcsak nem szamit. OLAJOS TARCSAFEK!!!!!!!!  Az olaj kanyarban is folyik!!!  ::) ::) :(

bikenegativ

bikenegativ

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Major!
Szerintem se kéne ilyennek lennie, de hát vadi újan vettem. Ami még megfordult a fejemben hogy nem e túl hosszú az olajcsövem /80cm/ mert egyszer még a villaszáron is körbetekertem hogy ne lógjon.
Szervízbe nem vittem és nem is fogom legfeljebb visszaviszem oda ahonnan vettem. Neked nem válik lötyögõssé a fékkar tengely, ha közelebb állítod?

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.320 hozzászólás
Nekem nagyon álat!!! Meg A Palmerési nagyon baba lett!!! Nm értem!!! Nekem pöccre fog!!! Nagyon nagyon tuti!!! Mit mondanak egy szrvízben ? ? ?

bikenegativ

bikenegativ

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Szevasztok!
Nem régen cseréltem le az elülsõ mechanik deore fékemet egy "01" hidraulic deore-ra, természetesen a jobb fékteljesítmény reményében. Sajnos csalódnom kellett, mert esetleg egy hajszálnyival tünik jobbnak a réginél. Több mint 100km-t mentem már vele jópár lejtõzéssel és nem igazán jó.
A beállítása tökéletesen középre sikeredett ám még sem fog rendesen. Ami még nem tetszik, hogy sokat kell húzni a karon mire fogni kezd, és attól a ponttól is még kb 1cm-t kell húzni rajta hogy blokkol/na :'(/jon. Ha a fékkart közelebb húzatom a csavarral –hogy elérjem– ráhúzom az ujjaimra, ha meg akarok állni. A légtelenítést is próbáltam, kevés eredménnyel. Lenne egy kérdésem az ilyet  használókhoz: -nektek is ilyen sokat kell húzni a karon, vagy csak én fogtam ki egy olyan sz@rt ami fellevegõsödik vagy ilyesmi.?

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
Andix!

Szerintem copyzd be a testbike.fw re az elobb leirt velemenyed

Ez mintegy FAQ hasznalhatnank....
A kesobbiekben is...

Andix

Andix

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.380 hozzászólás
Könyörgöm!!!!! Már vagy 4xerre írnám le, hogy milyen a Sram 9.0 tárcsafék. Méltóztassatok már visszaolvasni a topicot!!!