Azert az evjarat sem mindegy neha. Peldaul itt van a Deore bovdenes. A tavalyi nagyon rossz volt, az ide meg egesz jol sikerult.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Tárcsafékek v1.
Started by
Major
, 2001. July 19. 23:28
Posted 2002. April 11. - 14:44
Posted 2002. April 11. - 12:03
Posted 2002. April 11. - 04:24
Tom: Úgy látszik be égtem, de mindegy.Én a fékek teljesítményére gondolok.Pár lappal elõrrébb a Deore bowdenesrõl ki fejtettem a tapasztalatomat ami szöges ellentéte annak amit Bringa ír.
Posted 2002. April 11. - 02:53
hoki: en is tesztelem a tarcsakat, nade azert nem olyan szinten mint a BM... 
....gondolom nem nekem cimezted.....
Mire gondolsz avval kapcsolatban hogy nem fedik a valosagot? /levegosodes?/
zOrg!
Remelem lesz HOPE mini
!
haverom ma Öööööö szal mar tegnap vett egy bowdenest hájas bacsitól.... majd 1-2 mulva irok tapasztalatokat
udv: T0M
....gondolom nem nekem cimezted.....
Mire gondolsz avval kapcsolatban hogy nem fedik a valosagot? /levegosodes?/
zOrg!
Remelem lesz HOPE mini
haverom ma Öööööö szal mar tegnap vett egy bowdenest hájas bacsitól.... majd 1-2 mulva irok tapasztalatokat
udv: T0M
Posted 2002. April 11. - 01:12
TOM: Hála Istennek most megnyugtattál, hogy élesben tesztelitek a tárcsákat. A konkurencia adatai szerintem nem igazán fedik a valóságot, legalábbis saját és egy pár spori véleménye és tapasztalatai szerint. ;D
Posted 2002. April 10. - 20:28
Posted 2002. April 10. - 20:23
zOrg!
Ez a fajta teszteles tobb informaciot adhat vagy ertekes plusszt mint egyes gorbeseregek...
A teszteleshez meg huzzatok fel az ordogborbetes endurogatyokat es hajra
!
.::T0M::.
Ez a fajta teszteles tobb informaciot adhat vagy ertekes plusszt mint egyes gorbeseregek...
A teszteleshez meg huzzatok fel az ordogborbetes endurogatyokat es hajra
.::T0M::.
Posted 2002. April 10. - 20:15
T0M!
Pontatlan voltam az elõbb:
Mi egyáltalán nem biztos, h. mérni fogunk!
Az a nyugati magazin, ahonnan - többek között - a fenti görbék is valók kiveszi a féket a dobozból, felszereli a mûszerre és elkezdi mérni.
Hagy ne mondjam, ez szerintem mire jó!
A magunk részérõl igyekszünk az összes tesztelésre kapott féket alaposan kipróbálni; korrekt beállítás után bekoptatni; majd gyötörni kicsit, adni neki dzsuvát rendesen; szétszedni; megnézni, mi történt; lefényképezni; véleményezni; utánanézni, mit-mennyiért lehetne tuningolni rajtuk; valós mérés után közölni súlyadatokat; karbantartási tanácsokat adni; etc.
(Például a legendás AViD bowdenes fék igenis sokkal brutálabb poros társaságban...)
Ezek tükrében, valamint a fékek darabszámát is figyelembe véve szerintem belátható, miért nem készülünk el vele egy hónap alatt...
Ugyan ez a helyzet a büdösnagy teleszkópteszttel is.
Korrektebb cucccot szeretnénk az orrotok alá tolni,
nem csak a szép gyári/mûtermi képeket.
Ez a két teszt pedig mindenki "rémálma", a legtökölõsebb az össze teszt között.
Pontatlan voltam az elõbb:
Mi egyáltalán nem biztos, h. mérni fogunk!
Az a nyugati magazin, ahonnan - többek között - a fenti görbék is valók kiveszi a féket a dobozból, felszereli a mûszerre és elkezdi mérni.
Hagy ne mondjam, ez szerintem mire jó!
A magunk részérõl igyekszünk az összes tesztelésre kapott féket alaposan kipróbálni; korrekt beállítás után bekoptatni; majd gyötörni kicsit, adni neki dzsuvát rendesen; szétszedni; megnézni, mi történt; lefényképezni; véleményezni; utánanézni, mit-mennyiért lehetne tuningolni rajtuk; valós mérés után közölni súlyadatokat; karbantartási tanácsokat adni; etc.
(Például a legendás AViD bowdenes fék igenis sokkal brutálabb poros társaságban...)
Ezek tükrében, valamint a fékek darabszámát is figyelembe véve szerintem belátható, miért nem készülünk el vele egy hónap alatt...
Ugyan ez a helyzet a büdösnagy teleszkópteszttel is.
Korrektebb cucccot szeretnénk az orrotok alá tolni,
nem csak a szép gyári/mûtermi képeket.
Ez a két teszt pedig mindenki "rémálma", a legtökölõsebb az össze teszt között.
Posted 2002. April 10. - 19:58
zOrg ®
!
Azert arra a tfektesztre kivancsi lennek.... mar csak arra is hogy egyatalan mit es HOGYAN mertek.
Mert meg a fekkar huzasi erejet csak - csak egyszeru merni. Nade a fekezesi erot?
A legyegszerubbnek ket rugos eromero, plussz a felnire ra eszkabalni egy kis erokart /kab olyan hosszut mint a gumi atmeroje/ tudnek elkepzelni.
Nade ekkor csak egy vonalat kapunk, nem pedig egy 'hiszterezis' gorbet...
Lesznek fekek bikkmakk aron? :
Azert arra a tfektesztre kivancsi lennek.... mar csak arra is hogy egyatalan mit es HOGYAN mertek.
Mert meg a fekkar huzasi erejet csak - csak egyszeru merni. Nade a fekezesi erot?
A legyegszerubbnek ket rugos eromero, plussz a felnire ra eszkabalni egy kis erokart /kab olyan hosszut mint a gumi atmeroje/ tudnek elkepzelni.
Nade ekkor csak egy vonalat kapunk, nem pedig egy 'hiszterezis' gorbet...
Lesznek fekek bikkmakk aron? :
Posted 2002. April 10. - 17:52
Hát..., ezt sem én mondtam... 8) 8) 8)
De szépek a nyútongörbék, igaz, nem saját mérés alapján készültek...
Többek között ezért késik még egy-két hónapig a bikemag tárcsafék tesztje...
zOrgkopirájt
De szépek a nyútongörbék, igaz, nem saját mérés alapján készültek...
Többek között ezért késik még egy-két hónapig a bikemag tárcsafék tesztje...
zOrgkopirájt
Posted 2002. April 10. - 17:25
Posted 2002. April 10. - 17:15
Xdaw, nincs mit!
Mar regen megvan. Nektek csinaltam, Major meg is kapta...
[glow=red,2,300]Akit erdekel[/glow]
http://morpheus.pte....u20/Rtfek02.jpg
http://morpheus.pte....u20/Rtfek04.jpg
http://morpheus.pte....u20/Rtfek06.jpg
http://morpheus.pte....u20/Rtfek07.jpg
Nem terhelem vele a forumot, nalam is mostanaban lassu a net.
Itt megvan az egesz cikk.
Jo szerelgetest es filmnezest mindenkinek ebben a ritkarossz idoben
T0M
Mar regen megvan. Nektek csinaltam, Major meg is kapta...
[glow=red,2,300]Akit erdekel[/glow]
http://morpheus.pte....u20/Rtfek02.jpg
http://morpheus.pte....u20/Rtfek04.jpg
http://morpheus.pte....u20/Rtfek06.jpg
http://morpheus.pte....u20/Rtfek07.jpg
Nem terhelem vele a forumot, nalam is mostanaban lassu a net.
Itt megvan az egesz cikk.
Jo szerelgetest es filmnezest mindenkinek ebben a ritkarossz idoben
T0M
Posted 2002. April 10. - 16:38
LCS
Arra gondoltam, hogy a fékbetétet csináltatom meg más módon. Ez ami van, nem épp a legmegfelelõbb formailag, mert ha megfigyelted, lötyög a fékbetét a dugattyúban. Ha meg tudom olyanra csinálni, hogy bepattanjon, és ott megszoruljon, és se elkõre, se hátra, se semerre ne mozogjon, sokkal jobb lesz. Ezen még gondolkozom, de egyenlõre az egyedi fékbetét tûnik a megoldásnak. Csináltatok egyet aluból, és felrakatom a felületét egy motorosboltban. Pár száz forintot meg egy hét reszelést megér. Most vettem amúgy egy pár dugattyút 5600 forintért, mert a másiknak az állítócsavarja be volt törve félig, és amikor kifelé csavartam, hogy állítsak rajta, akkor elindult kifelé az olaj mellette. Én persze nagyon megijjedtem, és rendeltem egy párat a Bergusonban. Mondjuk ebbõl az is lejön, hogy visszamenõleg van minden alkatrésze a forgalmazónak, csak meg kell rendelni....
Arra gondoltam, hogy a fékbetétet csináltatom meg más módon. Ez ami van, nem épp a legmegfelelõbb formailag, mert ha megfigyelted, lötyög a fékbetét a dugattyúban. Ha meg tudom olyanra csinálni, hogy bepattanjon, és ott megszoruljon, és se elkõre, se hátra, se semerre ne mozogjon, sokkal jobb lesz. Ezen még gondolkozom, de egyenlõre az egyedi fékbetét tûnik a megoldásnak. Csináltatok egyet aluból, és felrakatom a felületét egy motorosboltban. Pár száz forintot meg egy hét reszelést megér. Most vettem amúgy egy pár dugattyút 5600 forintért, mert a másiknak az állítócsavarja be volt törve félig, és amikor kifelé csavartam, hogy állítsak rajta, akkor elindult kifelé az olaj mellette. Én persze nagyon megijjedtem, és rendeltem egy párat a Bergusonban. Mondjuk ebbõl az is lejön, hogy visszamenõleg van minden alkatrésze a forgalmazónak, csak meg kell rendelni....
Posted 2002. April 10. - 12:55
Posted 2002. April 10. - 12:48
Egyik haverom a britteknél beszerezte a tavalyi csúcs Hope-ot. Hát mit mondjak....Az ár +80e HUF. viszont a legkisebb, legrövidebd egyujjas elsõ fékezés után azonnal ágaskodott a bicó hátulja. Azt mondja, meg lehet szokni, de elsõre életveszélyes.
Zsjako
Zsjako
Posted 2002. April 10. - 12:36
Posted 2002. April 10. - 09:41
Posted 2002. April 09. - 22:49
Posted 2002. April 09. - 19:47
Posted 2002. April 09. - 14:55
Igaz igaz.De hagyjuk most a megaextrém körülményeket. Kisebb sár , patak , esõ ,csak jobb egy tárcsás nem? Én nem tudom, azér kérdezem. Nekem Avid V fékem van de egy kis sár után mindig betétcserét kell végrehajtani meg olyan körülmények közt (nem extrém) már nem is fog rendesen.Ezért gondoltam egy könnyebb tárcsásra. A Magura Louise meg pont ilyen. Könnyebb mint az XT és vmivel olcsóbb is. Csak mondjon már róla vki vmit!

Sign In
Create Account
This topic is locked
Back to top