Jelentkezz be Regisztrálj

bringalopás (történetek, tanulságok)
Írta 2010. október 02. - 23:47

Írta 2010. október 02. - 18:42

Írta 2010. szeptember 15. - 18:38

lopottat pesti piacokon nézz (asszem a verseny utcai ami jelentõs volt már bezárt vagy elköltözött)
de itt mondtak olyat is, hogy a lopottak nagy része keletre vándorol, közben debrecenben idõzik.
Írta 2010. szeptember 15. - 18:16

Írta 2010. szeptember 14. - 19:01

Írta 2010. szeptember 01. - 15:49

Mountein bike bicigli
Írta 2010. augusztus 24. - 13:57

Írta 2010. augusztus 22. - 18:48

Írta 2010. június 29. - 21:36

Írta 2010. június 29. - 21:18

Írta 2010. június 03. - 09:22

Vagy felhívni valakit, hogy jöjjön már ki egy szerszámmal, amíg te állsz a keró mellett...

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"
Írta 2010. június 02. - 14:15

Írta 2010. május 26. - 20:55

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Írta 2010. május 26. - 15:25

Akkor most hordjak magamnál pillanatragasztót, hogy ha találok egy másik lakatot a gépen, egybõl telenyomjam a zárját ?
Írta 2010. május 24. - 23:22

Vagy csak a következõ sarokig és valami eszközt keríteni amivel nagyot oda lehet sózni...Én mindenesetre el nem mozdulnék onnan, ha rálakatolna valaki a bringámra.
Habár ki tudja hányan vannak..
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Írta 2010. május 24. - 13:08

Amúgy a BME-n csinálták sokszor ezt, de szerencsére csak a gondnokok a rossz helyre lakatolt bringákkal és egy üzenettel, hogy ide ne lakatoljon, érdeklõdjön a portán. Én mindenesetre el nem mozdulnék onnan, ha rálakatolna valaki a bringámra.
Írta 2010. május 20. - 13:10

A Specrõl csatolok pár képet, hogy hogy nézett ki amikor nálam volt, illetve mi lett belõle...
Örülök, hogy végül meglett és jó olvasni, hogy ilyen is van; bár gondolom a jelenlegi állapotát sejtetõ "mi lett belõle" nem csak az új szín miatt olvasható... :/
Én meg épp hallottam egy megkárosított ismerõstõl egy új lopási módszert (lehet, hogy csak nekem új). Srác üzletbe bemegy, bicajt az utcán lelakatol. Mire kiér, a bicaj ott van sértetlenül, nem hiányzik semmi. Sõt, olyannyira nem, hogy inkább gyarapodott. Egy új, brutál lakattal... Mivel kinyitni nincs esély a helyszínen, elmegy segítségért/szerszámért, s mire visszaér, a bicajnak már hûlt helye...

(Az ilyen erkölcstelen, romlott emberek aztán a "világravalóak"! Csak nem erre...)
Írta 2010. május 17. - 00:45

Akkor most folytatom a szezonnyitó után megírt történetet a másfél éve ellopott bringáinkkal kapcsolatban:
Pár hete csörgött a telcsi, Röfi volt az a régi bringámmal kapcsolatban. Azt mondta, látta az utcán, hogy valaki tekert rajta, de át van festve pirosra, úgyhogy ne a fekete színt keressem. Néhány nappal késõbb megint Röfi telefonált,újabb infókkal a bringáról. Elmondta, hogy egy barátja, Soma, látta a bringát egy debreceni bringaboltban, és valószínûleg az ott dolgozó szerelõ srác használja. Nekem se kellett több, már mentünk is a boltba (Enikõ, Laci, én). Ott megkértem a srácot, hogy mutassa már meg a bringáját, amit õ készségesen meg is tett, mivel el akarta adni, gondolom potenciális vevõnek nézett minket.
Miután tüzetesebben átnéztem, biztos voltam benne, hogy ez az én régi Stumpi fsr-em, de persze vázszám már nem volt benne, illetve jó pár alkatrész le volt cserélve. Megkérdeztem a gyereket, hogy honnan szerezte, amire õ azt válaszolta, hogy alkalmi vétel volt. Ja, értem. Mondtam neki, hogy ez az én bringám, amit elloptak tõlem. Erre õ nem lepõdött meg nagyon, de azért csodálkozott, mondta, hogy sejtette õ hogy valami gáz lehet vele, mert elég olcsó volt. Végül is ha bringaboltban szerelõ valaki, kétségtelen nem is sejtheti hogy egy papírok és vázszám nélküli Speccel, ami át van festve nem teljesen tiszta minden...
Persze õ nem akarta visszaadni, a fõnöke meg ki akart dobni a boltból, hogy ne balhézzak itt mert rontom a bolt "jó hírnevét". Õt elküldtem a sunyiba, majd kihívtuk a rendõrséget. Velük nem volt olyan szerencsénk, mint az elmúlt eseben, kicsit fel kellett világolni õket, hogy mit is kéne csinálni, de végül is lefoglaták a bringát, majd behívtak minket, meg a gyereket is kihallgatásra.
A kiérkezett járõr azt mondta hogy úgysem fogom visszakapni, így felesleges a cirkusz. Szerencsére a rendõrkapitányságon már rendesebbek voltak, meg ott ismertek is már minket. Arra jutottunk, hogy majd a hivatalos szakértõ eldönti a bringa eredetét, illetve további sorsát. Ezután mehettünk haza, majd õk keresnek ha lezárult a vizsgálat.
A telefonra várni kellett 3 hetet, -amíg persze mi minden ismerõst megkerestünk a rendõrségnél, hogy ha lehet, a mi javunkra döntsenek- , míg végül a héten szóltak hogy mehetünk a bringáért, vihetjük haza, mert lezárták az ügyet.
Ezzel végre befejezõdött a bringalopással kapcsolatos kálváriánk.
Annyi a tanulság ebbõl az esetbõl, hogy ha valaki hasonló helyzetbe kerül, ne adja fel, mert van esély -még több év múlva is-, hogy megtalálja az ellopott biciklijét.
A Specrõl csatolok pár képet, hogy hogy nézett ki amikor nálam volt, illetve mi lett belõle...
Írta 2010. március 23. - 18:38

Ez kemény.... és mi lett volna, ha mondjuk lereszelik a gyáriszámot? akkor bukta van?
Gondolom úgy azért nem szerencsés árulni, meg némileg nehezebb eladni.

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_
Írta 2010. március 23. - 18:32