Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek v1.

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
646 replies to this topic

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Azert az evjarat sem mindegy neha. Peldaul itt van a Deore bovdenes. A tavalyi nagyon rossz volt, az ide meg egesz jol sikerult.

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts
hoki:
Nem tortent semmi :)!

hoki

hoki

vendég

• fórumtag
  • 60 posts
Tom: Úgy látszik be égtem, de mindegy.Én a fékek teljesítményére gondolok.Pár lappal elõrrébb a Deore bowdenesrõl ki fejtettem a tapasztalatomat ami szöges ellentéte annak amit Bringa ír.

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts
hoki: en is tesztelem a tarcsakat, nade azert nem olyan szinten mint a BM... ;)
....gondolom nem nekem cimezted.....

Mire gondolsz avval kapcsolatban hogy nem fedik a valosagot? /levegosodes?/

zOrg!

Remelem lesz HOPE mini ;)!

haverom ma Öööööö szal mar tegnap vett egy bowdenest hájas bacsitól.... majd 1-2 mulva irok tapasztalatokat

udv: T0M

hoki

hoki

vendég

• fórumtag
  • 60 posts
TOM: Hála Istennek most megnyugtattál, hogy élesben tesztelitek a tárcsákat. A konkurencia adatai szerintem nem igazán fedik a valóságot, legalábbis saját és egy pár spori véleménye és tapasztalatai szerint. ;D

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts
Igyekszünk, köszi!

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts
zOrg!

Ez a fajta teszteles tobb informaciot adhat vagy ertekes plusszt mint egyes gorbeseregek...

A teszteleshez meg huzzatok fel az ordogborbetes endurogatyokat es hajra ;) !

.::T0M::.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts
T0M!

Pontatlan voltam az elõbb:
Mi egyáltalán nem biztos, h. mérni fogunk!
Az a nyugati magazin, ahonnan - többek között - a fenti görbék is valók kiveszi a féket a dobozból, felszereli a mûszerre és elkezdi mérni.
Hagy ne mondjam, ez szerintem mire jó!
A magunk részérõl igyekszünk az összes tesztelésre kapott féket alaposan kipróbálni; korrekt beállítás után bekoptatni; majd gyötörni kicsit, adni neki dzsuvát rendesen; szétszedni; megnézni, mi történt; lefényképezni; véleményezni; utánanézni, mit-mennyiért lehetne tuningolni rajtuk; valós mérés után közölni súlyadatokat; karbantartási tanácsokat adni; etc.
(Például a legendás AViD bowdenes fék igenis sokkal brutálabb poros társaságban...)

Ezek tükrében, valamint a fékek darabszámát is figyelembe véve szerintem belátható, miért nem készülünk el vele egy hónap alatt...

Ugyan ez a helyzet a büdösnagy teleszkópteszttel is.
Korrektebb cucccot szeretnénk az orrotok alá tolni,
nem csak a szép gyári/mûtermi képeket.
Ez a két teszt pedig mindenki "rémálma", a legtökölõsebb az össze teszt között.

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts
zOrg ® ;) !

Azert arra a tfektesztre kivancsi lennek.... mar csak arra is hogy egyatalan mit es HOGYAN mertek.

Mert meg a fekkar huzasi erejet csak - csak egyszeru merni. Nade a fekezesi erot?

A legyegszerubbnek ket rugos eromero, plussz a felnire ra eszkabalni egy kis erokart /kab olyan hosszut mint a gumi atmeroje/ tudnek elkepzelni.

Nade ekkor csak egy vonalat kapunk, nem pedig egy 'hiszterezis' gorbet...

Lesznek fekek bikkmakk aron?  ::)

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts
Hát..., ezt sem én mondtam... 8) 8) 8)
De szépek a nyútongörbék, igaz, nem saját mérés alapján készültek...

Többek között ezért késik még egy-két hónapig a bikemag tárcsafék tesztje...

zOrgkopirájt

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
TOM

Ez a konkurrens (:)) újságban található cikk?

Vicces...

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts
Xdaw, nincs mit!

Mar regen megvan. Nektek csinaltam, Major meg is kapta...

[glow=red,2,300]Akit erdekel[/glow]
http://morpheus.pte....u20/Rtfek02.jpg
http://morpheus.pte....u20/Rtfek04.jpg
http://morpheus.pte....u20/Rtfek06.jpg
http://morpheus.pte....u20/Rtfek07.jpg

Nem terhelem vele a forumot, nalam is mostanaban lassu a net.

Itt megvan az egesz cikk.

Jo szerelgetest es filmnezest mindenkinek ebben a ritkarossz idoben

T0M

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
LCS

Arra gondoltam, hogy a fékbetétet csináltatom meg más módon. Ez ami van, nem épp a legmegfelelõbb formailag, mert ha megfigyelted, lötyög a fékbetét a dugattyúban. Ha meg tudom olyanra csinálni, hogy bepattanjon, és ott megszoruljon, és se elkõre, se hátra, se semerre ne mozogjon, sokkal jobb lesz. Ezen még gondolkozom, de egyenlõre az egyedi fékbetét tûnik a megoldásnak. Csináltatok egyet aluból, és felrakatom a felületét egy motorosboltban. Pár száz forintot meg egy hét reszelést megér. Most vettem amúgy egy pár dugattyút 5600 forintért, mert a másiknak az állítócsavarja be volt törve félig, és amikor kifelé csavartam, hogy állítsak rajta, akkor elindult kifelé az olaj mellette. Én persze nagyon megijjedtem, és rendeltem egy párat a Bergusonban. Mondjuk ebbõl az is lejön, hogy visszamenõleg van minden alkatrésze a forgalmazónak, csak meg kell rendelni....

Xdaw

Xdaw

vendég

• fórumtag
  • 49 posts
Köszi Tom! Nagyon rendes vagy hogy ennyit fáradtál vele ! :)

zsjako

zsjako

vendég

• fórumtag
  • 50 posts
Egyik haverom a britteknél beszerezte a tavalyi csúcs Hope-ot. Hát mit mondjak....Az ár +80e HUF. viszont a legkisebb, legrövidebd egyujjas elsõ fékezés után azonnal ágaskodott a bicó hátulja. Azt mondja, meg lehet szokni, de elsõre életveszélyes.

Zsjako

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts
Xdav:
Feltöltött kép

<a kep a bringa magazin felhasznalasaval keszult>

Xdaw

Xdaw

vendég

• fórumtag
  • 49 posts
Nem komázom a digó holmikat - a pizzát kivéve ;D

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
rob, hogy gondoltad?

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,320 posts
Gondoltál már a Formula B4re ? ? ? Az könnyû és finom!!!  ;)

Xdaw

Xdaw

vendég

• fórumtag
  • 49 posts
Igaz igaz.De hagyjuk most a megaextrém körülményeket. Kisebb sár , patak , esõ ,csak jobb egy tárcsás nem? Én nem tudom, azér kérdezem. Nekem Avid V fékem van de egy kis sár után mindig betétcserét kell végrehajtani meg olyan körülmények közt (nem extrém) már nem is fog rendesen.Ezért gondoltam egy könnyebb tárcsásra. A Magura Louise meg pont ilyen. Könnyebb mint az XT és vmivel olcsóbb is. Csak mondjon  már róla vki vmit!