Nekem van Sram 9.0 olajos cucc, csak elöl. A dolog szegre megegyezik a Grimeca Rendszer 8al (nem az XT-vel!). Nekem bejön a cucc, a fékerõ szépen adagolható, mondjuk a "Vigyázz, õz, satufék" esetben már jobb 2 ujjal húzni. Ettõl függetlenül csak ajánlani tudom, már csak az ára miatt is! Deorekat még nem próbáltam, szóval viszonyítási alapom nincs azokhoz (árban hasonló), de nyugodtan érdemes rá beruházni.
Ajánlott rögtön megvétel, beállítás után, pár óra használat után rögtön légteleníteni, hogy a cucc fullos legyen. Ha több fékerõ kéne lehet venni bele más, puhább pofát (Acor? Avid? passz XTvel kompatibilis). Elõnye az XTvel szemben a szépen borított fékolajkábel, amely nem csiszolja szét a fényezést, ahol hozzáér.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Tárcsafékek v1.
Started by
Major
, 2001. July 19. 23:28
Posted 2002. April 04. - 19:11
Posted 2002. April 04. - 17:22
A Sram-ról azt hallottam, hogy hamar melegszik és ha meleg csökken a fékerõ. Itt szeretném még megemlíteni, ha valakinek olajos lesz a fékbetétje próbálja meg kisütni, mondjuk villanytûzhelyen. Nekem bejött, azóta megint nincs vele probléma. Egyébként XT-m van és mind a két fajta betétnél sikerült a mutatvány (a puhábbnál -ha jól tudom ez mûgyanta alapú- és a keményebbnél -ez meg fémes- is). Bocs ha kicsit érthetetlen a vége. ;D
Posted 2002. April 04. - 15:43
Srácok!
Akit adapter érdelek, feltétlen menjen be a Bergussonba, vagy más, Formulával foglalkozó boltba, mert a Formulás srácoknak van ám mindenféle adapterük a katalógusban, 140-esrõl 185-ösre hátul, meg 160-asról 180-asra elöl, Postmountról IS-re, meg fordítva, meg amit csak ki tudsz találni. Még majdnem nekem is lett, de a 48.5 mm-eres lyukkörrel már nem foglalkoznak.
Akit adapter érdelek, feltétlen menjen be a Bergussonba, vagy más, Formulával foglalkozó boltba, mert a Formulás srácoknak van ám mindenféle adapterük a katalógusban, 140-esrõl 185-ösre hátul, meg 160-asról 180-asra elöl, Postmountról IS-re, meg fordítva, meg amit csak ki tudsz találni. Még majdnem nekem is lett, de a 48.5 mm-eres lyukkörrel már nem foglalkoznak.
Posted 2002. April 04. - 14:54
Posted 2002. April 04. - 14:53
Posted 2002. April 04. - 00:37
Csõváz!!!
Szóval én is szeretnék egy , azaz egy pár tárcsaféket és én is a SRAM 9.0 -ás verziót szemeltem ki, ha tudtok valamit róla (tesztelés, valakinek van és leírná) és közölné velem, nagyon boldoggá tenne. A Bikkmakbeli cikk egy kisé kevés...
Szóval én is szeretnék egy , azaz egy pár tárcsaféket és én is a SRAM 9.0 -ás verziót szemeltem ki, ha tudtok valamit róla (tesztelés, valakinek van és leírná) és közölné velem, nagyon boldoggá tenne. A Bikkmakbeli cikk egy kisé kevés...
vendég__*
Posted 2002. April 03. - 21:03
vendég__*
Nem hinném, hogy a 02'-es Deore satusabb lenne, mint a 01'-es, de majd megnézzük élõben.
A 02'-es is adagolható szépen, csak nem egy XT kaliber. (Védem a 02'-t veszettül, mert nekem az van és akkor csak az lehet a jó! ;D)
A 02'-es is adagolható szépen, csak nem egy XT kaliber. (Védem a 02'-t veszettül, mert nekem az van és akkor csak az lehet a jó! ;D)
Posted 2002. April 03. - 20:35
Kislust:
Szóval nekem 2001es Deore hydraolikusom van (mint Sahun Palmernek) és nagyon meg vagyok vele elégedve!!! ;D Nekem bejött és szeintem Palernek is!!!
Ezt artam kb 2 oldallal ezelõtt:
"A Hydraolikus Deoreról így 3 napos használat után: Eddig ngyon bejön!!! Mindenkinek ajánlom aki szereti a satu feelinget és az t hogyha meghúzza a kart kompromisszum nélkül fékez!!! Az adagolhatóságról csak annyit hogy nagyon hozzá kell szokni!!! TÉNY, hogy nem egy XT, de szerintem jó kis fék!!! Felrakni nem nehéz de beállítani annál inkább!!! (Alátétek stb...) Eddigi hátrányok: Hát a felrakás és az hogy átütõ tenely hijján a teló merevsége ellenére szinte minden kanyarban beleér a tárcsa a fékbetétbe!!! Viszont ha egyenesbe állok rögtön vosszaáll!!! De a hékhetás ekkor se romlik!!!"
Naomstmár egy kicsit többet futott és mégjobban bekopott!!! Nagyon jó lett!!! Nekem csak egy miatt tetszik jobban mint a 2002es verzó, mert nem olyan nagyon satu!!! Kicsit jobban adagolható!!! De a 2002es is nagyon jó kis darab!!! De nem bíram otthagyni 50ér!!! ;D Szóval nekem egyenlõre 160as tárcsával megy és nagyon jó!!!
Trvezem a nagyobb tárcsát de még nem utottam el odáig (anyagilag) hogy megvalósítsam önmagamat!!! ;D
Szóval nekem 2001es Deore hydraolikusom van (mint Sahun Palmernek) és nagyon meg vagyok vele elégedve!!! ;D Nekem bejött és szeintem Palernek is!!!
Ezt artam kb 2 oldallal ezelõtt:
"A Hydraolikus Deoreról így 3 napos használat után: Eddig ngyon bejön!!! Mindenkinek ajánlom aki szereti a satu feelinget és az t hogyha meghúzza a kart kompromisszum nélkül fékez!!! Az adagolhatóságról csak annyit hogy nagyon hozzá kell szokni!!! TÉNY, hogy nem egy XT, de szerintem jó kis fék!!! Felrakni nem nehéz de beállítani annál inkább!!! (Alátétek stb...) Eddigi hátrányok: Hát a felrakás és az hogy átütõ tenely hijján a teló merevsége ellenére szinte minden kanyarban beleér a tárcsa a fékbetétbe!!! Viszont ha egyenesbe állok rögtön vosszaáll!!! De a hékhetás ekkor se romlik!!!"
Naomstmár egy kicsit többet futott és mégjobban bekopott!!! Nagyon jó lett!!! Nekem csak egy miatt tetszik jobban mint a 2002es verzó, mert nem olyan nagyon satu!!! Kicsit jobban adagolható!!! De a 2002es is nagyon jó kis darab!!! De nem bíram otthagyni 50ér!!! ;D Szóval nekem egyenlõre 160as tárcsával megy és nagyon jó!!!
Posted 2002. April 03. - 18:15
Néztem fékkar húzogatás közben eltolja-e valamerre a tárcsát az egyik vagy másik fékpofa. Ezt kiszûrni csak a kerék megfelelõ megfogásával tudtam csak korrigálni. Kicsit macerás ha sokat teszed ki be a kereket. Meg lehetne oldani alátéttel is, de nem volt annyi vékony amennyi kellett volna.
Posted 2002. April 03. - 17:50
b!
Tudnál egy kicsit bõvebben írni arról, hogy pontosan mit csináltál, mikor "belõtted"?? Tehát azon kívûl, hogy a csavarokat és az alkatrészeket a megfelelõ sorrendben és a megfelelõ helyre teszem, még mit(és hogyan) kell csinálni?
kislust
Tudnál egy kicsit bõvebben írni arról, hogy pontosan mit csináltál, mikor "belõtted"?? Tehát azon kívûl, hogy a csavarokat és az alkatrészeket a megfelelõ sorrendben és a megfelelõ helyre teszem, még mit(és hogyan) kell csinálni?
kislust
Posted 2002. April 03. - 17:45
Új deore hidra elsõ fék tesztelés alatt
, feltenni a bringára gyerekjáték volt, sikerült úgy belõni hogy ha ráhúzom, nem tolja el kicsit sem a tárcsát.
Most még kopik, de biztatónak tünik.
Most még kopik, de biztatónak tünik.
Posted 2002. April 03. - 17:37
Kedves Sorn!
Köszönöm válaszodat. Tényleg. ;D
Asszem egyenlõre maradok a 160-as tárcsánál, majd késõbb ha nem lenne elég, cserélek.
Még várok egy kicsit, hátha valaki fölajánl nekem egy hayest 10000-ért, különben (valszeg holnap)meg fogom venni.
Még egy kérdés: mivel abszolút nem értek a tárcsákhoz, ezért nem tudom, hogy hogyan kell beállítani. hogy kell??
kislust
Köszönöm válaszodat. Tényleg. ;D
Asszem egyenlõre maradok a 160-as tárcsánál, majd késõbb ha nem lenne elég, cserélek.
Még várok egy kicsit, hátha valaki fölajánl nekem egy hayest 10000-ért, különben (valszeg holnap)meg fogom venni.
Még egy kérdés: mivel abszolút nem értek a tárcsákhoz, ezért nem tudom, hogy hogyan kell beállítani. hogy kell??
kislust
vendég__*
Posted 2002. April 03. - 17:30
vendég__*
Jajj, még valami: arra készülj fel, hogy szinte mindig "reszelni" fog a tárcsa a HI5-ben, mivel alig marad neki 1 mm hely. Elég necces, dehát ilyen hurka a HI5. Egyenesben oké, de kanyarban mindig beleér.
vendég__*
Posted 2002. April 03. - 17:27
vendég__*
Hello-bello!
Mint lelkes 02'-es Deore használó belekotyogok:
van egy BikkMakk szám (fejbõl nem vágom melyik), amelyikben van egy elég jó összehasonlító írás az idei és tavalyi Deoreról. Meg aztán magam is hetekig filóztam, hogy a pénzembõl mit vegyek. Azt hiszem nagyjából egy cipõben vagyunk (dh, RST HI5 elöl, stb. ...), ezért következzék a véleményem:
Dobpergés...
:
Deore 01' elõnyei:
- van 90 fokos becsatlakozással
- valami apró szerkezeti izé eltérés, ami nem jut eszembe (de otthon megolvasom és bevésem)
Deore 02' elõnyei:
- postmount-os (merevebb)
- a Deore 01' "hibáit" mint javították (kivéve azt az egy aprót, ami nem jut eszembe ;D)
- jobb ár/érték/minõség arány
Összegezve nekem egyértelmû volt, hogy 02'-es Deore, mivel jobb a tavalyinál és ráadásul olcsóbb. Az olcsóbb ár oka, hogy idén a Símanó 20%-al (ugye 20%?) csökkentette az árakat.
Nem akarom tovább harsonázni a 02'-es Deoret, de szerintem üt a kategóriájában mindenkit. (De ez majd talán kiderül a BikkMakk nagy, összehasonlító tesztjébõl.)
És hogy elég-e a 160-as tárcsa? Hááát. :
Nem. ;D Aki hegyen próbálkozik, annak ajánlott a nagyobb. De persze 160-as tárcsával is mûködni fog szépen. (Én elöl-hátul 200-as tárcsával nyomom és igen brutális. Dehát láttad is a Wegát Veresen.)
Amúgy felrakni sima ügy 160-as tárcsával. Nem lehet gond, nem lehet elrontani. Nagyobb tárcsánál viszont a nagyobb adapter miatt faragni kell, meg variálni.
Mint lelkes 02'-es Deore használó belekotyogok:
van egy BikkMakk szám (fejbõl nem vágom melyik), amelyikben van egy elég jó összehasonlító írás az idei és tavalyi Deoreról. Meg aztán magam is hetekig filóztam, hogy a pénzembõl mit vegyek. Azt hiszem nagyjából egy cipõben vagyunk (dh, RST HI5 elöl, stb. ...), ezért következzék a véleményem:
Dobpergés...
Deore 01' elõnyei:
- van 90 fokos becsatlakozással
- valami apró szerkezeti izé eltérés, ami nem jut eszembe (de otthon megolvasom és bevésem)
Deore 02' elõnyei:
- postmount-os (merevebb)
- a Deore 01' "hibáit" mint javították (kivéve azt az egy aprót, ami nem jut eszembe ;D)
- jobb ár/érték/minõség arány
Összegezve nekem egyértelmû volt, hogy 02'-es Deore, mivel jobb a tavalyinál és ráadásul olcsóbb. Az olcsóbb ár oka, hogy idén a Símanó 20%-al (ugye 20%?) csökkentette az árakat.
Nem akarom tovább harsonázni a 02'-es Deoret, de szerintem üt a kategóriájában mindenkit. (De ez majd talán kiderül a BikkMakk nagy, összehasonlító tesztjébõl.)
És hogy elég-e a 160-as tárcsa? Hááát. :
Amúgy felrakni sima ügy 160-as tárcsával. Nem lehet gond, nem lehet elrontani. Nagyobb tárcsánál viszont a nagyobb adapter miatt faragni kell, meg variálni.
Posted 2002. April 03. - 14:31
Sziasztok!
A segítségetekre lenne szükségem. Úgy adódott, hogy egy kis pénzhez jutottam, amibõl szeretnék tárcsát venni, egyenlõre elõre.
Kettõ között hezitálok, az idei és a tavaji deore hidr. között.
Lenne pár kérdésem:
nnna. ezek lennének a kérdéseim, légyszí segítsetek, mert nagyon szeretném.
Elõre is köszi,
kislust
A segítségetekre lenne szükségem. Úgy adódott, hogy egy kis pénzhez jutottam, amibõl szeretnék tárcsát venni, egyenlõre elõre.
Kettõ között hezitálok, az idei és a tavaji deore hidr. között.
Lenne pár kérdésem:
- mi okozza a 6 ezer forintos különbözetet az idei javára?
- melyik éri meg jobban ár/érték arányban (én a '02-re hajlok inkább)
- gondolom, hogy jó, de azért megkérdezem, jó-e a régi deore tárcsás aggyal a 02-es tárcsa
- elég-e a 160-as tárcsa
- hol érdemes megvenni (elég sürgõsen szeretném)
- érdemes-e a boltban fölrakatni, vagy kérjek másoktól(tõletek) segítséget
nnna. ezek lennének a kérdéseim, légyszí segítsetek, mert nagyon szeretném.
Elõre is köszi,
kislust
Posted 2002. April 02. - 15:22
Hat, en 185 -os adapterrol nem tudok, szerintem csak a 200 -ashoz van. Vagy csinalsz, vagy marad a 160 -as tarcsa. A masik megoldas, hogy veszel egy 200 -as tarcsat, adapterrel.
Posted 2002. April 02. - 13:10
TUNING KÉRDÉS KÖVETKEZIK. LÉCCI SEGÍTSETEK, MERT TUDATLAN VAGYOK! BOVDENES DEORE-HOZ KÉNE NAGYOBB TÁRCSA. 180-185-ÖS. ÉS ADAPTER IS KELL. HOL KAPOK ILYENEKET OLCSÓN?
Posted 2002. April 02. - 04:46
TOM:
Saját tapasztalataim ezzel kapcsolatban, hogy ha a betétekhez képest jól központosítod a tárcsát akkor egyáltalán nem ér hozzá, de ehhez nagyon alaposnak kell lenni.
Ami miatt viszont mindig bele fog érni egy kicsit az a tengely tekeredése a gyorszáras! villában és hátul a vázban. Ezt meg ki kell bírni, vagy átütõtengelyes villa kell.
A gyenge zizegés nem fékezi a kereket jobban mint mondjuk egy kicsit használtabb (rágósabb) kónuszos agy.
Azt nem tudom, hogy a tárcsa anyaga más e az olajosoknál, de az biztos hogy a különb. márkák között lehet anyag beli különbség.
A betét az olajosoknál közelebb van a tárcsához (max kb 0.5mm), de egy drótost is be lehet úgy állítani.
Remélem okosabb lettél
üdv, lcs
Saját tapasztalataim ezzel kapcsolatban, hogy ha a betétekhez képest jól központosítod a tárcsát akkor egyáltalán nem ér hozzá, de ehhez nagyon alaposnak kell lenni.
Ami miatt viszont mindig bele fog érni egy kicsit az a tengely tekeredése a gyorszáras! villában és hátul a vázban. Ezt meg ki kell bírni, vagy átütõtengelyes villa kell.
A gyenge zizegés nem fékezi a kereket jobban mint mondjuk egy kicsit használtabb (rágósabb) kónuszos agy.
Azt nem tudom, hogy a tárcsa anyaga más e az olajosoknál, de az biztos hogy a különb. márkák között lehet anyag beli különbség.
A betét az olajosoknál közelebb van a tárcsához (max kb 0.5mm), de egy drótost is be lehet úgy állítani.
Remélem okosabb lettél
üdv, lcs
Posted 2002. April 01. - 23:58
Ez mar egyszer volt de...
Akkor megegyszer:
Oszlassatok el a kodot,
-Ha veszek egy viszonylag jo hidraulikus feket, akkor tartanom kell e attol hogy beleer a tarcsa a pofakba es zizeg nekem meg lassitja a kerot....?
Mert azert erezheto ha pl egy felnifek-pofa er bele...
Es DH nal meg Dualnal nem oylan gaz, de mikor az ember felfele megy akkor igenis
-Ugy tudom a hidr tarcsak nak masmilyen a tarcsaja mint a bowdenese...(?) Vekonyabb? Miert? Pofak ugyanolyan messze vannak tole?
Akkor megegyszer:
Oszlassatok el a kodot,
-Ha veszek egy viszonylag jo hidraulikus feket, akkor tartanom kell e attol hogy beleer a tarcsa a pofakba es zizeg nekem meg lassitja a kerot....?
Mert azert erezheto ha pl egy felnifek-pofa er bele...
Es DH nal meg Dualnal nem oylan gaz, de mikor az ember felfele megy akkor igenis
-Ugy tudom a hidr tarcsak nak masmilyen a tarcsaja mint a bowdenese...(?) Vekonyabb? Miert? Pofak ugyanolyan messze vannak tole?
Posted 2002. April 01. - 22:35
Major!
A teló merevsége miatt ne aggódj, kanyarokban nekem is dörgölõdzik egy kicsit a tárcsa, de nem okoz teljesítményveszteséget. Kistárcsával lehet, hogy nem csinálná, dehát azért a 8" tárcsa rulez! És a bekopás is javít a helyzeten !
A teló merevsége miatt ne aggódj, kanyarokban nekem is dörgölõdzik egy kicsit a tárcsa, de nem okoz teljesítményveszteséget. Kistárcsával lehet, hogy nem csinálná, dehát azért a 8" tárcsa rulez! És a bekopás is javít a helyzeten !

Sign In
Create Account
This topic is locked
Back to top