Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Sebességmérõk

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
1986 hozzászólás a témában

TheKop

TheKop

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 hozzászólás

Úgy emlékszem én olyat vettem és pöpecül mûködik. Bringabutikba vettem, az volt írva, hogy ehhez nem jár mágnes, de nekem volt benne.

Közben megnéztem a vdo honlapján és mostmár biztosra mondom, hogy jó hozzá, mivel ez a hivatalos kiegészítõje.

Na az baj,merthogy az X1-es nem akar mûködni...Ha jól láttam az lehet a fõ probléma,hogy nem érintkeznek az érzékelõk (óra+dokkoló érzékelõi)
Igy jártam...
You'll never walk alone!
„A fájdalom elmúlik, a gyõzelem örökké megmarad."

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

marmint a connectben? ott a link jobb :)

nem
mapsource
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
marmint a connectben? ott a link jobb :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

hat ha szar a terkep, akkor meg jo, hogy nem lesz pontos :) de gyanitom sokkal jobb muszerekkel terkepezik fel a fold felszinet elozetesen (es taroljak), mint amit egy muszer szinten olcsonak szamito eszkozbe beepitenek, es ami relativ modon x parametertol fuggoen szamol.

hasznaljak amugy egyaltalan a ratoltott terkepeket magassagmeresre? szvsz nem is tarol rola ilyen infokat - aktuails informaciot gpspozicio es barometer alapjan mutatnak csak magassagot.

a gps alapu nem pontos, en nem is arrol beszelek - hanem arrol, amit az utvonalad alapjan utolag a terkeprol leszamol. a garmin connect szvsz igy mukodik, es gyanitom nem veletlenul hasznaljak ezt a modszert az edzes tarolasara. barometerrel ketszer vegigmesz ugyanazon a teruleten es a folyamatosan valtozo korulmenyek miatt nem biztos, hogy ketszer ugyanazt fogja mutatni. ezzel a modszerrel igen.

szvsz azonnali szintkulonbsegmereshez: barometer
utolagos: online terkep alapjan leszamolt

de nem ertem, ha a barometer pontosabb, akkor miert korrigal a garmin connect utolagosan a terkep alapjan?

én gyakran járok kb méterre azonos köröket, és pont a garmin ami véletlenül se rajzol 2x azonos szint diagramot

majd lesz kedvem lökök fel párat picasára
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

pedig a barometrikus a pontosabb. nem véletlen hogy a jobb gps-ekben van barometrikus is.
plusz itthon általában a tuhu térképet tudod használni ami alapból csalós (rakj össze egy útvonalat +15-20 %-ot fog csalni a valóshoz szintben)

hat ha szar a terkep, akkor meg jo, hogy nem lesz pontos :) de gyanitom sokkal jobb muszerekkel terkepezik fel a fold felszinet elozetesen (es taroljak), mint amit egy muszer szinten olcsonak szamito eszkozbe beepitenek, es ami relativ modon x parametertol fuggoen szamol.

hasznaljak amugy egyaltalan a ratoltott terkepeket magassagmeresre? szvsz nem is tarol rola ilyen infokat - aktuails informaciot gpspozicio es barometer alapjan mutatnak csak magassagot.

Még annyit a Gps alapú számitáshoz hogy az Garmin edge 500-ban a legnagyobb pontosság amit el lehet érni az 3m erdõben meredek hegyoldalban ez fel megy 8-10m is ez egy 50-70 km es túrán már jelentõs.+1 A repülõgépekben is az alapvetõ magasság mérés még mindig barometrikus, talán nem véletlen.

a gps alapu nem pontos, en nem is arrol beszelek - hanem arrol, amit az utvonalad alapjan utolag a terkeprol leszamol. a garmin connect szvsz igy mukodik, es gyanitom nem veletlenul hasznaljak ezt a modszert az edzes tarolasara. barometerrel ketszer vegigmesz ugyanazon a teruleten es a folyamatosan valtozo korulmenyek miatt nem biztos, hogy ketszer ugyanazt fogja mutatni. ezzel a modszerrel igen.

szvsz azonnali szintkulonbsegmereshez: barometer
utolagos: online terkep alapjan leszamolt

de nem ertem, ha a barometer pontosabb, akkor miert korrigal a garmin connect utolagosan a terkep alapjan?

gery03

gery03

vendég

• fórumtag
  • 24 hozzászólás

Üdv!

Valaki meg tudná nekem mondani hogy Vdo x1es (vezetékes) órához kompatibilis-e az VDO 5502 dokkoló egység?

Úgy emlékszem én olyat vettem és pöpecül mûködik. Bringabutikba vettem, az volt írva, hogy ehhez nem jár mágnes, de nekem volt benne.

Közben megnéztem a vdo honlapján és mostmár biztosra mondom, hogy jó hozzá, mivel ez a hivatalos kiegészítõje.

TheKop

TheKop

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 hozzászólás
Üdv!

Valaki meg tudná nekem mondani hogy Vdo x1es (vezetékes) órához kompatibilis-e az VDO 5502 dokkoló egység?
You'll never walk alone!
„A fájdalom elmúlik, a gyõzelem örökké megmarad."

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Még annyit a Gps alapú számitáshoz hogy az Garmin edge 500-ban a legnagyobb pontosság amit el lehet érni az 3m erdõben meredek hegyoldalban ez fel megy 8-10m is ez egy 50-70 km es túrán már jelentõs.+1 A repülõgépekben is az alapvetõ magasság mérés még mindig barometrikus, talán nem véletlen.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

hat jozan paraszti esszel es amit eddig tapasztaltam ugy gondolnam, hogy pontossag szerint.
3. gps alapu
2. legnyomas alapu
1. gmap alapjan a szintvonalas (ill a garminban mar bing van)

tekeres kozben a 705os elegge mas adatokat mutat... nekem realisabbnak tunt, amit utana szamol le.

pedig a barometrikus a pontosabb. nem véletlen hogy a jobb gps-ekben van barometrikus is.
plusz itthon általában a tuhu térképet tudod használni ami alapból csalós (rakj össze egy útvonalat +15-20 %-ot fog csalni a valóshoz szintben)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Vasárnapi túránkon barometrikusan 850m gps alapon 1027m

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Amelyik órában van barometrikus magasság mérõ abban mindig van hõmérõ is mivel a légnyomás is hõmérséklet függõ. A barometrikus magasságmérõ ált 10%-al pontosabb mint az ami a térképek szintvonalai alapján számol. Remekül megfigyelhetõ ez a Garmin gps útvonal feltöltõ programján ahol alapból kivan kapcsolva a Gps alapú szintszámolás ha van benne barometrikus mûszer.https://connect.garmin.com

hat jozan paraszti esszel es amit eddig tapasztaltam ugy gondolnam, hogy pontossag szerint.
3. gps alapu
2. legnyomas alapu
1. gmap alapjan a szintvonalas (ill a garminban mar bing van)

tekeres kozben a 705os elegge mas adatokat mutat... nekem realisabbnak tunt, amit utana szamol le.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
enyémebn sincs

néha nagyon durvákat mér

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Amelyik órában van barometrikus magasság mérõ abban mindig van hõmérõ is mivel a légnyomás is hõmérséklet függõ. A barometrikus magasságmérõ ált 10%-al pontosabb mint az ami a térképek szintvonalai alapján számol. Remekül megfigyelhetõ ez a Garmin gps útvonal feltöltõ programján ahol alapból kivan kapcsolva a Gps alapú szintszámolás ha van benne barometrikus mûszer.https://connect.garmin.com

bátyám órájában nem volt, vagy ezek szerint le volt butítva, hogy ne jelezze ki

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
ha lehet en is a drotosat valasztanam :) a mostanit is sokan lekopkodtek, hogy egy ilyen cangan drotos - pedig en epp azt szeretem, hogy ennyire igenytelen. a korabbi drotos cateyem is elment 9 evig (vagyis min eddig, mert ezutan adtam oda el a cangat, es vele az orat).

az arakat neztem: nemeteknel a sigmak kb felebe kerulnek. ennyiert az tunik a befutonak.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

es ha mozgas kozben valtozik? :) tekeres kozben szeretnem hasznalni.

melyik jo? ahogy elneztem eleg hasonlo arban vannak: sigma 2209, cateye adventure, vdo mc 1.0. amit hasznalok (nek): sebesseg, atlag, ido, tav, homero, emelkedes meres, ora. akikkel szoktam tekerni, tobb embernek is van garmin 705 - szvsz eleg egy gps a bandaba, meg a telo ugyis nalam van, a turistaterkeppel. a gpsnel is csak ezeket az adatokat szoktam figyelni, amiket irtam. ha reszletesebb kell, akkor loggolok a telefonommal, de legtobbszor lusta vagyok bekapcsolni, igenytelenebb es egyszerubb a kmora - ezert nem art, ha nincs tulbonyolitva a dolog.

a cateye elõdje (cc-at100) legendásan jó darab, most is azt használom. hát a drót nélküli, majd jön vki aztán nyilatkozik

volt sigmám a 2209 elõdje, (nem emléxem a tipusára) azt nem sokat használtam, de jó volt, csak kicsit bonyolult

vdo-t meg fentebb írtam. ha kapok hozzá konzolt lehet veszek és eladom a rox9,0-át. viszont a drótnélküli mc1,0+ messze elkerülendõ.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

1: szenzorfüggõ

2: van amelyik érzékeli ha nincs mozgás és változik a légnyomás. ekkor természetesen NEM változtat a magasságon

es ha mozgas kozben valtozik? :) tekeres kozben szeretnem hasznalni.

melyik jo? ahogy elneztem eleg hasonlo arban vannak: sigma 2209, cateye adventure, vdo mc 1.0. amit hasznalok (nek): sebesseg, atlag, ido, tav, homero, emelkedes meres, ora. akikkel szoktam tekerni, tobb embernek is van garmin 705 - szvsz eleg egy gps a bandaba, meg a telo ugyis nalam van, a turistaterkeppel. a gpsnel is csak ezeket az adatokat szoktam figyelni, amiket irtam. ha reszletesebb kell, akkor loggolok a telefonommal, de legtobbszor lusta vagyok bekapcsolni, igenytelenebb es egyszerubb a kmora - ezert nem art, ha nincs tulbonyolitva a dolog.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Bátyámnak volt egy Casio légnyomsámérõs órája, azt elvittem néha bringázni, de mindíg össze-vissza mutatott mindent :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

a szintmeres azert jol jonne neha :)

ezek a legnyomas alapu meresek mennyire megbizhatoak? kalibralni kell oket mindig indulaskor? vagy hogy mukodik?

általában kell
de én úgy vagyok, ránezek és 104 (annyi nálunk itthó) helett mutat pl 130-at és szokásos körre megyek akkor nem feltétlen szorakozok vele
össz szintbe úgyis annyi lesz amannyi, legfeljebb pap réten 470-helyett 495-öt mutat
de az meg nem érdekel, ismert útjaimon már úgyis tudom elég jó pontossággal

amúgy a barometrikusak pontosabbak mint ezek a játék gps-ek (a profibbaknba azokban is van barometrikus).

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
1: szenzorfüggõ

2: van amelyik érzékeli ha nincs mozgás és változik a légnyomás. ekkor természetesen NEM változtat a magasságon

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers