Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Sebességmérõk

* * * * * 1 votes

• Please log in to reply
1986 replies to this topic

TylerHun

TylerHun

vendég

• fórumtag
  • 20 posts
Hali. Most vettem egy CicloSport 4.2-es órát. Annyi segítséget szeretnék kérni, hogy hol tudnék szerintetek hozzá jó áron beszerezni pedálfordulatszám mérõt ill. pulzusmérõt venni. Az utóbbi fontosabb lenne.

Elõre is köszi.

epinefrin

epinefrin

vendég

• fórumtag
  • 224 posts

Hmm... úgy látszik ilyen senkinek sincs...

Csak egy oldalt kéne visszaolvasnod...

"Embernek lenni nagy betegség. És gyógyíthatatlan is" (Rejtõ Jenõ)

- - -> LOVAK <- - -

Szepy2884

Szepy2884

törzsvendég

• fórumtag
  • 300 posts

Addig is errõl mi a vélemény?

http://www.bikemarke...eszlet&tid=4100

Nagyon szimpatikusnak tûnik, de egy mukkot sem tudok róla...

Hmm... úgy látszik ilyen senkinek sincs...

Szepy2884

Szepy2884

törzsvendég

• fórumtag
  • 300 posts
Keresek eladó Cateye Enduro 8 órát. Lehetõleg csak az órát, egyéb kiegészítõi nélkül, de ha csak kompletten van az sem baj, csak jó állapotú legyen ha lehet.

Köszi elõre is.

Addig is errõl mi a vélemény?

http://www.bikemarke...eszlet&tid=4100

Nagyon szimpatikusnak tûnik, de egy mukkot sem tudok róla...

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
elvileg ennek nem kéne számítania, de lehet hogy mégis... egy 10 rongyos órától azért én elvárom hogy mûködjön a jobb oldalon is, és ne csak a vörös oldalon. még hogy a sebességmérõknek nincsen politikai meggyõzõdésük :D

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,627 posts
akkor ezért nem volt nekem vele a hideget kivéve problémám,kezdettõl fogva a bal oldalon van az enyém:)

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
korábbi problmám megoldódni látszik a sigma bc 1106-os órával. az volt a gond hogy alu becsúszós alu nyakas villával nem akart mûködni. eddig a jobb száron volt elhelyezve a jeladó, most kíváncsiságból átraktam a balra, és láss csodát: mûködik. szerintem ez furcsa, de a lényeg hogy sikerült megfejtenem.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

Trek3900

Trek3900

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 posts
Esetleg default 1234 ?

Bubuka

Bubuka

vendég

• fórumtag
  • 170 posts
Sziasztok!

Segítséget kérnék. Van nekem egy STP wireless 13 órám. Elemet cseréltem benne és ez nem tárolja az adatokat. Nem találom a papírját amin megnézném a 4 jegyû kódot amit be kellene ütnöm:mybad:. Felhívtam az üzletet ahol vettem / Récsei Ridebike / nagyon készségesen elhajtottak a p.....ba,hogy keressem meg a papírt!:kissmyass
Kéne nekem a 4 jegyû kód SEGÍTSETEK!!:help:

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Kösz enté a Cateye oldala eszembe sem jutott, a papírja szerintem már újra fel lett dolgozva. :D

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

Próbált már valaki az új Cateye Strada órasorozatban elemet cserélni?

Hol a papírja?
http://www.cateye.co...StradaRD100.pdf

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 posts

Próbált már valaki az új Cateye Strada órasorozatban elemet cserélni? HA igen hogy kellett? Nincs semmi nyílás, vagy jel az elemfedõn, hogy ha csavarjam, akkor merre stb stb. Nem bírtam finom eszközökkel szétszedni.

Köszi

Az elemfedõ kör alakú, közepén van egy bevágás nem?

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Próbált már valaki az új Cateye Strada órasorozatban elemet cserélni? HA igen hogy kellett? Nincs semmi nyílás, vagy jel az elemfedõn, hogy ha csavarjam, akkor merre stb stb. Nem bírtam finom eszközökkel szétszedni.

Köszi

Tsipet

Tsipet

vendég

• fórumtag
  • 108 posts
Ha valaki szedte már szét a vezetékes kilométerórája jelfogóját akkor mit talált benne?
Kellene csinálnom egy jelfogót de nemtudom, hogy mi kell bele.
Próbálkoztam reed-relés megoldással, de ezek rendre behaltak, a gyári jelfogókban valami spéci kütyü van, vagy elektronikai boltban is kapható cucc?

Spoti

Spoti

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
Hát ha analóg a jelátvitel akkor néha megzavarják a külömbözõ nagyfrekvenciájú jelek. Hát ez néha egy kicsit idegesítzõ de meglehet szokni. Én azt vettem észre ha magasfeszültség közelébe haladok el akkor szokott megzavarodni a jelátvitel.
na csak ennyit akartam.
ezzel az elõzõ hozzászólásra reagáltam.:)

Gab#

Gab#

vendég

• fórumtag
  • 81 posts

Most láttam az Intersport katalógusában egy Cytec Climber nevezetû készüléket 8700 Ft körüli áron. Amiért érdekelne, az a magasságmérõ funkció, ami ugyan luxus számomra, de ennyit hajlandó lennék rászánni. Látott/használt már valaki ilyen ketyerét?

Helló,

nekem egy-két napja van egy ilyen Cytek Climber órám így csak az elsõ kilométerek tapasztalatát tudom Veled megosztani. Igazából nem sokat filóztam meg hasonlítgattam, volt egy halom utalványom az Intersportba, és annyit tudtam hogy ennyi pénzért egyébként nem lehet magasságmérõs órát venni, hát leakasztottam.
Külsõ megjelenésre amúgy nem olyan igényes mint mondjuk egy jobb Cateye vagy egy Sigma.
A mûanyag kidolgozása (talán az anyaga is) nem ad annyira igényes képet.
A mágnes ugyanolyan rendszerû mint a Cateye-nál. Az érzékelõ kb 2x3cm nagyságú és fél cm vastag, elsõre nagynak tûnt de nem tudom a konkurenciájé kissebb-e hiszen bele kell férni egy 2032-es gombelemnek meg elektronikának a rádiójel küldésére. Így teleszkópra hátrafelé állítva szereltem fel hogy nagyjából védve legyen. Az érzékelõ és az óra kábelkötegelõvel rögzíthetõ. Bár mostanában azt hiszem legtöbben ezzel adják az órákat, nincs is baj vele jól tart és könnyen pótolható.
Az alap funkciók mellett a következõket tudja:
- aktuális magasság (beállítható)
- nullázás óta megmászott emelkedõk összmagassága (ez is adott értékre beállítható ha úgy látod korrigálni kell)
- adott idõpontban aktuális emelkedés % (+ és -)
- hõmérséklet
- becsült kalória (meg kell adni súlyt meg életkort aztán gondolom a többi adatot is beszámítva valamit saccol- szerintem ez így nagyon-nagyon közelítõleges, de nem is igazán érdekel)
- égetett zsír g (l. elõzõ fejezet) ez sem érdekel különösebben.

A magasságmérõrõl:
kicsit utána néztem ennek. Ugye természetesen légynomás alapján számol. A légnyomás persze nem csak a tengerszint feletti magasságtól függ hanem egyéb idõjárásbeli tényezõktõl is. A magasságtól való függés sem lineáris hanem egy logaritmikus függvénnyel írható le (lásd wikipédia) Ez csak annyit jelent hogy 100 és 200 m között jóval nagyobbat esik mint pl 2000 és 2100 m között. 100 és 200 m között kb 15 mbar a különbség. Magyarországi idõjárási méréseket néztem, itt azt vettem észre, hogy kb 25mbar különbség volt megfigyelhetõ egy héten belül (ez az órán akár 150m ingadozást jelenthet anélkült hogy megmozdulnánk). de pl egy napon belül csak max 3-4 mbar ingadozást láttam, ami azt jelenti hogy durván 40-50 métert is csalhat. De szerintem ha az ember elmegy egy napos túrára és elõtte beállítja a szintet és lenullázza az összmagasságot akkor nagyon jó közelítõ értéket kap. Hétvégén kipróbálom egy csúcson amirõl tudom hogy mekkora.
Természetesen a fent leírtak mindegyik légnyomás alapján mérõ órára vonatkoznak.

A nagyobb kérdés inkább az hogy hosszabbtávon hogyan mûködik az óra, engem ezek érdekelnek még legjobban:

- milyen gyakran kell elemet cserélni az érzékelõben
- hogyan viselkedik az érzékelõ és óra majd esõben sárban
- és egyáltalán hosszabbtávon hogyan fog viselkedni

Bocs ha kicsit hosszúra húztam.
Üdv,
Gab#

FireBlade

FireBlade

újonc

• fórumtag
  • 4 posts

FireBlade, ahogy TREKs Atesz írta, a külõmágnes ne legyen közel a jeladóhoz, máskülönben esetleg nem kapcsol ki automatikusan. Nekem szintén Ciclosportom van és fordult már ez elõ, még ha csak egyetlen alkalommal is. Akkor is már csak erre tudtam visszavezetni a probléma forrását; szóval, erre érdemes ügyelned.

Köszi az infót, bár erre Én is gondoltam és figyeltem is rá!
De közben meg is javult!
Csináltam egy elemkivételes resetet is és a beállítás után már kikapcsolt! Azóta már többször teszteltem és mûködik!
Igaz a használatiban egy percet írnak az enyém 5 per után vált energiatakarékos módra! Lehet elírták??? Na mind1 lényeg hogy nem zabálja az elemet ha áll a bicó!

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 posts
FireBlade, ahogy TREKs Atesz írta, a külõmágnes ne legyen közel a jeladóhoz, máskülönben esetleg nem kapcsol ki automatikusan. Nekem szintén Ciclosportom van és fordult már ez elõ, még ha csak egyetlen alkalommal is. Akkor is már csak erre tudtam visszavezetni a probléma forrását; szóval, erre érdemes ügyelned.

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts

Sziasztok!

Vettem egy Ciclosport CM4.2 típusú kilométer órát!
Egyetlen problémám az vele, hogy a használati utasításban leírt automatikus kikapcsolás, azaz az utolsó kerékfordulat után egy perccel (egyetlen gombnyomás nélkül) a kijelzõ energiatakarékos üzemmódba vált nem történik meg!
Az órát már reseteltem, többször beállítottam, de a probléma még mindig fennáll!
Ha valaki tudja a megoldást, ne tartsa magában! :)

Üdv.

Arra mindig figyelj oda hogy amikor megálsz vagy lerakod a bringát a küllõmágnes ne legyen a jeladó elõtt mert akkor nem kapcsol ki automatikusan.

Én csak ennyit tudtam segíteni mert ezt a márkát nem ismerem.
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

FireBlade

FireBlade

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Sziasztok!

Vettem egy Ciclosport CM4.2 típusú kilométer órát!
Egyetlen problémám az vele, hogy a használati utasításban leírt automatikus kikapcsolás, azaz az utolsó kerékfordulat után egy perccel (egyetlen gombnyomás nélkül) a kijelzõ energiatakarékos üzemmódba vált nem történik meg!
Az órát már reseteltem, többször beállítottam, de a probléma még mindig fennáll!
Ha valaki tudja a megoldást, ne tartsa magában! :)