Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek v1.

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
646 replies to this topic

Shaman

Shaman

vendég

• fórumtag
  • 237 posts
lcs ......" azok sz*rok"...... ;D ;D
/ nem by me /  ;D

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
Em-Tee:  csak a kíváncsiság kedvéért írd má le lécci, hogy a nagyokosok mit találtak ki legújabban, amivel lebeszéltek a Formuláról és a Hope-ról, hadd röhögjünk mindannyian.

Em-Tee

Em-Tee

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 posts
Hali!

Ma beszereztem és felszereltem új tárcsafékemet, mégpedig egy Shimano Deore XT-t. a Fortmuláról és a Hope-ról lebeszéltek a Probike-ban, úgyhogy ez látszott a legjobb megoldásnak.

A fék + a kar maga 298 gramm, a 160-as tárcsa 130 gr (becsomagolva) + kb. 10 gr csavarok. Kb. 438-440 gramm. Hááát. Na mindegy, kibírom. A Louise-nál nem sokkal nehezebb. A felszerelés nem volt egyszerû: az agyam korábban meg lett rövidítve (nem az, a másik) és ezért ezerötszázhuszonkilenc alátétet kellett felrakni. Kb. 2 óra szenvedés. Tárcsa leszed=6 csavar ki, 6 db alátét felrak, 6 csavar vissza, féktest hozzáér a küllõkhöz, tárcsa leszed, alátét berak, tárcsa visszacsavaroz, hozzáér a féktesthez.Stb. Nem gond. Féktest felpakol. Alátét szarozás 2. No problem. És akkor: nem ér hozzá a tárcsához! Lehet, hogy ez másnak természetes, de nekem a Louise-t nem sikerült úgy belõnöm, hogy ne érjen hozzá a tárcsához. Na ennyiért végülis még ez is megtörténhet. Ja a fékkar. Gyönyörû. A 700 mm-es fékvezeték mondjuk egy kicsit hosszúra sikerült. Majd legfeljebb körbetekerem a telón egyszer-kétszer. Megvan. Papíros elolvas. "Disc Brake System For Cross-Country". Nem rossz. Ahhoz képest, hogy csomóan Dh-hoz használják.

Na és akkor meghúztam a fékkar....

Beszarás, hogy fog, még be sincs kopva, 0 km-es, és isteni, van olyan jó, mint a Louise bekopva. És ráadásul iszonyatosan jól néz ki. A féktest szvsz kicsit nagyra sikerült, de nem gond. Esztétikailag kifogásolhatatlan.

Szal egy szó, mint száz, kib. jó kis fék. Majd késõbb még beszámolok a további menettapasztalatokról. Ja és ezután nem hiszek a német ipar mindenfeletti precizításában, a japók azért tudhatnak valamit.

Csak azért fáj a szívem, hogy nem bírta még a Louise fél évig.Olyan szép az új XTR...  ;D

Andix

Andix

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,380 posts
LCs>  ;D ;D ;D Azééé megnézném a merev Meridában azt a telót..  ;D

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
Andix!  vagy vegyél egy duplavállas telót, az nem forog körbe, az enyém pont eladó ;D

Morty_Mike

Morty_Mike

törzsvendég

• fórumtag
  • 529 posts
Na ezért mindegy, hogy "hagyományos", avagy 90 fokos becsatlakozásod van, mind2-t le lehet zúzni. Például a Deore '02 megoldása engem nem irritál, mert bomba egy fék, még vadiúj állapotban is!

Andix

Andix

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,380 posts
A karnál, ahol van az a 90fokos biszbasz, ott tört le. (Még jó, hogy 90os, mert így elvileg jobban bírja a strapát  ::)  >:( .)

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
Mos már rájöttem, hogy mit hova kell tenni, csak nincs célszerszámom, amivel a gyûrût be tudnám passzítani a helyére.  :(

Úgyhogy vegyek szerszámot vagy marad a a szervíz ? Holnap kiderül.

Andix: a féktestnél vagy a karnál ?

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,320 posts
:-/
Az gáz!!! Szerintem mindeképpen ballagj be ze is egy szervazbe!!! Ezt nem jó otthon buherálni!!!

MG

MG

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 posts
részvétem. Vixont a deore hidra 2k2 nagyon zsír

Andix

Andix

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,380 posts
Volt ma egy frankó kis esésem, én megúsztam karcolás nélkül, csakhogy a Sram9.0ból ksizakadt a fékkábel  :-/. Ezt hogy/hol lehet javítani, ilyen kis bizbaszt, ami eltört, hol lehet venni?

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,320 posts
Az lesz a legjobb!!!  ;)

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
Senki nem vágja a témát ? Akkor most kénytelen leszek szerelõhöz menni ?  :(  :P

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
Kellene nekem némi hozzáértõ segítség. Hogyan kell a Grimeca 8 (ua. mint sram 9 és XT) fékkart összerakni, ha kiugrott a helyérõl az a kis basz, amivel a kar nyomja be a dugattyút? Lóg a perselyen egy menetes kütyü 3-as imbusszal az egyik végén és egy alátéttel, egy zéger gyûrûvel és egy porvédõvel a másikon.
Mielõtt szétbarmolom az egészet adhatna tanácsot aki szerelt már ilyet.

Köszi

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 posts
ilyenkor mindig eszembe jut annak a bizonyos fotelnak az esete. mi a kúúúú .....   kerül egy pár dekás vaslemezdarabban és némi ferodolban ennyiben. ezért a pénzért egy autóhoz két kerékre valót kapsz. ha itt is errõl lenne szó akkor is elgondolkodtató

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,320 posts
Az egész baráti!!!

MrGyulagy

MrGyulagy

vendég

• fórumtag
  • 147 posts
4000

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,320 posts
MEnnyi volt az a betét ? ? ?

MrGyulagy

MrGyulagy

vendég

• fórumtag
  • 147 posts
Nekem egy sram hidrolikusom van és a fékereje nagyon gyengének találtam ,ezért raktam bele egy piros szinû Xt kompatilis jagwire fékbetétett az eredmény brutális fékerõ.De ez a fékbetétt gyártás érdekelne.

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts
CURTISPAPI:CAPS LOCK OFF PLS!!!