Jelentkezz be Regisztrálj

Sebességmérõk
Írta 2009. augusztus 11. - 09:53

Egyébként a montin most újramértem egy év után, és lám, míg tavaly kb. 2070, addig minap már csak ~2040 körüli érték jött ki. Lehet ennyit kopott a gumi, meg nem is biztos, hogy pont akkora volt a nyomás benne.
Szóval akkor a legtutibb, ha lemérjük, igaz?
Írta 2009. augusztus 11. - 00:00

Egy csirke maxxis és egy ballonos schwalbe között 2x3mm van, 2,1es méretnél.ha mondjuk van a két "azonos méretû" gumi átmérõje közt 1 centi (ami nem ritka, szélsõséges esetben legyen 1.5 centi) az már ha kerületben nézzük, ennek 3.14-szerese. ami 3-5 centit jelent (ok, nem 5-10 centi, de szerintem ez is számít valamennyire).
A sebesség mindent megold.
Írta 2009. augusztus 10. - 23:38

Írta 2009. augusztus 10. - 23:21

Azonos méret mellett inkább csak 1,5-2cm-es eltérések lehetnek a kerületben. Minden gumimat lemérem, szélesség, magasság, bütyökkel, bütyök nélkül. Meg még kellene számolni a monti gumiknál a nyomással is. 1cm ide vagy oda simán belefér.szerintem a kerék kerületének lemérése a legpontosabb, mert minden óra az alapján számol. a táblázat meh szerintem max valami kis segédlet szerû, mert nekem sose volt akkora gumim mint ami a táblázatban van megadva. a másik meg az hogy gyártótól is függ a kerék mérete, pl a specik, meg a schwalbe-k ballonosabbak mint egy maxxis, continental, vagy rubena. szóval hiába "egyezik" a méret, vannak azért komoly 5-10 centis eltérések fordulatonként, ami azért sok.
A sebesség mindent megold.
Írta 2009. augusztus 10. - 23:11

Írta 2009. augusztus 10. - 22:57

én mondjuk spárgával szoktam lemérniSziasztok!
Elképzelhetõ, hogy már volt a kérdésem (visszaolvasgattam úgy-ahogy, de hiába), így bocsánat az ismétlésért.
Ti mi alapján állítjátok be a kerékméretet? Az adott táblázatból, vagy lemérítek az L-t (egy gördületnyi hosszt)? Merthogy nekem most egy másik bringán egy másik órával is gebaszos a dolog. Egyszerûen nem tudom pontosan - na persze mihez képest... - beállítani... Az órákhoz adott táblázatokban a megfelelõ kerékmérethez totálisan nem passzol a hossz, tehát amit valójában megtesz a kerék (ez mondjuk adódhat a különbözõ gumik miatt). De ha meg lemérem a kerékhosszt, és ellenõrzöm egy idõ után a megtett távolságot a kis mezei gps-emmel (ami attól még, hogy mezei, nem gagyi vagy pontatlan, illetve hosszabb távon már úgyse számít pár méter) nem igazán stimmel, ellenben ha a gyári - papíron - megadott méretet írom be, nagyjából még klappol is. Namostakkormivan...
(Szerk.: ehhe, kb. hasonlót kérdeztem már korábban, most látom.... hoppsz.)
nem biztos hogy méterre egyezni fog a gps-el, viszont a km óra lesz a pontos .
-amig van olyan hogy a gps track kb 10 méterel az út mellett mutat, ahhoz képest ahol mentem, inkább hiszek a kilométer órának....

Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2009. augusztus 10. - 22:38

Elképzelhetõ, hogy már volt a kérdésem (visszaolvasgattam úgy-ahogy, de hiába), így bocsánat az ismétlésért.
Ti mi alapján állítjátok be a kerékméretet? Az adott táblázatból, vagy lemérítek az L-t (egy gördületnyi hosszt)? Merthogy nekem most egy másik bringán egy másik órával is gebaszos a dolog. Egyszerûen nem tudom pontosan - na persze mihez képest... - beállítani... Az órákhoz adott táblázatokban a megfelelõ kerékmérethez totálisan nem passzol a hossz, tehát amit valójában megtesz a kerék (ez mondjuk adódhat a különbözõ gumik miatt). De ha meg lemérem a kerékhosszt, és ellenõrzöm egy idõ után a megtett távolságot a kis mezei gps-emmel (ami attól még, hogy mezei, nem gagyi vagy pontatlan, illetve hosszabb távon már úgyse számít pár méter) nem igazán stimmel, ellenben ha a gyári - papíron - megadott méretet írom be, nagyjából még klappol is. Namostakkormivan...
(Szerk.: ehhe, kb. hasonlót kérdeztem már korábban, most látom.... hoppsz.)
Írta 2009. július 27. - 20:17

Írta 2009. július 27. - 10:36

Hosszú leírni, de ezeket a gépeket már szinte úgy tervezik, hogy miután lejár a garancia megadja magát pár hétre-hónapra rá! Az is elképzelhetõ, amit Papabear mondott! De amit én mondtam az se valószínûtlen, mert a szoftveres problémát nem úgy kell elképzelni, mint mondjuk egy pl. számítógépbe! Ezekben IC-k vannak, azok mûködtetik lehet annak lett akármilyen baja, ami ezt okozza!Üdv!
Én is erre gondoltam, mármint, hogy ha szoftveres a nyûg akkor a kezdetektõl miért nem csinálta...
Írta 2009. július 27. - 08:48

Szoftver magától nem romlik el, hogy eddig jó volt most meg nem....
Lehet valami beázásos probléma, vagy egyszerû elemcsere jeladóban és|vagy computerben.
Nekem a ciclo 4.4 csinálta azt, hogy egyszercsak egyáltalán nem mért sebességet, néztem, hogy jeladó elmozdult, elem lemerült, de aztán egy nagyreset megoldotta a dolgot (igaz buktam az addig mért adatokat)
Üdv!
Én is erre gondoltam, mármint, hogy ha szoftveres a nyûg akkor a kezdetektõl miért nem csinálta...
Írta 2009. július 26. - 18:25

Lehet valami beázásos probléma, vagy egyszerû elemcsere jeladóban és|vagy computerben.
Nekem a ciclo 4.4 csinálta azt, hogy egyszercsak egyáltalán nem mért sebességet, néztem, hogy jeladó elmozdult, elem lemerült, de aztán egy nagyreset megoldotta a dolgot (igaz buktam az addig mért adatokat)
Írta 2009. július 25. - 11:49

Az igéret szép szó, de az elkelkáposztalaníthatatlaníthatatlanítottság még szebb
Írta 2009. július 25. - 11:45

Írta 2009. július 25. - 11:38

Az igéret szép szó, de az elkelkáposztalaníthatatlaníthatatlanítottság még szebb
Írta 2009. július 25. - 11:08

Garancia gondolom lejárt... ugye?? Szerintem a benne lévõ szoftvernek van baja, és ezért késik a sebesség kijelzés is, ezért áll le magától, és ezért van az irreális megtett távolság kijelzés is! Viszont ha ez a baja, ezt sajna nem nagyon lehet megcsinálni, mert ezt már alapból úgy gyártják, programozzák! De azért kérdezz meg egy szakértõt is, mert lehet valami más, kisebb hibája van, vagy ha mégis ez amit mondtam, megtudja neked csinálni!Sziasztok!
Visszaolvasgattam, kerestem (lehet, hogy felületesen?), de nem találtam választ a nyûgömre: pár tekerés óta az óra seb. mérõ része önállósította magát (a pulzusmérõ jól jelez); nem mér, néha tekerés közben is le akarja magát állítani, lejtõzéskor nem azt a sebességet méri amit "illene", majd pár sec. múlva leérve a dombról kjelzi az elõzõ gurulás vélt sebességét stb. Tegnap pl. egy ~25 km-es tekerésre jól kiírt vmi 150 km-es távot. Megnéztem a leírását, állítottam a jeladó és az óra távolságon (max. 50 cm-t ír), de így sem lett jobb. Átlagos élettertama a jeladónak a leírás szerint 2 év, az órám most lesz egy éves, nem tdom mi lehet a kínja. Valakinek tapasztalat?

Írta 2009. július 25. - 10:23

Visszaolvasgattam, kerestem (lehet, hogy felületesen?), de nem találtam választ a nyûgömre: pár tekerés óta az óra seb. mérõ része önállósította magát (a pulzusmérõ jól jelez); nem mér, néha tekerés közben is le akarja magát állítani, lejtõzéskor nem azt a sebességet méri amit "illene", majd pár sec. múlva leérve a dombról kjelzi az elõzõ gurulás vélt sebességét stb. Tegnap pl. egy ~25 km-es tekerésre jól kiírt vmi 150 km-es távot. Megnéztem a leírását, állítottam a jeladó és az óra távolságon (max. 50 cm-t ír), de így sem lett jobb. Átlagos élettertama a jeladónak a leírás szerint 2 év, az órám most lesz egy éves, nem tdom mi lehet a kínja. Valakinek tapasztalat?
Írta 2009. július 24. - 17:52

Szerintem a cw óra jobban megéri akkor, ha az jó még futáshoz is, másrészt olcsóbb is!Hali,
Még nem sikerült vennem pulzus jeladót a ciclo 4.2-höz, viszont sikerült kipróbálnom a bnõm geonaute cw órájának jeladójával és mûködött. Most azon gondolkozom, hogy veszek egy ilyen órát magamnak is, mivel 6 k jeladóval együtt és futáshoz is tudnám használni, míg egymagában a ciclo jeladója még barátibb oldalakon is 7 k fölött van...
Szerintetek?

Írta 2009. július 24. - 15:39

Még nem sikerült vennem pulzus jeladót a ciclo 4.2-höz, viszont sikerült kipróbálnom a bnõm geonaute cw órájának jeladójával és mûködött. Most azon gondolkozom, hogy veszek egy ilyen órát magamnak is, mivel 6 k jeladóval együtt és futáshoz is tudnám használni, míg egymagában a ciclo jeladója még barátibb oldalakon is 7 k fölött van...
Szerintetek?
Írta 2009. július 17. - 14:34

Írta 2009. július 17. - 13:38

Itt lehet pulzusjeladót venni hozzá:Hali. Most vettem egy CicloSport 4.2-es órát. Annyi segítséget szeretnék kérni, hogy hol tudnék szerintetek hozzá jó áron beszerezni pedálfordulatszám mérõt ill. pulzusmérõt venni. Az utóbbi fontosabb lenne.
Elõre is köszi.
http://www.bringabut...as/101/?page=6
Rögtön a legfelsõ az, ami a te típusodhoz való!

Ezen az oldalon, ha visszafelé mész, akkor pedálfordulatszám mérõt is lehet kapni a te 4.2-s típusodhoz!