Andrix:
Milyen bicajra rakod ezt a szépséget ? ? ?
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Tárcsafékek v1.
Indította
Major
, 2001. július 19. 23:28
Írta 2001. december 16. - 20:39
Írta 2001. december 16. - 20:20
Én tudnék hátra is (van a vázon tárcsafék szem) rakni, de egyelõre csak elölre rakok (az akció épp folyamatban van ;D ). Szerintem érdemes, különsen elõre, mivel így végre tudok majd lassítani hegyrõl lefele is (hülye v fékkel nem egyszerû ám az elsõt lassítani...). Most, hogy a Sram ilyen olcsó, az XT árából most tárcsa + Hügi agy + Macic D321 is kijön. (Cuki lett így az elsõ kerék ;D )
Írta 2001. december 16. - 19:41
Fiúk, lányok figyeljetek!
Szerintetek érdemes csak elõl (mivel hátul nem lehet) tárcsafékre cserélni?
Szerintetek érdemes csak elõl (mivel hátul nem lehet) tárcsafékre cserélni?
Írta 2001. december 16. - 13:46
Írta 2001. december 15. - 12:01
Bovdenes fék esetén Avid kontra Hayes. Más választás szeritnem nincs. És akkor már Hayes (megy a 200-as tárcsával is...), mert szebb, meg olcsóbb, sokkal!
Írta 2001. december 13. - 11:40
megfontolandó, de azért húz a szívem a bowdenesek felé, mert azokkal nincs annyi macera(levegõsödés, etc)...
Írta 2001. december 13. - 11:12
Nézd meg a Hayest, meg az Avidot egymás mellett, hasonlítanak ám.. ;D Amúgy én meg mostmár tutkóra veszem, ha lesz tárcsám, akkor Sram 9.0 olajos lesz. És árban is közel van a bovdenesekhez!!! Megfontolandó!!!
Írta 2001. december 13. - 11:10
Buenosz Diasz Szenyor Amigo
Nekem nincs tárcsa tapasztalatom, de amit idáig olvastam a tárcsákról az a kövi:
Az AVID bowdenes tárcsafék talán a legjobb..
tömören ennyi... ;D
Nekem nincs tárcsa tapasztalatom, de amit idáig olvastam a tárcsákról az a kövi:
Az AVID bowdenes tárcsafék talán a legjobb..
tömören ennyi... ;D
Írta 2001. december 13. - 10:59
csocsesz mucsacsosz!
vélemények: bowdenes tárcsafékbõl a hayes vagy az avid viszi a pálmát? nem cc területre...
üdv: groover-
vélemények: bowdenes tárcsafékbõl a hayes vagy az avid viszi a pálmát? nem cc területre...
üdv: groover-
Írta 2001. december 12. - 12:47
robnak is ixté van elöl, és rob is mag van vele elégedve, bár már rág egy kicsit, ahogyan az jó Shimano agyakhoz méltóan illik, ha kapják az anyagot...
Írta 2001. december 09. - 16:42
Szeva lcs!
Elöl használok Spacet /hátul Maxis Swampthingem van/, szerintem is absz király ! Hóban ugyan szeret megcsúszni, legalább így izgalmasabb ! /Amúgy nemtom mi nem csúszik hóban a szögesen kívül./
Elöl használok Spacet /hátul Maxis Swampthingem van/, szerintem is absz király ! Hóban ugyan szeret megcsúszni, legalább így izgalmasabb ! /Amúgy nemtom mi nem csúszik hóban a szögesen kívül./
Írta 2001. december 09. - 00:12
Iljics: lényeges különbség azonban, hogy a Remerxbõl van tárcsás változat és a küllõriglik átmennek mind a két falon, mint a D321-en.
Tényleg Spacét használsz Te is? Gratula, én is, a legjobb gumi a világon.
lcs
Tényleg Spacét használsz Te is? Gratula, én is, a legjobb gumi a világon.
lcs
Írta 2001. december 08. - 19:01
Könnyû felütni ? Space gumival is ? Nanemáne.
Végülis a Rhino és a Jumbo között nincs olyan nagy súlykülönbség, se árkülönbség.
Végülis a Rhino és a Jumbo között nincs olyan nagy súlykülönbség, se árkülönbség.
Írta 2001. december 07. - 14:05
Zap,
Jolvanna
Csak epp kivancsi voltam :
Most nagyon ugy nez ki, hogy ez a hegesztgetes csak jovore lesz megjatszva. Iden csak elore hoz a Jezuska tarcsat, a tobbi penz kell a szilveszteri bebaszasra 8)
Jolvanna
Most nagyon ugy nez ki, hogy ez a hegesztgetes csak jovore lesz megjatszva. Iden csak elore hoz a Jezuska tarcsat, a tobbi penz kell a szilveszteri bebaszasra 8)
Írta 2001. december 07. - 10:00
Tomidny:
Te ilyeneket kérdezel itt a Fórumon, amikor tele a város házibringákkal? Ejnye, ejnye! Lóri szerintem simán bevállalja neked!
IljicS:
A Remerx felni tényleg király, én már azt használom vagy két éve. Mondjuk kicsit puha anyagból van, tehát könnyû felütni, viszont nagyon könnyû freeride kereket lehet építeni vele.
Rob:
Remélem tõlem is elfogadod a meglátást, ha már egyszer LCS hûtlen lett a márkához!! Tehát: ha rá tudod rakni a Hayesét, akkor elvileg jó. Mondjuk a lényeg az, hogy az alu-kupak, ha rászoritod a piros bizbaszra, a roppantógyûrût is rászorítja a kábelre. Szóval itt lehet gond a Hayes gyûrû méretével. Viszont bármelyik esztergályos csinál neked ilyet szerintem 10 perc alatt. Nekem is van otthon egypár, kár, hogy Pécsen...
Te ilyeneket kérdezel itt a Fórumon, amikor tele a város házibringákkal? Ejnye, ejnye! Lóri szerintem simán bevállalja neked!
IljicS:
A Remerx felni tényleg király, én már azt használom vagy két éve. Mondjuk kicsit puha anyagból van, tehát könnyû felütni, viszont nagyon könnyû freeride kereket lehet építeni vele.
Rob:
Remélem tõlem is elfogadod a meglátást, ha már egyszer LCS hûtlen lett a márkához!! Tehát: ha rá tudod rakni a Hayesét, akkor elvileg jó. Mondjuk a lényeg az, hogy az alu-kupak, ha rászoritod a piros bizbaszra, a roppantógyûrût is rászorítja a kábelre. Szóval itt lehet gond a Hayes gyûrû méretével. Viszont bármelyik esztergályos csinál neked ilyet szerintem 10 perc alatt. Nekem is van otthon egypár, kár, hogy Pécsen...
Írta 2001. december 06. - 21:08
Tomidny,
szerintem nem gond, az acálvázakat, lehet hegesztgetni, az erõsítés jó ötlet, mert a villákat nem ilyen irányú terhelésre méretezték, és mivel ez egy elég háj-end váz, baromi vékony a csõfalvastagság. Remélhetõleg nem Jancsibácsi trafós hegesztõjével állnak neki. A rozsdamentes acélt viszont nem tartom jó ötletnek, mert a szakítószilárdsága sokkal kissebb a normál acélokénál. Másrészt viszont, ha elég vastag, akkor mégis jó lehet... Ja, hegesztés után csiszold le a hátsó részt (homokfújás is rulez), és festesd le, mert a váz a hegesztés körül elkezdhet rozsdásodni.
szerintem nem gond, az acálvázakat, lehet hegesztgetni, az erõsítés jó ötlet, mert a villákat nem ilyen irányú terhelésre méretezték, és mivel ez egy elég háj-end váz, baromi vékony a csõfalvastagság. Remélhetõleg nem Jancsibácsi trafós hegesztõjével állnak neki. A rozsdamentes acélt viszont nem tartom jó ötletnek, mert a szakítószilárdsága sokkal kissebb a normál acélokénál. Másrészt viszont, ha elég vastag, akkor mégis jó lehet... Ja, hegesztés után csiszold le a hátsó részt (homokfújás is rulez), és festesd le, mert a váz a hegesztés körül elkezdhet rozsdásodni.
Írta 2001. december 05. - 20:30
A Probike-ben 28980 táecsa nélkül!!! Ez igen jó ár fõleg ahoz képest, hogy ugyanaz mint az XT és a Grimeca SYSTEM8 amik 50-60 körül vannak!!! Szóval ÉN szerintem ilyet fogok venni!!!!!! ;D ;D ;D
Írta 2001. december 05. - 20:12
Kösz a megnyugtatást lcs, már teljesen pánikba estem, hogy milyen szar villám van. Komolyan elkezdtem méricskélni, hogy hova nem fér be ?! Kicsi a kerék ?!
PFu, tiszta jó, hogy itt vagy !
A Remerx-et most mindjárt megnézegetem !
PFu, tiszta jó, hogy itt vagy !
A Remerx-et most mindjárt megnézegetem !
Írta 2001. december 05. - 10:20
Tegnap lattam itt Pecsen Sram 9.0-as tarcsafeket. Az elso 31500, a hatso 32500. Egyutt a ketto meg olcsobb lenne.
A lenyeg az, hogy nekem egy '98-as CrMo Crux vazam van. Elol semmi gond, a Z3-on van rogzitesi lehetoseg. Hatul kicsit problemasabb a dolog. Az elado srac (akie mellesleg eredetileg ez a vaz volt) azt mondta, hogy semmi problema meghegesztik. Vastag rozsdamentes acel lemezbol csinalnak rogzitoszemet, es meg egy merevitot is felhegesztenek a tamvillara.
A kerdesem egyszeru csinalt mar ilyesmit valaki, vagy csinaltak mar neki ilyet?
A lenyeg az, hogy nekem egy '98-as CrMo Crux vazam van. Elol semmi gond, a Z3-on van rogzitesi lehetoseg. Hatul kicsit problemasabb a dolog. Az elado srac (akie mellesleg eredetileg ez a vaz volt) azt mondta, hogy semmi problema meghegesztik. Vastag rozsdamentes acel lemezbol csinalnak rogzitoszemet, es meg egy merevitot is felhegesztenek a tamvillara.
A kerdesem egyszeru csinalt mar ilyesmit valaki, vagy csinaltak mar neki ilyet?
Írta 2001. december 04. - 00:29
Iljics: Na ez télleg jó hír, mer külföldön a 8"-os drágább. Azt hogy miért mondták, hogy nem fér bele, és pont egy Manitou-ba, döbbenet... ???.
A Rhyno Lite-ot szintén nagyon ajánlom, nekem 2 éve van még az amcsi verzio, az egy legendás felni.
De lenne még egy ajánlatom: REMERX JUMBO! A barátnõmnek van ilyen és eredetileg DH/Tandem!!!! használatra tervezték. Ára olyan 4000 körül.
Íme a link: http://www.remerx.cz/eng/index2.htmés itt a MTB DOWNHILL RIMS menüt kell választani.
A KTM-boltban ben talán tudnak segíteni, hogy van e az országban, mi is ott vettük- Tel: 2422381
Rob: A témában tök kuka vagyok, sose bontottam még meg kábelt.
üdv, lcs
A Rhyno Lite-ot szintén nagyon ajánlom, nekem 2 éve van még az amcsi verzio, az egy legendás felni.
De lenne még egy ajánlatom: REMERX JUMBO! A barátnõmnek van ilyen és eredetileg DH/Tandem!!!! használatra tervezték. Ára olyan 4000 körül.
Íme a link: http://www.remerx.cz/eng/index2.htmés itt a MTB DOWNHILL RIMS menüt kell választani.
A KTM-boltban ben talán tudnak segíteni, hogy van e az országban, mi is ott vettük- Tel: 2422381
Rob: A témában tök kuka vagyok, sose bontottam még meg kábelt.
üdv, lcs

Belépés
Felhasználó létrehozása
Lezárt topik
Ugrás az oldal tetejére