Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Formula 1 fanok ide!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2757 hozzászólás a témában

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Azért én még nem írnám le Hamiltont, most ez nem egy jó éve, de egyszer összejöhet neki minden, szerintem idén is õ volt legközelebb Vettelhez, így lehet õ a 2. leggyorsabb, de elég hullámzó a teljesítménye, illetve kicsit le kell higgadnia, hogy a kétes helyzeteket a helyén kezelje a pályán és akkor elõrébb lesz majd. Az agresszivitással (vagyis inkább rámenõsséggel) nincs gond, most kapott egy bokszutcaáthajtásost és mégis bejött talán az 5. helyre ha jól rémlik, míg Massa a középmezõnyben kullogott végig.
11:38:11 IM 2012

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
persze, kellenek a szines egyenisegek, schumacher is mindig a hatarokat feszegette, csak o emelett eredmenyes is volt :)

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Nem jogosítja fel semmire, de Massa pont ezzel hozakodik elõ.. én bírom Hamiltont, igaz hogy egy vadbarom néha, de ez kell a népnek. Ha õ nem csinálná a fesztivált, egyik másik futam alatt simán elaludnék..

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Az biztos, hogy Hamilton már több vb-t nyert mint amennyit Massa fog nyerni.. nem tudom mit idétlenkedik ilyen szöveggel. Nem az általános iskolában vagyunk.

es ez fel jogositja barmire is? amugy ahogy terelgeti a sajat karrierjet lehet o sem fog tobbet. a fiatalok kozul mindenki fejlodik, vagy szinten marad, o az aki egyertelmuen visszafele megy. mi lesz ha eltunik mogule a seggkinyalos hatter? neki sose kellett semmilyen szamarletrat vegigjarni (mint vettelnek vagy alonsonak), hanem belecsoppent az egyik legjobb autoba. lehet ez hianyzik neki: megdolgozni a jo autoert es pozicioert. schumacher a 7 vb cimevel sokkal nagyobb alazattal viseli a gyengebb autot, es poziciot. hamilton eseteben az autot meg ki is huzhatjuk a sorbol, mert a nem tul gyors button is eredmenyesebb vele. vagy most kap par pofont es eszhez ter, vagy orok remenyseg marad, akinek egyszer osszejott egy vb.

massa sose volt tobb "masodpilotanal", ehhez kepest a balesete elott egyaltalan nem volt rossz, es az o eredmenyei ebresztettek ra a ferrarit, hogy keves a raikkonennel a tehetseg ahhoz, hogy sikeresek legyenek.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás

- mesélte Massa, aki végül a televíziós interjúkra kijelölt részen találta meg ellenfelét.

"Azt mondtam neki, 'szép volt, jól csináltad.' Így aztán sok világbajnokságot nyersz majd!"

Az biztos, hogy Hamilton már több vb-t nyert mint amennyit Massa fog nyerni.. nem tudom mit idétlenkedik ilyen szöveggel. Nem az általános iskolában vagyunk.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Legyen igazad :)
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

jo csapatnal szvsz mar nem latnak benne potencialt, eljatszotta (a menedzsmentje) a lehetosegeket.

pontosan így gondolom én is.
az elmúlt két éve sem felfelé ívelte a csillagát.

Williams érdekes. Bár tudjuk, hogy nem elsõsorban a motoron múlik a köridõ, lásd most a redbull esete a renault motorral, mégis a Williamsnél is szép sormintát ad a történelmük.
A világbajnoki éveik és a motorok:
80-81 - Ford
86-87 - Honda
92-97 - Renault (kivéve '95, amikor a benetton)
Itt azért egyértelmû, hogy az akkori legjobb gyári motorokkal lehettek csak VB-k.

És utoljára 00-05 között a BMW-vel mentek nagyon faszán. Azóta Cosworth-szel semmi, Toyotával meg még csak-csak.

Tehát szerintem tök reményteljes, ha újra összeállnak a Renault-val, fõleg, hogy extra mentális motivációt adhat, hogy a legsikeresebb éveiket együtt érték el - a 90-es éveket nagyrészt uralták.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
jo csapatnal szvsz mar nem latnak benne potencialt, eljatszotta (a menedzsmentje) a lehetosegeket.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
Nem tudom, fel tudná e magát kellõképpen szívni Räikkönen ( eddig mindig egy k-val, és két n-el írtam a nevét, rosszul ) ,fõleg ha egy gyenge csapatba kerül. Bár ha valóban jövõre Renault motort fog használni a Williams, akkor remélhetõleg sokat javulnak majd. De akár mehet õ másik, jobb csapatba is.

Kimi lehet csak tájékozódik, most a Williamsnél, holnap meg más csapatoknál. Ha valóban visszajön, az jót tenne a F1-nek, mint ahogy jót tett a nagy öreg visszatérése is, még akkor is, ha csak most kezd valamit produkálni.

Hamilton körüli cirkusz is csak a nézettség malmára hajtja a vizet, nem kedvelem én sem õt, de az is igaz, hogy baromi unalmas lenne a verseny, ha mindenki úgy menne, mint Vettel, aki alig hibázik, és "mindig" nyer, vagy Button, aki intelligens módon "mindig" második, vagy Webber és Massa, aki jó autóval is képes beleszürkülni a mezõnybe stb.

Kimire visszatérve, örülnék neki, de én kevés esélyt adok neki, hogy jövõre a F1-ben fog versenyezni, ha csak a Williamsnél lehet pilóta. Nem hinném, hogy a Williamsel megelégedne. Annál õ sokkal egoistább. Ahhoz legalább egy Mercedes szint kellene, hogy õ autóba üljön.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
sumi legalabb csapatjatekos, raik kevesbe :) de ha igaz a fenti dolog, akkor kevesbe fog visszaesni sebessegileg. de a williamshez tobb kellene, nem csak egy olyan pilota, aki jol tudja a jo autot vezetni, addig el is kellene jutni.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
Én is örülnék, ha visszajönne, de a képességei nem dobtak fel annyira sosem. Legalábbis igen hullámzó volt, lásd miután Alonso és Hamilton átadták neki a 2007-es VB-t. 2009-ben már egyenesen unszimpatikus volt.
Most ha visszajönne, hasonló blama, lenne mint Sumi. 2 év kihagyás sok.

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás

Egy jo autoval barmikor kepes pole poziciora vagy futamgyozelemre.

ezt meg is tette párszor pl. a Ferrarival
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
engem is meglepett. De a Williams nem az a csapat ahol sokaig megelegszenek a kozepszeru teljesitmennyel. Ehhez kell nekik nem csak a jo auto de a jo pilota is. Persze meg csak pletyka szinten van, de en orulnek ha visszaterne. A tehetsege vitathatatlan, es szerintem nem lattunk meg mindent tole amire kepes. Egy jo autoval barmikor kepes pole poziciora vagy futamgyozelemre.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Raikönnen Williams-be igazolása engem nagyon meglepne. Az autó sajnos elég gyenge, valamint emlékeim szerint azt nyilatkozta a finn, hogy csak élcsapat érdekelné (bár lehet mással keverem).

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
erdekes olvasmany - nem gondoltam volna, hogy ennyire sulyos volt a balesete. ilyesmi miatt nem szamitok arra, hogy a kubica valaha is hasonlo szintet fog megutni (vagy a massa). annyira kicsi kozottuk a kulonbseg, hogy egyegy ilyen dolog gyk kozepszeruve degradalja az addig kiemelkedo versenyzot.
F1: Michael Schumacher mr sohasem lesz a rgi?

Arról megoszlanak a vélemények, hogy Schumacher lett-e rosszabb, vagy a többiek lettek jobbak. Az Autosport múlt heti számában Mark Hughes, aki az egyik legelismertebb technikai és vezetéstechnikai elemzõnek számít, rámutatott, hogy a német már nem képes annyira magabiztosan egyensúlyozni a határon a kanyarok bejáratánál, mint hajdanán. "Ugyanolyan bátor és agresszív, mint régen, de úgy tûnik, a korábbiakhoz képest fél lépéssel le van maradva abban, ahogy a befordulás és a kanyar csúcspontja között az autó mozgására reagál. Régebben olyan volt, mintha a határ, amit a többiek gombostûhegynyinek éreztek, számára széles, kényelmes kanapé lett volna. Most már neki is éppolyan keskeny, mint másoknak. Néha még pontosan ráérez a határra, de a következõ körben ismét túllép rajta, és birkóznia kell a kormánnyal, kénytelen folyamatosan korrigálni."

Valószínû, bár nem biztos, hogy ez együtt járt bizonyos fokú idegrendszeri károsodással, ami magyarázatot adhat rá, hogy Schumacher miért nem érzi annyira precízen a határokat a vezetés közbeni dinamikus terhelésváltásokkal, mint régen. Bár még mindig jó versenyzõ, az egyedi képességeit elveszíthette. Ahogy Hughes írta: "Ha jó autóba ülhet, valószínûleg újra képes lesz futamokat nyerni. Ennek biztosan örülne. Ám az a különleges jelenség, amely egykor õ maga volt, sajnos már örökre a múlté."

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
webber kepes ra, hogy amelyik autoval vettel sikert sikerre halmoz, siman beleszurkuljon a mezonybe :)

Ki mondta, hogy Hamilton nem volt hibás? De ilyen kis pondró hátulról beszólok, aztán elszaladok, hogy még reagálni se tudjon megoldások... Szánalmas. Mondjuk nem csodálom, mert amit eddig idén letett az asztalra azt nagyjából a mezõny 23 rajta kívüli pilótából úgy 20 virítaná.

Frusztráltságát csak fokozta, hogy hiába szerette volna tisztázni a történteket Hamiltonnal, süket fülekre talált. "Próbáltam beszélni vele a mérlegelés után, de nem hallgatott meg. Kétszer szóltam neki, mégsem nem figyelt rám, egyszerûen elsétált. Még csak rám se nézett" - mesélte Massa, aki végül a televíziós interjúkra kijelölt részen találta meg ellenfelét.

"Azt mondtam neki, 'szép volt, jól csináltad.' Így aztán sok világbajnokságot nyersz majd!"

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
Pedig az autó, láttuk mire képes (McLaren), már nem elõször, egy olyan pilóta alatt is, aki "lassú mint egy közúti tábla"...
Egyértelmûen bebizonyosodik, hogy a hozzáállás a legfontosabb még mindig az f1-ben. Itt most Vettel-re és Button-ra gondolok intelligencia és hozzáállás szempontjából. Vettel egy zseni lesz.

Webber elképesztõen bénán rajtol idén.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
Hamiltonra már tényleg nem érdemes fogadni, legfeljebb csak az idõmérõre. De a versenyeket rendre elcseszi. A beszólásról annyit, hogy Massa szerint õ akart beszélni Hamiltonnal, de az nem is figyelt rá. Persze nem voltunk ott, nem tudhatjuk hogyan is volt valójában. De nem csodálom, ha pipa volt Massa. Szerintem kezdhetnek félni Hamiltontól, mert egyre rosszabb amit mûvel. Nem hogy kezdene benõni a feje lágya, hanem épp fordítva, egyre többet hibázik.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Ki mondta, hogy Hamilton nem volt hibás? De ilyen kis pondró hátulról beszólok, aztán elszaladok, hogy még reagálni se tudjon megoldások... Szánalmas. Mondjuk nem csodálom, mert amit eddig idén letett az asztalra azt nagyjából a mezõny 23 rajta kívüli pilótából úgy 20 virítaná.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
az ev elso feleben volt egyket jo versenye.