Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek v1.

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
646 hozzászólás a témában

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Üdv lcs !

És ha lehet kapni akkor mi pénz a Shimano féle DH kit ? Bár az igazság az, hogy csak az számít, hogy a Grimeca vagy a Shimano tárcsa néz-e ki jobban ? Nomeg a Manitou féle adapter mennyibe kerül ? Kapni lehet ilyet egyáltalán, vagy csináltatni kell ?

Bocsesz a sok kérdésért, de most kerültem elõszõr tárcsa közelbe és -még- elég tudatlan vagyok... ;)

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
Szeva Iljics!

Momentán nem kapható XT, DH kit (igen májkül? - ez gyenge volt  ::), de én pont most veszek XT-t és Grimeca adapterrel és 200-as tárcsával fogom használni. Láttam már több versenyzõ országos világsztár bringáján ezt a megoldást.

üdv, lcs

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Engemet is érdekelne,hogy mi a jobb ? Venni télen,vagy venni tavszzal egy 2002-es modellt ?

Hogy gyünnék ki jobban ? /pillanat hidrotárcsát szeretnék elõre, és az XT felé hajlok,mert sok jót hallani róla.

A hozzávaló DH kit mit kóstál egyébként,nomeg egyáltalán lehet valahol kapni  ?

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.320 hozzászólás
Köszi L.CS!!!  ;D

Most megy hátfõn Apu Németországba, és felírok neki pár fajta féket, hogy kuksizza meg mennyi ott kinn!!!

Majd megírom ide is!!!!

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
Jövök és okoskodok, mer okos vagyok.

Csak hogy tisztázzuk: nekem az elsõ generációs túlfolyós rendszer volt, ami nem fekete, hanem piros.
Ez az EVO9.5 annyiban különbözik tõle, hogy a FORMULA végre elfelejtette az idióta saját szabványát a 48.55mm-es szemtávplságtól a 4 lyukú tárcsáig.
De ami a legfontosabb:
1. a master (felsõ) dugattyú méretét 11mm- rõl lecsökkentették 9.5-re (innen a neve) ami jelentõs fékerõnövekedést jelent. Viszont maradt a slave (alsó) dugattyúk mérete 24mm- 2db. Lehet számolgatni ( a GUSTAV fent: 11.5mm, lent: 2x18mm).
2. a fékmunkahenger önbeállítós lett.
3. a kidolgozását illetõen is komolyodott a dolog (müanyag alkatrészek minõsége stb.)
4. A fékfelület mérete maradt 25mm ami azért jó, mert sokkal jobb a hûtése, mint pl az XT-é
5. az ára inflációval együtt majdnem a fele lett.

Mindezekkel együtt nem tudom ajánljam e, mert nem ismerem és ettõl még akár szar is lehet. Talán majd jövõre okosabbak leszünk.

A B4 különben télleg az egyik legkönnyebb CC fék.

remélem kielégítõ volt

üdv, lcs

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.320 hozzászólás
Lenne magint 1 kérdésem!!!

Szerintetek akkor járok jobban, ha amost a téli leértékelésban vaszek (Akár külföldön is!) valami álat 2001-es modellt leértékelva, vagy várjam meg a 2002-eseket (Kockázatava, hogy akkor már nem kapok 2001-est!), mert úgyis a nagy konkurencia miatt jobbak és olcsóbbak lesznek mint a mostaniak ? ? ? ? ?

Szerintetek ? ? ?

+ Ha úgy döntök, hogy télen veszek (Tapasztalatotok alapján!) mikor tegyem ? Dec? Jan? Febr? ? ?

Andix

Andix

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.380 hozzászólás
"Ilyesmi van L.CS.nek"  ;D
Lényegében az evo, csak régebbi... Ha jól gondolom... De ez akkoris 3 ujjas fékkar.....

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.320 hozzászólás
Hát ez nem az amit LCS árul!!! Hasonló, de ugyanannak a 2002-es vátozata!!! Ezen már nagyobb a fékfelület, meg teljesen át van tervezve a belseje is!!!!! Én láttam mindkettõt élõben és hidd el elég más!!!

Andix

Andix

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.380 hozzászólás
Szerintem nem olyan drága, íme:
Formula B4 - 47900 Ft
Formula Evolúúcióóne (LCS) - 41900 Ft
Formula 4.Racing - 56700 Ft  (???)
(Speedmetal)
Nekem az Lcs féle fékkar nem tetszik, 3 ujjas???....

GerMan

GerMan

törzsvendég

• fórumtag
  • 445 hozzászólás
Andix,
a B4 az egyik legkönnyebb CC tárcsafék, asszem elég jól szerepel a tesztekben és nem olcsó.
tetszik a tárcsája, de hogy lehet ilyen idétlen fékkart gyártani...

Andix

Andix

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.380 hozzászólás
http://www.formula-b.../b4_gallery.gif

Ez is hasonló árban van (+5e Ft/db..) mint a Major által ferakott Formula. Õ a B4-es. Errõl mi a véleményetek?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
Pont ilyen fékem van már bibibibiiii! LCS kolléga agzba fõbe dicsérte, én nem tudok róla mélyreható itéletet mondani, mivel nem tudtam felrakni az LCS által adott adapterekkel. Csináltatnom kell elõre, a hátsót már megcsináltam, csak lusta voltam feltenni, mert nagyon minusz volt. (a levegõ odakünn)

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.320 hozzászólás
Ezt a formát láttam ma a ProCrossban!!! nagyon megfogott:
Posted Image

Azt mondják nagyon jó, és mindössze 40e és a pót fékbetét is csak 3,5!!!!!!!!!!!

Nomeg már van hozzá normális 6 lyukó tárcsa is!!!
Ilyen:
Posted Image

Elég ááááááálat!!!  ;D

Szóval vélemények ? ? ?
Tapasztalatok ? ? ? (LegCsáv!)
Valami kis kósza pletyka ? ? ?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
Paraferee

Nem kell félni, egy fékbetét és a V fék fékpofája között alig van élettartam különbség, fõleg sárban, meg hosszú, folyamatos fékezést igénylõ szakaszok után. Itt ugyanis a felnifék kopik ám... És a felnidet is koptassa. Ellenben a tárcsa szerintem nem kopik úgy el, mint a felni (bár még olyat se láttam) És tárcsát drágább venni, mint felnit, de ez nem általános.

Ha van pénzed tárcsára, csak örömödet fogod benne lelni, fõleg egy olajosban! (persze, ha már beállítottad, mert addig suxx, meg akkor is suxx, ha valamit cserélni kell, és nincs a nagykerben...<- igaz Vole?)

És az érzés a legfelemelõbb! Megnéznek az emberek! Feltûnési viszketegségben szenvedõknek ideális, fõleg vidéken, mert pesten már unalmas lehet azért....

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
Hey!

Köff az infót...

Mi az hogy bukfenc után cserélni??
A Tárcsafék sérülékenyebb mint egy v-fék??
??

cs&h+tsai

GerMan

GerMan

törzsvendég

• fórumtag
  • 445 hozzászólás
Paraferee,
puhább V pofát nekem már sikerült elkoptatni 1 húzós sáros túra alatt, mig a tárcsánál ez tuti nem fordul elõ. utáltam pl. amikor a V-féket utána kell állitani 20-30 kilométer sza.. ööö sarazás után, mert annyit kopott.  a tárcsa eleve nem kap annyi sarat és elvileg az se hatja meg.
én még újonc vagyok tárcsa felhasználónak...2-300 kilcsi van benne, hát ezalatt észrevehetõen nem kopott. ha beleszámolod a felni hosszabb élettartamát is, akkor lehet, hogy végül az üzemeltetési költség kisebb lesz  :)
mindenesetre szerintem inkább az vegyen tárcsát, akinek annyira nem gond, ha egy bukfenc miatt hirtelen cserélni kell valamit a féken, mert az nem lesz olcsó. (ez nem akart célzás lenni senkinek)

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
Hali...
4-5ezer??

Jesszus...

Valaki nem tudja megmondani hozzávetõlegesen, hogy egy V-fékpofához képest uszkve hogy bírja?
Itt arra gondolok, hogy nagyobb intervallumokban kell cserélni, vagy kisebb... sötöbö...
Mondjuk akkor, ha mindkét esetben ugyanazok a körülmények lennének adottak...

Most már nagyon kíváncsi vagyok megéri e egy tárcsafék...

cs&h+tsai

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.320 hozzászólás
Én is majdnem TRINITY agyam lett, de aztán végül XT-t vettem!!!  ;D
Nagyon nem rosszak!!! Iszonyat puhán futnak!!!   ;)

Nekem annyi kérdésem lenne, hogy:
-A tárcsán lévõ fékfelület is el tud kopni mint a fenin? Vagy ez olyan lassan kopik, hogy szinte nem is lehet elkoptetni? ? ?
-A tárcsaféknél is fenn áll az a probléma, hogy ha túlmelexik a fém meg a pofa akkor kissebb nagyobb carabok beletörnak a rumiba, és utána végigkarcolják a tárcsát ? ? ?

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Nekem volt mar Trinity elso agyam, az iparis fajta, ami egy az egyben az acor agy, csak mas matricaval / vagy forditva, de ki tudja mi volt elobb a tyuk vagy.../, szoval kb. 2 honapig volt meg, de nagyon kiraly. Zuztam eleg rendesen, de csak nem akart meghalni, sot, megcsak hozza sem kellett nyulni. Ha nem vagy egy agresszor fajta, akkor szerintem nagyon jo vetel. Amugy a tarcsafekes fekpofa olyan 4-5e Ft korul van egy fekbe. / e vagy h. / Azt, hogy mennyi idot bir, az a beallitastol es a hasznalattol fugg, mindenkinel mas, de altalaban eleg sokat birnak. A tarcsat nagyon ritkan kell cserelni, szinte soha.

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
Halihó Skaccok!

Még sose jártam itt, de most már nem bírtam ki, és bejöttem... ;D

Rég óta motoszkál a buksimban pár kérdés a tárcsafékekkel kapcsolatban...
Jómagamnak nincsen, sõõõt nagyjából még mindig úgy vélekedek, hogy (számomra) felesleges a tárcssa, de azért érdeklõdöm...
Szal...

1)A tárcsafékek fékpofái kb. mennyi idõ alatt(km alatt) fogynak el? Fõleg egy V-fékpofához viszonyítva!
2)A fékpofák ára egy V-fékpofa árához képest mekkora? Ócsóbb? Drágább? Vagy egy áron vannak kb. ?
3)Egy tárcsát milyen idõközönként(kmeneként) kell cserélnetek? És az mi péz kb.?
4)Van valakinek tapasztalata a TRINITY tárcsafékes agyakról?

Bocsesz azoktól, akiknek ezen kérdéseim egyértelmûek... de nézzétek el szegény setét halandó fejemnek...

Csõváz és hátszél...
Joghurt legyen Veletek