Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Sebességmérõk

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
1986 hozzászólás a témában

ZeemanX

ZeemanX

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás
Jaja, függ a nyomástól, a terheléstõl stb.
Egyébként a montin most újramértem egy év után, és lám, míg tavaly kb. 2070, addig minap már csak ~2040 körüli érték jött ki. Lehet ennyit kopott a gumi, meg nem is biztos, hogy pont akkora volt a nyomás benne.

Szóval akkor a legtutibb, ha lemérjük, igaz?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

ha mondjuk van a két "azonos méretû" gumi átmérõje közt 1 centi (ami nem ritka, szélsõséges esetben legyen 1.5 centi) az már ha kerületben nézzük, ennek 3.14-szerese. ami 3-5 centit jelent (ok, nem 5-10 centi, de szerintem ez is számít valamennyire).

Egy csirke maxxis és egy ballonos schwalbe között 2x3mm van, 2,1es méretnél.

A sebesség mindent megold.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
ha mondjuk van a két "azonos méretû" gumi átmérõje közt 1 centi (ami nem ritka, szélsõséges esetben legyen 1.5 centi) az már ha kerületben nézzük, ennek 3.14-szerese. ami 3-5 centit jelent (ok, nem 5-10 centi, de szerintem ez is számít valamennyire).

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

szerintem a kerék kerületének lemérése a legpontosabb, mert minden óra az alapján számol. a táblázat meh szerintem max valami kis segédlet szerû, mert nekem sose volt akkora gumim mint ami a táblázatban van megadva. a másik meg az hogy gyártótól is függ a kerék mérete, pl a specik, meg a schwalbe-k ballonosabbak mint egy maxxis, continental, vagy rubena. szóval hiába "egyezik" a méret, vannak azért komoly 5-10 centis eltérések fordulatonként, ami azért sok.

Azonos méret mellett inkább csak 1,5-2cm-es eltérések lehetnek a kerületben. Minden gumimat lemérem, szélesség, magasság, bütyökkel, bütyök nélkül. Meg még kellene számolni a monti gumiknál a nyomással is. 1cm ide vagy oda simán belefér.

A sebesség mindent megold.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
szerintem a kerék kerületének lemérése a legpontosabb, mert minden óra az alapján számol. a táblázat meh szerintem max valami kis segédlet szerû, mert nekem sose volt akkora gumim mint ami a táblázatban van megadva. a másik meg az hogy gyártótól is függ a kerék mérete, pl a specik, meg a schwalbe-k ballonosabbak mint egy maxxis, continental, vagy rubena. szóval hiába "egyezik" a méret, vannak azért komoly 5-10 centis eltérések fordulatonként, ami azért sok.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Sziasztok!

Elképzelhetõ, hogy már volt a kérdésem (visszaolvasgattam úgy-ahogy, de hiába), így bocsánat az ismétlésért.

Ti mi alapján állítjátok be a kerékméretet? Az adott táblázatból, vagy lemérítek az L-t (egy gördületnyi hosszt)? Merthogy nekem most egy másik bringán egy másik órával is gebaszos a dolog. Egyszerûen nem tudom pontosan - na persze mihez képest... - beállítani... Az órákhoz adott táblázatokban a megfelelõ kerékmérethez totálisan nem passzol a hossz, tehát amit valójában megtesz a kerék (ez mondjuk adódhat a különbözõ gumik miatt). De ha meg lemérem a kerékhosszt, és ellenõrzöm egy idõ után a megtett távolságot a kis mezei gps-emmel (ami attól még, hogy mezei, nem gagyi vagy pontatlan, illetve hosszabb távon már úgyse számít pár méter) nem igazán stimmel, ellenben ha a gyári - papíron - megadott méretet írom be, nagyjából még klappol is. Namostakkormivan...

(Szerk.: ehhe, kb. hasonlót kérdeztem már korábban, most látom.... hoppsz.)

én mondjuk spárgával szoktam lemérni

nem biztos hogy méterre egyezni fog a gps-el, viszont a km óra lesz a pontos .

-amig van olyan hogy a gps track kb 10 méterel az út mellett mutat, ahhoz képest ahol mentem, inkább hiszek a kilométer órának....:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

ZeemanX

ZeemanX

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás
Sziasztok!

Elképzelhetõ, hogy már volt a kérdésem (visszaolvasgattam úgy-ahogy, de hiába), így bocsánat az ismétlésért.

Ti mi alapján állítjátok be a kerékméretet? Az adott táblázatból, vagy lemérítek az L-t (egy gördületnyi hosszt)? Merthogy nekem most egy másik bringán egy másik órával is gebaszos a dolog. Egyszerûen nem tudom pontosan - na persze mihez képest... - beállítani... Az órákhoz adott táblázatokban a megfelelõ kerékmérethez totálisan nem passzol a hossz, tehát amit valójában megtesz a kerék (ez mondjuk adódhat a különbözõ gumik miatt). De ha meg lemérem a kerékhosszt, és ellenõrzöm egy idõ után a megtett távolságot a kis mezei gps-emmel (ami attól még, hogy mezei, nem gagyi vagy pontatlan, illetve hosszabb távon már úgyse számít pár méter) nem igazán stimmel, ellenben ha a gyári - papíron - megadott méretet írom be, nagyjából még klappol is. Namostakkormivan...

(Szerk.: ehhe, kb. hasonlót kérdeztem már korábban, most látom.... hoppsz.)

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
ne aggódj az összeesküvés elméletek miatt. nincs bennük idõzített bomba vagy hasonló. nekem már 2 éves a sigma órám és ugyanolyan sz@r mint új korában.

Montifan

Montifan

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 hozzászólás

Üdv!

Én is erre gondoltam, mármint, hogy ha szoftveres a nyûg akkor a kezdetektõl miért nem csinálta...

Hosszú leírni, de ezeket a gépeket már szinte úgy tervezik, hogy miután lejár a garancia megadja magát pár hétre-hónapra rá! Az is elképzelhetõ, amit Papabear mondott! De amit én mondtam az se valószínûtlen, mert a szoftveres problémát nem úgy kell elképzelni, mint mondjuk egy pl. számítógépbe! Ezekben IC-k vannak, azok mûködtetik lehet annak lett akármilyen baja, ami ezt okozza!

bringa

bringa

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás

Szoftver magától nem romlik el, hogy eddig jó volt most meg nem....
Lehet valami beázásos probléma, vagy egyszerû elemcsere jeladóban és|vagy computerben.

Nekem a ciclo 4.4 csinálta azt, hogy egyszercsak egyáltalán nem mért sebességet, néztem, hogy jeladó elmozdult, elem lemerült, de aztán egy nagyreset megoldotta a dolgot (igaz buktam az addig mért adatokat)

Üdv!

Én is erre gondoltam, mármint, hogy ha szoftveres a nyûg akkor a kezdetektõl miért nem csinálta...

papabear

papabear

vendég

• fórumtag
  • 197 hozzászólás
Szoftver magától nem romlik el, hogy eddig jó volt most meg nem....
Lehet valami beázásos probléma, vagy egyszerû elemcsere jeladóban és|vagy computerben.

Nekem a ciclo 4.4 csinálta azt, hogy egyszercsak egyáltalán nem mért sebességet, néztem, hogy jeladó elmozdult, elem lemerült, de aztán egy nagyreset megoldotta a dolgot (igaz buktam az addig mért adatokat)
Hegyibringás = Kerekes Jeti

Szepy2884

Szepy2884

törzsvendég

• fórumtag
  • 300 hozzászólás
jah, bocs :)

Az igéret szép szó, de az elkelkáposztalaníthatatlaníthatatlanítottság még szebb :D

bringa

bringa

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás

Amúgy milyen óráról van szó?

Üdv!
A címben írtam: Polar cs 300
Köszi

Szepy2884

Szepy2884

törzsvendég

• fórumtag
  • 300 hozzászólás
Amúgy milyen óráról van szó?

Az igéret szép szó, de az elkelkáposztalaníthatatlaníthatatlanítottság még szebb :D

Montifan

Montifan

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 hozzászólás

Sziasztok!

Visszaolvasgattam, kerestem (lehet, hogy felületesen?), de nem találtam választ a nyûgömre: pár tekerés óta az óra seb. mérõ része önállósította magát (a pulzusmérõ jól jelez); nem mér, néha tekerés közben is le akarja magát állítani, lejtõzéskor nem azt a sebességet méri amit "illene", majd pár sec. múlva leérve a dombról kjelzi az elõzõ gurulás vélt sebességét stb. Tegnap pl. egy ~25 km-es tekerésre jól kiírt vmi 150 km-es távot. Megnéztem a leírását, állítottam a jeladó és az óra távolságon (max. 50 cm-t ír), de így sem lett jobb. Átlagos élettertama a jeladónak a leírás szerint 2 év, az órám most lesz egy éves, nem tdom mi lehet a kínja. Valakinek tapasztalat?

Garancia gondolom lejárt... ugye?? Szerintem a benne lévõ szoftvernek van baja, és ezért késik a sebesség kijelzés is, ezért áll le magától, és ezért van az irreális megtett távolság kijelzés is! Viszont ha ez a baja, ezt sajna nem nagyon lehet megcsinálni, mert ezt már alapból úgy gyártják, programozzák! De azért kérdezz meg egy szakértõt is, mert lehet valami más, kisebb hibája van, vagy ha mégis ez amit mondtam, megtudja neked csinálni!;)

bringa

bringa

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás
Sziasztok!

Visszaolvasgattam, kerestem (lehet, hogy felületesen?), de nem találtam választ a nyûgömre: pár tekerés óta az óra seb. mérõ része önállósította magát (a pulzusmérõ jól jelez); nem mér, néha tekerés közben is le akarja magát állítani, lejtõzéskor nem azt a sebességet méri amit "illene", majd pár sec. múlva leérve a dombról kjelzi az elõzõ gurulás vélt sebességét stb. Tegnap pl. egy ~25 km-es tekerésre jól kiírt vmi 150 km-es távot. Megnéztem a leírását, állítottam a jeladó és az óra távolságon (max. 50 cm-t ír), de így sem lett jobb. Átlagos élettertama a jeladónak a leírás szerint 2 év, az órám most lesz egy éves, nem tdom mi lehet a kínja. Valakinek tapasztalat?

Montifan

Montifan

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 hozzászólás

Hali,

Még nem sikerült vennem pulzus jeladót a ciclo 4.2-höz, viszont sikerült kipróbálnom a bnõm geonaute cw órájának jeladójával és mûködött. Most azon gondolkozom, hogy veszek egy ilyen órát magamnak is, mivel 6 k jeladóval együtt és futáshoz is tudnám használni, míg egymagában a ciclo jeladója még barátibb oldalakon is 7 k fölött van...

Szerintetek?

Szerintem a cw óra jobban megéri akkor, ha az jó még futáshoz is, másrészt olcsóbb is!;)

TylerHun

TylerHun

vendég

• fórumtag
  • 20 hozzászólás
Hali,

Még nem sikerült vennem pulzus jeladót a ciclo 4.2-höz, viszont sikerült kipróbálnom a bnõm geonaute cw órájának jeladójával és mûködött. Most azon gondolkozom, hogy veszek egy ilyen órát magamnak is, mivel 6 k jeladóval együtt és futáshoz is tudnám használni, míg egymagában a ciclo jeladója még barátibb oldalakon is 7 k fölött van...

Szerintetek?

TylerHun

TylerHun

vendég

• fórumtag
  • 20 hozzászólás
Köszi a gyors választ!

Montifan

Montifan

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 hozzászólás

Hali. Most vettem egy CicloSport 4.2-es órát. Annyi segítséget szeretnék kérni, hogy hol tudnék szerintetek hozzá jó áron beszerezni pedálfordulatszám mérõt ill. pulzusmérõt venni. Az utóbbi fontosabb lenne.

Elõre is köszi.

Itt lehet pulzusjeladót venni hozzá:
http://www.bringabut...as/101/?page=6
Rögtön a legfelsõ az, ami a te típusodhoz való!:)
Ezen az oldalon, ha visszafelé mész, akkor pedálfordulatszám mérõt is lehet kapni a te 4.2-s típusodhoz!:D