Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek v1.

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
646 replies to this topic

meme

meme

vendég

• fórumtag
  • 19 posts
Csoka mindenkinek!

Erdekelne a szakik velemenye  a sram 9.0 rol. ???
No meg esetleg az uj magura louise rol is. ::)

Elore is kossz a segitseget.

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts
Nem vagyok Dagobert bacsi.... sajnos, vagy nem sajnos... ;)

Viszont a lefeleken jol jonne, raadasul nem vagyok sulymaniakus :)))
De ennyiert mar inkabb a HOPE... csak jonne mar!

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Formula B4!!
Az egy nagyon jo fek. Elvileg a legkonnyebb tarcsafek. A nemet magazinokban nagyon jo ertekelest kapott, nagyon jonak mondjak.
Meg nem probaltam, de biztos jo, kulfoldon sokan hasznaljak. Bar szerintem nem kell cc- re tarcsafek / dh -ra meg ez nem igazan jo ;D/, szoval csak akkor vegyel ilyet, ha uszol a penzben, es mar minden mas alkatresz a legprofibb.

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts
Hasznal vki ilyet? :
Feltöltött kép

Nincs kedvem visszanezni... plane hogy ugy emlekszem nemnagyon...

PS: a kep a bringa magazinbol szarmazik

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Na itt vagyok, itt vagyok.
Kezdjük az elején: én a tárcsához kapott felfogó csavarokat egybõl dobtam kukába. Gyengék, könnyel elnyírható fejjel, kis hurkák. Elkocogtam Mester utcába (illetve Lcs, de ez most mind1) és lett csodaszép brutális csavar. Azzal vannak felfogva a tárcsák. Semmi mütyür alátétezés, ellenben a biztonság kedvéért nyomtunk bele kis menetrögzítõt. (Eddig semmi lazulás nem történt, állatmódón megfogta.)
Az adapterezésrõl nem írok, mert nekem 200-as tárcsák vannak ás azzal ugyi egészen más a helyzet.
Ott kellett faragni a 200-as adapterbõl, meg helyenként alátétezni, de végül sikerült azt is bombabiztosra megcsinálni.
Namost elöl a tárcsa igen közel van a teló alsó szárához. Sajnos a HI5 ilyen, nekem 1 alátéttel (agy agynál) is olyan, hogy kb. 1 mm (miniméter!  ;D) van a tárcsa és a szár között. Ezért van az, hogy kanyaroknál kicsit beleér, de eddig egyik sem kopott meg tõle (se a teló, se a tárcsa).
Megnéztem, nekem a féktest nincsen olyan vészesen közel a küllõkhöz. Jó fél centi bõven van, szellõsen elfér. (Pedig a két adapter miatt közelebb is nyomta a féktestet a kerékhez.)
Ja még valami: adtak olyan "csavar el ne mozduljon mûanyag izét", amit rá lehet pattintani a csavar fejére. Na nekem az ért majdnem bele a tárcsába, ezért levettem õket. Szerintem nyugodtan ki lehet hagyni õket, mert azok nélkül sem lazul le a csavar.

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,320 posts
Vicces úgy olvasni hogy nem tudom mire válaszoltok!!!  :)

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
8) 8) 8) 8)
;D

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,507 posts
zOrg, Vole, köszönöm a segítséget. Ma du majd nekiesek.

üdv,
kislust

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts
Nahhh, töröltem az elõzõ, precízen megírt baromságaim...

písz
zOrg

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts
Vole!

Te "nyertél"... Hogy én mekkora *-*/+*-/-- vagyok!
Itt figyel Tom féke a villámon! Még tõle kérdeztem én is! Áhhh... Bazzz... F**** ülök gép elé fáradtan...
Kislust bocsi.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Kedves zOrg:  En ugy tudom, hogy a 2002 -es Deore tarcsafek, egy alapjaban veve postmount -os testet kapott, amihez kapcsolodik az adapter. A fektesten a csavarnal levo luk ovalis, es ezen az ovalison belul tudod mozgatni a feket, alatet nelkul ezzel lehet beallitani. Nagy valoszinuseggel igazam van, kulonben egy Manitou villara hogy tudnad felrakni?? Amugy neked egesz konnyu dolgod van, mivel teszteltetek ezt a feket, megpedig ha jol tudom, akkor Atom. A decemberi szamban van a 28. oldalon.

Kislust: Szerintem jol irtam a dolgokat, probald meg ugy beallitani, hogy az adaptert mindenfele alatet nelkul felcsavarod a villara, es arra csavarozod ra magat a feket. Ezeket a csavarokat finoman csavard be, ugy, hogy ne lotyogjon nagyon a fek, de meg el tudd mozgatni oldaliranyban. Ha behuzod a fekkart, akkor egy kicsit be is allitja magat, utana pedig finoman be tudod allitani. Az a lenyeg, hogy a tarcsa a ket fekfofa kozott legyen egyenlo tavolsagra, es ne legyen ferden. Se vizszintesen, se fuggolegesen. Ha szembol benezel a fekpofak koze, akkor lathatod, hogy merre kell meg allitani a feket.
Ha nagyon nem sikerul, akkor keress fel valakit, aki valamennyire ert a tarcsafekekhez. / Olyat keress akinek van is. /

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts
[------------]

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,507 posts
köszi.

de szerintem a 02-es potmountos, adtak hozzá adaptert is. GYárilag 3 db alátétet kaptam, amit a leírás szerint föl is kell rakni a tárcsa fogo csavarok alá. Más alátétet nem kaptam. :(

köszi a segítséget,
kislust

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts
Különösebb...
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

üdv
zOrg

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,507 posts
az évjáratot sajos nem tudom. Rst Hi5(szürke) gyorszáras. Létráson láthattad(kék polarx-ben)

kislust

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts
Milyen teleszkópra raktad (évjárattal!)?

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,507 posts
Sziasztok!

Szívesen venném a tanácsaitokat a 02-es deore hidr. beállításával kapcsolatban. Fölraktam a dolgot, de még sajnos marhára beleér a fékpofa a tárcsába.
A másik észrevételem, hogy a féktest baromi közel került a küllõkhöz. Nem ér bele, de csupán miliméterek választják el tõle. Normális ez?? Direkt megnéztem a használati utasítást, mindent jól csináltam.

Sorn! neked is ilyen villád+féked van, normális, hogy ilyen közel került a dolog a küllõkhöz?

kislust

Morty_Mike

Morty_Mike

törzsvendég

• fórumtag
  • 529 posts
Gondolnátok, hogy a Grimeca System 7 olyan tökéletes, hogy semennyi használat után sem ereszti el az olajat? Nem kell légteleníteni! Nem kell kiégetni a pofákat! Hoppá, mechanikus...  :-[

De hüle vagyok!  ;D My stuff: '02 Deore hidra 160-as tárcsa... süti!

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Hat a hetvegen teljesen szetsult az egyik haverom hatso Sram tarcsafeke, ugyhogy kicsit erdekes most a helyzet. Semmi kulonoset nem csinalt, jottunk le a sipalyan ezerrel, es mire leert, addigra egyreszt elment a fekero, masresz tuzforro volt a tarcsa, es meg a vazat is jelentosen felmelegitette. A fektarcsa teljesen fekete lett, es eleg gyengen fogott utana. Lehet, hogy alapbol rossz volt, de nem hiszem, majd kiderul, hogy kicserelik -e.
Az XT -m meg mindig kiraly!!!!  8) 8) 8) 8) 8) ;D ;D
Hali.

Hebry

Hebry

vendég

• fórumtag
  • 54 posts
OK.
Köszönöm.
Sokat segítettetek, de tényleg.