Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Sebességmérõk

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
1986 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Igen, az Árpád Fejedelem úti Wilkerben láttam legutóbb, volt több modell is, illetve a Vihar utcában a Bergusonnál is sok modellt láttam.

De ha már Ciclosport: nálam a sebességmérés gyakorlatilag behalt, fél év problémamentes mûködés után. A mellkasi pulzusmérõ övem jelét veszi rendben, azzal nincs probléma (CM 4.4A HR-em van). Lehet, hogy ilyen keveset bír a sebességmérõ jeladójában az akksi?
Ha lesz idõm, veszek csereelemet bele és megírom, tényleg ez volt-e vagy más a probléma. Összességében egyébként szuper az óra, bár próbáltam már olyat, amit inkább vennék meg, ha most keresnék ilyet. Akinek nem kell a pulzusmérés, kábelmentes kivitelben szerintem a VDO MC1.0+ jobb vétel a Ciklónál. Barátnõmnek utóbbi van; egyszerûen jobbnak találom. A jelátvitel ennél is analóg, de tapasztalatból mondom, úgy is tökéletesen vette a jelet az egyik túrán, hogy a vázháromszögre erõsített kis táskában csücsült. A Ciclo ezt nem tudja, és ahogy olvasom/hallom, a Sigma BC-2006 MHR sem... :)

akkor a barátnõdnek vagy régi széria van vagy iszonyat szerencséje

tavaly én találkoztam 3 db mc1.0+-al mind a 3 használhatatlan volt. -(újak voltak- (+ itt is volt rossz tapasztlat). amúgy egy kiváló óra, én is azt vennék most csak a madzagos változatot. a drótnélkülit meg érdemes messze elkerülni.olyanom van, és ha nem kell pulzus, akkor kb a legjobb a magasságot is mérõ órák közül.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Én CM2.2-õt néztem ki. Vezetékes, én mást nem is vennék, de az is szempont nálam, hogy olyan órát szeretnék, ami úgy tud lábfordulatot mutatni, hogy közben más adatot is láthassak, és ezt más óra ebben a kategóriában, tudomásom szerint nem tudja.

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás

Tud valaki egy boltot, ahol vannak készleten Ciclosport termékek? Még élõben sosem láttam, és úgy nem akarok vásárolni, hogy majd megrendelik.

Igen, az Árpád Fejedelem úti Wilkerben láttam legutóbb, volt több modell is, illetve a Vihar utcában a Bergusonnál is sok modellt láttam.

De ha már Ciclosport: nálam a sebességmérés gyakorlatilag behalt, fél év problémamentes mûködés után. A mellkasi pulzusmérõ övem jelét veszi rendben, azzal nincs probléma (CM 4.4A HR-em van). Lehet, hogy ilyen keveset bír a sebességmérõ jeladójában az akksi?
Ha lesz idõm, veszek csereelemet bele és megírom, tényleg ez volt-e vagy más a probléma. Összességében egyébként szuper az óra, bár próbáltam már olyat, amit inkább vennék meg, ha most keresnék ilyet. Akinek nem kell a pulzusmérés, kábelmentes kivitelben szerintem a VDO MC1.0+ jobb vétel a Ciklónál. Barátnõmnek utóbbi van; egyszerûen jobbnak találom. A jelátvitel ennél is analóg, de tapasztalatból mondom, úgy is tökéletesen vette a jelet az egyik túrán, hogy a vázháromszögre erõsített kis táskában csücsült. A Ciclo ezt nem tudja, és ahogy olvasom/hallom, a Sigma BC-2006 MHR sem... :)

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Ridebike?

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Tud valaki egy boltot, ahol vannak készleten Ciclosport termékek? Még élõben sosem láttam, és úgy nem akarok vásárolni, hogy majd megrendelik.

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás
Srácok, nagyon köszönöm mindenkinek az infókat! A Mammut mögött a Lövõház utcai bolt pont útba esik ma, benézek oda.

DonMatteo

DonMatteo

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás

II. vagy III. kerületben, a HÉV vagy a 4-es 6-os villamos vonalán esetleg valaki tud ilyen boltot, ahol kapható ilyen vékonyka kötözõ (kb. 3 mm széles lehet)? Szélesebbet azt találok, de az nem megy át azon a résen, amin át kellene ezt bújtatni.

Szia!

II.kerület: A Mammut mögött a Lövõház utcában ha mész az egyik sarkon lesz egy villanyszerelési bolt;

vagy: XII. kerület, Böszörményi úton a Turullal szemben: Mikrovill

Hírtelen ennyi jut eszembe, de szerintem bármelyik barátságosabb bringásboltban adnak egy maréknyit ha van éppen nekik :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Egy apróság sebességmérõ témában. Stucni cseréje miatt le kell majd mûtenem a kilóméterórám foglalatát (elvágom a két kábelkötözõt:)).
Elvileg (de csak elvileg) tudok ilyet venni bármelyik barkácsboltban, de ez a nagyon keskeny, vékony típus, amit az órámhoz adtak (ez egy Ciclosport, de ilyet adnak a CatEye és a VDO órákhoz is), na ezt úgy tapasztalom, mintha kissé nehézkes lenne beszerezni. :) II. vagy III. kerületben, a HÉV vagy a 4-es 6-os villamos vonalán esetleg valaki tud ilyen boltot, ahol kapható ilyen vékonyka kötözõ (kb. 3 mm széles lehet)? Szélesebbet azt találok, de az nem megy át azon a résen, amin át kellene ezt bújtatni.

boltot nem tudpk Neked
én megoldottam
kis erõszakkal átment a szélesebb :)

a cateye-tmeg fúrtem de az eleve nem kötegelõs megoldásu vót
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás
Egy apróság sebességmérõ témában. Stucni cseréje miatt le kell majd mûtenem a kilóméterórám foglalatát (elvágom a két kábelkötözõt:)).
Elvileg (de csak elvileg) tudok ilyet venni bármelyik barkácsboltban, de ez a nagyon keskeny, vékony típus, amit az órámhoz adtak (ez egy Ciclosport, de ilyet adnak a CatEye és a VDO órákhoz is), na ezt úgy tapasztalom, mintha kissé nehézkes lenne beszerezni. :) II. vagy III. kerületben, a HÉV vagy a 4-es 6-os villamos vonalán esetleg valaki tud ilyen boltot, ahol kapható ilyen vékonyka kötözõ (kb. 3 mm széles lehet)? Szélesebbet azt találok, de az nem megy át azon a résen, amin át kellene ezt bújtatni.

DonMatteo

DonMatteo

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás

Sziasztok,

Nemrég találtam egy nagyon jó gps trackinggel kombinált programot a telefonomhoz. Talán ismeritek Nokia Sports Tracker.
A gondom csak az, hogy nem tudom, hogy a telefonomhoz hol találnék megfelelõ tartót/konzolt amit a kerékpárra tehetnék. Van esetleg ötletetek?

üdv,
mad_a

Szia!

www.gigatel.hu

De azért nézd meg alaposan mielõtt rábíznád a telefonod törékeny kis testét, nekem a fotó alapján kissé gagyinak tûnik. Szóval csak óvatosan! ;-)

Üdv

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Országúti biciklimhez szeretnék km órát venni... Vacilálok a Flight Deck és a VDO X11DW közt. Mindkettõbõl a vezeték nélküli verzió érdekel. Tudtok érveket mondani az egyik-, vagy a másik mellett?

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.688 hozzászólás
A Sigma szebb !:) Meg talán kicsit olcsóbb is.
Marci

külföldi

külföldi

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Hali!
Szerintetek melyik órát vegyem? Mavic wintech alti, vagy sigma bc 2006 mhr?

mad_a

mad_a

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás

Szigszalag kell oda !!!:D

Azért valami olyan megoldásra gondoltam, amibõl ki is lehet szabadítani.. telefonálni úgy, hogy a kormányra hajolsz kellemetlen lehet...
plus headsetet meg nem viszek..
szóval valami jobb megoldás kellene..

üdv,
mad_a

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.688 hozzászólás
Szigszalag kell oda !!!:D
Egyébként GSM boltokban próbálkozz. Esetleg autós tartót keress de az nem tartja olyan biztosan. Én nem tudok olyanról, hogy kifejezetten bringás célokra lenne tartó de persze ettõl még létezhet ilyen.
Marci

mad_a

mad_a

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás
Sziasztok,

Nemrég találtam egy nagyon jó gps trackinggel kombinált programot a telefonomhoz. Talán ismeritek Nokia Sports Tracker.
A gondom csak az, hogy nem tudom, hogy a telefonomhoz hol találnék megfelelõ tartót/konzolt amit a kerékpárra tehetnék. Van esetleg ötletetek?

üdv,
mad_a

dirobi

dirobi

vendég

• fórumtag
  • 139 hozzászólás
A legjobb az, hogyha leméred a kereked kerületét. Elég nagy eltérés lehet a gumi méretétõl függõen. Pl páromnak most cseréltem le a gumit. Az elözõ egy 26x1.75-ös gumi volt, annak 2045mm volt a kerülete. A mostani egy 26x1.25-ös ennek kereken 1900mm

Helló!
Azt szeretném megtudni hogy hogyan állíthatom be a legpontosabbra a órámat.
A keréken pontosan hova kell felszerelni hogy az órában beállított 26"nak megfeleljen? (órában ugye kiválasztom a 208at amire a papírban írja hogy 26") Hogyan tovább?
Lehet hogy buta kérdés de biztosra akarok menni és nem hülye adatokat bámulni tévhitben éveken át :))

DemonDani

DemonDani

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás

Buta kérdés, mivel a küllõn mindegy hová szereled a mágnest, a fordulatok száma nem változik. A kerületet meg leméred. Ha rosszul értettem, akkor viszont a válasz(om) a buta. :)

A 26" a kerék mérete, a 208 cm pedig a köpeny kerülete. Elvileg, mivel ez gumifüggõ. (+/- 1 cm)

De hülye vok tényleg XD
köszi

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Buta kérdés, mivel a küllõn mindegy hová szereled a mágnest, a fordulatok száma nem változik. A kerületet meg leméred. Ha rosszul értettem, akkor viszont a válasz(om) a buta. :)

A 26" a kerék mérete, a 208 cm pedig a köpeny kerülete. Elvileg, mivel ez gumifüggõ. (+/- 1 cm)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

DemonDani

DemonDani

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Helló!
Azt szeretném megtudni hogy hogyan állíthatom be a legpontosabbra a órámat.
A keréken pontosan hova kell felszerelni hogy az órában beállított 26"nak megfeleljen? (órában ugye kiválasztom a 208at amire a papírban írja hogy 26") Hogyan tovább?
Lehet hogy buta kérdés de biztosra akarok menni és nem hülye adatokat bámulni tévhitben éveken át :))