Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek v1.

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
646 replies to this topic

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Milyen pocok tört el benne? Mezei vagy üregi? Mer akko fog6nál egyet nyugodtan...  ;D

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Nekem speciel a 2 dugattyus Grimeca -m volt, ami nagyon szar, de mindenkinek ajanlom, hogy ne probaljatok meg Grimeca -t vasarolni, mert azzal csak rosszul jarhattok.
Nem azert mert szar, hanem mert a nagyker egyszeruen szemet. Nem tudom irtam -e mar, de en Junius elejen vettem egy 2 dugattyusat, es 3 het alatt / megkimelt hasznalat mellett/ szettort benne egy pocok, ami magaban meg nem lenne baj, csakhogy azota sem kaptam vissza a fekemet, mert a *************** nagykeres nem volt kepess meg mindig megcsinalni. Csak az a szerencsem, hogy van egy XT -m, es ezert tudtam hasznalni a bringat.
Na mindegy, szoval ez a helyzet, es ez tenyleg komoly dolog.
Amugy mindenkinek jo bringazast....

vendég__*

vendég__*
  • vendég
hát igen rob bátyó, nekem is vannak gyengéim. gyarló vagyok, büntess meg, büntess meg!! ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, ne báncsá mester, nenenenene ne ölj meg..................... arghhhhh.....  :P

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
:o

vendég__*

vendég__*
  • vendég
hehe, errõl speciel fingom sincs. nem vagyok jártas a tárcsafék dolgokban... ;D

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
Vole

Te most a 2, vagy a 4 dugattyús Grimecáról beszélsz? Mert itt vannak jól informáltak (gyaci pölö), és tudni vélik, hogy a Sram tárcsaféke=Grimeca System 8 (a 4 dugattyús XT-like)

b

b

törzsvendég

• fórumtag
  • 665 posts
Meg 8-as független is   ;)

groover-

groover-

vendég

• fórumtag
  • 188 posts
martinus: a tárcsa nem csak azér' baró mert jól fog a fék, hanem mert idõjárásfüggtelen...

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Hello!
Nekem van egy 2000-es Magura Clara-m teljes hidr.komplett szettem olcsón eladó.Nagyon szupi (90 kilómat blokkolja elöl hátul) én is csak azért adom el mert kaptam egy Hayes-t..Írjatok !Megegyezünk!

MaRTiNuS

MaRTiNuS

vendég

• fórumtag
  • 30 posts
Agyat én csinálnék a tárcsafékhez nem vennék. Most egy sima APSE V fékem van, de szerintem nagyon jó az egyszer szent a bowdenes tárcsánál sokkal jobban fog, de szerintem a Deore olajossal is vetegszik (havernak az van).

GerMan

GerMan

törzsvendég

• fórumtag
  • 445 posts
kislust,
nekem az olajos deore jól bevált. úgy 100km után már kezdem nagyon megszeretni, tök jól adagolható, teljesen 1 ujjas fék, legalábbis az én 60 kilómmal. néha viszont fogja magát és baromi nagyot visít, remélem ezt elõbb-utóbb kiheveri, ha igazán bekopik, "megsül" a pofa. szerintem mérföldekkel jobb egy v-féknél, ami az érzést illeti. fékerõben a v-k is jók.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Szerintem semmi fele keppen ne vegyel deore, vagy RSt bovdenest. Nekem volt RST, es nagyon szar, akkor mar inkabb egy XTR v- fek, es akarhany deore -t probaltam, mindegyik szar volt.
Csak Avid, vagy Hayes bovdenes.
A Hayes amugy nem is olyan draga, es ***** jooo... De tenyleg. Az ara pedig 30 alatt van. Igaz hogy nincs hozza mindenfele szar, de szerintem fekkarod amugy is van, bovden nem egy draga dolog, es normal tarcsafekes aggyal mukodik. Ha ram hallgatsz, akkor ilyet veszel, mert ezt egy darabig nem kell  lecserelni, es nagyon konnyen be lehet allitani.
Persze utoplagos tuning lehetoseg is van...

Ralph_Fiennes

Ralph_Fiennes

vendég

• fórumtag
  • 152 posts
Helló Martinus!
Deore 2001-estárcsafékes elsõ agy:10980 Ft,hátsó agy:13980 Ft,Deore bowdenes (mechanikus)tárcsafék:18800 Ft/db (vagy elõre,vagy hátra),igaz,hogy ehhez egy nagyon jó bowden szett kell,javaslom a Jagwire hosszantiszálas,teflonos cuccát,ez:2400Ft/fék.
De ha még olcsóbbat akarsz,akkor egy hátsó Deore tárcsaféket(mechanikusat),konzolostól,bowdenestõl lehet,hogy tudok Neked szerezni a bolti ár kb. háromnegyedéért.
Majd még írok,mert lehet,hogy tárcsafékes agy is lesz hozzá.
Néhány hónapos cuccról van szó,de még nem biztos a dolog...

MaRTiNuS

MaRTiNuS

vendég

• fórumtag
  • 30 posts
Jól hangzik az ára a minõséggel párosítva, de engem tényleg a legolcsóbb érdekelne :)

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
Vole: ja ja énmár csak tudom. '98-as semmivel sem kompatibilis FORMULA hidraulikust használok 185-ös GRIMECA tárcsákkal + általam faragott adaptereket. 8)

Martinus: bár biztos nem a legjobb, de mindenképpen szuper ajánlat az RST DA-DH elsõ fék. Nemrég rendeltük egy pajtinak 35000-ért a MOAB-ban és ezt figyeld mi jár hozzá:
féktest adapterrel, 192-es tárcsa, RST/Tektro fékkar (überigényes, XTR szürke, állítható bowdenhúzás), az összes szükséges csavar, bowden/bowdenház, és a slusszpoén: FORMULA bolt-on -os tárcsás agy.
És mindez szépen dobozban 35-ért!!!!!
Siess még biztos van.

üdv.: lcs

MaRTiNuS

MaRTiNuS

vendég

• fórumtag
  • 30 posts
Melyik a legolcsóbb bowdenes tárcsafék nagy tárcsával (ha tudtok róla linket az is jó lenne)?

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Csak ugy megemlitem, hogy minden tarcsafekhez van tuning lehetoseg.
Nem muszaj a sajat ceg altal erre a modellre gyartott nagyobb tarcsat hasznalni. Csak arra kell odafigyelni, hogy akkora legyen a fkfelulet, mint a eredeti fekpofa meret.
Ha nem log tul a fekezo reszen, akkor nyugodtan lehet hasznalni.
Az XT feket peldaul legtobben a grimeca 200 -as tarcsajaval hasznaljak, es nagyon jo. Amugy en is ezt a megoldast valasztom.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
Kislust:
nekem semmi. csak vizuális és fogdosási, de az számomra jó élmény. olyan igazi hibátlan überigényes kis SHIMANO-finomság. Ha lenne hozzá tuning tárcsa (185-190), még el is gondolkodnék rajta.

lcs

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,507 posts
Üdv!
lcs+Vole+egyéb szakértõk!!

Mit gondoltok/mi a tapasztalatotok a Deore hidraulikusról?

kislust

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Valami ilyesmirol volna szo, de azert annyival kiegeszitenem a dolgot, hogy idojarasfuggetlen, sot vizesen, sarosan meg jobban fog. A masik dolog, hogy nem mindegyik olajos tarcsafek jo!!!!  A Grimeca-t peldaul el lehet felejteni...
En tudom, mert az is volt, es szarabb mint a haverom AR 40 -e. No persze van meg par ilyen, de most nem sorolgatom. A lenyeg, hogy a fek: Hayes, XT, Hope, GustavM, Louise, es ugy nez ki, hogy a Sram is csatlakozik a csapathoz, de ez meg nem biztos. Egy viszont tutti, a HOPE a kiraly!!!!!!!!! ;D ;D ;D ;D ;D ;D