Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Sebességmérõk

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
1986 hozzászólás a témában

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

Azt akartam is kerdezni, mi az optimalis pulzus es pedalfordulat?

A pulzus nagyban egyénfüggõ, és kérdés, hogy mire is kell ideális legyen, hosszútávra vagy rövid sprintre? A pedálfordulat viszonylag kevésbé, percenként nyolcvan és száz fordulat közötti érték tekinthetõ optimálisnak, de monti esetén függ a talajtól és az egyéntõl, ezért adott körülmények között sokszor jobb lehet ennél nagyobb vagy kisebb fordulatszámmal tekerni.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Azt akartam is kerdezni, mi az optimalis pulzus es pedalfordulat?

MBence

MBence

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás

A kerékméretnek és a pedálfordulatnak mi köze van egymáshoz?

Pedálfordulat mérõs kilóméterórát keresek | Criticalmass.hu
itt írták a 37. hozzászólás
A mágnest felragasztom a bal hajtókarra a km óra érzékelõjét pedig a bal láncvillára, és hogy milyen értéket kellene beállítani a kerékmérethez, hogy ha a pedálfordulat pl 60 rpm akkor a km óra 60 km/h-t mutasson.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
A kerékméretnek és a pedálfordulatnak mi köze van egymáshoz?
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

MBence

MBence

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás
Sziasztok!
Van egy Cateye velo 5-ös km órám, az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehet beállítani azt, h a pedálfordulatot mérje? Olvastam, h 1667 mm re kell beállítani a kerékméretet, de ezen csak cm-ben lehet állítani. Beállítottam 166 cm-re, de nem mûködött.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
az aktualisat a home alapjan lovi be, amugy setupbol kell allitani (a home alapjan itt is modositja, ha lefrissitem). hat nemtom van e ertelme allitgatni - 6h alatt kb 35 metert maszott el. egy fel napos turan, siman csal 10-20%ot.

vhol lattam amugy ilyen neodimium lapocskat... miert nem olyat lehet raragasztani a hajtomure? vhol keresek, sokkal praktikusabb, mint egy kabelkotegelovel ratakolt muagyag, amit lehet leverek vmikor.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

nah felberheltem a 2209et. kicsit kaotikus a menurendszere, jo lenne testre szabni. a masik, hogy a pedalfordulat magneset csak a hajtokar oldalara tudtam felrakni, mert belevert volna a szenzorba.

hol lehet amugy magassagadatokat talalni? vegulis talaltam, de eleg korulmenyes volt. azt hittem ez egyszerubben megy. pl, ha elutazunk a bakonyba, akkor at kell allitani a homeot? vagy mi a gyakorlati tapasztalat? ha mar kinn virit folyamatosan a magassag, akkor szeretnem ha nagyjabol pontos lenne.

lehet állítani az aktuálist is nem ? attól a home maradhat

amúgy ha látsz vhol a környéketeken földmérõket , azok tudnak mondani pontosat, ahoz meg be tudod lõni az otthonit

vagy ha van közmûcégnél/tanács épitési osztályon ismerõs azok is tudnak (én pl anno simán bementem a tanácshoz, vittem a területileg illetékes elõadónak 2 deka hp-t (tudtam hogy szereti :)) és simán kikereste a telkünk adatait)

méterre pontos meg úgyse lesz...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
nah felberheltem a 2209et. kicsit kaotikus a menurendszere, jo lenne testre szabni. a masik, hogy a pedalfordulat magneset csak a hajtokar oldalara tudtam felrakni, mert belevert volna a szenzorba.

hol lehet amugy magassagadatokat talalni? vegulis talaltam, de eleg korulmenyes volt. azt hittem ez egyszerubben megy. pl, ha elutazunk a bakonyba, akkor at kell allitani a homeot? vagy mi a gyakorlati tapasztalat? ha mar kinn virit folyamatosan a magassag, akkor szeretnem ha nagyjabol pontos lenne.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

akarodmondani turazas kozben bringan? :)

persze, persze, csak megbotlott a nyelvem :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

hát ja :)

de azért órum helyett is jobb lenne a kocsmában találkozni

akarodmondani turazas kozben bringan? :)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

csak a forum maradt? :D

hát ja :)

de azért órum helyett is jobb lenne a kocsmában találkozni

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

régebben még bírtam az ilyen kütyüket, meg néha ma is megfogdosom õket a boltban, ismerõsnél, de ma már igazából kevesebbet vannak jelen az életemben

itthon már öt éve nincs tv, meg alig van háztartási berendezés, és az okostelefonoktól is csak a hideg ráz ki, nem a készüléktõl, hanem a gondolattol, hogy már sehol nem szabadulhatnék 5 percre sem ettõl az infóvilágtól, nem akarok azonnal megosztani képeket, és nem akarom megírni mit ettem 5 perce, nem érdekelnek percenként a hírek sem

csak a forum maradt? :D

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
régebben még bírtam az ilyen kütyüket, meg néha ma is megfogdosom õket a boltban, ismerõsnél, de ma már igazából kevesebbet vannak jelen az életemben

itthon már öt éve nincs tv, meg alig van háztartási berendezés, és az okostelefonoktól is csak a hideg ráz ki, nem a készüléktõl, hanem a gondolattol, hogy már sehol nem szabadulhatnék 5 percre sem ettõl az infóvilágtól, nem akarok azonnal megosztani képeket, és nem akarom megírni mit ettem 5 perce, nem érdekelnek percenként a hírek sem

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

milyen navi van az androidos gépeden?

navigon, mapdroyd, gmaps, oruxmaps - kb ezeket hasznalom. de tobbnyire nem navigaciok, hanem gpsel kapcsolatos programok. bringazast illetoen oruxmapot ajanlom :) az egyeduli, ami rendesen beolvassa a legeneralt turistaterkepeket, tamogat rendesen iranytut, utvonalakat, loggol, etc. utana siman fel lehet nyomni garminra, ha vmi edzesprogram erdekelne.

Hát...én alig leltem. legalábbis olyat, amit meg tudok fizetni. ez az xcover, mindenálló samsung jó?

androidbol ami nepszeru: x10 mini, galaxy s, zte blade ilyesmik :) de nem vagyok telefonguru, nem igazan erdekelnek. egyedul az androidos felhasznalasi lehetosegek fogtak meg, abba bele akarok melyedni jobban (a fejlesztesbe).

ha tehetem, nekem sosem lesz gps-es telefonom :)

valahogy már annyi ocsmányságot olvastam, hogy milyem program, hogyan küldi el a gps koordinátákat a mobilneten, hogy én már paranoid lettem :)

ne aggodj, a gsmhalozat pontosan tudja, hogy hol vagy :) max kicsit rosszabb pontossaggal. interneten detto loggolnak mindent. a nagy testver figyel teged. magat a kimeno netes forgalmat egyszerubb kontrollalni. en pl csak wlant hasznalok - igaz a draga magyar mobilnet miatt. pedig egy folyamatos netkapcsolat elegge kitagitana az okostelo felhasznalasi lehetosegeit (layar, ar alkalmazasok elsosorban).

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
mindenesetre én idegenkedem ezektõl

de ha kifogynak a tantál mezõk, az arany, és platina tartalékokk 15 év múlva, és nem találnak neki alternatívát, akkor lehet magától megoldódik a probléma :)

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Gps koordináták küldését ki lehet kapcsolni.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
na jo az igaz, de nyilvan csak gep tartja nyilvan, nem hiszem h valaki arra izgul, hogy épp a hegyekbe túrázol.....bár sosem tudni
nyilvan bosszanto is lehet, fõleg ha hivogatnak

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Hadd küldje, csak nem lõnek rád Türkmenisztánbõl egy interkontinentális rakétát.....

nem tudom, ha mondjuk a szomszédom minden este megkérdezné, merre jártam aznap, én tuti elküldeném a picsába

pedig az csak a szomszédom...

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Hadd küldje, csak nem lõnek rád Türkmenisztánbõl egy interkontinentális rakétát.....

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

és ki a toszt érdekel hogy épp a pilisben tekerészel mondjuk?

"Egy, a Duke Egyetem, a Penn State Egyetem és az Intel Labs kutatói által folytatott vizsgálat arra jutott, hogy jelentõs számú népszerû Android alkalmazás küld személyes adatokat a hirdetési hálózatokhoz anélkül, hogy elõtte a felhasználót arra kifejezetten figyelmeztetné, vagy tõle engedélyt kérne. A szakemberek kifejlesztettek egy "TaintDroid" névre hallgató szoftvert, amely egy "dynamic taint analysis" névre hallgató módszert használ arra, hogy elcsípje amikor az alkalmazások potenciálisan érzékeny adatokat küldenek távoli szerverekre.

A TaintDroid-dal 30, az Android Market-bõl véletlenszerûen kiválasztott népszerû, ingyenes alkalmazást teszteltek és megállapították, hogy ezeknek mintegy fele küld érzékeny adatokat - beleértve a felhasználó telefonszáma és helyzete - hirdetési hálózatokhoz.

Volt olyan eset, ahol megállapították, hogy olyan alkalmazás is küld 30 másodpercenként GPS adatokat hirdetõi hálózatokhoz, amely nem is jelenít meg reklámokat.

Természetesen az Android tartalmaz olyan hozzáférés-vezérlési mechanizmusokat, amely korlátozza a kulcsfontosságú platformfunkciókhoz és személyes felhasználói adatokhoz való hozzáférést. Az érzékeny adatokkal kapcsolatba kerülõ 3rd party alkalmazások telepítéskor kérnek engedélyt arra, hogy hozzáférhessenek ezekhez az adatokhoz. A felhasználónak lehetõsége van megszakítani a telepítési folyamatot, ha úgy dönt, hogy az adott alkalmazás olyan adatokhoz szeretne hozzáférni, amelyeket a felhasználó nem kíván annak rendelkezésére bocsátani.

Kérdés, hogy ez megfelelõ védelem-e, hiszen a felhasználó nem tudhatja biztosan, hogy az adott alkalmazás - amely engedélyt kért telepítéskor pl. a GPS koordináták felhasználására - azokat mire használja fel, mikor és hova küldi pontosan."